Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 8
Pepsi spune:
eryteea, un mare La multi ani si din partea noastra, si iti doresc sa scape fetita ta cit mai repede de alergii, cel putin cele care se poate! din cite stiu eu,daca e alergica la alune nu e voie nici nuci, nici migdale, nimic din familia respectiva.eu, de frica alergiilor, abia acuma, la aproape 3 ani i-am dat ceva cu nuci!iar cu scaunul, copii alergici il au diferit! Dominic din cauza laptelui de soia, la avut tot timpul mai moale, acuma, ca am scos biberonul, din cauza otitelor repetate,(iar e bolnav, are iritatie in urechea dreapta dar nu e otita, mergem la ORL in iunie) se constipa, mai incerc eu sa-l fac sa bea lapte de soia. si mai trage niste pirturi tare urit mirositoare.
laura, si eu zic ca e super ca-l alaptezi exclusiv, ca inca nu am auzit de alergie la laptele de mama, dar in schimb, in cazul meu, am aflat apoi, cind eu consumam produse lactate ii intretineam lui dermatita, fiindca trecea la el prin laptele meu proteina la care e alergic, nu se manifesta cu soc anafilactic ca era indirect in contact, dar e clar legatura intre laptele ce=l consumam eu si dermatita lui, in primul rind ca la 1 luna dupa ce nu am mai consumat NICI un produs lactat, el nu mai avea nici o dermatita, iar acuma, la 2 ani si 9 luni cind mi-au zis ca nu mai e alergic si ca pot sa-i dau produse lactate, i-am dat, cind am vazut ce reactii imi face am incetat sa-i mai dau, si ce crezi i-a aparut dermatita pe piele....dupa numai 1 saptamina de contact cu proteina asta nenorocita!bineinteles ca nu i-a trecut decit cu hidrocortizon!
bebelusha, noua ne-a dat antihistaminicul siropul doar ptr cind intra in contact cu laptele, si nu ca si tratament!
ramona, ce mai faci, nu te-am auzit de mult!
mamaluialex, ati ajuns cu bine?
uitati am gasit ceva ce mi se pare interesant! http://www.formula-as.ro/reviste_71066alergii.html as incerca siropul ala antialergic!
http://www.terapii-naturiste.com/remedii_naturiste/alergie.htm
Flavia
29+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
dia_b spune:
bebelusha, si noi am facut tratament cu Aerius si Ketof timp de 1 luna. Dar nu rezolva problema. Dupa intreruperea lor, Adi a facut aceleasi alergii. Probabil vi le-a dat ca sa i se duca dermatita de pe piele. Dar trebuie sa ii dai regim strict.
eryteea spune:
Pepsi merci de urari..dealtfel multumesc la toate.
Revenind la problema care ne doare ..Pepsi din cite am inteles eu ,in momentul cind ii facem IgE ,daca copilul nu are in organism alergenii cu pricina ,acesta iese normal ...asta nu inseamna ca copilul nu este alergic.Cum a fost in cazul tau .Multa sanatate lui Dominic si tie.
Laura eu am scapat de dermatita in momentul cind am facut si eu aceeasi dieta (in timp ce alaptam)care ulterior am facut-o fetitei .Deci bebe al tau se poate sa fie alergic la alimente ptr. ca ia alergenii de la tine ...deci evita sa maninci macar llactate si ou si vezi ce se intimpla...incearca pe o perioada.
Ramona chiar ca ne lipsesti ...tu care erai prezenta la orice dezbatere.Ti-am dat bip si pe messenger dar nici acolo nimic raspuns.Da un semnal ...macar ca esti bine.
Lucia Mirela multumesc de urari si tie si iti intorc urarile de sanatate tie si la bebelusul tau.
Numai bine.
