Bucurii de sept-oct 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Alipiticot eu am citit postarea ta in legatura cu fontanela baietelului tau, dar pur si simplu n-am stiut ce sa mai zic. Stii ca la noi in "club" multe mamici au problema asta. La noi cred ca de 2 ori a verificat fontanela dar n-a zis nici ca-i rau nici ca-i bine. Eu o simt destul de larga. In legatura cu laptele degresat sa stii ca aici la copii de 1 an cand incep sa bea lapte de vaca pe asta il recomanda doctorii. Dar chiar si laptele praf este facut din lapte degresat si cerealele la fel contin lapte degresat (cele cu lapte), iaurturile la fel. Eu nu cred ca se pune problema de grasime ca ingrasa ci ca nu e sanatoasa la varsta asta mica. Eu daca stau bine si ma gandesc acum, am avut colesterolul marit putin,asta inainte sa fiu insarcinata, nu mare dar peste limita in conditiile in care eu mananc putine grasimi m-a mirat tare. Acum intr-adevar poate fii si genetic dar facand comparatie cu sotul meu care este "carnivor" convins el nu are colesterol. Eu am tras urmatoarea concluzie: pe mine mama m-a hranit cu lapte de vaca pt ca nu a avut lapte sa ma alapteze iar sotul meu a fost alaptat de mama lui. Plus ca in familia mea s-a mancat mancare mai grasa de aici cred eu ca am dobandit acest colesterol marit.

Roxanae tu ziceai mai demult ca te muti la casa. V-ati mutat? Ma bucur ca te-ai linistit cu mancatul junioarei

Si acum sa va intreb pe mamicile care dati pireuri bebeilor: voi le dati si laptic imediat dupa pireu, ca a mea a avut o perioada cand a manca si lapte, acum nu mai vrea. Voi cand le dati laptele?

Alina&Bianca(25 August 2006)

www.babiesonline.com/babies/b/bia/" target="_blank">Bianca

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Alexutza nu mai merg la doctorita Adam -mergem la Mertle.Eu nu iau de la doctori decat ce mi se pare mie ca este bine.Si Sarah avea acum 2 saptamani 7,8 kg.Mie nu mi se pare grasuna,iar cerealele eu le consider ok atat cat sunt bagate in limite normale.Ea ar fi trebuit sa-si dubleze greutatea de la nastere la 4 luni,adica 8 kg.
Am inceput cu cerealele pt. ca vreau sa-i dau mar si nu vreau sa i-l dau simplu si nici la biscuiti nu vreau sa apelez.O sa i-l dau simplu la masa de 16,30 mai incolo dupa 6 luni,alternativ cu banana.
Vreau sa ajung la urmatoarea schema:
- dimineata lapte.
- 10 cereale
- 13,30 supa crema
- 16,30 fructe piure
- 20,30 lapte
- 23,30 lapte.Nu batut in cuie - la ore ma refer- sper sa reusesc.
Ti-am admirat piticul- superb.

Alipiticot - la 2 pitici frumosi si la mamica.

Rox de Diana(8.05.2002) & Sarah(18.09.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Vauva, noi abia suntem la a 2-a zi de pireut cu legume, dar iti spun cum facem: i-l dau cam cu jumate de ora inainte de masa de lapte si apoi ii dau si san, caci altfel ar muri de foame, abia inghite 2-3 lingurite, dar o iau incet ca n-am ce face. Poate Bianca deja papa mai mult si se satura cu pireul. Sau mananca aceisi cantiate ca si atunci cand papa si laptic?

alipiticot, ti-am admirat puiutii! Ai doi copii minunati! Sa-ti traisca
.

mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput

Vauva nu m-am mutat ca nu s-a terminat de construit partea de sus.Astept si nu vreau sa ma mut pana nu este totul terminat.Am si eu niste fixuri. Chiar am vorbit cu Pufy pe PM despre amenajari , am mai citit si pe supereva - ma documentez ca am mult de lucru la vara.Vreau sa le fac incet si bine.Nu ma grabesc sa nu imi para rau de ce alegeri fac.Am tras cu ochiul si la bucuriile voastre- arata bine noul forum mai ales partea cu pozele este super.

poze

Mergi la inceput

Ramo mananca mai mult:un borcanas de 125 gr. Oare n-ar trebui sa o fortez sa mai pape si lapte? Dar cand sa-i mai dau lapte? Intre mese? Uff ca m-am zapacit

Hai sa va mai dau si eu niste idei de pieuri de legume ce am vazut pe aici: cartof cu conopida, cartof cu broccoli, cartof cu morcov si porumb, cartof cu conopida si dovlecel.

Roxanae am vazut-o pe Sarah cu sarafanul de blugi

POZE

Mergi la inceput

Vauva merci.

