Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 16
eryteea spune:
Un salut la toate .
Tocmai am descoperit "cauza " alergiilor fetitzei mele...sint eu.
tocmai azi am descoperit ca am un pic de astm cauzat de polen sau praf .Oare care este percentuala ca fetitza mea sa faca astm mai tirziu ?
Ingrid amore di mama
Ramona J spune:
Nastasika, multumesc pentru raspuns. Uitai sa adaug ca la soia face tot asa, multe scaune. Laptele de orez ar fi singura solutie. Iaurt n-am gasit, au doar inghetata. O sa incerc si eu cu miere, dar e greu.
Eryteea, imi pare rau ca ai astm. Zici ca e usor, ai grija de tine. Asa se explica faptul ca micuta are si ea alergii. Nu inseamna ca va face si ea astm, mai ales ca manifestarile ei nu sint respiratorii. Ea nu are probleme cu polenul, nu?
Ce fac gravidutele? Pepsi, ai nascut?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
gama spune:
Buna ziua la toate!
Imi pare rau ca nu am mai apucat sa scriu, in schimb am intrat sa citesc ce ma ziceti voi!
Flavia, cred ca ai nascut!!!!Din tot sufletul va doresc numai bine, chiar daca o sa nasti in curand, iti tin pumnii.
Ramona, Nastasika, va multumesc de intrebare, uite, fac bine dar ma chinui sa fac Dublu test si nu am reusit caci m-am dus in sapt 14, ultima admisa, iar bb era mai lung cu 4 mm decat lungimea lor maxima din carti ptr. dublu test, si dr.n-a vrut sa-l mai fac caci imi poate da rezultate eronate din ac. cauza!E de inteles, si eu sint ca e baiat daca tot se dezv.galopant, seaman cu taica-su(1,92m) ca si Matei.Asa ca, acum ,vineri merg iarasi la o alta eco ptr masurare de pliu nucal si altele in vederea triplului test, incadrandu-ma caci sunt in sapt.15.Sunt un pic trista caci dr. la care merg nu prea se chinuie sa vada sexul, si tare as vrea sa-mi zica ceva,chiar l-am intrebat, ptr ca eu simt ca e tot baiat, si mama de 2 baieti....nu prea ma vedeam!O sa va tin la curent.In rest, pe 22 plecam la Mamaia in conditiile actuale mergem la noi pe litoral, sper sa nu avem probleme cu mancarea , de asta mi-e cam teama.
Cat despre variante de mic dejun , am sa ma gandesc sa va sriu si eu cate ceva daca-mi mai aduc aminte.
V-am pupat, va doresc muuuulta sanatate!(Noi avem in continuare probl cu muscaturile micilor monstri din Herastrau, cred ca nu sunt numai tantarii de vina,si face nene bube adevarate cu lichid...asta e, ne facem noi mari)
si Matei(2.aug2004)
pisicuta si matei spune:
Salutare si de la noi![]()
Gama ma bucur ca ne mai dai un semn,inainte erai nelipsita de pe aici
.Eu zic ca e bine ca bb mic este bine si de ce nu ai vrea sa fii mama de doi baieti?
.Multa sanatate si concediu cat mai placut si fara probleme
Eryteea exista un oarecare risc pt puiut,dar eu personal inclin sa cred ca s-ar fi manifestat pana acum.Oricum astmul este pe fond alergen si la ea a fost sa fie alte alergii...
Noi mergem la gradinita de vreo saptamana si este foarte bine.Pe langa faptul ca lu Matei ii place tare si s-a acomodat super repede,cei de acolo au mare grija de alimentatia lui,i-au procurat lapte de soia exact de care ii dam si noi si cereale de orez si porumb si ma intreaba mereu inainte daca vor sa ii dea ceva daca este in regula.Sunt foarte multumita![]()
Pupici multi tuturor.
Poze noi cu noi;Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
gama spune:
BUna Pisicutza, nici tu nu prea ai mai scris in ultima vreme, ma bucur nespus ca ai gasit gradinitz(unde e?), eu nu l-am inscris pentru anul asta ptr.ca nu vreau sa ma complic nascand la sf.lui nov, va trebui sa ne si mutam intr-o locuintza mai mare si deci schimbam cartierul, iar toate prietenele cu pereche similara de copii ca varsta mi-au zis ca e e evitat sa inceapa unul gradinitza cand celalat e nou nascut si e si iarna, asa ca voi incerca probabil sa-i gasesc prin aprilie,mai anul viitor un loc!!
