Colectia de toamna iarna 2005(127)
Raspunsuri - Pagina 21
felicia74 spune:
Febra de la dinti - ce porcarie! Cum stateam eu calma ca e de la dinti, cand ce-mi vine? Ia sa merg si la doctor, macar s-o consulte. Diagnostic: nas, gat, urechi inflamate din cauza virusului
Faptul ca nu-i curge nasul si ca nu sufera atat de mult ca socrii mei (care abia s-au ridicat din pat) o pun numai pe seama cresterii imunitatii de catre Imunogrip.
Of, of... Daca nici maine nu trece febra trecem pe antibiotic (nu ma intrebati ce doctorii i-a dat ca e Doru cu reteta la farmacie).
Baremi bine ca nu am scos-o in aglomeratie ca sa nu mai imprastiem virusul![]()
![]()
![]()
Gata, am aflat medicamentatia:
- Nurofen de 3 ori pe zi - ptr a tine febra sub control
- aerius sirop (antialergic) o data pe zi
- Spray marimer - un puf in f.nara
- tantum verde spray.
Antibioticul (o mai sun daca i-l dau): Klabax (claritromicina).
patriciaR spune:
quote:
Originally posted by meems
PatriciaR, cred ca mi-ai ghicit gandurile! Chiar azi ma gandeam la voi. Cum mai e Anastasia?
Mi-ai amintit de cereale... Madau, si eu ii dau Riannei Cheerios simple, le mananca asa una cate una, dar nu prea multe.
Meems & Rianna (16 dec. 2005)
Meems Multumim de intrebare, Anastasia e bine la fel si mami ei
Felicitari pentru Rianna mergareata!
De catva timp Anastasia vrea singura sa manance...eu nu am nici o sansa sa ii dau.
Asta e bine...dar, e tare greu, inca nu stie sa tina bine lingurita...mai mincam si cu minutele...iar sub masa dupa ce terminam putem sa chemam o armata de catei, la cata mincare este.
Asta nu ar fi o problema, asa am invatat toti sa mincam insa ma gandesc cat din ce ii pun eu mananca si cat e pe jos.
Ai vostrii puiuti cum sunt la masa?!
Taniatu intrebai de iaurt.
Anastasia minca destul de bine iaurtul inca de la 8 luni, insa acum s-a plictisit de el...placerea ei cand vede castronelul cu iaurt e sa-si bage minutele si sa-l framinte....mamaaaa ce ii mai place, eu zic sa-l lasi pe Che sa manance dc ii place.
Anastasia face asa cu brinza...dc i-as da toata ziua, toata ziua ar minca..., ma refer la brinzeturile tip-cascaval, ca cea normala de vaca...nu prea o iubeste.
Eu ezit sa-i dau des brinza tocmai din cauza problemelor de constipatie, incercam sa o tinem in friu.
Am vazut ca discutati despre pofta de mincare e nazdravanilor.
Nici Anastasia nu se omoara cu mincatul...uneori mananca bine ce ii pun, dar alteori e chiar frustrant pentru mine ca mama...gatesc diverse...stau studiez cartea de bucate, sa fie bun pt copil..., nu gras sau condimentat, sau sarat sau mai stiu eu cum...si cand ii pun mincarea in fata face mutrite.
Acum insa nu ma mai stresez, mananca bine...nu, iar bine, ii iau mincarea si mai tarziu va avea pofta...dc nu a doua zi sigur va avea pofta...
Apropo de gatit, fiind in pana de idei am apelat la cartea de bucate a lui Radu Anton Roman, care dupa mine este excelenta...fac de acolo tot felul de mincaruri de legume care mai de care mai sanatoase.
Asa ca o recomnad. Eu am primit-o din tara, dar cred ca este si in format electronic pe internet.
Mai intreb o intrebare
Cat de mult vorbesc ai vostrii copii ...pe limba lor numai de ei inteleasa?!
Anastasia vb mult, si are intonatie si poveste si arata cum s-a lovit dc s-a lovit...si o ia de la capat dc vede ca nu esti atent si insista pina intelegi..insa nu zice clar cuvinte care sa le pot eu intelege.
Cineva de pe aici, bastinas fiind, ma intreba dc asta e limba noastra...si m-a bufnit risul, am zis ca e doar limba ei.., asa o intonatie avea de chiar ziceai ca e o limba vorbita de oameni.
Dar e o limba vorbita de lumea copiilor
Sanatate multa puilor bolnaviori: Orlando a Madalinei, Ilinca a Feliciei, Binaca a Catutzei

Multa rabdare si putere mamicilor.
Ina sa vina pofta de mincare fetitei si tie iti doresc sa mergi totusi in Hawaii.
