Mamici de Mai - Iunie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Andrada dar din aprilie vom sta si noi acasa si recuperam.

Mica 26+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Nu andrada uite aicihttp://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=87158&whichpage=2.
In esenta discutia este ref. la concediul pre si post natal, care era 85% din media salariilor brute din ultimile 6 luni. Preietenii nostrii de la guvernare au modificat un pic legea si spun ca
"Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 (adica concediul in discutie) se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii."
De aici unii interpreteaza ca de ex daca eu am avut 1000 ron salariu si intru in concediu prenatal atunci calculul se face in felul urmator:
6 luni x 1000 ron = 6000 ron
Limita de 12 salarii de care vb ei este de 12 luni x 390= 4680 ron
Cum eu depasesc limita atunci se ia in calcul 4680 ron pe care ii imparte la 6 (media)=>baza de calcul va fi 780 ron si nu 1000 ron. La baza de calcul se aplica 85%=> banii pe care ii iei sunt aprox 660 ron minus CAS 6.5%
Daca ar fi asa, din cauza acestei modificari, la un salariu de 1000 ron s-ar pierde aprox 180 ron, dar cu cat salariul creste cu atata banii pe care ii pierzi sunt mai multi (daca ai sal de 1500 ron ajungi sa iei tot 660ron si perzi mai mult de 600 ron!)

Eu insa sper ca "unii" interpreteaza gresit legea si de fapt media veniturilor nu trebuie sa depaseasca 12 salarii minime si atunci legea ar afecta doar pe cei care au un salariu lunar de 4680 ron.

Nu stiu ce ati inteles din explicatiile mele dar pe mine ma framanta tare aceasta problema

Si in plus, eu am cotizat raportat la salariul meu de pa cartea de munca, nu raportat la vreun salariu minim sau mediu

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

quote:
Originally posted by andradap

eimotto, inca nu m-am dus sa vad discutia, dar anu' asta se vor lua in cazul fericit (eu nu beneficiez de cel fericit )800 RON. Asta pt. ca DE ANUL ASTA:

-Concediul de pana la 2 ani este platit cu doar 600 RON (fata de anu' trecut cand era 800 RON);
-Alocatia de stat a copiilor pana in doi ani este de 200 RON (fata de 24 RON, cat era anu' trecut).

Daca faci un calcul anu' asta se primesc 800 RON (concediu+alocatie), in loc de 824 RON (concediu+alocatie).. .deci chiar suntem furate cu 24 RON...

PS: Despre asta oare e vorba??? Ia sa ma uit si eu!!!

POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 26+ cu Antonio

Intr-adevar daca faci socoteala asa este. Dar de cei 200 ron alocatie vor beneficia si mamicile care nu au lucrat si care pana acum primeau 24 ron. Ca sa fiu optimista ma gandesc la mamicile de la tara sau la studente ca le prinde tare bine (si nu ma gandesc la toti tiganii care fura). Sau chiar la mamicile care nu stau acasa tot cic-ul (si dupa ce se intorc la serviciu primesc pana la 2 ani tot 200 ron si nu 24).
Deci tu, desi nu esti printre cele fericite (desi o sa ai parte de cea mai mare fericire cand iti vei tine bb in brate) o sa castigi 176 de ron (ca o sa primesti 200 si nu 24).
Eu de cand stau acasa am innebunit cu calculele si dramuirea banilor, pt ca desi aveam un salariu destul de mare, nu tot era pe cartea de munca...si vine statu si imi limiteaza si ceea ce mi se cuvine! salariul minim pe ceonomie?!? mi-am facu plan si pentru banii de trusou si pentru indemnizatia de nastere

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brambushca spune:

Mihamora, Eimotto va multumesc mult pentru lamuriri. M-am mai linistit cu diazepamul acela dar tot nu o sa-l iau decat in cazuri exceptionale daca Doamne fereste voi avea contractii mai dese sau mai puternice. Deocamdata iau salbutamolul acela si dimineata si seara si ma simt bine n-am palpiatii sau tahicardie. Contractii mai am din cand in cand dar mult mai putzine decat inainte. Am inteles ca pentru noi cele cu cerclaj nu sunt foarte bune contractiile astea Braxton-Hicks care pentru restul lumii sunt normale, noua ne forteaza colul si se strange firul acela mai tare creand senzatie de disconfort.
Mary-Lou stai cuminte in pat si fa o lista sotului cu ce ai nevoie si explica-i ca de acum inainte trebuie sa se obisnuiasca sa mearga singur la cumparatri

Oana 22+
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brambushca spune:

Imi trimite si mie cineva parola de la mailul comun, please!

Oana 22+
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

eimotto, nu cred ca e asa...zice, pana in limita a 12 salari...LUNAR
La 4000 salariu pe luna esti aproape de limita.
Dupa 4000 (p'asta l-am luat ca referinta ca mi-e mai simplu de scris...) se limiteaza totul la acest 4000...io asa inteleg.
Sa zicem ca eu sunt la limita asta de 4000...pai ce sa fac, sa ma duc cu cupilu' de tzatza la servici imediat dupa ce ma externez ca sa nu pierd bani?! Nu cred...

