Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

hai sa va povestesc ceva.

Adina de cand am revenit din spital e tare cumintica, mananca si doarme bine si i-a f bine in greutate.
insa de adormit adoarme doar daca o legan putin, niciodata nuadoarme singura. daca o las singurica sa adoarma mai intai maraie vreo 30 de minute si apoi incepe sa planga din ce in ce mai tare si nici vorba sa mai poata adormi. asa ca o adorm eu mereu, dar adoarme repede si apoi doarme tare bine.
Azi a mancat pe la 12 fara 10 si apoi am stat si ne-am jucat pana la 1.30 cand a inceput sa maraie. eu deja o cunosc cand maraie de somn sau daca vrea altceva. ei ii era sete asa ca m-am us si i-am facut ceiut. in timpul asta ea statea pe un spatiu de joava in forma de buburuza care are marginile mai ridicate ca niste pernute. l-a baut pe tot, stand tot acolo pe buburuza si uitandu-se la jucariile atarnate deasupra ei. am ridicat-o sa scoata aerul si am pus-o la loc tot acolo dar cu capul mai sus pe margine sa nu regurgiteze si am plecat sa duc biberonul la bucatarie si l-am clatit putin. cand m-am intors surpriza adina se intorsese e o parte si dormea.
imi venea sa o mananc nu alta.

Raluca cu Adina Andreea 12.11.2006

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Dandusa e ok daca ti-a venit menstruatia, poti sa continui alaptarea, atat ca bebe va fi mai agitat, se secreta nu stiu ce in lapte si il agita (am citit in Mama si copilul, dar nu mai stiu exact ce anume).
Carla sigur sunt de la laptele praf? Si a mea a avut de vreo 2 ori bubite, dar au trecut de la sine. Pediatra mi-a zis ca de la caldura sunt. Eu am schimbat Nan, ii dau Topfer. Vad ca il accepta f bine deocamdata. Face caca de 2-3 ori pe zi. Atat ca nu prea ii trece diareea. A facut-o in spital, in timp ce-i administrau antibiotic. Am renuntat cateva zile la san ca sa-i treaca pt vaccin. I-a trecut 3 zile si chiar azi cand trebuie s-o duc la vaccin, a reaparut. Stiti vreuna ce efect are vaccinul daca are diaree? Il fac pe cel cumparat, Infarinx. Am mai intrebat odata si despre antibiotic, daca a facut pana sapt trecuta injectii e ok sa-i fac vaccinul acum?

www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Carla, e clar ca fiecare copil e unic. Si Luca a fost ok pana acum 2 saptamani cu NAN1. Acum nu stiu daca constipatia e de la lapte, sau din alte cauze. Dar, garantat, facea de 2 ori/zi pana a implinit o luna si a baut doar NAN1 (si un pic de la mine cat am avut).
Ruxandra, am inteles, sa traiti!! Dar Luca nu refuza bibe, nici daca vomita pe alaturi...hehehehe.... o sa incerc sa ma prind cand se satura cu adevarat.. vezi, nu sint o mamica experimentata, ca si tine...
Laura, te invidiez.. vreau si eu la masaj; nu vreau sa astept sa creasca Luca si sa-mi faca. Tin pumnii sa scapati de toti colicii...
Chinico, imi pare tare rau ca aveti probleme. Sanatate multa bebelinei. Si putere tie!
Dandusa, sint alaturi de tine si Crinutza. Mi-ai lipsit!! Azi iesim si noi la plimbare.... ce pacat ca sint atat de departe..
Dianarus, si Luca a vomat ieri in jet la o masa... dar la urmatoarele doar a regurgitat. Vezi cum vor fi celalalte mese...
Acuma m-ati bagat in ceatza cu CM. Cand trebuie sa vina? Eu nu alaptez...
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dandusa, nu te ingrijora, e ok sa-ti vina CM chiar dc alaptezi... s-ar putea sa-ti vina doar o data si dupa aia sa nu-ti mai vina lunar pe per. cat alaptezi... ii zice mica menstruatie... atata doar ca laptele s-ar putea sa aiba alt gust si sa nu-i placa lui Crinuta , dar sper sa nu fie cazul

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

la noi bubitele de pe fetisoara si varsatul sunt mana in mana, pt ca nu e zi sa nu verse. am intrebat-o pe dr, si mi-a zis ca atata vreme cat e vioaie, ia in greutate si nu sunt alte simptome, e ok.

