Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 7
dia_b spune:
Buna, mamici,
Am revenit si eu dupa o perioada de absenta. Intre timp m-am apucat sa-i dau lui Adi ceai de trei frati patati. Mie imi face impresia ca este mai bine. Nu mai reactioneaza chiar asa de rau.
bebelusha28, Adi are cam aceleasi alergii. Noua ne-a spus ca are voie mere, pere, prune, struguri.
Dia &1+2
eryteea spune:
Natasika merci de raspun ...am postat si eu intrebarea peste tot ca sa aflu mai multe pareri.vad ca aici mamicile au disparut.
Problema ca eu i-am scos de acum un an jumate ,tot din alimentatie ...si ca dovada acum nu maninca decit -ciorba,pireu si verdura pasata...si citeodata are si gaze ...deci ......se poate sa fie colorantii alimentari...dar saracutza tot ce maninca dulce sint niste jeleuri.
stiu ca se manifesta si digestiv alergiile dar cind o intreb daca o doare burtica ,imi spune ca nu .
multa sanatate baietelului tau si la toti bebeii de pe aici.
Azi e ziua mea.A mai trecut un an.
Va pup dulce pe toate.
Ingrid amore di mama
light spune:
Eryteea, la multi ani!Sa fii sanatoasa, fericita, iubita si sa scapati si de problemele cu alergia!
nastasika spune:
Dia_b,iata ce am gasit despre ceaiul de trei frati patati:
Bolile care se vindeca cu trei-frati-patati:
- Alergia la polen si praf - Toti cei care stranuta la contactul cu polenul sau cu praful, care au urticarii pe piele, senzatii de sufocare, carora le curg nasul si ochii, ar trebui sa incerce macar o cura de trei saptamani cu ceai de trei-frati-patati. Se beau 2-4 cani pe zi, pe stomacul gol, iar efectul este foarte posibil sa va surprinda intr-un mod foarte placut: aceasta planta nu numai ca previne reactia alergica, dar poate chiar stopa un proces alergic deja declansat (in cateva ore).
- Astmul si bronsita alergica - La fiecare schimbare de anotimp, se face o cura in care se bea ceai de trei-frati-patati, cate o cana, de 3 ori pe zi. Ceaiul se bea indulcit cu miere de salcam. Atunci cand boala este in faza acuta, se bea decoct de trei-frati-patati, care are darul de a debloca rapid caile respiratorii.
- Psoriazisul si alte dermatoze alergice
- Rinita si rinosinuzita alergica - Indiferent daca este vorba de o afectiune pe fond alergic sau pe fond infectios, cura cu ceai de trei-frati-patati (2-4 cani pe zi) va va ajuta. Faceti, asadar, un tratament intern cu acest ceai, la care adaugati aspiratiile nazale facute astfel: in jumatate de pahar cu decoct foarte concentrat (aveti reteta mai sus), puneti un sfert de lingurita de sare grunjoasa si amestecati bine; puneti in causul palmei aceasta solutie si aspirati-o cu o nara, pana simtiti ca locul s-a curatat bine, apoi continuati cu cealalta nara. Rezultatele va vor uimi.
Vom incerca si noi....de ce nu?
Eryteea, LA MULTI ANI, sa fii fericita alaturi de familia ta si sa dea Dumnezeu sa scapati de pacatoasele astea de alergii cat mai repede!!!! Distractie placuta si ...sa auzim numai de bine!

Revenind la problema ... si eu i-am scos lui Stef din alimentatie lactatele, la care stiu sigur ca face alergie, dar probabil ca mai sunt si altele...cum ar fii unii conservanti,coloranti din sucuri, bombonele...
De exemplu i-a luat mama mea un suc "natural"cu morcov si portocala...si a avut imediat probleme, adica scaun mai moale decat in mod normal(nu apa) si cu mirosul acela specific, intepator si am tras concluzia ca ar fi reactie la vreun colorant din suc, pt ca el nu e alergic la morcov sau portocala.
eryteea spune:
Multumesc de urari.Sinteti scumpe.
