Colectia de toamna-iarna 2005(117)
Raspunsuri - Pagina 21
meems spune:
Patricia, suna interesant clasele astea de la Gymboree. Stiu ca am citit si eu odata despre ele, dar cum am mai spus, nu am dus-o pe Rianna niciodata. Eu mai ies cu prietenele mele romance si Rianna se mai joaca cu copiii lor. Am eu asa un pitic pe creier (pitic care e destul de mare, de altfel) si nu vreau s-o expun pe Rianna prea mult la societatea asta americana si la limba engleza, de-asta vorbesc cu ea numai romaneste, are carti in romaneste, m-am interesat la un moment dat daca sunt ceva desene sau filmulete de copii in romaneste (o sa mai caut si la vara daca mergem in tara), o tin numai in compania copiilor romani... Eu nu m-am acomodat prea bine in America si nu vreau sa fie nici ea prea atasata de viata de-aici, ca sa nu sufere in eventualitatea in care ne decidem sa plecam inapoi in RO.
patriciaR spune:
Fetele din Romania ce tari sunteti ca la ora asta puteti sta treze...eu la 10 seara alerg deja spre patut si nu-l nimeresc si cand il nimeresc se trezeste Anastasia
patriciaR spune:
Meems
Vorbind de acomodarea aici...hhhmmm ..e greu de zis daca ne-am acomodat...,noua ne-a fost tare greu in Copenhaga( in Europa)viata scumpa, limba grea...si taxe cumplit de mari( 40%) si am fugit de acolo, insa nici aici nu-i usor...departe de cei dragi, parinti prieteni, nu mai zic mai multe ca stii probabil prea bine.
Eu mereu obositafara sperante de pauza.
Si noi vorbim numai romaneste cu Anastasia si intre noi evident... insa la Gymboree vb si una si alta ca nu am ce face..., am vazut ca a inceput sa inteleaga ambele limbi si reactioneaza chiar.
Insa de ferit oricat as feri-o eu, tot e expusa, sper insa nu asimileze prea mult din cultura lor.
A si inca ceva,.....noi nu ne uitam la TV, ziua deloc, iar seara uneori, cand ea deja doarme... aici la TV is numai prostii, nu ca la noi la romania ar fi ceva mai bun...dar nu vreau sa vada toata ziua reclamele despre slabit, sau despre mai nu stiu eu ce sales au mai aparut.
Din ce stiu eu pina la 2 ani fara TV...sau oricum nu lasat la TV ca sa scapam de ea.
Carti in Romaneste avem si noi, ii citesc mereu...nu avem insa filmulete de desene animate in romaneste... stii erau filmele alea cu Maria Mirabela si Veronica pe vremea noastra care am inteles ca ar fi aparut din nou in tara.
Fetele din Romania stiti ceva de filmele copilarieie noastre...sunt in varianta moderna, CD sau DVD!?.
Hai ca azi am avut chef de palavragit...
Nu intru eu cat nu intru dar cand intru asimilez cate o pagina
Bic spune:
Noki, stii tu de la inceput ca Saralici si cu Sma sint surori de mofturi. Se vede treava ca urmeaza fix acelasi program de dieta.
Nu te mai impacienta, pentru ca organismul lor stie foarte bine ce si cit vrea. E frustrant pentru noi ca facem mincare pe care apoi o aruncam (eu nu sint in stare sa maninca resturile ei), dar daca sint active si vesele nu avem de ce sa na ingrijoram. Serios.
Dupa cum am mai scris Smaranda maninca foarte putin de doua zile, dupa ce saptamina trecuta a balotat serios. Asta e comportament tipic de toddler (apropos care e denumirea in romana pentru prichindei intre 1-3 ani.?).
Ah si inca ceva: e ff. bine ca-i dai seminte de floarea soarelui. Sint o sursa foarte buna de grasime vegetala.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
Bic spune:
Meems, nu vreau sa te superi pe mine dar simt nevoia sa-mi spun parerea in legatura cu optiunea ta de a o feri pe Riana de societatea americana ca sa nu sufere.
Eu inclin sa cred ca asa va suferi mai tare, daca o inveti sa nu se adapteze. Fie ca-ti place, fie ca nu, ea va fi mai americanca decit o sa fii tu vreodata. Din cite am inteles tu ai plecat din Ro la o virsta foarte dificila; fiind nascuta aici Rianna nu va avea problemele de adaptare pe care le ai tu.