cat despre nan 1, noi il folosim, dar o constipa. dr a zis sa nu schimbam formula inca, asa ca asteptam sa mai treaca ceva timp si sa vedem daca s-o regla sau nu.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Salutare fetelor!
Doamne ce repede trece timpul. Acum imi dau seama ca n-am mai scris de aproape o saptamana. Noi suntem aproape bine. Isabela inca mai are un pic mucisori, mai ales dimineata si seara, deci inca nu iesim afara. Joia trecuta a fost dr pe la noi si a zis ca Ela are o traheita iar Di avea si ea rosu in gat dar fara nici un simptom. A si masurat-o pe bebelina si m-am cam suparat pt ca avea 4,800 kg si 58 cm la 7 1/2 sapt. Mi se pare ca a luat cam putin tinand cont ca la nastere a avut 3,800 kg. Daca ma uit la ea eu sunt f. multumita de cum a evoluat si cum arata, dar masuratorile par sa ma contrazica. Acum sincera sa fiu nu am mare baza nici in cantarul dr nici in cel de la spital(mi s-a parut mai mica decat Di dar la kg mi-au zis la fel). Deci tot nemultumita sunt, la Di eram pt ca era prea plinuta (intre timp s-a inaltat si a mai slabit, doar falcutzele iau mai ramas) iar la Ela ca a luat prea putin pt ca nu pot sa spun ca e slabutza. Incep si eu sa-mi fac griji legate de lapte, poate nu i-o ajunge. Ziua mananca f des (nu avem inca un program stabilit) dar noaptea doarme f. bine adica si cate 6 ore legate. Eu o alaptez exclusiv chiar dc am si o cutie de lapte praf in casa nu m-am gandit pana acum s-o folosesc. Am luat laptele cum am ajuns acasa din spital pt ca ma disperase in spital - sugea intr-una de-mi terminase sfarcurile. In salon mai eram cu 2 baietei, aia sugeau 15-30 min dupa care dormeau 3 ore, a mea facea invers . Deci am lapte praf in casa si nu m-a mai tentat de atunci sa-l folosesc... oricum nu am nici un biberon in casa .
Hai ca mi-am pierdut sirul gandurilor ca m-au napadit amintirile ("amintirile ma chinuiesc...").
Apropo de somn, zic saru-mana ca noaptea ma lasa sa dorm, dar isi scoate parleala ziua. Rare sunt zile cand dormim si noi mai mult de 1/2 ora legat. Dc o tin in brate e totul ok, dc insa o pun in patut sau carutz zici ca sta pe ghimpi, mai mult de 5 min nu sta, indiferent dc e treaza sau doarme. Deci nici eu nu am mai iesit din casa de acum o saptamana cand am iesit cu amandoua afara. De azi dimineata ma chinui sa prind un moment sa ies macar pana la piata si nu reusesc. Va dati seama ca acum scriu cu ea in brate.
Hai ca va las ca m-am intins, dar sper revin ca am cateva mesaje pt fete.

Va pup

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Anateoo exact problema asta cu stersu si alaptatu in acelasi timp o am si eu. Baietii mei parca-s frati cand unu baga celalalt scoate

Dandusa e normal sa-ti vina C.M.si poti alapta fara probleme. Eu nu stiu daca e adevarata faza cu secretatu in lapte a nu stiu ce ca eu nu am observat pe copii mei vreo reactie cand am fost la ciclu. La Daria am avut C.M. la 3 luni de la nastere, la Alex la 5 luni acu sper sa-mi vina dupa 3 ani

Fetelor care aveti copii grasuni, suferiti de dureri de spate majore? Eu abia mai reusesc sa ma intorc de pe o parte pe alta in pat, mai rau decat cand eram gravida. Masajul si gimnastica dupa baie au devenit deja un chin din cauza durerilor de spate. Eu dau vina pe grasanul meu care are deja 8 kg, dar eu stiu poate e cazul sa consult un medic. Prea mi se pare exagerat. De aia va intreb ca daca moare si capra vecinului atunci ma linistesc

Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

fetelor, eu revin cu chestia arzatoare...cum anume faceti fata cele ce sunteti singure acasa cu 2 copii mici, ca mine, si anume la gatitul pt cel mai maricel, la hranitul lui, si la jucatul cu el? ca eu una parca nu ma mai descurc. dani are azi 2 ani jumate si a devenit f neascultator si mofturos si capos, face numai in contra mea, aud doar NU VREAU din gura lui, aia mica mai vrea in brate, mai tre sa si gatesc, sa ma rog de Dani sa bage ceva in gura ca e extrem de mofturos de 2 saptamani ma termina psihic cu faza asta, imi vine uneori sa sistez tot gatituyl, sa nu-l mai invit nici la masa si sa ajunga sa cerseasca el de mancare cand i-or crapa ochii de foame, sa nu-l mai aud miorlaind ca vrea numai gogosi, biscuiti, pufuleti, iaurt si alte rahaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Si Darius vomita de cate ori nu eructeaza...si asta se intampla destul de des pt k are prostul obicei de a adormi cand mananca.Si nu il mai pot trezi sub nicio forma.Uneori se trezeste el cu dureri de burtica si il ridic imediat si eructeaza atunci.Dc nu, da afat mult laptic.Si eu m-am speriat si am fost la medic si mi-a zis sa nu ii mai dau sa manaca mai des de 2,5 ore, dar k oricum cat timp ia in greutate si e vioi nu sunt probleme.Incercsail pun cat mai des sa ragaie in timpul mesei.
Ma gandeam k scapam mai repede de "ragaiala pretioasa", dar din cate vad eu..mai avem de asteptat...

Cat despre NAN nu pot zice k da constipatie, caci darius al meu e cam kkcios...Acum nu stiu dc de la supliment sau si din cauza k ii dau san, dar avem cam 3-4 reprize de kk pe zi si in cantitate considerabila...

Mirona: si eu m-am chinuit 6 ani sa il obtin pe bb si acum am uneori aceleasi nostalgii dupa vremurile trecute care ma fac sa ma simt vinovata....Probabil k e normal cu nostalgia si anormal cu invinuitul....Cred k toate femeile trec prin asta la un moment dat.Numai k tb sa ne obisnuim cu statutul de mamica , dar totusi sa ne facem timp si pt noi. Eu de exemplu saptamana asta mi-am propus sa merg pe rand la cosmetica,masaj,epilat,cumparaturi, stomatolog, coafor....In fiecare zi dupa 16.30 cand vine sotul acasa plec eu.Ieri am fost la cosmetica...azi la epilat...maine la coafor...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

somleac si eu am inceput usor-usor cu spatele... al meu are 6jumate si deja...si dormim ziua numai in brate...
luly acum am vazut. fetele tale s au nascut la dif de o zi...

diana fericita de davidutz 03.12.06
david 1 2 diana intalnire

Mergi la inceput