Piticodromul de sept-oct 2005 (163)
Raspunsuri - Pagina 12
mysweetest spune:
'neatza,
Codruta si noi mai papam dimineata sunca din piept de pui dar anul asta nu i-am mai dat fiindca nu prea mi-a placut ce am gasit.
Cereale Nestle a papat si Alex..cele cu scortisoara.
Alinam tie ti-a venit alocatia si cic luna asta? La mine venea postasul pana pe 20 ale lunii dar deocamdata nimic...sa mai astept oaresau sa trec pe la posta?
jadi spune:
Neata fetelor!
Am avut un sfarsit de saptamana plin, aseara la culcare ma durea intre picioare, am febra musculara si nu va ganditi la prostii ca de la cerclaj am pus capat activitatilor recreative
. Am avut un copil cuminte si vad ca ati scris dieta copilului, eu merg inca pe mancare de bebelusi si anume: la 6 dimineata un bibe de 200 de nestle junior, fara cereale, la 10 almete cu putina rosie si un castron de mere rase si banane si eventual ceva cereale, la 14, mancare (spanac cu pui, dovleceei umpluti cu carne de pui si vita tocate de noi, perisoare cu sos, carne cu piure dar mai rar, atat imi vine in minte acum) si in jur de 18 iaurt cu branza lactica si cereale sau un biscuite la 2 zile. Seara un bibe de 270 de lapte praf cu cereale de seara. Si invariabil daca ii dau sa manance mai devreme de 4 ore, nu mananca nici sa-l pici cu ceara! Intre mese apa la greu si eventual cate o bucata de mar sau ce alte fructe mancam noi, protocale, mandarine sau banana. Eu sunt un pic dusa ca pana am stabilit regimul asta, ne-am chinuit un pic, ba ii dadeam prea devreme sa manance si atunci lua 2 lingurite si gata, ba nu ii placea cine stie ce mancare, asa ca nu ma incumet sa il schimb. As incerca sa ii fac niste paste dar nu stiu cum ar manca el matzele alea sau cum sa le tai ca sa fie mai mici si mai mestecabile ca tare ii place sa le mestece in masele si sa plimbe mancarea dintr-o parte in alta si daca nu inghite nici ca ia alta lingurita. Si as zice ca dupa luni si luni in care mi se parea prea slab, acum mi se pare ok ca si greutate, adica nu este piele si os. SI in genere ii dam sa guste lucruri mai de oameni mari, ieri isi baga cu 2 maini gogosari in otet si urla ca mai vroia. Dar nimic din gama mezeluri, prajeli sau alte alea, nici ficat nu prea imi vine sa ii dau, iar cu ouale nu exagerez, maxim 2 pe saptamana.
Nici eu nu am primit indemnizatia inca, oricum o sa merg deseara la posta sa vedem ce ne zice!
Deni &
Vlad 28 sept 2005 & bb2
Hildegard spune:
Buna,
Alexuta, eu de abia acum imi bea cafeluta.
Ce vreau sa spun in legatura cu grisul si orezul. Conteaza foarte mult cum sunt gatite. De ex. la steff i-am facut odata gris cu alta consistenta....si nu a papat. Grisul trebuie sa fie nici prea gros nici prea subtire. Nu se pune mult zahar si la sfarsit se adauga vanilie. Vanilia ii da a sa o aroma super. I-a facut la steff maicamea gris si nu a mancat ca era prea gros si prea dulce.
La orez laptele trebuie sa fie patruns bine si al fel cu vanilie.
Eu stiu ca e greu de facut si preferam sa dam mai bine ceva ce se face repede...dar cu asta sigur se saturasi ii tine de foame.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni
christina-m spune:
Buna dimineata
Nici eu nu-i dau lui Matei mezeluri, tot dupa o conversatie avuta cu cineva de la o fabrica. Dar nici noi nu prea mancam mezeluri. De fapt, de cand cu copil, nu mai mancam prajeli, carne de porc, grasimi si alte alea.
Codruta, si Matei tot cheerios mananca. Dar el altfel nu vrea sa bea laptele, decat cu cereale. Si mie mi se par cam dulci si as mai taia din portie.
Chiar, mai sunt copii care sa nu bea lapte din biberon? De cand l-am intarcat, Matei nu vrea sa bea lapte din biberon. Asa ca mananca laptele cu cereale cu lingurita si daca mai ramane ceva de baut il bea cu paiul. La fel si dimineata la micul dejun, daca vrea lapte.