Eryteea, nu-ti mai face complexe ca din cauza ta ai copil alergic, nici eu si nici sotul si nici parintii/fratii nostri nu au alergii de nici un fel, asa ca nu stim regulile jocului.
si Matei(2.aug2004)
Pepsi spune:
ramona, la noi e invers, daca nu ii dau cana de lapte de soia pe zi imi era constipat! asa ca noi dimineata e lege, bea lapte soia, si ii dau un fel de cozonac cu unt" si miere, sau gem fructe, sau croissant. mai rar ii dau brinza de soia pe piine cu ceva mezeluri.nu am nascut inca multam de intrebare, speram ca va fi dupa contractiile ce le-am avut, dar......se pare ca nu se grabeste, am remarcat ca mi-e tare rau cind beau lapte.....dupa ce nasc nu mai consum lactate!
nastasika, inca nu am nascut, multam de intrebare, trebuie pe 18 iunie dar ieri medicul mi-a zis ca nu e nici o sansal, ca nu am colul deloc dilatat si ca si bebe asta va veni in intirziere ca si primul!
eryteea, eu pina anul asta nu am dezvoltat nici o alergie, tatal meu e alergic la fin, deci avem in familie, nu cred ca e o regula sa aibe si fetita astm. sanatate multa sa ai!
gama, nu am nascut inca, multumesc frumos de urari, si lasa ca si eu am 2 baieti, unul de virsta lui al tau, si sa vezi ce frumos va fi, sint virsta apropiata si se vor juca frumos impreuna!sarcina usoara in continuare si multa sanatate!
pisicuta ma bucur ptr voi ca ati gasit gradinita cum trebuie, bravo!
noi, cum spuneam inca nu am nascut, Dominic e inca alergic, astept testele, dar stiu eu mai bine, ca ieri i-a dat sotul sa guste cas proaspat de oaie si mi-a facut o reactie tare urita! stranuta rau, curgea nasul si i s-au umflat ochii, i-am dat imediat benadril sirop si a adormit, cind s-a trezit inca mai avea fata umflata......of, urasc alergia asta......
Flavia
40+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
gama spune:
BUna Flavia, ma bucur ca esti bine, cat despre colul inchis, nici o probl.ca si eu am fost la fel ,la control mi-a zis ca sunt ok, mai aveam o sapt pana la termen, m-am plimbat o duminica intreaga prin herastrau si noaptea spre luni........Baieteii bineinteles ca-si doresc frate, sau cum zice Matei, vrea o fratioara si un surior!!!Cat despre problema voastra cu laptele, tare neplacuta este.Noi in schimb am ramas cu bubele, facem bube in transe, la 3 ,4 zile diferenta, aseara i-au aparut pe un umar 4, rosii si destul de mari, si se scarpinaaa.....asa ca maine dim il duc la un doctor la care am mai fost si care i-a facut ultimele teste de sange si-a zis ca nu e alergic!!!!Doamne, astept sa faca 7 ani, am inteles ca e varsta la care se diminueaza mult reactiile alergice, ptr.ca medicii din acest domeniu sunt clar depasiti de situatie, ma conving de la luna la luna!Cat despre baut lapte, nici eu nu pot bea si ma doare stomacul cand beau lapte dulce.
Va doresc multa sanatate, sa auzim numai de bine!
si Matei(2.aug2004)
Ramona J spune:
Fetelor, ma bucur ca mai scrieti.
Pepsi, nu sta pe ginduri daca apar contractii. Pe Alexandru l-am nascut cu vreo doua saptamini mai repede, dar Anuta s-a lasat asteptata. Dupa calculele medicului, ca dupa mine a venit la timp. Eu am fost la control in seara in care am nascut, ca nu ma simteam prea bine. Am avut in ziua aia niste contractii sporadice, dar pe cind am mers la dr. se linistisera de tot. Nici n-am mai vrut sa merg la control. Tocmai fusesem si la vizita de rutina si nici gind de dilatatie sau ceva.
