Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 20
aelita spune:
fatima,cand scriu aici ori mananc ceva,la ore aiurea,ori stau cu ea in brate,cand pe o mana cand pe alta..
sau mesajul il scriu in oreeee .il las deschis,si iar revin..
de obicei intru aici noaptea,dupa ce i-am dat sa suga,si imi sacrific ceva somn.seara ma descurc,ca vine tati,fac ceva de mancare si mancam dupa ce ii face ei baie si doarme.sau o tine el in brate si mananc eu.apoi se culca amandoi si intru eu aici.ziua nu am timp ed masa,ca sunt singura cu ea.dar de ieri am lasat-o sa mai si planga..
sunt sclifosita rau la mancare,asta e problema,si pap aprin telefon nu imi place,ieri am facut paella si am pus in farfurii,am gustat,m-am ridicat si am aruncat-o toata.fac o mancare acum de nu pot sa o mananc.noroc ca al meu are rabdare cu mine,ma mintea ca e buna,sa mananc .el a mancat-o asa,iar pe mine ma intreba ce mananc,si eu reptam "nu stiu".adica nici pofta nu am de nimic,nici idei,si pana la urma am scos porumbelul "cartofi prajiti cu branza si oua" si mi-a facut el.
ma tot gandesc de cateva zile la o menajera,dar nu stiu ce sa fac...ca sa imi pot permite,ar insemna sa o chem ..nu stiu..odata pe saptamana?dar mare lucru ce sa faca in 3 ore o data pe saptamana?zilnic,3-4 ore m-ar costa 400-500 euro sau mai mult cred,si nu stiu ce sa fac.
al meu nu are probleme cu mancarea,ca frigiderul e mereu plin ,el se edscurca cu mezelurile,cu mancarurile rapide,ca ziua mananca la restaurant,dar eu sunt sclifosita casei,de mezeluri nu ma ating,nu mananc racituri,doar mancare gatita de mine si din cea reusita.daca e greista,o arunc si fac foamea plangand ca nu mi-a iesit mancarea.
dianocica,ma mai uit si eu la pozele tal e,cu ocazia asta.ca sunteti frrrrrrumosi !!si-mi place cum esti tunsa.
pupici pt cleo,multumim de vesti ,dolores si ma bucur tare mult ca David e sanatos tun !!! bravo !!
veronici
ma bucur tare ca ai mai aparut !!! si ca Rares e bine !!! mai scrie din cand in cand,chiar daca scrii doar un cuvintel,sa stim ca esti bine.atat: "suntem bine".
feņicitari pt botez !!tu arati super !! si Rares s-a schimbat ,a crescut mult.ia uite-l ce radeeeee!!!!
dolores 37 cu 5 nu e considerata temperatura la bebe,in sensul ca nu ar fi bolnavior,mi-au spus in spital.in schimb,daca are 37,5 trebuie dezbracat, pe mine asa ma puneau ,ca sa nu ii creasca mai rau.
ingeras,ma bucur ca te simti bine!!! sa iasa frumos botezul!!
yagmur
daca ai asa dureri,du-te la medic.poate iti vine ciclul,poate nu,e mai bine sa mergi.
si intre timp,ia un calmant,macar paracetamol,eferalgan...desi daca ai dureri mari..vezi ce ai voie sa iei.
dianocica: "sa va mai zic una cu iz de barfa. de moooni, normal... " moooooooni 
treaba cu caldura...si infofoleala bebelusului,pai daca au ascultat si ei la babe
hai,vezi ce mai face moooni si mai zi-ne.
dandusa DE CE DESCHIZI ????????????NU LE MAI DESCHIDE!!
CUM VIN ASA NEANUNTATI???Si de ce s-a trezit sotul tau ? le spuneai DOARME si gata,tu te duceai in camera sa ii dai sa suga copilului si ii lasai acolo in durerea lor.si le spuneai ca peste o juma de ora te culci si tu c anu maipoti.
munceste omul de noapte si ei vin sa il trezeasca???????????
si sa mai vorbeasca si tare,si sa mai vina si cu copii dupa ei !!!
taci ac ma enervez eu de nu mai pot !!! ca si eu aaaaaaaaam din astia!!
cel mai rau ma enervez cand vin cu copiii dupa ei.bai frate,eu nu am timp sa fac curatenie dupa noi,si stau apoi sa fac dupa copiii altora_???
laura13 daca bebe e bine,nici rece nici transpirat,atunci e ok imbracat.dar parca si eu as renunta la vesta.![]()
fatima,bine ca nu ai avut somn si ai mai pus poze sa o mai vad si eupe frumoasa Eva !