Cristina si Matei (29.10.2005)
POZE
alexuta2005 spune:
Jadi eu i-am facut Alexiei niste paste cu broccoli(ei ii place mult brocoli) si a fost foarte incantata.Nu i-am facut spaghete ci paste gen melcisori sau spirale.
Christina_m Alexia nu mai bea lapte din biberon de 2 luni.
La inceput a acceptat cu greu canuta cu adaptor si nu vroia sa bea decat jumatate din cantitatea de laptic(cat sa-si astampere foamea), da nu am cedat, am lasat-o asa si treptat s-a obisnuit.
Acum vad ca-i place sa bea din pahar.
Noi cu suzi avem o problema.
Pe motiv ca nu suport sa o vad cu degetul in gura am acceptat sa-i dau suzeta.Vad ca nu vrea deloc sa renunte la ea.Mai sunt copii atasati de suzeta?Cum ati scapat de ea?
locca spune:
Buna dimineata
Va multumesc tare mult pt. laudele la adresa mateiului. Dana, daca aflu reteta noptilor linistite ti-o dau si tie ![]()
Incerc sa imi imaginez scena cu Anya goala pe holul blocului
si pe urma suparata ca nu mai poate face exhibitionism, hihi. Cred ca a fost mortal momentul.
Tonnia, asa deci, Sasha
Ce bine ca ati venit asa repede acasa. Super! Refacere rapida! Si nu te mai stresa ca e casa cu fundu-n sus, e normal. Ce dragut fratior e Dinu. Abia astept sa ne mai povestesti.
Olguto, promit ca ma uit la filmulet mai tarziu. Aceeasi promisiune de vizionare a pozelor si Marinelei.
Christina, nici Matei nu vrea sa bea lapte din biberon. De fapt nu vrea sa bea nici un fel de lapte din nici un fel de recipient, asa ca si eu il pacalesc tot cu cereale cu lapte seara, administrate cu lingurita. Noi inca lucram la capitolul intarcare, desi pe mine ma foloseste ca tabiet de seara la culcare, ca nu prea are ce sa mai suga. Nici in vis nu credeam ca o sa ajunga la varsta asta tot cu tita in gura.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
locca spune:
Kidule, n-am ajuns ieri in parc. Dimineata am fost in gr. botanica si pe urma l-am lasat pe matei la ai mei si noi am iesit la o prajitura.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
cge spune:
Alina, Anya parca e sora Ancutei, care la fel se cocotase in pielea goala pe un scaun si tipa la mine "Tate" ("uita-te").
Si Anca iese pe holul blocului, si urla cand o iau de acolo.
E drept ca in pielea goala nu i-a dat prin cap sa iasa.(inca)
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
dana_lucia spune:

si de la noi azi.
Am citit ca scrieti despre ce maninca copilasii,cu exemplul numit Alberto pot scrie si eu ca el dimineata isi bea laptele (250 ml) cind cu canita cu cioc cind cu biberonul, dupa chef as putea zice si legat de lapte am reusit si eu in sfirsit sa il dau pe lapte normal (a baut pina prin decembrie lapte de crestere) iar acum bea lapte de la Campina si ii place mult. Apoi maninca cam la o ora jumatate dupa lapte muesli (pentru copii) cu iaurt tot de la Campina sau alta data piure de fructe cu biscuiti, citeodata ou cu brinzica pentru copii,alternant de la o zi la alta.Apoi la prinz maninca mincarica calda (cam tot felul de legume cu carne sau peste) si desert fruct si suc/apa. Apoi mai maninca cite un supliment sub forma de iaurt Nestle cu fructe check facut in casa, biscuiti sau batoane cu fructe de la Nestle iar seara mamaliguta cu brinza si smintina, sau paste cu brinza etc. (depinde si de inspiratie mea!) si inainte de culcare inca 250 ml lapte. In concluzie eu nu i-am dat salamuri sau sunca presata si evit foarte mult si zaharul.
Acum nazdravanul e la camin, a ramas cu mare bucurie la joaca cu copiii.
Numai bine tuturor, o zi buna si salutari de la noi!
Dana Lucia si
Alberto
Meme1 spune:
Fetele din strainezia, de unde gasiti voi lapte Campina? Ca tot citesc si ma minunez....pai aici la noi nici gand sa ajunga ceva produse autohtone.....poate in Dublin,dar si acolo as avea indoieli legate de prospetimea produselor...
Pupici
Meme