Piticodromul de sept-oct 2005 (174)
Raspunsuri - Pagina 22
Ioana75 spune:
kid, ruxandra, ce frumos ca aveti parc comun de intilnire
.
kid, eu nu cred ca asa se intimpla in toate colectivitatile. Mai e un subiect deschis de alta mamica cu pusul la colt, unii parinti sint de acord, altii impotriva - trebuie sa caut educatoarea potrivita noua
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
cge spune:
Pusul la colt nu e varianta romaneasca de 'time out' ?
Parca Ruxi povestea de ea la un moment dat.
Dar eu ma indoiesc ca un copil de 1 an jumate sta la colt, de fapt ca sta intr-un loc o perioada de timp.
Pe Victor il pedepsim trimitindu-l in camera lui si ptr ca sa nu se simta discriminat, o pedepsim si pe Anca tot asa cand greseste.
Numai ca nu sta sa isi indeplineasca pedeapsa.![]()
Si pe Anca am vazut-o dupa ce a intins ciocolata pe geam , perdea, perete ca stia ca a gresit si a luat un servetel umed sa stearga.
Mie mi-a convenit chestia asta pe care e clar ca a invatat-o la cresa.
Si isi strange jucariile, le pune in cutie, dupa care zice "Gata" si se aplauda. Tot la cresa invatata.
Si dupa tot algoritmul asta, le rastoarna la loc.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
locca spune:
Eu am povestit despre baietelul de aproape 3 ani al sefului meu, care a fost dus la time-out dupa ce i s-a spus de cateva ori sa se linisteasca pt. ca era foarte agitat, dadea televizorul tare, incepuse sa arunce cu jucarii. In nici un caz pt. ca a varsat apa sau a manjit fotoliul cu prajitura (pe asta ultima chiar o facuse). Iar mama s-a dus cu el in alta camera si au stat putin de vorba acolo.
Deci cumva nu era vorba de pedeapsa.
Oricum e o diferenta clara intre comportamentul Ancutei, care a luat servetel sa stearga mizeria si cel al Mirunei, care s-a dus la colt.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
sofia_misicu spune:
Buna ziua,
va raportez de pe frontul Lipscani o plictiseala sora cu moartea. Copilul e cu bona la doctor si am emotii sa aflu noutati. Conjunctivita s-a extins si la celalalt ochi si Nuka are aspect de vampir. Nu o afecteaza prea tare. Se opreste din cand in cand din joaca ca sa se frece temeinic la ochi. Dupa aia, revine imediat la activitatea pe care o intrerupsese.
Urez si eu sanatate copiilor cu probleme! si mult succes lui Nicole cu bb 2.
Nu prea mai am nimic important de spus. Doar ca ma plictisesc, dar asta am spus-o deja.
Time-out-ul e o solutie pentru copii peste 2 ani. Am citit si eu pe site-ul recomandat de Diana (apropo, e super bun), iar regula nu trebuie aplicata ca o pedeapsa, ci ca o metoda pentru a calma nervii. Asadar, copilul trebuie sa inteleaga asta inainte de a aplica metoda, altfel, time=out-ul o sa accentueze mai rau frustrarile.
Nuka si Mama la Nuka
diplodocus spune:
Salutare fetelor!
Pupici si multa sanatate puiutilor bolnavi...
Luca e ok, nu a mai vomat, tind sa cred k a fost o indigestie totusi, fiindca nu avea absolut nici un alt simptom
Eu inca nu am avut motive temeicice sa-l pedepsesc, dar presimt k nu mai e mult...Bine k povestiti voi ce si cum![]()
NICOLE- multa bafta cu puiutii!
Aaaa...si sa-l laud putin pe junior...De citeva zile adoarme in citeva minute, fara plins, leganat sau alte artificii...Se foieste putin si efectiv inchide ochii...Totusi, procesul se intimpla la mine in brate ![]()
Eu sunt bucuroasa nevoie mare(daca imi spunea cineva asta acum 2 luni , nu as fi crezut nici in ruptul capului)
Asa k peste vreo luna,doua ma gindesc sa-l invat sa adoarma singur in patut...alt pas spre independenta
Luca-Mihnea Cel Voinic
oaana spune:
quote:si eu i-am dat nettacin la conjuctivita,dar n-a fost nevoie decat de doua zile,apoi i-a trecut si era mult mai mic,mi-a zis o prietena din Elvetia(stie de la un medic)ca foarte repede trec ochisorii daca sunt spalati cu ceai negru...succes si sanatate
Originally posted by sofia_misicu
Bianca, nu stiu de care...Ca tanti doctorite de la spital erau prea ocupate cu barfa. Nici macar nu mi-a zis de buna voie ce are. Am intrebat-o eu de nu stiu cate ori pana sa binevoiasca sa imi raspunda. Cert e ca se scarpina ingrozitor la ochi, s-a inrosit toata. Si nu pot sa o spal mereu pe maini...Azi am fost in vizita la niste rude care au casa plina de caini si mai mangaia un caine, se mai freca la ochi...Mi se rupe sufletul cand o vad: parca bea de o saptamana si nu doarme.
Nuka si Mama la Nuka
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 21+[url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Anya20 spune:
buna
intru direct in subiect...
nettacinul este indicat la copii pt ca nu are conservanti si e bine tolerat. trebuie folosit minim 5-7 zile, la ambii ochisori, de cca 3 ori pe zi, pentru ca altfel nu are eficienta. ochisorii se curata de secretie de cateva ori pe zi cu comprese sterile cu ser fiziologic, schimband compresa la fiecare ochisor. atentie ca se ia, asa ca mainile trebuie spalate cat mai des.
NU ceai negru si nimic altceva care nu este steril!!! atrag atentia, pentru ca este f periculos. Oanaa, nu cred ca un oftalmolog i-a recomandat asa ceva prietenei tale, poate era un medic de alta specialitate.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
locca spune:
Asa, ca bine ai zis, Alina, mi-am adus aminte ca dr. la care am fost a insistat sa respectam cele 5 zile de nettacin chiar daca pare bine copilul.
Si ne-a avertizat si ca putem sa luam si noi, ca este extrem de contagioasa. N-a fost cazul, dar deja in noaptea aia mi se parea ca ma mananca un ochi ![]()
Diplodocus, ma bucur ca este bine Luca. Ce bine ca adoarme asa rapid.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
sofia_misicu spune:
Tocmai s=a intors copilul de la doctorita de familie unde ne-a spus ca nettacinul e prea puternic. Ne-a recomandat Tobra....Nu stiu ce sa zic...
Nuka si Mama la Nuka
Anya20 spune:
of, sofia, oare medicul de familie stie ca defapt ambele medicamente fac parte din aceeasi clasa de antibiotice, doar ca nettacinul este ceva mai nou (si astfel sunt sanse sa fie mai putini germeni rezistenti la el)? diferenta sta la capitolul excipienti (conservanti si alte substante inerte din nettacin), care sunt mai blanzi. oare ce-o fi vrut sa zica cccc cu :"prea puternic?". scuze ca sunt asa incisiva, dar imi vine din ce in ce mai greu sa aud ineptii din partea personalului medical. e urat sa arunci cu pietre in colegi, ca toti suntem in aceeasi oala. dar mor de necaz cand e vorba de recomandari aiurea in privinta unui copil. revenind la cazul de fata, nu spun ca tobrexul este contraindicat sau ar fi o greseala sa i-l dai nukai, dar nettacinul are alte avantaje.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana