Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (22)
Raspunsuri - Pagina 25
danita spune:
dragelor sa traiti sa fiti fericite alaturi de fericirea voastra !:)
aveam mai multe sa va rastorn din tolba dar se pare ca sta un dop intzepenit si nu ies ! las ca imi aduc aminte si vi le torn eu !
pupici si o zi frumo !!
D
BeBelusca
daphna spune:
eu ce sa zic ,ca de la milumil mi-a facut o alergie sau nici nu stiu cum s-o numesc,era plina de bubite,mai intai pe fata(toata lumea zicea ca se curata sau ca asa fac bebelusii)si apoi pe tot corpul.acum ii dau nan ha.probabil k o sa evit si cerealele de la milupa.
fetelor,voi cu ce curatati urechiusele bebeilor,ca prin targ se aude ca nu sunt bune betisoarele,nici macar alea cu opritor!
fetita mea daca adoarme nu mai ragaie,sau daca insist cu ragaitul reusesc sa-i stric somnul si chinuie-te dupa aceea!apropos de ragaieli,soacra mea la orice plans al bebelinei zice k are gaze si o doare burta!si da-i ,orizontal,vertical,orizontal,...si dupa aia se mira ca varsa lapticul!in fine....
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
kokorina spune:
PE CEI DRAGI NU-I UITI NICIODATA!
VA DORESC O ZI MINUNATA,ASA CA VOI TOATE....FEMEILOR!
pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM
dandusa spune:
FATIMA
,RUXANDRA
,RAMSAN
,AVDANARHIRE
,
MARCELA
,DESIREE
,RUXMAX
,Sa va traiasca puiutii,sa creasca mari ,frumosi si sanatosi 
Virsta
Crinuta, 1, 2, 3, 4 5
Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea
dandusa spune:
quote:
Originally posted by daphna
fetelor,voi cu ce curatati urechiusele bebeilor,ca prin targ se aude ca nu sunt bune betisoarele,nici macar alea cu opritor!
fetita mea daca adoarme nu mai ragaie,sau daca insist cu ragaitul reusesc sa-i stric somnul si chinuie-te dupa aceea!apropos de ragaieli,soacra mea la orice plans al bebelinei zice k are gaze si o doare burta!si da-i ,orizontal,vertical,orizontal,...si dupa aia se mira ca varsa lapticul!in fine....
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
Eu o sterg cu vata sau comprese sterile in urechiuse...,betisoare folosesc doar pentru exterior...,zona unde trebuie sa curat cu ceva mai tare...,ca sa se ia cojitele sau ce mai are ea pe acolo...
Sa stii ca poate sa rigiie si dupa ce a adormit...,dar tinuta pe umar.Eu o tin 15 minute si daca a rigiit bine,daca nu...,o las jos ,ca nu mai rigiie...,asta in cazul in care a adormit...Daca ii este somn...,adoarme ea la loc...,fimea...,maninca si daca adoarme imediat...,o tin pe umar...,ea stind cu capul intr-o parte ,gurita ii este deschisa...si scoate aerul cu siguranta...
Si soacrei tale zii ca copilul nu prea rigiie la orizontala...,cel putin nu asa de mic...,mai rar...,sa nu-l mai zapaceasca asa...,daca nu intelege ia masuri...

Virsta
Crinuta, 1, 2, 3, 4 5Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea
aelita spune:
dandusa
quote:hait! ce-i facui,am comis-o iar?
AELITA,
mi-era dor de un mesaj original,ca acesta...
dianocica pai eu o duc la cantar la farmacie,ca imi place cum suna mai bine imbracata haha iese mai greu la cantar!
deci,dezbracata la tanti doftor a iesit cu 4720 ,de am zis ca o abandonez in parc .la 2 luni.si pediatra a zis ca s-a lungit destul de mult si pt cat e de lunga ar trebui sa fi luat mai mult.