Ingrid amore di mama
babyyy spune:
Fetelor apelez la experientele voastre si va rog sa ma ajutati dc se poate.Ce analize se fac pt a depista la ce esti alergic?imi puteti spune va rog setul de analize cu amanuntul?Copilul meu are 5 luni acum, la 2 luni i-am dat 1 siropel cu ampicilina pt rosu in gat si i-au iesit bubite,,in spital i-au facut testul cu ampicilina(l-au intepat putin) si dupa 4 ore i-au iesit bubite marunte sub ochi, la2,5 luni l-am internat 10 zile cu bronsiolita,,, ii ies bubite de la orez-nestle fara gluten,,,de la 2-3lingurite morcov(atat i-am dat si am intrerupt) acum s-a saturat de lapte(humana&nan-am incercat p amandoua pt ca refuza laptele) si dna dr a zis sa incepem diversificare dar ne va fi tare greu!Pe deasupra am fost la un control de rutina inainte de vaccinul de 4 luni pe care il facem intarziat la5 luni din cauza internarii lui la spital si dna dr a zis ca are un inceput de bronsiolita din cazua alergiei.E "fornait" pt ca respira pe nas si e infundat dar nu ii curge nasul,,, tuseste de cateva ori dar nu prea sunt convinsa care e motivul pt ca e perioada cu bagatul degetelor pana la cot in gur+saliva care e in exces acum.Bronsiolita este de fapt pneumonie sau ce este ca nu am inteles deloc.Are bronsiolita dar bronhiile,plamanii curati!cum asa?nici secretii in gat nu are!atunci de ce spune ca e inceput de bronsiolita?Ne-a dat Zyrtec pt dermatita atopica & eurespal.D la c varsta ii pot face aceste teste?
sorry pt atatea intrebari dar as vrea sa ii fac cat mai devreme testele ca sa nu avem surprize neplacute odata cu diversificarea.
va pup si sanatate multa!!
bebelusha28 spune:
va multumesc pentru sfaturi! Totusi ,nimeni nu a fost in bucuresti la vreo clinica pentru analize de sange? va rog dati-mi si mie ceva pareri despre asistente! Pleease! Maine dimineata trebuie sa mergem la intepat si nu vreau sa ma duc decat daca sunt super in regula cele de acolo! Va rog din suflet ! Pareri despreMedicover-Synevo!
Pup!
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by eryteea
Pepsi merci de urari..dealtfel multumesc la toate.
Revenind la problema care ne doare ..Pepsi din cite am inteles eu ,in momentul cind ii facem IgE ,daca copilul nu are in organism alergenii cu pricina ,acesta iese normal ...asta nu inseamna ca copilul nu este alergic.Cum a fost in cazul tau .Multa sanatate lui Dominic si tie.
Laura eu am scapat de dermatita in momentul cind am facut si eu aceeasi dieta (in timp ce alaptam)care ulterior am facut-o fetitei .Deci bebe al tau se poate sa fie alergic la alimente ptr. ca ia alergenii de la tine ...deci evita sa maninci macar llactate si ou si vezi ce se intimpla...incearca pe o perioada.
Ramona chiar ca ne lipsesti ...tu care erai prezenta la orice dezbatere.Ti-am dat bip si pe messenger dar nici acolo nimic raspuns.Da un semnal ...macar ca esti bine.
Lucia Mirela multumesc de urari si tie si iti intorc urarile de sanatate tie si la bebelusul tau.
Numai bine.
Ingrid amore di mama
Fetelor, am intrat pe fuga. Imi cer scuze ca nu mai apar o vreme. Sintem in mutari, a venit si mama la noi. Sper sa-mi fac mai mult timp in curind. Imi lipsiti, oricum. Vreo saptamina nici internet nu am avut.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
nastasika spune:
Babyy, bronsiolita inseamna inflamarea cailor pulmonare mici, nu are nici o legatura cu raceala la plamani.Bronhiile se inflameaza, se ingusteaza si din aceasta cauza se aude suieratul acela specific, denumit weezing...este de fapt sunetul produs de aerul care trece sub presiune din cauza ingustarii bronhiilor. Baietelul meu a avut, incepand de la 2 luni, 9 astfel de episoade. Erau incrimiati diversi factori ca abia la 1,5 ani, cu ajutorul fetelor de aici, sa realizez ca aceste crize se datorau alergiei la proteina din lapte (alergie respiratorie). I-am eliminat din alimentatie produsele lactate si nu am mai avut probleme (a mai facut o data din cauza unui lapte de soia cu capsuni, alergie la capsuni).
Eu cred ca si la voi laptele este problema...pe langa alergia la antibioticul respectiv. Sincer nu prea cred ca orezul sau morcovul au vreo legatura in declansarea alergiei...