Hai ca am monopolizat paginile.
Va las -plecam la plimbare.

poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adriana mica

Buna seara,

Urocultura negativa si sumar de urina cu rare epitelii, rare leucocite si relativ frecvent acid uric! Pediatra zice ca este ok, mai facem inca 3 zile de tratament (10 in total) si apoi repetam analiza. Ignatica, spune-mi te rog la cate zile dupa intreruperea tratamentului se reface analiza? Noua pediatra ne-a zis sa mai stam "putin", dar nu stiu ce inseamna exact asta.

Si Dudu tipa non-stop; la inceput am crezut ca il doare ceva, dar nu am reusit sa fac nici o corelatie intre tipatul zilnic si o anume stare. Pe urma mi-am amintit ca si nepoata mea facea la fel pe la aceeasi varsta, deci cred ca este normal.

Am si eu o intrebare: am tot amanat diversificarea (de fapt ii pun cereale in lapticul de seara) din cauza administrarii antibioticului. Vi se pare tarziu sa incepem la 4 luni si 3 saptamani, in conditiile in care este alimentat artificial?

Alexutza, Danidani si celelalte fete care posteaza mai rar, iar uneori se simt neglijate: uneori nu stim sa raspundem la toate intrebarile pe care le postati, si fiecare dintre noi a trecut printr-un asemenea moment cand s-a simtit neglijata. Pentru mine insa, comunicarea cu celelalte mamici de pe forum este foarte importanta: eu stau toata ziua singura acasa, sotul vine foarte tarziu si abia mai apucam sa ii facem baie piticului si sa mai schimbam cate 2 vorbe; stiu ca multe din mamicile care posteaza aici sunt in aceeasi situatie ca si mine, si simt nevoia sa comunice cu cineva, chiar daca nu primesc intotdeauna raspuns, sau primesc un raspuns evaziv la intrebarile lor.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici ... si www.dropshots.com/apreutu" target="_blank">filmuletze haioase

Adriana poti linistita sa incepi diversificarea si mai tarziu chiar daca Dudu primeste lapte praf. Eu am mai citit de mamici aici pe DC care au amanat diversificarea pana la 6 luni in conditiile in care bebe era hranit cu lapte praf.

Felicitari pt analiza buna!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu ii dau lapte cam la jumate de ora dupa pireu ca mananca foarte putin, daca ar manca 140-150 g cat e normal la varsta ei atunci lapte ar trebui doar la urmatoarea masa.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze 1, poze 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Venim si noi pe baricade...

Alexutza, nici al meu bb nu doarme intotdeauna dupa baita. Depinde si la ce ora ii fac baita si cat a dorit inainte.

Simoky, Bogdan are acum o perioada cand sta cam 5-7 minute la san si intre timp se si joaca, dar daca nu plange de foame si el e ok nu ma stresez.

CristinaGoji, cred ca nu e usor sa porti asa greutate toata ziua in brate, da faci muschi .

Susa, m-am distrat tare la faza cu aeroportul, vezi sa nu uiti ca luna viitoare trebuie sa mergi. Si eu uit cam mult in utimul timp, cred ca ma sclerozez.

Ramomar si cine a mai intrebat, am vorbit azi cu Ioana (pufymic) si spera ca pe vineri sa aiba net. Zicea ca inca nu s-au obisnuit in casa noua.

Eloise, la mine cel mai bine functioneaza ceaiul de soc pt stimularea lactatiei, dar trebuie baute cam 4-5 cani pe zi.

Mexxa si celelate fete, noua pediatra ne-a spus ca cel mai bine e ca in mancarea bb-ului sa pun o lingurita de ulei de masline. Acuma vad ca la alina Morostes i-a spus altfel si avem aceeasi pediatra, deci .

Vauva, stiu si cat de drag iti este Bianca. Si la noi Bogdan a venit cu o luna inainte de inseminare, testul de sarcina fiind facut in ziua de Ajun a Craciunului, de unde si numele lui care inseamna "Dar de la Dumnezeu". Culmea, din primul moment cand am stiut ca sunt insarcinata am simtit ca e baiat.
Legat de mancarica probabil ca Bianca a ajuns sa se sature si nu mai are nevoie de completare dupa mancare, ceea ce e normal. La inceput au nevoie de completare laptic pt ca mananca mai putina mancare solida.

Ignatica si eu abia astept sa stea Bogdan in fundic.

Noi incepem sa ne pregatim pentru diversificate. Sper sa nu fie mofturos la mancare ca nici noi nu suntem, desi asta nu se pune da' noi speram.

Aseara l-am dus pe bb in baie cu tatasu' cand acesta se barbierea si sa vedeti ce interesat a fost. Lua lectii pt mai tarziu .

Ma duc sa pap si sa-i dau si lui sa pape.

de Bogdan cel nazdravan (05.09.2006)
poze

www.totsites.com/tot/bogdan_ioan" target="_blank">Gâza noastrã micã

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramomar spune:

Vauva si eu zic ca daca papa un borcanel intreg, atunci nu-i mai trebuie completare cu laptic.

flavia ramona multumim de vestile despre Ioana. O sa se obisnuiasca ea si cu casa noua si o sa-i fie tare draga ca-i a lor.

mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Mergi la inceput