Gata fugim la joaca!
Numai bine la toate mamicile si puiutii lor!
Hildegard spune:
Felicia, of, of......doctorii. le luati si trece. Ce sa facem. Ne resemnam.
Noi avem hemoglobina(care reflecta anemia) 13,3...phii, dr. s-a bucurat cand i-am zis la telefon. Deci nu suntem anemici.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Felicia, of, of......doctorii. le luati si trece. Ce sa facem. Ne resemnam.
Noi avem hemoglobina(care reflecta anemia) 13,3...phii, dr. s-a bucurat cand i-am zis la telefon. Deci nu suntem anemici.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni
aaa, si hemoglobina trebuie s-o facem, ca se pare ca "bronzatul" nostru e de fapt o paloare
Mai, Ilinca e fana Marimer, vine mereu cu sprayul sa-i dau un puf

Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
Ina869 spune:
ilenutza
quote:
Am si eu un of pe ziua de azi: eu obisnuiam sa ma intalnesc in parc cu niste mamice ca mine, mai vb la tel., etc.Iata ca eu nu am mai iesit cu V de cateva saptamani si nici una nu mi-a dat nici un tel., macar sa ma intrebe ce fac, sau unde am disparut!Sper ca daca am scris aici sa nu ma mai bantuie gandurile astea!
Pai daca stai aici ce nevoie mai ai de ele?
lasa-le pentru cind il nasti pe simburel sau simburica ( stii ce ai, apropo?)
Uite un
de la mine si Rachelutza ca sa-ti treaca tristetea. Alinusa,
Patricia
quote:
Nici Anastasia nu se omoara cu mincatul...uneori mananca bine ce ii pun, dar alteori e chiar frustrant pentru mine ca mama...gatesc diverse...stau studiez cartea de bucate, sa fie bun pt copil..., nu gras sau condimentat, sau sarat sau mai stiu eu cum...si cand ii pun mincarea in fata face mutrite
asa si cu Rachie a mea; astazi la prinz a papat o farfurie de ciorbita ( pe care ieri mi-a aruncat-o cit colo) si o felie imensa de pepene galben.
daca-i dau borcanel cumparat, il devoreaza in 3 secunde. dar deocamdata ma incapatinez si am pregatite intotdeauna citeva feluri de mancarica in speranta ca va ciuguli ceva. Si cind nu o face, cine credeti ca papa dupa ea? si cine nu o sa mai incapa pe usa?
Mada, cu vacanta in Hawaii nu mai am nici o sperenta, si nici nu mai ma astept la surprize. Tare bine mi-ar fi prins, fiindca nu am mai avut un concediu adevarat de nu mai tin mine iar anul trecut a fost pentru mine, unul dintre cel mai greu din viata mea.Pe cit de repede m-am entuziasmat, tot atit de repede mi-a trecut, mi-am dat seama ca nu se poate si gata. George ar fi vrut din tot sufletul dar mi-a explicat argumentele pro si contra, deci trebuie sa fiu rezonabila, si nici ideea de-a pleca singura cu fata nu-mi surade, atita timp cit el ramine sa munceasca.
Felicia, sper sa nu fiti nevoiti sa-i dati antibioticul lui chiti.
Catutza ma bucur ca-i este mai bine Biancai.
Noki, sper sa auzim de bine de Saraliciul, la fel si despre Nataliciul a lui Lavi.
Si eu ma intrebam de la ce-a fost pata Anei a lui Ripley, nu mai stiu unde a postat subiectul, dar sper ca nu a fost nimic ingrijorator.
Hildegard, bine ca ati scapat de o mare problema. Eu una habar nu am ce s-ar da in cazul unei anemii.
Fiindca tot esti prin zona, sefa la chestii culinaresti, zi-mi si mie te rog ,ce-mi recomanzi sa fac pentru Rachelutza din niste piept de pui tocat? budinca, spaghete? ma gindeam si la o musaca dar nu bag mana in foc c-o sa incerce. alte idei?

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning.
I choose to make it so.
Rachel(Nov.23,2005)& Ina
Bic spune:
Bey, iar sint pe mare fuga si desi as vrea sa raspund extensiv nu prea am cum.
Oricum, Ina,
bine-ai revenit. Ne-a fost tuturor foarte dor de tine si intrebam tot timpul.
Alexandrina, daca te tin curelele poti sa alaptezi doi copii deodata. Ce ma gindesc eu ca NU as face, ar fi sa nu-l intarci pe Mihai chiar in preajma nasterii sau imediat dupa sa nu sufere bietu' un soc determinat de lipsa acuta de tztzealo-afectiune.