Aveti si voi dreptate ...of doamne ...nu ai stii de unde sa o iei si unde sa o pui cu alergiile astea.
Multa sanatate.
Ingrid amore di mama
dia_b spune:
eryteea, La multi ani cu intarziere!
Pentru ca a adus vorba cineva de dulciuri, va scriu 2 retete de praji pe care i le fac lui Adi (alergic la lapte, ou, ....)
1. Prajitura cu nuca
1/2 cana ulei, 1 si 1/2 cana zahar, 2 cani apa, 3 cani faina, 3-4 linguri gem prune, 1/2 cana nuci macinate, 1 praf copt sau bicarbonat stins, 3 linguri cacao, un praf sare. Se amesteca toate si se dau la cuptor intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Variante: eu scot cacaua, uneori si nuca si adaug esenta de rom, sau coaja de lamaie. Se mai adauga putina faina.
Mai o fac si pe jumatate, in tava de chec.
Se poate pune deasupra o glazura din 12 linguri zahar, 7 linguri apa, 3 linguri cacao.
2. Praji frageda
Se face un aluat din 10 linguri apa, 10 linguri zahar, 10 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, bicarbonat stins, faina cat cuprinde. Se face un aluat mai moale, se intind 2 foi. Una se pune in tava unsa si tapetata, umplutura (mere sau alte fructe, gris fiert), apoi a doua foaie. Se da la cuptor.
Umplutura gris: 5 cani apa, 1 cana zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 sau 2 (nu mai stiu exact) cani gris. Se fieb, se adauga stafide si se mai fierbe putin.
Eu am facut azi cu mere. Dar m-am gandit sa fac cu mac, amestecat cu putin gris fiert. Ati auzit ceva despre alergii la mac? Stiti proverbul cu suflatul in iaurt!
Dia & 1+2
pisicuta si matei spune:
Nastasika ma bucur ca ai mai trecut pe aici.Cum se mai simte Tavi?
Dia_b nu am auzit de alergie la mac,in schimb poate actiona ca si drog.De fapt din mac se produc droguri,asa ca nu stiu cat de indicat ar fi sa ii umpli prajitura cu mac
Poze noi cu noi;Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
bebelusha28 spune:
E a treia oara in seara asta cand ma chinui sa scriu...Gprs-ul asta merge de sta...
Deci,dragi mamici ,am fost la alergolog,si trebuie musai sa facem Ige urile totale si specifice ca asa multe alergii la un loc a zis ca nu a prea mai vazut! ca sa-i pun capac azi a facut alergie la sirop antialergic-Aerius-cred ca din cauza colorantului E171 care e cam nashpa! cand am sunat-o pe dr si i-am zis nu i-a venit sa creada...Ma rog,ideea e ca vreau o clinica care e specializata in recoltarea sangelui la copii.Am auzit de Medicover dar vreau pareri ale unora care au fost acolo si au trait pe"viu" experienta si profesionalismul celor de acolo.
Va rog mult ,daca ati fost cu copilul la vreo clinica desteapta care nu chinuie copiii va rog din suflet sa-mi spuneti! Indiferent daca e scumpa sau nu!
La homeopat nu ne mai ducem,caci incercam o schema de tratament cu doua antihistaminice diferite pe o perioada mai lunga si nu putem merge in paralel cu trat homeopat...
imi pun mari sperante in tratamentul asta mai ales ca se pare ca trebuia de mult dat dar nici unul din cei multi doctori nu a prescris mai mult de 2 zile vreun antihistaminic.
Va pup si astept urgent pareri de la voi!
eryteea spune:
Apropos de prajituri ..am citit retetele si as vrea sa le fac dar am o nedumerire ....daca este certificata alergia la alune ...trebuie sa ma feresc de nuci ...credeti ca are legatura(eu zic ca da)proverbul cu suflatul in iaurt!
Ingrid amore di mama