Oana vai ce lume...cum naiba sa intorci spatele asa?? ca doar nu avea lepra..
a fost un caz,aici,cu un baiat de 19 ani bolnav de anorexie,dar in tratament.i s-a facut rau la metrou,stiti ca ei sunt foarte slabiti,si pana isi revin ...Ei,cei de la metrou,vigilantii aia ce naiba sunt,l-au luat pe sus,l-au scos in strada(era seara,ultima ora a metroului) si l-au lasat intins in drum.ca sa scape de el,ca au considerat CA E DROGAT,ca atunci de ec era asa slab?? cred ca nici nu l-au asezat,ci l-au asvarlit.baiatul a murit!! daca il duceau la spital,nu avea decat o cadere ,il rezolvau imediat la spital,cu o perfuzie.
asa si femeia asta.in mod normal ea face crize destul de des,si iese din ele ,dar se poate intampla ca intr-o zi sa moara din ignoranta unora..
si acum muuulti ani,auzisem de un barbat,care la fel a cazut ,avea epilepsie,cat pe-aci sa-si inghita limba,si lumea din jur striga la el: betiv imputit ! cazi in santuri !
si pe mine ma scoate din minti atitudinea oamenilor.
dandusa,da,rar le trece doar dintr-un ragait,cand ii apuca durerile,fabrica basinute si ragaieli la comanda.si pana nu scapa de tot,nu se linistesc.si simplul fapt ca stau la verticala ii mai calmeaza.
desiree,donia hahaha ,sa nu ma mai auzi ca zic ca am lapte prost,pai atunci de ce zice lumea asa?cica " nu exista lapte de mama prost";sa repet asta??
haha atucni zic: NU EXISTA LAPTE DECAT DE MAMA PROASTA !

4720,femeie,la doo luni! s-o las in parc,nu alta!
ultima masa de acum2 ore (inca doarme) a supt,a inmuiat ce si ce sanul,si a inceput sa urle.da-i ridic-o,zic a luat-o burta,ca asa face.cand s-o pun iar la san,urlete.s-o fi saturat ,atunci.nu,ca vrea suzeta(la noi cand molfaie la suzeta e semn ca mai incape lapte la burtak,ca altfel o scuipa ),o pun iar la san,iar urlete de cum o aplecam...o mai las sa-si faca de cap,reusesc sa o pun si la sanul celalalt ,fara sa urle,suge nitel si de acolo.iar incepe urlatul,iar ridic-o..iar nu mai vrea.tot molfaia la suzeta .ii pun 30 de lapte praf,II RUPE! ii mai pun 30,ii haleste si p-aia ! si in final adoarme multumita.
ori laptele e prost,da nu ma lasi sa zic,atunci e mama proasta,sau copilul
ca nu suge cat trebuie.sau ii da gaze laptele meu.naiba stie..
acum am sanii cimpoaie.cand se trzeste sper sa ma rezolve,desi nu are cum sa rezolve ea doi sani plini..si uite-asa iar ajung la pompa,si ziceam ca nu mai scot !
pai sa va zic cu laptele prost,si tie si lui a deju: eu,cand scot cu pompa,la inceput e ala straveziu,stiti,ca ziceati si voi,apa chioara care tine doar de sete.ei,din ala eu scot de ma satur eu ! si apoi vine ala alb gros.dar daca eu ii dau sa suga,ea se satura in mare parte cu vreo 40-50 cel putin de apa chioara,si apoi cat sa mai ia din celalalt?hai 50..
si ala nu e prost?
hai,mai incurajati-ma.dar totusi,de ce a luat asa putin? ca suge putin?
ce sa fac acum,ca ii am umflati?rezist asa? scot laptele ala de inceput???
dolores nu ti-am zis FELICITARI PT BOTEZ ! sa fie intr-un ceas bun!
ori a fost apa cam rece,ori s-a vazut saracutul pe maini straine.
merci ca mi-ai dat si miemura-n gura pozele,ca abia mi se deschid paginile.manca-l-as pe David,ce frumos si mare s-a facut !!ptiu ce frumos e! ochii ii are albastri albastri sau inchisi la culoare ca in poze(stiu ca i se fac albastri la final,dar acum cum ii are?poate ma lamuresc si eu ,la fii-mea ,cum ii vor ramane)
hmm...si ce popa misto

tu arati bestial!!!! familie super
anateo
chiar curaj ai avut cu amandoi la vaccin!!