Mincare - Smaranda e fun supa cu tot felul de legume si pui si in continuare avocado, tofu si mai nou brinza pe care nu voia sa o atinga pina acum. Mai nou spune "caca" la "cracker" - o alta mincare preferata...
Ea are zile cind maninca cu o pofta nebuna, zile cind nu mai vrea nici macar mincarurile preferate. De exemplu, ea minca in fiecare dimineata o banana, iar acum nici nu vrea sa se atinga de ea.
Oricum, eu nu ma mai ingrijorez pentru ca chiar si pe foametea cea mai mare, tot cere la greu.... "la-la" = lapte. Asa ca m-am asigurat ca de murit de foame nu o sa moara.
Tania, Meems 
Feli, s-ar putea sa ai dreptate cu soacra - asa zice si mama ca ii e frica de mine, dar nici ea nu sta prea bine cu intitiativa in general.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
Ina869 spune:
Bicule
, multumesc!
As vrea sa te pot ajuta cu secrete despre cum sa-ti suporti soacra, dar nu sint cea mai indicata; am ramas (inca) repetenta la acest capitol, dar - stiu din proprie experienta - cu cit bagi mai putin in seama si ignori ceea ce nu-ti convine, cu atit mai bine pentru tine ( ca nu ajungi sa-ti smulgi parul din cap
).
Eu am incercat asta si a tinut ( aproape 95 % din timp).
Succes din TOT sufletul!
sa te tina nervii.
Se poate ajunge la o stare de pace si liniste pina la urma, sint sigura de asta.![]()
What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning.
I choose to make it so.
Rachel(Nov.23,2005)& Ina
ela27oana spune:

v-a fost dotr de noi??? ca noua daaaaaaaaaaaaaaaa
pot declara ca este aproape gata,montat bucataria,putin lavabil pe hol la intrare si apoi de aranjat vasele,asta seara am mancat in bucatarie,rezultatul este bun noua ne place,am zis eu ca este gresia urataaaaa dra da tare bine cu mobila,si pusa toata era altfel
va pup sper sa pot intra maine
camelia_daniela spune:
Ina, bravo pentru Rachel papacioasa! Tineti-o tot asa!
Feli, of Doamne, si virusii astia!!! Tinem pumnii in continuare!
Sanatate si bunicilor!
Aaaa, uitase, mi-au placut muuult pozele cu Chiti ! Mi-a placut mult cea in care sta chiti pe canapea si priveste galesh!
Madutza, voi ce mai ziceti?? Ce mai face Orlando???
Edit: Ela, bravoooo! Vrem poze, vrem poze !!!
Cami mami & Daria 
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=22" target="_blank">
... Si noi participam la concurs - poza "ochimari"!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)
Noki_Lara spune:
Asa..am revenit pe meleaguri forumesti, dupa 4 ore de seminar de management!![]()
Bad news: azi a incasat si Sararica mea prima lovitura semnificativa! 

Pana acuma ne-a ferit Dumnezeu...A fost cu mama in parc si ca de obicei s-au dus la hinte si acolo vroia sa se dea in balansoar cu o fetitza mult mai mare, aia a sarit de pe el si partea cealalta a ricosat fix in nasul lui Titi, dupa care a trantit-o pe spate si a inceput sa-i curga sangele din nas. A plans rau dar i-a trecut. Nu se vede nimik. Doar o usoara-usoara umflatura pe lateralul nasului si parca-parca un rozaliu al pielii mai aprins. Vedem maine concret daca mai apare ceva sau nu. Mama a trecut prin momente de cosmar. Treaba s-a petrecut pe la 17.15 iar ea la 21 cand am fost eu s-o iau inca tremura cand a trebuit sa-mi relateze istorisirea...![]()
Alexandrina-joaca afara cu copilul- interesant subiect! Noi in parc ne indeletinicim cu urmatoarele - avand in vedere ca Sarah sta intr-o gasca de vreo 10-15-20 de copilasi, depinde cat e de cald afara
:
- marsaluieste de la unul la altul si se joaca cu stivele de jucarii puse la comun de toti copiii - carucioare de impins, elicoptere-elefanti-fluturi cu maner de impins,
- se plimba printre copaci, ii cerceteaza, cauta gandacei rosii croitori pe ei; cand ii gaseste, se pune pe vine si-i admira de la distanta, izbanda maare de tot a mamei mele care a convins-o ca doar ne uitam la ei, nu-i pipaim, ca-i strivim de prea multa dragoste
- pleaca de habauca sa cerceteze cele mai ciudate lucruri pe care le gaseste, dar eu o las in treaba ei, evident, supraveghind-o de la distantza
- se agata de carucioarele cu bebelaci mai mici ca sa-i vada si daca aia dorm, e fericita si incepe sa zica: nani, nani 
- in general, pipaie + cerceteaza tot, eu una o las sa faca de toate, mai putin sa ia jucariile altor copii cand se joaca ei cu ele; sunt in plin proces de educare cu chestia asta si incet-incet sper eu ca va invata
- la locul de joaca, se catara pe toate cele, pe hinta, balansoar si cere sa fie data etc
- la nisip daca are ustensilele la ea - la mama in parc se intampla asta, ia nisipul, il pune in galeata cu lopatica, da cu grebla sau cu vreun bat cu care scrie...oricum, ii place mult la nisip. La fel si cu pietricelele.
