Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (9)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

STATI, sa golesc tot "sacul"...acum ca i-am adormit pe amandoi: simt ca sunt un robot, nu mai sunt femeie, nici sotie, sunt doar mama si menajera in casa. Toata ziua fac cate ceva pt altii, nimic pt mine. Tot ce-mi permit e imeriosul si necesarul dus prelungit, unde dau si apa la soareci in voie. Dani e sensibil la emotiile mele si adesea ma intreaba daca o sa plang. Pe de alta parte nu stiu cum sa-i explic ca e tot atat de important pentru mine ca si inainte de nasterea Andreei. Il implic si eu in absolut tot, dar nu e destul pt el, aproape in totdeauna ma face sa ma rastesc la el cand se caposeste. are obiceiul enervant de a cere ceva obsesiv, de genul ca repeta de 10-20 de ori cerinta: "vreau sa ma urc la geam, mama", si eu trebuie sa ma execut in secunda 1, altfel continua placa asta pana merg si-i instalez bancuta sub pervazul geamului. Se miorlaie, si asta ma enerveaza. Cel mai tare ma deranjeaza mofturile la masa. intoarce capul cand ii duc lingura la gura, dupa 3 linguri vrea jos de la masa, nu mai vrea sa manance. Apoi se indoapa cu cate 1-2 pungi de pufuleti. Am scapat parca totul din mana in privinta lui. Avea inainte un meniu f organizat atat pe zi cat si pe saptamana, manca zilnic alimente din toate grupele, saptamanal ii organizam mese cat mai variate,acum refuza si susul de fructe si fructele si legumele si carnea si tot ce se numeste mancare gatita, roade rapid ceva gen junk food, sandwich cu ceva si dulcegarii, si gata. si NICIODATA in zi nu cere de mancare. Asta ma dispera. am vrut chiar sa-l duc la analize dar toata familia, sotul, bunicii sunt contra, imi spun sa-l las sa faca foamea si sa ajunga sa ceara el de mancare, atunci sa-i ofer ceea ce trebuie. Nu stiu, am obosit si in plus sunt stresata si cu cea mica, e asa mica si deja am bagat antibiotic in ea, acum e cu afte potcovita, azinoapte de exemplu am dormit in patul mare cu amandoi, eu la mijloc, Dani pe-o parte si Andreea pe alta parte, ca nu mai aveam energie sa merg la patut sa o calmez cand scancea, in camera ei. Si daca n-o calmez trezeste toata casa in cele din urma. Dorm cu DAni ca asa ne-am obisnuit, sotul lucreaza pana tarziu si acasa pe computer in camera lui, asa ca.....per ansamblu ma simt total aiurea. N-ar trebui sa zic nimic, stiu, pare ca ma lamentez, am o casa frumoasa, doi copilasi frumosi si-i iubesc mai mult decat pot exprima, poate din ceea ce scriu nu se observa decat ca sunt egoista sau asa ceva, insa parca as vrea si eu sa ma simt OM, sa ma imbrac frumos,sa ma coafez, sa ma rasfat un pic, sa ma machiez si ...nu stiu....sunt tare confuza, am senzatia ca sunt pana in gat bagata in ceva ce nu stiu daca fac bine, si nu stiu cum sa mai fac sa fie bine, nu stiu cand va fi mai bine sau daca va fi,simt ca ma indepartez si de sot si de Dani si de toti. Sunt ciufulita si nearanjata si nu mai am rabdare pt nimic, nu mai stiu ce sa gatesc pt Dani. Sotul ma enerveaza,am impresia ca nu stie prin ce trec si daca-i explic spune ca gandesc prea mult, ca asa mi se pare doar....Majoritatea timpului ma simt vinovata fata de Dani, fata de mine, uneori ma gandesc ca trebuia sa mai astept, sa creasca el si apoi sa mai avem un copil, ca asa ii chinui pe amandoi, amanandu-l cand pe unul cand pe altul cu ceea ce vor pt ca nu pot fi omniprezenta, uneori imi plang amandoi deodata si nu stiu in ce directie s-o apuc mai repede, ce cerinta sa satisfac intai. Caut un ajutor dar nu prea e nimeni dispus sa ma ajute 3-4 ore pe zi, majoritatea vor full time ori eu 8 ore nu pot angaja pe nimeni pt aca ar fi aberant. of, hai ca pun punct,v-am ametit, dar primesc orice sugestie cu mintea deschisa, fara suparare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

laura13, prezent la apel, multumim...tot aici sunt..doar ca intru mai rarut, am inceput si munca, nu toata ziua, dar asa, 3-4 ore, de control ..avem 2 angajate foarte dragute si harnice la micutul nostru business, dar am constatat mici delasari..nu mai programeaza clientele sambata, ca sa nu mai vina ele, sau uita de lumanarele parfumate pentru ca trebuie sa le supravegheze..ma rog..cand pisica nu-i acasa..

dandusa, si eu am avut ciclu..pentru a treia oara..nu te ingrijora, e normal..i-am zis eu lui tutunaru cand am fost la control si a zis ca e ok..lapticul n-are nimik, cel putin Eva n-a facut nazuri deloc..a mancat ca de obicei, cu mare pofta...si nu uita de exluton.. ..am eu un prieten care a fost facut pe baza "contraceptiei" din timpul alaptarii..intre el si sora lui sunt exact 11 luni diferenta..

aelita..n-ai timp sa manaci, mami? dar mesajele pe forum le scrii in somn?..faptul ca Sofia nu a luat prea mult in greutate nu pote fi neaparat legat de alimentatia ta, in schimb tu te vei anemia cu siguranta..mancarea iti da energie, altfel cum vrei sa rezisti psihic si fizic?..te cert, desi saracuta probabil ca stii mai bine cat de greu iti e cu toate, singurica ..dar de ce nu-ti usurezi putin viata? la voi acolo nu exista papa prin telefon? iar pentru curatenie, nu poti chema o menajera? trebuie sa ne impacam cu ideea ca de acum nu le mai putem face pe toate singure..sotul meu, ca si al tau, munceste toata ziua, ajutor din partea lui = rar, nu ca n-ar vrea, saracul..asa ca eu am chemat o femeie de mi-a facut curatenie generala..de un aspirator si un praf ma decurc eu..iar de mancat, el manaca mai mult in oras..frigiderul mi-e plin de racituri: lactate, mezeluri, conserve..

am facut si noi temutul vaccin..cel gratuit, ca prin ploiesti nu l-am gasit nici chip pe ala cu bani..decat o intepatura in picior + cateva picaturi in gurita..a plans un pic, apoi a dormit 2 ore, tocmai bine, ca tot nu avea voie sa manace..efecte adverse n-a avut, i-am pus preventiv un eff. supoz..isi dereglase un picut programul, a fost bunica mea pe la mine vreo 2 zile si una-doua o adormea leganata..chip sa mai adoarma noaptea..ieri m-am straduit sa o tin treaza, mi-am pus imaginatia la contributie ca sa-i captez atentia si am readus-o la somnicul bun de noapte..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

Am revenit! Am reusit pana la urma sa cobor sa fac o mica piata. Am lasat-o pe Ela in patut cu ochii cascati la jucarele si am plecat. N-am lipsit mult, iar Ela a fost cuminte s-a intretinut cu bunica si cu Di. Problema a fost cand am inrat in casa, cum m-a auzit cum a inceput sa ma "strige" hotarata rau de tot. Acum iar sunt cu ea in brate - a adormit, dar dc o pun in pat in max 5 min se trezeste .

Dandusa bine ai revenit. Esti in forma, cred ca ti-a priit deplasarea. Ma bucur ca sunt vesti bune legate de diplazie si intr-adevar pt linistea ta sufleteasca e mai bine sa-i faci un echo. Despre CM eu zic ca nu are sens sa-ti faci probleme ca a aparut. Am auzit si euca s-ar putea sa afeteze gustul laptelui si unii bbi sa nu fie prea incantati, dar la Di nu am remarcat s-o deranjeze. Asta e, deci oricand poti sa te apuci de treaba ca tot ziceai ca vrei 3.

Yagmur pt explicatie.Intuisem eu ca asa e dar e mai bine sa fiu sigura decat sa ma fac vreodata de kko.
Ai grija te rog cu mancarea, nu prin infometare se slabeste (sau se poate slabi si asa numai ca-ti distrugi si sanatatea).
mamica curajoasa si bb frumos.

Luciaro ai dreptate!!!!! Stam de aproape un an pe forum si acum mi-a picat fisa dupa ce ne-a spus tati. Ce de bebei . Poate ne intalnim odata mai in primavara - vara cu totii. Aaaa, felicitari pt botez, sa fie intr-un ceas bun. Noi o sa facem prin martie botezul.

Dianocica asa e . Scapam cu o petrecere si 2 torturi . Sincera sa fiu as fi preferat sa fie mai distantate, dar dc asa a fost sa fie. Una a fost conceputa de martisor, iar cealalta pe 8 martie .

Va las ca tb s-o schimb pe Ela.

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Dorsilia, nu e deloc egoism ceea ce ceri tu..e pur si simplu dorinta perfect normala de a te simti femeie, macar pentru cateva ore pe zi..asa suntem noi, femeile..dupa ce ca ne chinuim din greu cu toate, mai avem si sentimente de vinovatie..imi imaginez ce greu trebuie sa fie cu doi copilasi, mai ales cand unul isi simte amenintat locul in inima ta, cu toate ca-l asiguri de toata dragostea..am citit intr-o carte de psihologie (e si in mail-ul comun) o metoda..incearca sa-l faci sa te auda, ca din greseala, cand spui despre sora lui ceva de genul.."off, ce plangacios mai e bebelusul asta..ce o mai supara pe mami"..sau.."ce mofturoasa e bebelusa asta..nu papa mai deloc..nu stiu ce sa ma mai fac cu ea.." ..poate se va simti fratele mai mare, poate va incepe si sa manace, pt. a dovedi ca el e cel cuminte si bun..

fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Dorsilia nu te mai gandi ca pari egoista ca nu este asa. eu imi pot doar inchipui cat iti este de greu. eu o am doar pe Adina si nu mai fac aproape nimic altceva decat sa ma invart in jurul ei. nu tu mancare, curatenie, cumparaturi si ce sa mai vorbesc de coafor sau altele. am noroc ca ma ajuta Ionut cu curatenia si mancarea.

daca te ajuta sa te descarci noi suntem aici sa te ascultam.

uite aici multi pupici de la mine si de la Adinutza ca sa mai prinzi putere.

Raluca cu Adina Andreea 12.11.2006

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ruxandra, multumesc pt raspuns.

sa inteleg ca mi-ati raspuns si mie la subiectul cu CM, noroc cu Dandusa...

Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by dandusa

quote:
Originally posted by Laura13

dandusa nu sunt mamica cu experienta dar eu stiu ca atata timp cat alaptezi nu trebuie sa ai CM. dar ..... daca tu ai inseamna ca o fi normal! ma bucur ca totul pare a fi in regula cu bebelina Crinuta! sa nbe tii la curent!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

Multumesc de raspuns.Ai fost simpatica...,poti sa-mi spui daca stii ca nu este normal...,ca asa am sa-mi sun si eu medicul.Eu chiar nu am haber de lucrul asta si de aceea intreb,deci dati-va cu parerea...,eu chiar ascult de voi,sa stiti

Scriu pe fuga ca nu stiu cat ma lasa.
La primul copil mi-a venit ciclul in timp ce alaptam, e normal. Pupici.
P.S. Vad ca inca ma lasa... Se spunea ca nu ai ovulatie in timp ce alaptezi, dar e fals, asa ca aveti grija la contraceptie.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by carla2005
Ideea e ca de ieri de la vaccin fetita mea papa numai san ( eu ii dadeam si completare insa nu a mai vrut deloc) sta cu ora la san, e mai linistita asa mai apatica, la carusel doar gangureste asa trista nu mai tipa si nu se mai agita cum facea ea ...dar isi revine in 2-3 zile mi-a zis pediatra!

carla, i-ai verificat temperatura? Poate sa fie apatica si din cauza febrei.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Dorsila - te inteleg perfect ... de multe ori sunt si eu in situatia asta, dar imi trece ... eu totusi stau un pic mai bine sotul meu este cu noi de dimineata pin la 5(e solist si seara canta la un restaurant si sambata si duminica)... deci sunt uneori ajutata - nu chiar tot timpul dar ma multumesc si cu atat.In schimb eu am 3 copii si de multe ori toti vor cate ceva ... Andra vrea s-o ajut la teme, Sara vrea papa sau vrea si ea afara(singura nu pot sa ies cu astea mici) si Antonia vrea tzitzica...imi vine sa urlu...de multe ori mai si pling, dar apoi ma consolez singura si ma incarc cu optimism si merg inainte ... asta e viata merge inainte ... las c-o sa creasca ei mari si ne-om bucura de viata atunci.

Antonia mea a fost cumintica la vaccin, seara a facut un pic de febra, dar cu un paracetamol s-a rezolvat ... la 2 luni are 5800g si 60cm.
In rest este cumintica crize de colici au fost putine probabil din cauza ca am mai mancat si eu una alta.

Mai vb. Multi pupici de la caprita cu 3 iedute.

Mariana - de ANTONIA (21.11.2006)
Mamicuta de 3 -ANDRA, SARA si ANTONIA
varsta Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

ralumat, nimeni nu s-a luat de nimeni ci doar de faptul ca gestul ei de a vorbi despre noi la alte mamici,nu a fost tocmai frumos din partea ei.si cu aceste cuvinte am incheiat subiectul.tu esti bine?

laura, am vb cu cleo,e racita..sambata are botezul unde voi fi si eu prezenta..doar e nora mea,nu?de cand era in burtik

dolores si David Cristian -22.11.2006-

poze dolores
album David Cristian
www.youngnutrition.net/member/tickers/61338/ticker4.png" target="_blank">catre primul anishor

Mergi la inceput