donia
quote:off..ce groaznic !!!
cel mai rau mi-a fost cand a murit mama cu cateva zile inainte de nunta mea
Imi pare tare rau.ce intamplare trista...chiar inainte de nunta..Greul e pt tine,pt noi toti aici.pt ca ea,sa fii sigura ca si-a cunoscut nepotii,ca iivede de acolo de sus !!!
bamboletta,ii dau eu ei fotomodel! cred ca seamana cu mine si are de gand sa imi manance sufletul cum i l-ammancat eu mamei (si ea mie,reciproc).dar totusi,eu pana la 4 ani am fost grasana,apoi ..vai de mama mea! ca doar ea stie ce chin lua cu lingurita!
fetiliiiiii -mamici si bebei din iasi-da ce va mai invidiezzzz!
revista mama si copilul:-"Si mai scrie ca sa ii canti doar daca ai voce." ARUNCATI REVISTA AIA ,CA NUMAI CATE VAD CA SPUNETI DIN EA....o avea silucruri bune,dar lucrurile alea bune le gasiti si in alta carte actualizata si in firea ei.dar ce va faceti cu cele rele care nu stiti ca sunt rele???
hahaaaa cica doar daac ai voce.daca nu,nu speriati copilul,va rog eu!
apoi,mai tarziu,sa recitati poezii ,catelusul cu parul cret si schiop ,doar daca aveti talent de Caramitru.altfel sa nu cumva!
yagmur,ma bucur ca sunteti bine,dar imi pare rau ca trebuie s aincepi munca,fir-ar sa fie,imi vine sa injur asa la luna!si ce ai sa faci cu Luca?cui il lasi? asa mititel...
haica in loc sa te incurajez..
ce-au ,mama,postarile mele de le astepti asa? poate pt ca ascriu in fuga tastaturii tot ce-mi iese din gusha?
deja ia in greutate ,Sofìa,ca de cateva zile am tabarat pe ea cu biberoanele si se cunoaste.inca are putin,per total,e normal,dar in zilele astea a luat ca niciodata,deja se cunoaste.
fotomodel dracesc,auzi..Hmm..ii dau eu ei!
chris
quote:si eu cand am vazut pozele,am vrut sa zic ca vaaaai,s-a tuns Dolores si cat de mult a slabit,dar totusi ...-am mai uitat,sa fie ea..parca nu..si apoi am vazut-o si pe Doloricutzu!
dolores, nasa e sora ta? ca semanati
desiree toata lumea in jur mi-a zis asa,ca nu amlaptele bun,cand le-am zis ca nu a luat in greutate bine...
si la fel am auzit,cand sora-mea spunea ca ii da sa suga bebelului ei si din ora in ora,cand vrea el(si e grasan,nene),la fel i-au zis si ei ca cica nu are laptele bun si copilul nu se satura si de-aia cere des.dar al ei e gras bine,fara pic de lapte praf,deci cum sa nu aiba laptele bun?dar asa ii ziceau cei din jur...famelia,rubedenii..
mirona deci cand nu e laptele de mama de vina,e milupa sau bebelacu!
eu oricum nu renunt la san,chit ca e apa chioara,dar zic sa ii dau si completare...
a mea tot ia biberoane de cand s.-a nascut,ca eu am tot scos lapte,si ii dau zilnic cand biberon,cand san...pana la 2 luni nu a facut figuri,dar maistii?? si mie mi-e frica sa nu i se puna pata pe biberoane si sa le prefere.desi inca o vad cum s etransfporma la san de placere.
madaluta daca dai o masa da si una ba,trec cam 6 ore intre san si san...la mine mai mult,pt ca suge doar dintr-un san.ce faci intre timp,nu ti se umfla sanii? ca mie ,da...
oana,de la ultimul cantar la pediatru(unde se cantareste dezbracata,ca la farmacie e imbracata si iese mai mult) ,si cantarul de azi,reiese ca in 21 de zile a pus 540 g.deci in trei sapt...media iese 180 pe sapt.tinand cont ca de vreo sapt ii dau eu completare,deci sigur a pus maimult,reiese ca celelalte 2 saptamani a pus mai putin de 180..si daca o tineam asa...
eu o cantaresc saptamanal la farmaci si lua o sapt da,alta nu,dar ultima a iesit mai putin.
proba suptului parca se facea cu un cantar in casa,inainte si dupa,nu? nu am!
oricum nu renunt la lapte!!!
doar ii completez o perioada,cateva bibe pe zi,sa isi revina,apoi sper sa nu mai fie nevoie.
ma gandeam chiar ca laptele meu numai e bun pt ca am scos cu pompa..
ca ii dau cu protectorul de san...
ca nu am fost in stare sa rezist cu ranile si febra laptelui ...
nu mai stiu...
dandusa,bambletta,danita,kokorina,multumim de urarile de 8 Martie !!
LA MULTI ANI TUTUROR MAMICILOR!!
FATIMA,RUXANDRA,RAMSAN,AVDANARHIRE,
MARCELA,DESIREE,RUXMAX,LA MULTI ANI !!!!!!!
S.
mayaione spune:
La Multi Ani tuturor mamicilor
! Ieri m-a epuizat Ana, a stat treaza de la 3 dimineata pana la 8 seara. Am super obosita, nu am avut timp nici sa mananc. Ma apuc sa citesc din urma, ati scris muuuult.
www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
Povestea nasterii
www.smi.ro/fulguleti" target="_blank">fulguleti
Donia spune:
dianocica, fa-mi te rog hatarul si intra sa citesti aici ![]()
Ei? Asta
iti spune ceva? ![]()
aelita, n-am facut acordul aiurea, doar am formulat aiurea
(ca sa nu mai zic prost, ca iar iese vreo dandana
).
Uite ce am gasit eu, ca la 2 luni greutatea normala e intre 3,7 si 6 kilograme.
Mai scrie ca in prima luna bebelusii iau in greutate 112-200 grame pe saptamana. In luna a doua 0,5-1 kg.
Deci daca Sofia s-a nascut cu 3200 ea ar trebui sa aiba la 2 luni intre 4,1 si 5 kilograme. Asa ca 4720 e foarte bine, tine copila acasa si du pediatra in parc.
Si arunca laptele praf!
La o masa ii poti da dintr-un singur san Sofiei. Eu de obicei ii dau sa suga prima tura, apoi ii schimb pampersul dupa care trecem la tura a doua. Uneori mai suge la tura a doua, alteori mai mult se joaca. Asta dintr-un singur san. Si daca celalalt e prea plin ma mulg putin, doar cat sa mai usurez tensiunea. Tu cat te mulgi? Eu te-as sfatui sa nu mulgi mai mult de 50-70 ml.
Asta cu o masa de la un singur san am invatat-o acum, ca Roxanei ii dadeam din ambii sani la o masa si tot lua in greutate. Dar si laptele ala apos e bun, nu are grasimi dar are proteine si glucide, asa ca nu ii dai apa chioara, stai linistita.
Si Cristi mai are momente in care se enerveaza si plange la san, cum citesc de Sofia. O asistenta imi spunea ca poate din cauza ca laptele vine prea repede si bebe se enerveaza ca nu poate controla cat suge, e fortat sa inghita mult si repede.
Stii engleza? Uite www.askdrsears.com/html/2/T023600.asp" target="_blank">aici un articol in care se explica de ce bebelusii iau in greutate in mod diferit. Dupa cum se spune acolo, Sofia ta e un bebelus banana, adica lunga si supla. Al meu probabil e bebelusul para, lung si plin. Diferenta e data de metabolism, al bananelor fiind numit "hipermetabolism".
Deci eu zic sa stai linistita, foarte linistita, arunca laptele praf, si repeta-ti ca Sofia e bine, pentru ca intr-adevar e bine.
aka, acum am vazut ce i-ai raspuns madalutei despre muci. Ophtametasone e un corticosteroid, eu te-as sfatui sa nu-l mai folosesti. Corticosteroizii se prescriu pentru perioade limitate de timp si au indicatii specifice, nu e ca si cum ai lua vitamine, de exemplu, in ideea ca oricum nu patesti nimic daca iei fara sa ai nevoie (si de fapt chiar si vitaminele pot sa fie periculoase in anumite circumstante).