In acelasi timp, nu-i sterge nimeni romanismul din ea, chiar daca se va duce la scoli americane si va fi bine integrata in societate. Faptul ca tu pastrezi traditiile si vorbesti cu ea romaneste cred eu ca e nemaipomenit, dar de izolat cred ca va fi greu sa o izolezi oricum.
anda, ce-ai soro? Vrei sa-ti spun cum ma umplu si eu de invidie ca fetita unei prietene de-aici merge de la 11 luni si zice "baby" "hi" si "bye" iar acum, la 1 an, a adaugat "up" si o groaza de alte chestii.
Lasa, ma poetu' in pace ca are si el ritmul lui. Stiu ca voiai doar sa-ti versi amarul, dar eu ma intreb care amar?
Invata-l semne!
Sau daca nici cu semne, cum zicea si Cristina, important e ca el comunica cu tine cumva, nu conteaza cum.
Noi avem niste prieteni care se intrebau cu umor daca baiatul lor e cretin ca nu a vrut sa vorbeasca pina pe la patru ani. Iar de cind si-a dat drumu' ii freaca zilnic si sistematic la cap de astia sint in pragu' sinuciderii. Cred ca-si scoate pirleala pentru anii in care nu a vorbit.
Lavi, am vazut ca dupa secole ai pus poze noi cu fetele! Wow, cit de frumusica e Natalia. Si sa stii ca mi se pare ca seamana cu Silvia!
Si la noi "ma-ma-ma" e si "mac-mac-mac" si "ham-ham-ham."
Cranberry e meriso??? hmmm eu nu stiam nici in romaneste ce inseamna. Aici e foarte popular.
PatriciaR, si eu sint in pana mare de idei pentru mincare. Eu am doua carti pe care ma bazez, Super Baby Food si SImply Natural Baby Food. A doua e doar cu retete. Toate super sanatoase si cu tot felul de ingrediente din astea de la health food store. In pana mare si in mijlocul unei greve declarate de foame i-am facut un amalagam de morcov cu zucchini rasi si caliti in ulei la foc minc vreo 15 min. Apoi dat in cap cu Braggs (aminoacizi) si cu patrunjel. I-au placut prima oara. Mai pe seara nu i-a mai vrut.
Si ca si Meems cind sint in pana sau e d-soara in mare greva a foamei bag un borcanas. (Earth's Best ca sa intru in discutia de mai jos.)
Cit despre mincare organica, eu recunosc ca sint organic freak. Chiar si inainte sa se nasca Smaranda mincam acasa aproape numai organic si deci cu atit mai mult acum. Daca nu e organic, incerc macar sa iau carne de la animale crescute fara hormoni si netratate cu antibiotice.
Daca nu-ti permiti sa-i dai doar organic, uite aici o sursa de informare care contine si lista alimentelor pe care e bine sa le maninci organice (in general cele de la care se maninca coaja): http://www.foodnews.org/
Eu cred ca e important in general pentru oricine sa manince sanatos, mai ales in societatea asta unde chimicalele ne impresoara de peste tot. Dar si mai important cred ca este ca organismul sa primeasca o nutritie corespunzatoare si lipsita de chimicale pe cit posibil cel putin in primii trei ani de viata.
Preturile la daycare sint tot asa ca si la voi. Este vorba de un amplasament comercial, adica un loc cu educatoare si personal, nu la cineva acasa. Home daycare am inteles ca e mai ieftin. Eu incerc sa gasesc asa ceva dar e mult mai greu. Cele doua daycare pe care l-am vazut nu mi-au placut deloc. Practic copiii stau toata ziua fie intr-o camera mare unde maninca, dorm, se joaca si care in general nu e prea bine aerisita, sau afara intr-o curte trista cu nisip si atita tot. Pai unde vede ea culori???
Sanatate bebeilor bolnavi. Noi tot cu bube si kk moale. Asta e!