Din pacate nu pot sa te ajut cu informatii despre analize, mai ales ca este si foarte micut. Insa ceea ce pot sa-ti spun este sa-i scoti din alimentatie produsele lactate (total), si sa-i dai lapte de soia (humana SL, milupa SOM)...
Spre ca am fost destul de coerenta (am copii atomici pe langa mine si scriu pe bucati).
In momentul in care ti-am citit mesajul am revazut povestea mea
, iti inteleg disperarea.
Multa sanatate!!!
Pisicuta, multumesc de intrebare...Stef e aproximativ bne, spun asta pentru ca am mai constatat o alergie...la CACAO!!!! Am facut niste fursecuri cu ciocolata special pentru el (cu lapte de soia) sa manance si baiatu ceva bun si cand colo...a facut cateva bubite (noroc ca nu s-a manifestat si respirator).AA, si inca nu i-au trecut de tot bubitele de data trecuta (capsunile), sunt uscate, dar inca se mai vad

Ramona, chiar ne lipsesti. Spor la mutat si te asteptam cu drag sa ne mai scrii!!!!
Nici de Simona nu mai stiu nimic...sper ca David e ok.
Bebelusha, eu nu am fost personal la Medicover, dar am inteles ca sunt dragute doamnele asistente de acolo. Multa bafta!!!
Va pup pe toate si va doresc un weekend minunat!!!
Mamica fericita de Stef si Anastasia
laurajr spune:
Buan mamici,
david tot se scarpina, azi merg la dr sa-i faca vaccinul de 4 luni si mai intreb ce pot sa-i dau .Mi-a adus socra pudra mentolata dar pe fata tot se scarpina ( macar burtica si spatele parca nu-l mai mananca) .
Colac peste pupaza, din cauza oboselii cronice ( ma trezeste noaptea cel putin din ora-n ora) am slabit la 49 kg ( nu am mai avut 49 de dinainte de a ramane insarcinata cu fata, acum 6 ani) si mi-z scazut mult laptele...
Osa va urmez sfatul si o perioada voi evita lactate, branzeturi ( cioco cu lapte se poate
)poate va fi David mai bine .
Si intre timp beau caei de chimion, anason si fenicul, poate revine lapticul .
Sanatate la bebei!
Ramona J spune:
La multi ani Eryteea! Abia acum am vazut ca a fost ziua ta. Recent a fost si ziua sotului meu, ieri a implinit doi ani Anuta si miine e ziua lui Buni. O tinem tot intr-o distractie!
Noi am fost la Medicover, si am facut alte analize. S-au purtat bine, nu au speriat copilul.
Laura, atentie la ce maninci tu. Evita in primul rind lactatele (sigur si ciocolata).
Pepsi, cum e cu sarcina?
Nastasika, la voi e mai bine acum?
Si Anuta se irita citeodata la fundulet si are scaun mai moale. Nu stiu ce sa fie. Maninca destul de bine si totusi mi se pare ca nu asimileaza suficient. Are 3-4 scaune pe zi, mi se pare ca sint prea multe. E drept ca e foarte energica, poate de asta nici nu ia in greutate. Nu stiu ce sa fie.
Cred ca se irita si la capsuni. Am facut smoothie, am pus citeva si apoi a fost rosie la fundulet si putin in jurul gurii, unde a atins mincarea. Au trecut repede bubitele, fara sa-i dau nimic.
Lapte de vaca nu-i dau, in schimb primeste iaurt si brinzica. O urmaresc o vreme si poate le scoatem pentru verificare.
Eu ma tem de celiachie, nu stiu de ce am fixul asta. Fetele care stiti mai multe despre asta, care sint manifestarile?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
eryteea spune:
Baby noi am facut testele la 5 luni (dar noi locuim in strainatate si este luata in serios problema alergiilor.....de obicei la noi in Ro ti se spune ca pina la 3 ani nu se pot face...tu insista).Deci ...eu iti spun ce am facut eu ....igE total si dupa IgE specific pe fiecare aliment in parte .Iti dau exemple de cele mai comune alimente alergice:lapte,ou,soia,arahide,griu,citrice,cacao.Si eu m-am chinuit cu dermatita la copil si pina nu i-am facut analizele....si am eliminat alergenii...nu am avut hac de ea.Acum sintem bine dar tot timpul cu antenele ridicate .
Multa sanatate bebeilor vostri.
Ingrid amore di mama