S.
aelita spune:
ktrinel,Ana Julia e o frumusete si o grasunica !
voiam sa va spun ce am vazut la tv...doua chestii nasoale..
una, un incendiu intr-o casa,au murit 3 bebelusi(2 gemeni de 6 luni si al treilea de 15 luni). s-a intamplat pe 29 ianuarie,cand se implinea exact o luna de la moartea intr-un accident de masina a sotului (tatal copiilor-mort pe 29 decembrie ).Mama abia se recupera dupa moartea sotului,si acum alta tragedie.Cum se poate asa ceva ?? m-a izbit coincidenta !
a doua: despre un orfelinat in RUSIA.Bebei noi nascuti .Stiti ce le faceau ca sa nu iimai auda plangand?? Le puneau ghips la gura.stiti,din ala care se pune moale cu tifon,ca la fracturi,si le lipeau gura.O femeie se ducea acolo in vizite,i-a atras atentia un praf alb la gura unor bebei,si apoi a auzit un plans infundat si a vazut un bebe cu ghipsul ala la gura !! si l-a filmat cu telefonul mobil si a denuntat asistenta respectiva.femeia a intrebat asistenta de ce face asa ceva,si aia i-a spus sa isi vada de treaba ei !
va spun sincer ca am plans cand am vazut imaginea,desi prost filmata,mi s-a rupt sufletul cand am vazut copilasii aia care NU AU NICI DREPTUL SAPLANGA,dupa ce ca dreptul la o familie nu au avut. De ce exista asa ceva pe lumea asta??? De ce copiii astia nevinovati ??
Si cel mai rau e ca nu pot fi infiati,ca sa fiti siguri ca exista multe familii care i-ar lua pe toti de acolo,dar mamele care ii abandoneaza NU DAU SEMNATURA DE INFIERE.Deaceea nu se gasesc copii pt infiat asa mici.Mmamele ii lasa defapt "in grija statului " pana la 3 ani,la gandul ca poate in trei ani isi vor lua copilul inapoi,de ce sa il infieze si apoi sa se razgandeasca? asa sa astepte copilul acolo ,si daca ele nu il vor nici la trei ani,atunci sa il dea.si mi se pare ca mai pot lungi termenul asta daca demonstreaza ca nu au medii sa il intretina.
pe o parte le inteleg,ca nu pot sa renunte la copilul lor ,stiind ca la casa de copii il mai vad,dar infiat iivor pierde urma pt totdeauna.
dar chiar nu se gandesc cum traiesc ei acolo ?? lipsiti de aparare pe mainile unor asistente fara inima????
si asistentele alea,oricat ed sictirite ar fi de munca,de viata....sunt FEMEI,cum pot face niste femei asa ceva care sigur au copii acasa?? copii care au primit caldura, un scutec curat,un lapte cald,o imbratisare...
cum poti face asa ceva altor copii?????
cum poate o femeie sa iubeasca doar copilul ei iar pe ceilalti sa ii considere animale ??
as face orice sa scap copiii aia de suferinta !
ce se poate face??? exista ceva gen voluntariat,sa se randuiasca lumea cumva sa se duca acolo in vizita,o data pe saptamana,cu randul,si sa vada tot ce se face acolo si sa denunte ??sa filmeze ,sa ia probe...
Ma refer la orfelinatele din ROMANIA,BINEINTELES,NU LA CEL DIN rUSIA DIN CAZUL DE MAI SUS.
Mai auzisem o poveste,dintr-un orfelinat din ALEXANDRIA,o fata se ducea acolo voluntara(nu stiu cum functioneaza asta) si a vazut multe .cand a dat din gura,nu au mai primit-o.dar probabil nu avea fata cu ce sa filmeze...sa ia dovezi.
plangeau copiii si nimeni nu ii baga in seama,implineau anul si ei tot in patutz stateau,fara sa vada soarele afara,lumina,strada,fara sa mearga pe jos ,doar intre gratiile alea.
copiii aia invata sa mearga in patutz!!
mancau numai biscuiti cu apa cand se trecea la mancare diversificata,pe langa lapte.
bananele si altele le luau asistentele acasa.
stateau neschimbati,oparitzi la fund.
mie imi vine sa urlu !!