Cam atata, ca am scris un roman.
Joaca in casa-activitati- in primul rand cititul si recunoscutul lucrurilor-animalelor. Io o intreb unde e pisica, rata, catelul, luna, patul, casa, etc si ea mi le arata. Apoi pe zi ce trece o invat lucruri noi din care, pe care inca nu le stie si le exersam apoi;
- la ea in camera se mai urca pe calutul de lemn, se da pe el
- dar joaca preferata e exploratul, scosul continutului sertarelor, apoi daca-i zic sa le puna la loc o face
- daca vreau moment de respiro ca sa ma uit la stiri de exemplu - rar, e drept, se urca pe mine, eu pe canapea fiind si mosmondeste in bar, cauta suporturile de pahare - vorbeste cu ele, admira sticlele...
- tare mult ii place PE birou, la PC si fax, dar e embargou instituit de vreo 2 luni, care sub nicio forma nu-l ridic
- cand gatesc, sta cu mine in bucatarie, ii arat diverse legumoase si-i explic cum se face de papa- poate-poate imi mai ia din atributii
, timp in care ea de regula sorteaza oalele
- daca e usa deschisa la baia mica de serviciu, inhatza mopul si se apuca de smotruit, fara niciun fel de gluma. Si e dezasru mare de tot daca i-l iau din mana. De-aia mereu evit sa las usa deschisa...
Cam atata imi vine in minte.
Joy- asta ma enerveaza si pe mine la culme: lipsa de unitate intre persoanele care se ocupa de copil: io-i zic lui Adila sa NU-i dea telecomanda, el zice ca i-a cerut-o. Pai mie-mi cere cate in luna si stele...
Dar mama slava cerului asculta de mine. Adica de cand m-am hotarat ca NU o mai las sa ia jucariile din mana de la alti copii cand ei de joaca cu ele - adica de sambata trecuta, i-am zis si lui mama si sunt convinsa ca nu o mai lasa nici ea. Io zic sa insisiti sa faca cum ii zici tu, nu cum vrea copilul.
Ina- stai linistita cu mancarea, au perioade. Sarah cand era mica radea fructele de la ora 10 dimineatza. De la Craciun nici sa nu le vada asa ca le-am scos cu totul din meniul de dimineatza. In schimb papa sucul de la o mandarina + un mar ras dupa masa de pranz. Banana ii placea mult, acum cum o simte, scuipa cu totul! Deci cu rabdare, tot trebuie sa mai incerci cate una, cate alta, poate revine la sentimente mai bune. Ciudata totusi schimbarea ei asa de radicala...de la pufoasa la slabutza.
tie si micutei!
Patricia- pai..masa de pranz e cam asa: papa ok in perioada asta, dar daca-i dau o linguritza tot vrea sa ma indoape pe mine, pe ea nu,de cat cateodata isi mai baga si singuriza lingurita in gura...asa ca mai bine renuntz la idee. In schimb e fana medicamente, asa ca musai dupa ce-i dau Vigantolul - eu i-l dau inainte de pranz- trebuie sa las la indemana ei folia - ca de de azi ii dau tablete!!!! . Pana acuma se juca cu sticluta de la Vigantol, o tot scotea si o baga la loc in cutiutza.
La mama insa, seara cand mananca mama de cina, Sarah papa singurica cu furculita ei mica bucatele de rosie. Asta e ritualul lor secret!![]()
Ilincutza + Orlando + Natalici- sanatate infinita! Apropo, Lavi, Madutza???? Ce-i cu voi?
Sper ca e totul ok.
Ela- in sfarsit lumina de la capatul tunelului!

Gandacel- m-ai convins: vin sa vizitez gradinitza. Prea multe vorbe de bine am auzit de ea...Desi e departe de mine. Dar sa vedem, poate rezolv cu ceva transport.
Gata, ati scapat de mine, fug la dus si nani dupa ce m-am ouat un ditai mesaj!!!
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!