Piticodromul de sept-oct 2005 (169)
Raspunsuri - Pagina 27
b_irina_c spune:
Codruta adica ou ochi fiert
. Nu-l pui in tigaie cu ulei ci intr-un vas in care fierbe apa => ou fiert gata curatat. Dar pe samntana cum e
?
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
diplodocus spune:
Rezolvat "problema" cu BE...
Codruta
Eu nu stiu ce-ar face Luca in baie, k nu l-am lasat singur niciodata...am eu asa o fobie ca in baie (spre deosebire de restul casei:) e pliiin de microbi , indiferent cit de bine as curatza...
Din surse "sigure" (adik un forum DC)
,cica e recomandat ou TARE la bb-icii nostri
Luca-Mihnea Cel Voinic
Hildegard spune:
Deci este asa:
-ochi fiert pe apa(adica nu-l pui in tigaie si il spargi atunci cand fierbe apa in oala) Se mai papa asa supa de rosii in care spargi oua si ele raman intregi. E foarte buna si asa...
-ochi fript in ulei in tigaie
-ou cu smantana facut in tigaie. Se sparg 2 oua intregi se pu 2-3 linguri de smantana si se amesteca. Se adauga sare. E bun cu orice mezel langa + branza + legume sau muraturi.
-ou intreg cu coaja fiert in oala.
-omleta
altceva n-am auzit......cum e aia ochi pe smantana???
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni
cge spune:
Eu stiu ca ochiu' pe apa e recomandat copiilor (ca nu prea e prajit), dar de cand cu aviara, cand recomandau sa fie ouale f. bine pregatite nu le mai dau.
Le dau omleta. Si le place tare.(dar nu le dau mai mult de 2 ori/sapt).
Victor mananca si sandvich cu omleta si un pic de ketch-up.
Anca mananca omleta simpla.(fara paine adik).
Dar maica-mea cum prinde copii, cum le executa cate un ochi pe apa, desi eu i-am zis ca n-au voie.
Alina, cum e mai bine omleta sau ochi moale (in ulei sau apa) ?
Pe tine te ascult, promit(nu ca pe maica-mea
).
Ca ou fiert nu (mai) mananca.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Hildegard spune:
da, diplodocus, este recomandat ou fiert tare la copii si nu "out moale".....
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni
Dory232002 spune:
Fetelor, ma-ti linistit cu raspunsurile voastre, eram in dubii , credeam ca nu este bine ca i-l dau moale.
Codruta, eu fierb apa intr-un ibric si cand da in clocot sparg oul si-l las sa fiarba in apa respectiva.De regula i-l amestec cu un cubulet de branza topita si o felie de branza topitaHohland, si cateva frimituri de paine.Asta a fost meniul de la ora 10 al Alexei de azi ![]()
DORY & ALEXANDRA DENISA
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23
b_irina_c spune:
Cat despre ou tare vs moale... mie cand am inceput diversificarea Calapod mi-a zis sa fierb oul minim 10 minute
. Vladut manca ou fiert doar amestecat cu mamaliga si branza. Dar si el infuleca omleta ocazional.
Mie oul pe apa nu mi-a iesit niciodata... ieseau mereu "zderente" (asa zicea bunica-mea cand dregea ciorba cu ou
).
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
codruta_grg spune:
Ochiuri pe smantana eu fac asa: in tigaie pun smantana si sparg ouale pe ea (sa ramana galbenusul frumos nespart si nu tare
, cat sa innmoi paine in el). La fel ca si cel in unt sau ulei.
Eu n-am mancat niciodata ou in apa
, da o sa incerc ![]()
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"
locca spune:
Eu nu am facut niciodata ochiuri pe apa (parca se cheama si ochiuri romanesti, nu?), la noi in casa nimeni nu facea asa ceva. Am mancat o singura data si nu mi s-a parut de exceptie, tot mai bun era prajit in ulei
. Dar parca se pune un pic de otet in apa aia ca sa nu iasa zdrente, cel putin asa mi-a explicat cineva reteta.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
BiuMil spune:
Mai, chiar am zis sa incerc si eu o data ou ochi in apa...am mai auzit la cineva dar nu am mancat niciodata. si cel pe smantana suna bine...
Cristina, placinta am facut-o cu foi de cumparat
pe care le-am intins in tava si am pus mere rase cu zahar si cortisoara...alternativ...doua foi, un strat de mere. e cam placinta lenesului, dar nu am mai avut nervi sa mai si rulez la foi...
dupa ce aseara mi-a amortit jumatate de cap si simteam doar niste junghiuri pe frunte si spre ochi de am zis ca gata, pana aici mi-a fost...azi m-am dus la dr si mi-a dat tratament. sper sa imi treaca ca am citit ceva povesti horor despre infectiile astea si asta imi mai lipsea...sa ma mai plimb si prin spitale.
Off, Norina...va dorim multa sanatate si putere sa treceti peste toate astea!
merci pt incurajarile pt gradi!
ghiocei zici Cristina...ne conformam in cazul asta!apropo de asta am o prietena care mai are 6 frati, si care acum e profa...si de cate ori ma aude de flori sau o mai intreb ce a primit de 8 martie imi zica ca sa nu auda de asa ceva ca la ei era teroare cand veneau zilele astea , va dati seama la atatia copii, in clase diferite...si nu vrea niciodata nimic
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005