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Salutare fetelor!
Am revenit si eu...trista, plansa...dar alinata de bebelusul meu...care ma sustine tot timpul in felul lui...sunt trista si suparata dupa bunica, dar cum sa nu zambesc cand imi simt puiutul cum se joaca prin burtica, sau seara cand il mai iau pe tati in brate si bebelinul da niste suturi de il simte si tati in sale?
Zilele astea care au trecut am avut unele contractii, mai ales cand am aflat vestea mortii bunicii, insa cu un no-spa am reusit sa tin lucrurile sub control. Ieri cu o ora inainte de inmormantare am luat si un nutricalm, eram indecisa daca sa iau sau nu, dar pe instructiuni scrie ca e un supliment alimentar, si nu avea containdicatii decat in a nu se lua impreuna cu antidepresive. Iar eu cum nu am luat nimic de genul asta..am zis ca o pastila de nutricalm, care contine lactat de magneziu, vitamina B6 si extract de passiflora, n-are cum strica. Zice ca e ideal pt persoanele care sunt supuse la eforturi fizice si emotionale intense, crescand eficacitatea organismului in conditii de stres, cat si de refacere in stari de astenie, traume psihice, insomnie.
Oricum, chiar vorbeam la un control cu dr. mea de familie, si zicea si de pastile, mai ales de astea care nu sunt recomandate in sarcina. Parerea ei, care coincide si cu a mea, desi eu nu am pregatire medicala, este ca daca iei ocazional o pastila nu prea are ce sa iti faca rau, e vorba sa nu faci tratament de cateva zile cu medicamente de genul antibioticelor sau alte cele.
In rest, alte vesti despre mine....am mai crescut si noi cu o saptamana..suntem acum in saptamana 26, avem 25 de sapt si 2 zile....suntem de aceeasi varsta cu bebeii lui Mottanel si ai...piticasigogosica...de fapt daca ma uit mai bine, suntem o gramada de fete cu dnp intre 20-23 mai, si mai departe...acum sa vedem bebeii nostrii cat de nerabdatori vor fi sa vina pe lume...din cate am vazut eu..putini asteapta sa implineasca 40 de sapt!
Asa, era sa uit! Felicitari noilor mamici care ni s-au alaturat la odisee, felicitari celor care au aflat sexul bebelului...
Acum ma restrag, ma apuc de treaba prin casa, cu nebunia si stresul si oboseala din ultima saptamana nu am reusit sa fac mare lucru prin casa....
Va pup si spor la scris in continuare!

dia 25+ Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

eimotto, merci pentru link
Am pus si eu o intrebare acolo... Ca nu inteleg nimic - nici din pdf-uri nici din nimic...

dianalaura,

cristalina, daca plafonarea se face la 4000 pe luna e una, dar daca se face la maxim 950 pe luna e alta... Oricum nu mergi cu copilul dupa tine la servici, dar mi se pare furt (mai ales ca unii mai au si credite de platit etc)
Si oricum salariul minim pentru cei cu studii superioare s-a schimbat :P Oricum ar fi, si cu 0 lei pe luna, eu stau 6 luni cu bebe al meu dupa nastere - dar mi se pare aiurea

Anca 24+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moberi spune:

eimotto, nu cred ca e asa...zice, pana in limita a 12 salari...LUNAR
La 4000 salariu pe luna esti aproape de limita.
Dupa 4000 (p'asta l-am luat ca referinta ca mi-e mai simplu de scris...) se limiteaza totul la acest 4000...io asa inteleg.
Sa zicem ca eu sunt la limita asta de 4000...pai ce sa fac, sa ma duc cu cupilu' de tzatza la servici imediat dupa ce ma externez ca sa nu pierd bani?! Nu cred...

Cristalina sper sincer sa ai dreptate.De cateva zile numai la chestia asta ma gindesc si fac calcule.Daca te iei dupa moderatorul de la probleme legislative e dezastru, dar eu am citit si recitit art. si zic ca nu are dreptate...sau cel putin speranta moare ultima...Nici nu vreau sa ma gindesc ce lovitura ar fi pentru mine sa aiba el dreptate, pentru ca pierderile salariale sunt incomensurabile...si ma bazam pe veniturile din cel 126 de zile pe care voiam sa le iau integral in postnatal, dupa care ma intorceam la servici....asa nici nu mai stiu ce sa fac si cum sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Si mai am o intrebare... Chiar s-a modificat legea cu concediul de odihna? Mie cei de la personal imi zic in continuare ca beneficiez de toate zilele de concediu pe anul asta, nu raportat la zilele lucrate

Anca 24+

poze
bebelusa

Mergi la inceput