S.
aelita spune:
si tot eu...si ma duc sa ma culc!
voiam sa va mai intreb...
un san produce mai mult lapte .si parca e o idee mai mare din cauza asta.cand scot lapte cupompa,CAT SA SCOT din fiecare?? in egala masura,desi unul are mai mult?? sa scot maimult din cel care produce?
ca eu nu ajung sa le golesc nicicum,ca e mult!! si ma dandesc ca de ce scot,de-aia se produce si mai mult.
poate ca de-aia a inceput sa produca asta mai mult,ca am scos mereu mai mult decat la celalalt?sau asa trebuie??
stie cineva ???
nu vreau sama trezesc la final cu ei inegali..
S.
Ktrinel spune:
of Doamne aelita, unde gasesti tu chestiile astea...vezi ca si asa dupa nastere hormonii o mai iau razna, nu stiu daca e bine sa te uitzi la asa ceva....
Ktrinel si
Ana Julia 24.11.2006
Donia spune:
aelita, eu dupa ce am nascut-o pe Roxana am vazut la TV o intamplare urata cu un bebelus si am plans pana n-am mai putut. Pana sa fiu si eu mama nu ma impresionau atat de puternic chestiile astea. Si dupa plansul ala (si acum simt ca o iau razna cand imi amintesc de intamplare) am inceput sa ma protejez de asemenea stiri. Sincer nici n-am prea citit ce ai scris, mai mult pe diagonala, si nici aia ca lumea. Uita-te si tu la emisiuni mai usurele, dupa ce ca esti obosita si nemancata, mai ai energie sa te consumi si pentru necazurile altora?
Eu m-am oprit din muls si productia de lapte s-a normalizat. Ma mai mulg doar rar, cand sanii sunt prea tensionati, de exemplu daca bebe doarme prea mult si a trecut ora de masa si am prea mult lapte in sani. Poti sa opresti si tu mulsul, ai lapte destul. Pana cand sa te tot mulgi?
Ktrinel, eu chiar vorbeam cu sotul si ne gandeam ca o sa incercam si marcile astea "no name". N-ar avea cum sa supravietuiasca pe piata daca ar avea produse proaste. Noi pana acum am dat bani pe marca, cunosteam Pampers si Huggies si de aia le-am cumparat. Dar o sa incerc si Kirkland, parca pe aia am vazut-o si eu la Costco, de celelalte nu stiu, dar merita cercetat.
Da' ce buflea dulce am vazut in poze! Frumoasa-i, sa va traiasca! Face gropite in obraji? Cred ca avem o salopeta galbena foarte asemanatoare cu a voastra, doar ca a noastra e cu oite in loc de albinute. Culoarea e identica, insa. De la Sears cumva?
luly, Roxanica a inceput sa fie interesata de papusi dupa 3 ani, dar treptat. La un moment dat ma jucam eu cu papusile ca s-o fac curioasa, cateodata reuseam sa o atrag. Cred ca pe la 3,5 - 4 ani a inceput sa bage si papusile in seama cu adevarat, pana atunci tot cu maimutoii se juca mai mult. Ii vine vremea si Dianei, oricum si masinutele sunt tot mai apreciate de fetite, imi cerea si Roxana sa-i cumpar.
fatima, ce domnisoara frumoasa ai! Imi pare lunguta, chiar asa este?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Donia spune:
Mi-a cumparat sotul o zambila in ghiveci si miroase extraordinar, se simte mirosul in toata casa! E atat de frumoasa si de parfumata, parca e primavara in casa noastra.
quote:
Originally posted by fatima
propun si eu o tema pentru maine, daca ingaduiti: ce faceti cand sunt maraiti fara motiv (aparent)? cum ii linistiti?
Eu incerc sa aflu motivul... prim metoda eliminarii. E satul? Are scutec curat? Ii e prea cald/frig? Sta pe vreo cuta a hainelor/asternutului? Are gaze si nu le poate elimina? E obosit si nu poate sa adoarma? Are nevoie sa stea in bratele mamei? E plictisit?
Si in functie de motiv aplic remediul. Daca nu e vorba de vreo nevoie fizica (foame, somn, pampers, gaze, etc) atunci stam de vorba, ii arat vreo jucarie, il iau in brate si il duc la oglinda, sau stau pe canapea, cam la 45 de grade, cu el pe burta mea si ii masez spatele. Am observat ca deocamdata nu e prea receptiv la cantece, poate cand mai creste putin. A, si ii mai place sa se uite in lumina, ziua il duc la geam si ramane uitandu-se, seara il duc sub un bec si se uita si acolo minute in sir.
Dar daca are un motiv serios pentru a fi marait, pot sa stau si in cap si nu tace. Asa ca ma straduiesc sa imi dau seama ce e in neregula.
Ma duc la culcare, o zi faina va doresc!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
mayaione spune:
Fatima chiar are gatul lung Eva si e o frumusete. A mea nu are gat deloc, chiar facem misto pe tema asta, zicem ca e facuta cu Petre Roman.
La tema zilei, cand e maraita i-o plasez lui tati
. Cel mai repede se linisteste daca o duce in fata oglinzii. E super incantata si incepe sa-si faca ochi dulci, sa rada si sa vorbeasca cu fetita din oglinda. O invat ca ea e Ana si fetita din oglinda e Maria. Indiferent de motivul plansului, cand ajunge la oglinda uita de tot necazul. Incercati si voi.
www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
Povestea nasterii
carla2005 spune:
Tema zilei de ieri : tin bblina imbracata intr-o bluzita si salopeta ( pantalonasii singuri si-i da jos fiindca pedaleaza in disperare asa ca nu pot decat in salopeta)!
Tema zilei de azi: cand e maraita o pun pe spate si ii dau manutele mele si o ajut sa se ridice in fundulet ...moare de bucurie cand reuseste, oricum face toata ziua abdomene spre deoasebire de mine care mi-am impus program de exercitii si nu am dat un gram, jos!
Eu la pampersii nr.3 am trecut can bblina avea 5kg si i-a acceptat foarte bine!
Acum ma documentez ce e cu dermatita atopica si ce analize as putea face sa-mi dau seama de la ce e!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
poze bb
"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire , si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
Yagmur spune:
Neatza,
Doamne... cat am dormit; nici mie nu-mi vine sa cred.. Luca a "simtit" ca mami nu se simte bine si se trezea, cerea de mancare si dormea la loc. E cam fonfanit, dar i-am luat temperatura si totul e sub control. Poate azi ajunge si pediatra la noi.
Inca ma dor ovarele, dar nu atat de rau.
Donia, Aelita- din pacate din cauza afurisitei de alergii pe care o "detin" ma feresc sa iau medicamente... ptr ca da ma apuca, ajung la spital. Asa ca, trebuie sa rezist.... am dormit cu sticla calda pe burtica si imi este mai bine. Si maine, merg la control.
Bambo, tinem pumnii la botez. Si astept poze...
Dia, felicitari pentru vaccin....
Fatima, ai o minune de fetitza..... ma uit la Luca ca are o ceafa atat de mare.. oare cu cine o semana? Cred ca tu tatal meu.. ca eu nu am asa o ceafa si nici "taica-su"...
Asiza, cred ca nu mai prindem noi plimbare azi.. aici ba ploua, ba fulguieste, ba bate vantul 

.... si vreau sa ies cu bebe afara..
Dianoica, pupici dulci si de la noi 
Dandusa, la mine musafiri se anunta intotdeauna, ptr ca ei sint si cei care ne ajuta... suna, intreaba ce avem nevoi si apoi vin... eu cam depind de ei, inca.. niciodata nu am fost atat de dependenta de cineva.. nu ma prea bucura, dar nu am ce face...
In legatura cu tema zilei (de ieri) Luca sta in casa in body cu maneca lunga si pantalonasi, sau body cu maneca scurta si bluzita, si pantalonasi. Nu folosim caciulitza in casa (in jur de 22 de grade avem), iar afara doar o caciula groasa.. Cand aerisesc, arunc o pilota peste el si atat...
Fug sa pap si eu ceva, ca abia tastez de foame...
Pupici mamicilor si celor mici si scumpi 

Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca
bebinuta spune:
neata
noi ne-am trezit pe la 9.30
cand e maraita ii cant si o plimb prin casa. daca e zi si nu resesc nici o metoda o duc fara. urla de mama foului pana o imbrac, dar cand am iesit pe usa nu mai zice nici pas.
Mama bebinuta si Ada Bebinutza(30 nov)