Ai nostri, ca brazii- ian-feb 05 (42) LMA

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Patricia, ce simpatica e Rebecca cu lupta, ticata cah .

sa va spun ce a inceput sa mai zica si Codrin:

- la Dana zice Nana
- il striga pe tata prin casa si murim de placere cu ce ton il cheama, e asa gingas!!!
- piida (pai da)
- piice (pai ce)
- dta (da) (ii zic eu "zii da mami, daca vrei limonada spre exp") si el zice .

simona, te inteleg cu gradi, asta mi-a fost si mie frica -pe langa boli, ca nu are parteneri de seama cu el, in cam toate gradi partic vizionate de mine nu erau asa mici sau era maxim inca un copil care mai mult plangea pe acolo saracul si mi s-a facut o mila..
de aceea eu am intrebat daca stie cineva crese particulare??? eu nu stiu dc o exista vreuna in Buc, de curiozitate. pe net nu am gasit nimic.

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Fetelor, astea 2 sint cazuri fericite, daca pot sa spun asa, pentru ca baietii nu au ramas in continuare sub fusta mamei si si-au vazut de viata lor, pentru ca sint unii care nu fac asta si pe urma au nevestele lor de suferit cu soacre posesive, nurori care nu see ridica la nivelul baiatului, etc.

Este foarte rau ca mama sa renunte la viata ei si sa se dedice in totalitate cresterii copilului si sa nu mai aiba deloc viata ei, sa ia copilul peste tot, sa nu iasa cu prietenii. cel putin asta este parerea mea. copilul creste si cu ce ma ajuta daca este dependent de mine, eu nu mi-am continuat viata, nu am contact social si un venit care sa imi asigure mie si familiei un trai decent si la un mom dat raman singura..

cunosc si eu 2 cazuri asemanatoare, unul din baieti, crescut ca dupa carte din toate punctele de vedere, mama si-a lasat totul si s-a dedicat lui, acum e mare, a fugit de acasa, fura de prin casa ca sa se intretina, a renuntat la facultate. mama lui si-a refacut viata dupa asta.
altul, si asta chiar in familia mea, baiat care a fost tinut f mult pe linga mama, la orice eveniment era luat cu ei, crescut si cu bunicii impreuna, a mers in fiecare an in vacanta cu parintii chiar daca avea 14-15-16 -17 ani, nu are prieteni, este retras, nu iese, desi e student, sta acasa si se joaca si asculta muzica.

si mie mi-este dor de rebecca peste zi, dar ma simt bine ca este la cresa, ei ii place, progreseaza, eu imi vad de treaba mea, m-am abtinut sa nu sun la cresa decit in cazuri extreme, cind aveam de comunicat/intrebat ceva f important. Ma gindeam ca daca toata mamele ar suna cel putin o data pe zi sa intrebe..chiar nici mie nu mi-ar placea. Este si independenta dar si atasata de noi. am procedat bine si am vazut rezultatele: sociabiala, am lasat-o din prima zi la sora mea, la soacra mea, la cresa, fara sa faca probleme.

Recent am fost cu ea la dr si cit am asteptat in sala de primire cu inca alti 2 copii si multa lume, a avut un comportament asa frumos, nu a plins, a ris si facut bezele la toata lumea, a vorbit, a impartit jucarii si pufuleti, iar o doamna care statea linga mine m-a felicitat dupa ce au plecat ceilalti 2, spunind ca este psiho-pedagog si ne-a analizat si a remarcat ca am un copil deosebit si se vede ca are si o influenta f buna din afara. M-am simtit minunat cu un asemenea compliment si nu vreau sa para ca ma laud, ca eu de felul meu nu sint laudaroasa. dar a fost cel mai frumos compliment.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Doamne fereste, eu nu as vrea ca Rayan sa fie dependent de mine, si nici nu este.
De fapt, el este atat de sociabil, inca as povesti aici pagini intregi, deci n-am probleme din acest punct de vedere, si nici nu cred ca voi avea.

