Piticodromul de sept-oct 2005 (163)
Raspunsuri - Pagina 11
kid2003 spune:
Noi ii dam strict ce mancam si noi. Si tinand cont ca am scos prajelile de orice fel din meniu (inclusiv snitelele si cartofii prajiti) si mezelurile asisderea, nu papa nici ea. Si nu imi pare rau, am in cap ca sunt f daunatoare si adultilor, asta e pasarica mea (ma rog, aia mai motzata din stol).
Masa de dimineata ? Hmmm...ce sa zic, eu zic masa de dimineata la cea de la ora 8.30 cand suge cu pofta un bibe de 270 ml apa plus formula. La ora 11 ii dau o gustare mica (azi i-am dat cereale de adulti, Cini Minis- vreo 7-8 patratele cu un mar copt). De obicei numai fructe. Masa de seara iar...ii zic celei de la ora 18.00? Atunci papa cereale, branzica cu fructe, mamaliguta cu branza, taietei cu lapte sau orez cu lapte, cam asta...si masa de seara adevarata: laaaapteee si iar lapte. Ma intreb cand o sa scapam de biberon, ca nici n-am avut tupeul sa incerc sa i-l scot.
Azi la pranz i-am facut o mancarica super, s-a lins pe bot, un cartof mic-mic fiert, cand era aproape fiert am strecurat in apa aceea si 2 cubulete de spanac congelat. Dupa ce au fiert amandoua, le-am scurs si le-am amestecat cu branzica Fagaras, cam 2 lingurite, o bucatica de unt si un ou fiert tare cu tot cu albus. A iesit un piure delicios, ultimul sfert din castronel l-a mancat combinat cu iaurt natural, sa alunece mai bine.
valen spune:
sarah bea dimineata cam 250 ml de lapte cu cereale, apoi are o gustare de fructe cu cereale la gradinita, la pranz clasica supa de legume cu carne si fructe din compot ca desertun iaurt cu cereale cand se trezeste cand o iau de la gradi ii dau neaparat o juma de banana ca altfel nu ne intelegem apoi ii fac fie orez sau gris cu lapte fie paste cu branza sau mamaliguta . la vreo ora mananca fructe,de preferat struguri sau meredaca mancam eu si taica-su atarna si ea sa guste putin si-i dauseara 250 ml lapte cu cerealepeste zi biscuiti la greu.Va vine sa credeti ca are 9 kg?
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by kid2003
Si tinand cont ca am scos prajelile de orice fel din meniu (inclusiv snitelele si cartofii prajiti) si mezelurile asisderea, nu papa nici ea. Si nu imi pare rau, am in cap ca sunt f daunatoare si adultilor, asta e pasarica mea (ma rog, aia mai motzata din stol).
Nu te scuza ca ai tu o "pasarica"
Codruta, chiar si mezelurile asa-zise pentru copii contin destule prostii. Poate doar o cantitate mai mica de nitriti. Si variante inlocuitoare ar fi: branzica, cereale, unt si gem dupa cum ai spus si tu, ousor, prajiturica de casa cu fructe sau un simplu chec, iaurt, macaroane, mamaliguta cu smantana, cartofi la cuptor, orez cu lapte, fructe, in diverse combinatii. Dupa 3 ani se admit mai multe, dar acum e mai bine pentru ei asa. Or sa aibe inainte o viata in care probabil ca vor manca junk-food sau stiu eu ce alte prostii si va fi optiunea lor. Macar noi stim ca nu avem ce sa ne reprosam.
Casiana,pai cam asta ar fi, De evitat prajelile, rantasurile, grasimile in exces, condimentele in exces, mezelurile, carnea de porc, dulciurile concentrate, conservele si ingeneral cam tot ce nu e bun nici pt noi. Adica ar trebui sa consume din alimentatia adultului, in conditiile in care adultul manaca echilibrat si sanatos. Variante sunt destule (sa ne gandim ce fac copiii vegetarieni. Se gasesc cu siguranta diverse combinatii si pentru ei si slava domnului sunt sanatosi si bine crescuti).
Alina
Radu Teodor si Anya Ioana
olguta12 spune:
Cateva minute libere, asa ca- sa stam la un "pahar de vorba" ( Cu pishinata m-am lecuit
).
E un frig afara, de nici veveritzele nu ies din scorbura. Brrrrrrrr. Cica-i cald azi..-10 grade
. A mai nins putin(SIC SIC SIC
), dar tati a spus ca-l scoatem afara din casa doar cu armata...sau in cel mai rau caz daca vine Jennifer Lopez sa ne viziteze.
A facut buni placinta "creatza" cu branza.( Auzi la ea... creatza ....adica i-a facut permanent?
).
N-a fost un weekend chiar ocupat, dar "merje".
Mami a ajuns in sfarshit sa vorbeasca cu "Tante Diana" la tilifon
URAAAA

, si am iesit si din casa putin .
Am fost in vizita la buni cealalta,si am stresat si am vrajit pe toata lumea
. La tipe le-am scos limba si am aruncat cu jucarii in ele, si la baieti le-am facut bezele
. Am ametzit-o si pe buni de cap-saraca
, dar am pupacit-o si am dezmierdat-o, asa ca am lasat-o cu casa distrusa, musafirii speriatzi, dar fericita
.
Mami a mancat prea mult piure de cartofi, si azi a luat-o pe urmele lui "Tante Kid", si juma' din zi si-a petrecut-o pe tron
, iar cealalta suferind. (Multumim pt complimentele adresate matusei mele Bleu..stim ca e o
mumoasa
, dar ne bucuram atunci cand observa si altii
. Oricum...sintem un neam de oameni modesti

).
Azi am botezat pisica "PITZI"(mare mandrie pe babaci
), si l-am "fiert" oleaca si pe tati. Am asteptat pina s-a bagat in baie, am intrat val vartej peste el, si daca nu m-a lasat sa intru in "shower", am tras apa la WC
(uite-asa se tin ispravile lantz la noi
).
Am mai adaugat niste pozne, ca sa va mai stresam oleaca![]()
Sintem cuminti, hibernam in grup, si papam placinta "creatza".
Mozol discret tuturor
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
codruta_grg spune:
Buna dimineata!
Anya, multumesc pentru diversitate. Eu am impresia ca daca nu mananca carne, nu se satura (ca mine de altfel). La Petra nu-i place grisul si nici orezul cu lapte. Si mi se pare ca mamaliga, tot la 2 zile, e mult asa. Sau poate la copii asa mici, e ok. Am sa incerc sa reduc si eu cantitatea de mezel.
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
codruta_grg spune:
Cerealele Nestle, Cheerios cu miere, sunt bune pentru copii? Noi din alea mancam si am vazut ca ii plac si ei, dar parca mie mi se par dulci pt ei. Ce parere aveti?
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
alexuta2005 spune:
Codruta nici Alexiei nu-i placea orezul cu lapte dar i-a facut maica-mea orez cu lapte si cu mere rase la cuptor(budinca parca se numeste) si asa a mancat.
alexuta2005 spune:
Codruta eu i-am luat cereale de la Milupa, cele de la Nestle nu-mi plac cum se dizolva, parca se fac cocoloase.
Nici Alexia nu e incantata de ele.

ca nu-mi place sa o beau singura.