Cind m-au trimis la toaleta pentru proba de urina, surpriza! S-a rupt apa. De acum era clar ca va trebui sa nasc, dar tot nu aveam contractii. M-a monitorizat el acolo, nu prea se intimpla mare lucru. I-am spus ca mi-am luat si geanta de spital "just in case" si a zis ca sa merg totusi la spital, ca imi vor provoca nasterea daca tot nu am contractii.
Pina la urma abia am ajuns in salon, sa ma schimb in roba aia. Am nascut atit de repede, sint convinsa ca daca mergeam acasa nasteam undeva pe drum.
La control au zis ca am 4 cm dilatatie, m-am mai gindit eu daca sa fac epidurala sau sa mai astept. Pina cind au venit ei simteam ca trebuie sa imping. Dar ei ma tineau in pozitie sezind pe pat, pentru epidurala. Si-a facut efectul dupa ce am nascut!
Ideea e ca la a doua nastere merge mai repede. La Alexandru am stat mult acasa, aveam contractii la citeva minute cind am plecat spre medic. La al doilea copil n-ar mai fi tinut figura asta.
Noi ne oprim la doi copii si va invidiez. Deja mi-e dor sa mai tin un bebe in brate. Pina si Anuta a depasit faza de bebe, danseaza la oglinda si se admira in toate pozitiile.
Nastere usoara, asteptam vesti.
Atentie la alergiile astea, uite cit de diferit se manifesta la copiii mei ca nu mai stiam cum sa le dam de capat.
Noi sintem bine acum. Ne luptam cu gizele astea de tot felul de prin TX. Sintem vesnic cu intepaturi de o creatura sau alta. In general pun doar mixtura mentolata. S-au mai umflat cite un pic, dar deocamdata nu le-am dat antihistaminic.
Numai bine tuturor. Mai scrieti ce dati copiilor sa manince. Era un subiect pe tema asta, n-am ajuns pe acolo ca in perioada aia eram cu mutatul.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
deeapui spune:
Fetelor, eu nu am mai scris de mult pe forum, dar acum m-am intors!
Alex in ultima vreme nu a mai facut asa multe alergii (ultima a fost la niste crenvusti mancati la soacra-mea
), in schimb din cauza fondului alergic orice mica raceala inofensiva se transforma intr-o adevarata bronseolita..am facut 3 bronseolite in primul an si de aceea suntem suspecti de astm bronsic in viitor..la ultimul episod am fost pe flixotyde si i-a mers ft bine, macar nu a mai trebuit sa ia antibiotic. Totusi, la ultimele 2 raceli vad ca nu s-a mai agravat, deci poate incet incet scapa de aceste probleme respiratorii.
Sa stiti insa ca lui la 1 an i-am depistat o geardia, si dupa ce i-am tratat-o, cam juma de an nu mi-a mai facut nici o alergie..deci poate ca o fi fost si aia o cauza..naiba mai stie...acum la ultima alergie i-am repetat copro si nu i-a iesit nimic...
Asta e..mergem mai departe asa ...eu nu am avut timp sa va citesc, asa ca pun si eu o intrebare..Voi cu ii mai tratati pe bebeiin puseurile alergice?
Si intrebare importanta..vine vara..mergem la mare..ce crema pentru portectie solara le luati? eu ma gandeam la Avene...Voi ce folositi?
Deea si Alex
http://new.photos.yahoo.com/andreeatitza/album/576460762365304991
deeapui spune:
Mi-am adus aminte ceva..nu stiu daca ati vazut, dar acum cateva zile a fost la TV o emisiune cu un dr alergolog roman plecat in germania de mult timp. Si ce am prins eu si mi s-a parut ft important a fost ca cica fondul alergic al copilului nu este mostenire de la parinti, ci este cauzat de toxinele pe care el le preia de la mama in timpul sarcinii..si cica o cauza ft mare de toxine ar fi plombele metalice si lucrarile dentare metalice..si m-a pus pe ganduri, fiindca eu am o astfel de lucrare...
Si tinand cont ca la toamna vreau sa mai fac un bebe, vara asta ma duc si schimb lucrarea..ca nu vreau sa mai risc...
Deea si Alex
http://new.photos.yahoo.com/andreeatitza/album/576460762365304991