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
meems spune:
Bic, sigur ca nu ma supar pe tine! Ai mare dreptate in ceea ce spui, si totodata poate nu m-am exprimat nici eu prea bine. Sunt convinsa ca, fie ca-mi place, fie ca nu-mi place, Rianna se va adapta la viata de aici odata ce devine mai independenta, adica odata ce incepe aici gradinita, scoala, etc, odata ce-si poate face propriile alegeri (asta daca vom mai fi in America pe-atunci). Dar deocamdata prefer s-o tin in mediu romanesc si aici oricum nu prea e de-ales pentru ca toti prietenii nostri sunt romani. Am avut norocul sa fiu inconjurata de romani inca de cand am aterizat in America, asa ca nu mi-am facut niciodata prieteni americani (sau de alte natii) si nici nu le-am dus lipsa. In consecinta gasca noastra e intreaga romaneasca si pana ajunge Rianna sa isi aleaga singura prietenii sau sa-si petreaca timpul si cu altii in afara de romani, nu prea are de ales.
mara95 spune:
Salut!
Madau, Oscilo ii dau o data pe saptamana , preventiv, pentru cresterea imunitatii, la recomandarea medicului homeopat
Bai, voi cu clatitele , m-ati innebunit ieri de pofta, ca eu nu am mai facut demult asa ceva!Plus ca am tinut si post.
Felicia, mai, are fiica-ta un vocabular bogat , de m-a dat gata!A mea nu zoce nimic, doar ma zapaceste pe mine, sau pe ta-su cu carticica cu anomale, sa i le citim noi.Dupa filmuletul vazut, am luat-o iar la "control", ca poate-poate o zice si ea ceva!Dar ti-ai gasit!
dienutagraviduta spune:
neata !
hai ca am citit si eu in dimineata asta discutia de azi-noapte, inclusiv amanuntele despre viata americaneasca ... apropo, meems, bic, patricia, & co, eu va citesc de cate ori incepeti sa vb despre ce e pe acolo; mi se pare extrem de interesant, taman fiindca e totul asa de diferit fata de ce-i aici. e total alta viata; nu zic mai buna, mai rea, fiecare o percepe altfel, dar tare diferita.
astrograma ardeiashului - eu am citit-o pe narasuflate; apropo, anda, eu nu pot sa ma abtin si sa nu te intreb de unde ai toate cunostintele astea, serios acum, fiindca te-am mai intrebat odata, si mi-ai raspuns ca e o pasiune de-a ta. da' si pe mine ma pasioneaza echitatia, dar nu stiu cu ce se trateaza caii intr-a 3-a zi de raceala, daca ii trage curentul in luna martie ... adica ma intelegi, analizezi asa de complex, ca mie nu-mi vine a crede ca doar te pasioneaza ... cand ai timp, eu iti solicit daca nu e prea secret sa ne dezvalui cum ai capatat atatea cunostinte in predictia astrala. a, si cand ai timp si chef, fa-o si pe a lucutzei, pls, ti-am trimis pe mail datele ...:)))
mara95 spune:
quote:
Originally posted by lavi02
Anda mare dreptate ai cu I&M si cu ce ai putea face daca ai avea gramezi de bani. Eu una nu m-am uitat niciodata la emisiunea lor de pe B1 dar i-am mai vazut pe la stiri, carcotasi, etc. Nu inteleg de ce-s ei asa interesanti.
corap
Eu ma relaxez seara pe DC si dupa aia, dimineata ma scol cam obosita
Cateodata si prostia fascineaza.....te uiti sa vezi pana unde poate ajunge.....
dienutagraviduta spune:
mai, daca iarasi revine in actualitate I&M, va spun si eu de ce ma mai uit cateodata : mie imi plac interioarele caselor, locurile de lux pe care le viziteaza, masinile cu care se plimba ... de asemenea , desi nu sunt o telespectatoare fidela, adica daca ne uitam si dam peste emisiunea lor si e ceva interesant, ne uitam cateva minute, daca nu, nu, (nici nu stiu in ce zi e de fapt), constat ca astia doi nu prea au mare lucru de zis unul altuia; adica parca au o conversatie idioata, de 2 lei, goala, inutila. ma gandesc ca cam asa de bogata ar fi discutia daca as fi intr-o cuseta de tren vreo cateva ore cu un rabin, cam la fel de multe chestii am avea sa ne zicem ...
dar repet, poate ma insel, mai mult ma uit la imagini decat sa ascult ce se/nu se zice ...