Acum fiecare femeie se simte implinita altfel, e normal, avem structuri diferite.
Eu vorbesc strict in numele meu, ce m-ar face pe mine fericita, multumita.
Sunt persoane care daca nu munesc 10-12 ore pe zi la servici, nu se simt bine, pe cand ma simt excelent cand nu merg la servici.
Poate pana oi face ce imi place mie, dar chiar si atunci, munca ar fi clar pe locul 2, niciodata nu va reprezenta o prioritate pentru mine.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Nu, nici pt mine nu este munca pe primul loc, in sensul ca nu as sta mai multe ore decit 8 la birou, si daca as fi avut vreun job care sa ma tina pina noaptea tirziu si simbete nu acceptam.
in schimb la 8 ore mi se pare rezonabil, mai ales daca pot sa ma intirzii, sa mai lipsesc la nevoie, si am timp se de copil, si de casa/familie, chiar daca nu imi place ceea ce fac, am f multe avantaje ceea ce imi da o stare de bine.

cum m-as vedea stind acasa : sa fiu maritata cu un miliardar, sa am o casa imensa, curte sa ma plimb, piscina, sala sport, shopping, etc, etc.
Dar in 2 camere ce poti sa faci; te scoli, faci curat, stringi dupa copil toata ziua, speli vase, faci mincare (daca ai copil trebe si mincare), te joci putin, iesi eventual pe afara, stai la tv, dormi, citesti, etc. ok, e minunat sa faci asta 2-3 zile, dar pe urma ti se uraste. totusi daca as fi avut posibilitatea sa stau acasa 2 ani as fi stat, dar nu am si acest avantaj.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Stai asa Shobo ca daca a inceput sa vorbeasca sa vezi ca nu-l mai poti opri. Eu mi-am dorit tare mult sa inceapa sa vrobeasca puiul meu dar acum am moment cand il rog sa taca... seara ma simt obosita de cat a vorbit peste zi.

Patricia multa sanatate Rebeccai!!!

Eu v-am istorisit povestea asta, pentru ca pe mine m-a facut sa constientizez ca nu e o idee foarte buna sa renunti la toate placerile tale... ci sa te gandesti la copil ca la o priporitate dar daca pot sa ma gandesc si la mine, si profesional si personal.

Iar apropo de statul acasa, pentru mine nu e ok sa nu fac ceva creativ o iau razna... Iar ca gospodina oricum sunt deplorabila...noroc cu ajutoarele.

Mergi la inceput

Pai nimeni n-a zis sa renuntam la placerile noastre ( astea sunt extreme), eu una n-o fac si ma rasfat foarte des.
Nu mi s-a acrit deloc stand acasa, din contra, ma simteam foarte bine sa nu am program fix, sa nu ma trezesc devreme pentru a ajunge la servici, iar dor de servici nu mi-a fost dor niciodata.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Patricia,sunt de acord cu ce ai zis 100%.

Simona,drum bun si tie si odihna placuta,daca ai bafta.

Mergi la inceput

Pentru cele interesate: s-a deschis de ieri sau azi un magazin cu hainute pentru copii, avand hainute aduse din Belgia, la preturi super.
Magazinul este micut, se afla pe Mosilor, aproape de Obor ( de la Obor se merge pe partea stanga) si este aproape de Fast Food-ul indian.
I-am luat lui Rayan o jeaca, bluza cu maneca lunga si o camasa la 71 Ron ( totalul).
Pretul mediu al unui produs este 20 Ron.

Tocmai mi-a spus mama ca Rayan a facut azi pipi in....... lighean. Probabil ca nu a gasit olita imediat, s-a dus singur in baie, s-a dezbracat singur si a facut acolo.
Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Catiflo,mereu uit sa-ti scriu.Iti doresc sa ai muuuulta rabdare cu socrii!Dupa cate zici despre ei,3 luni o sa ti se para o vesnicie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Fetelor, multumesc pt urari. Varicela sa fie pb noastra...

Patricia, eu am facut varicela in copilarie, slava Domnului, ca am vazut ce inseamna s-o faci la 30 ani la o prietena ...

Liviana, sunt in faza de documentare. Wish me luck!

Simona, New York!? Supeeer! Sper si eu sa ne vedem.

Ana Maria, naspa situatie cu colega ta.
Nu poti trai doar prin copil, oricat de mult il iubesti. Nu asa iti manifesti dragostea. Trebuie sa ai si alte interese, sa te implinesti si pe alte planuri... Indiferent daca stai sau nu acasa (apropos de discutia cu statul acasa).

Shobo, si mama mea e in aceeasi situatie .

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput