Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by Raluca_u

Dianarus nu te alarma inca se mai ntampla.
Adina a vomat si de 3 ori pe zi si nu a patit nimic. dupa ce voma nu ii dadeam sa manance imediat eventual dupa 30 de minute putin ceai - pentru hidratare si apoi dupa inca vreo ora, o ora si ceva ii dadeam sa manance - doctorita mi-a indicat sa fac asa pentru ca laptele e mai gras si imediat dupa ce vomita nu e indicat. nu te agita ca te va simti si se va agita si Marc.

fii atenta daca se mai intampla si cum arata ce vomita. poate are mucisori. Adina din cauza asta voma, ca inghitea mucisori si stomacul nu ii accepta.
daca ti se pare ca nu se simte bine la modul general - e apatic, etc suna-ti si medicul si vezi ce zice.

pupici si sa auzim de bine

Raluca cu Adina Andreea 12.11.2006

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

raluca, multumesc de sfaturi!

n-am sunat inca dr pt ca apatic nu e, bine, nici activ nu pot sa zic ca e, pt ca la cele 6 saptamani ale lui, singurele activitati cotidiene sunt somnul, scremutul si colicii... mucishori nu pare sa aiba, desi fornaie uneori de parca ar avea ceva in gat, cand papa o face normal cu pofta lui obisnuita, zau ca nu pare bolnav. de-aia m-am panicat, ca a varsat super urat (improsca jetul inclusiv pe nas, arata horror) dar fara alte simptome.

azi nu a mai dat afara, dar vreau sa zic ca numai in brate l-am tinut de frica...

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dandusa, bine ati venit inapoi...ma bucur ca aveti vesti bune despre Crinutza...Asteptam pozele "beton" ale Crinutzei cu sufletul la gura...mai ales Denis ...cat despre CM, si surioara mea are ciclu si alapteaza si in ziua de azi (bb are 10 luni)...asa ca green light zic eu...
Desiree, si al meu are la 6 sapt. 6200g...cica acest "boom" e pana p[e la 3/4 luni si apoi se normalizeaza...ca-s grei de numa'...pe mine nu ma doare spatele DEOCAMDATA cand il ridic, dar ma jeneaza operatia...
yagmur, scoti bb pe frigul asta??? io n-am curaj, mai ales ca are si 37.7 febra (rectal-5=37.2)...Fetelor, oare sa-mi fac probleme pentru temperatura asta???? Alte simptome nu are, adica nu tuse (decat rar de tot, cand probabil ca ii e uscat gatul), nu letargie, e ca de obicei...

Elise, nu scoate bblisa pe vant, doar daca ai husa pentru ploaie si afara nu sunt mai putin de -5 C.
Danita, ce mesaaaaj lung ai scris...nu-mi vine sa cred, aveai chef de vorba, 'ai?...raportez: mancat toata omleta spaniola facuta de tati la 11 noaptea......

Somleac, aelita, ,

Raluca si Chris, felicitari pentru increstinarea micutzelor...asteptam poze!!!
Chinico, m-am gandit la voi...parca in 22 ati mers sa vedeti cum stati cu inimioara, nu??? E ok totul? Rotavirus zici?...multa sanatate si nu mai plange ca va fi totul bine, sunt convinsa! Pupici muuuulti si pentru tine si pentru Bea cea curajoasa...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

[red][dorsila/red],eu gatesc cand doarme sebastian.nu fac lucruri complicate,ieri am facut friptura de vita la cuptor si garnitura mancare de fasole verde,azi am facut macaroane cu branza.acum fimea e super mancacioasa,nu am avut probleme niciodata.daca seba nu doarme,si teo trebuie sa pape,pe el il tin in brate si cu dreapta ii dau lui teo.teo se joaca si singurica se mai uita si la desene,iar daca gatesc sau calc vine dupa mine.ii place sa curate si ea cu mine,morcovii,ceapa etc.iar cand calc are un fier din jucarie si ma ajuta si ea.
cand il schimb pe seba,ma ajuta imi aduce pampersul,il duce pe cel murdar la gunoi.ideea e ca trebuie implicati si ei astfel se simpt importanti.s-ar putea ca prin nesupunere sa fie modul lui de a a-si manifesta gelozia.
teo l-a primit bine pe seba,singura problema a fost ca se scula noaptea si tipa dupa mine.eu dormeam cu seba,iar ea cu taica-su(inainte dormeam toti trei)asa ca m-am mutat in camera si de atunci doarme toata noaptea.iar pana sa ies cu seba afara nu mai vroia sa iasa la plimbare.acum nu mai am problema asta.
deci eu cred ca faptul ca iti raspunde cu "nu vreau" se datoreaza si aparitiei surioarei,asta pe langa faptul ca e si o caracteristica a varstei.
hai ca am scris un pomelnic.teo deja ma barie sa-i pun cartea junglei
ana mamica de doi ieziTeodora(20.04.2004) si Sebastian(11.12.2006)
www.flickr.com/photos/siliescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

dandusa, nu te ingrijora, e ok sa-ti vina CM chiar dc alaptezi... s-ar putea sa-ti vina doar o data si dupa aia sa nu-ti mai vina lunar pe per. cat alaptezi... ii zice mica menstruatie... atata doar ca laptele s-ar putea sa aiba alt gust si sa nu-i placa lui Crinuta , dar sper sa nu fie cazul

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

DIA,
eu am avut mica menstruatie cu o luna si ceva in urma,de aceea sint sigura ca este CM.Atunci aveam programat controlul la gineco si m-am scuzat ca eu eram tot cu tampoanele dupa mine,iar dr mi-a zis ca este mica menstruatie.Si eu sper sa nu-mi afecteza laptele

VirstaCrinuta,luna 1,luna 2,luna 3

Poze Dandusa Mamici din C-ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Multumesc inca o data de raspunsuri,sunteti niste dragute!

Ralumat,esti figura cu primi 30 de ani sunt mai grei.

Mirona,mersi mult de urari.Cred ca ti-ar da tati de baut ce-ti doreste inimioara ca esti singura care ai spus ca seamana bb cu el.
Sanatos sa fie ca restul nu mai conteaza.

Am vazut ca aveti subiectul cu kaki verde.Mie moasa mi-a spus azi ca e de la colici asa.Si bb-le meu face de ieri tot verde.Nu e motiv de ingrijorare.
Apoi mi-a mai spus ca poate face colici de la vit D cu flor,mai precis de la flor.Asa ca am fost la dr si ne-a prescris doar vit D,adica Vigatöl.
Voi stiti de asa ceva?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

dandusa,mie data trecuta mi-a venit CM cand teo avea 5luni si alaptam excusiv.este perfect normal nu te ingrijora,da-i inainte cu alaptatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

fetelor, eu revin cu chestia arzatoare...cum anume faceti fata cele ce sunteti singure acasa cu 2 copii mici, ca mine, si anume la gatitul pt cel mai maricel, la hranitul lui, si la jucatul cu el? ca eu una parca nu ma mai descurc. dani are azi 2 ani jumate si a devenit f neascultator si mofturos si capos, face numai in contra mea, aud doar NU VREAU din gura lui, aia mica mai vrea in brate, mai tre sa si gatesc, sa ma rog de Dani sa bage ceva in gura ca e extrem de mofturos de 2 saptamani ma termina psihic cu faza asta, imi vine uneori sa sistez tot gatituyl, sa nu-l mai invit nici la masa si sa ajunga sa cerseasca el de mancare cand i-or crapa ochii de foame, sa nu-l mai aud miorlaind ca vrea numai gogosi, biscuiti, pufuleti, iaurt si alte rahaturi

offff, daca te ajuta cu ceva... te inteleg, desi nu sunt chiar singura, mai am ajutoare. cel mare iese afara 1ora cu o tanti, il plimba, la amiaza mananca la tv, la desene - desi sunt contra! dar asta e metoda eficienta si rapida acum, il dezvat eu dupa ce mai creste asta micu'; mancare pt familie fac seara, cand e sotul acasa, fac numai ciorbe de legume congelate - de-alea cu de toate, fierb si pulpe de pui in ea si o fierb mult de tot ca sa poata mesteca si ianis, o termin cu smantana. sotul isi face seara gratare, lui ianis ii fac la felul 2 chestii rapide gen piure de cartofi, broccoli, pilaf de orez, ii pun carnea fiarta din ciorba si asta e.
ianis e mai cooperant daca il implic in tot ce inseamna activitatile cu marc. il trimit sa arunce pampers-ul, sa aduca paturica, cand intind sau adun haine de pe uscator (adica zilnic...), ii cer sa ma ajute. ii zic mereu ca uite asa era si el cand era mic si ca va creste marc si ianis tre sa-l invete de toate ca ianis e mare si stie, etc. il implic cat pot de mult, cand se simte exclus face exact pe dos - tzipa, se tranteste pe jos din orice, nu vrea sa faca nani, nu vrea papa, nu vrea sa iasa afara, etc. si toate astea doar sa atraga atentia. aaa si ce mai functioneaza - vizitele la altii. se ia tati si se duce cu el hai-hui de 2 ori pe sapt.

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dianarus parca panaa avea problema asta cu fetita. trimite-i un pm vezi ce zice. multa sanatate!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

yagmur,ma bcuur ca esti bine!! nu te speria ca are manutele reci!
ralumat e posibil sa fie treaba cu caloriferul de la capul lui..cand manaca,e bine sa fie mai dezbracati,simai la racorica,altfel adorm repede,obosesc,transpira.si nu mananca mult.
cinico,multa sanatate pt Bea!
laura,moaaaaama,trei ore afara cucopilul??o adevarata minunatie pt el !! si voiadevarati parinti !!
uff.da-mi un sut in cur sa ies si eu afara ,ca azi nu stiu ce am,as zace,nu as manca,nu as iesi...
dia bi ce bine ca ai unde sa lasi copilul cand vrei sa iesi undeva! cum s-a descurcat mama ta ?
dorsilia va admir,mamicile cu doi copii si nu sytiu cun faceti fatza!!
copilul cel mare cere atentie,a devenit capos simofturos,cum zici,pt ca are impresia ca nu mai e el centrul atentiei ca pana acum.ofera-i cat mai multa caldura,nu ai incotro o perioada os a se comporte ciudat,pana se va obisnui cu noul " intrus ".
dar dca il ecrti sau tipi la el vei lungi perioada asta de moft.

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

fetele... azi am fost la serviciu!!! am iesit cu bebe afara (cu carutul ca nu aveam nimic programat). m-am plimbat ce m-am plimbat si apoi am zis ca ma duc sa ved fetele. m-am dus cu tramvaiul (mentionez ca nu am mai circulat cu tramvaiul de 6 ani - am stat cam mult sa ma gandesc ce tramvai sa iau), m-a ajutat cineva si la urca si la coborat. bebe a fost un dulce, s-a trezit cand am intrat inauntru, a gangurit la fete (sunt 5 colege), s-a distrat nu a plans deloc!! eu am stat super linistita, am vorbit cu ele pe rand. a fost tare relaxant. asa ca azi pot sa zic ca am avut o gramada de activitati!!
dorsillia de ce nu incerci sa iei pe cineva sa te ajuta? macar cu gatitul si curatenia. mie mi se pare greu sa ai grija de unul, ce sa mai vorbim de doi!!! iar cine are trei.......
yagmur il trimit si pe Dani sa iti faca masaj? unul pe un picior, celalalt pe o mana si tot asa!! eu ce sa zic... mancare si curatenie mai face si sotul, sau fac eu dupa ce vine el acasa... asa ca tu esti de admirat!!
asiza nu cred ca e cazul sa iti faci probleme pt febra, dar fii pe faza sa urmaresti si alte simptome. la noi au fost -2 grade si eu am scos copilul afara. el avea manutele calde cand am venit in casa.
aelita iesi femeie afara cu copilul!!!! tocmai tu sa stai in casa?????? hai sa treaca bataita!!!!
somleac al meu nu e foarte gras si numai cat stau aplecata la baita si abia ma ridic!!! de ce crezi ca fac masaj! dar incearca sa iti urmezi propriul sfat si sa faci si tu masaj macar o data la saptamana! .
bebe doarme eu ma duc sa mai calc niste rufe ca sotul trebuie sa faca curat cand vine!
pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

Mergi la inceput