Mirona, bebelusii nu au gusturile formate ca noi, nu au criteriile noastre. Roxana manca niste chestii... or fi fost bune pentru ea, dar mie mi se pareau tare insipide. Iar cerealele cele fade... daca ii plac Karei mergi inainte asa.
In legatura cu mama, mi-a fost tare greu la prima sarcina ca n-am avut-o langa mine. Acum ma gandesc la ea fara durere, de cele mai multe ori.
Si uite, maine e chiar Ziua mamei, sa nu uiti s-o suni pe mama ta!
daphna, eu nu las bebele sa se uite la TV. De fapt TV-ul nici nu prea merge, doar daca se uita fetita cea mare la desene. Daca nu se uita nimeni il tin inchis, imi mai aerisesc si eu creierii, ca imi ajung doi copii galagiosi.
asiza, ce bine ca ai fost tu acolo! Doamne, cum pot sa fie unii oameni... Saraca femeie!
Ma arunc si eu cu o idee: medicamentul pentru sedare era cumva Lorazepam sau Lorivan? Ca de cand am citit mesajul tau tot la asta ma gandesc.
dolores, ce frumos e David, iti seamana foarte bine. Mi-a rupt inima, ce a plans mititelul cand l-a bagat in apa. Dar dupa aia aproape ii radea preotului, nu?
Foarte frumoase poze aveti, ale noastre au iesit foarte prost, si nici caseeta video nu e mai breaza. Of!
dandusa, super filmuletul. Oare cam cat de mari erau bebelusii? 4-6 luni?
Si frumos cadou ne-ai oferit! Bine zice acolo, prietenii on line ma cunosc mai bine decat vecinul de vizavi, nu le pasa daca am casa curata sau nu, sau la ce ora am ajuns acasa noaptea trecuta. 
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
mayaione spune:
Doloreees bine ai revenit!!! Vazut poze botez, ce-a mai plans manca-l-ar mama, ati speriat baiatul. Sa fie sanatos si frumos ca uite cate fete frumoase il asteapta
. Eu nu am dezbracat-o, i-a pus doar pe cap putina apa, era si bolnavioara atunci si nu s-a putut.
Aka si eu sunt de fel din Turnu, m-am uitat la pozele tale dar nu te stiu.
Aelita si eu am patit-o la un moment dat cu Ana, vreo doua saptamani nu a luat absolut deloc in greutate, intrasem in panica. Laptele praf nu i l-am dat niciodata completare la san, ci le-am alternat. O masa de san, peste 3 ore o masa de formula. Intr-un final am renuntat la san, tot asa am foarte mult, dar apa chioara. Incepuse s-o doara si burtica de le el, asa ca nu-i mai dau.
Flore eu o scot afara in body, pantalonasi si ii mai pun un plover si o salopetica cu bretele, in cap o caciulita subtire de bumbac si una mai grosuta putin.
www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
Povestea nasterii
www.smi.ro/fulguleti" target="_blank">fulguleti
doradora spune:
la multi ani, mamici si la copii cat mai sanatosi si mai cuminti!
azi e ziua de nastere a finutei, face un an, mergem la ea sa ii ducem cadourile si sa iesim prin parc, dar o sarbatorim pste 2 sapt, ca nu ne coincid programele.i-am luat hainute, cercei, jucarii, cosmetice.
azi noapte mi-am amintit ca nu am luat pastila, o inghit, dar a trebuit sa ajung si pe la baie, si nu am mai avut somn. ca in zilele cu burtica, m-am instalat in fata calculatorului si m-am apucat sa citesc ce s-a mai scris.
donia, nu ma tine extrem de ocupata alexandra, dar ma da peste cap pt ca e programul fractionat si trebuie sa ma apuc de nu stiu cate ori de ceva pana sa ajung sa termin.
voi cand faceti mucenicii? azi sau maine? eu ii fac maine, sa nu mananc de azi
voi mai aveti dungile pe burta? ca eu sunt la fel de zebrata.
gata, merg sa ii pregatesc lui pisi biberonul, ca scoate sunete care ii anunta trezirea
chris +
alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri