Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (38)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Vad ca iar vorbim despre ce mai papa bebelushii...mda...chiar ma interesa si pe mine ca nu prea mai stiu ce sa-i dau.Sa va zic ce mananca Ingrid:
5.30-6.00 lapte 200ml
9.30-10.00 fructe(1 mar jumate,o para si jumate sau mar+para,sau borcanel hipp cu piersici sau caise,para cu banana)+/- branza de vaci+2 biscuitzi Nestle pt 8 luni.Azi i-am dat si avocado cu para si vad ca i-a placut.As mai incerca si ananas dar nu stiu cum sa-l aleg sa fie cat mai copt.
13-13.30-vo 40 ml supica chioara+150ml piure legume +5 linguritze carne(avem niste linguritze mici)+1 masura cereale fara lapte+1 linguritza ulei de masline.Piureul il fac cam asa...Cand fac fac pentru o sapt ca la cat am acum de alergat de colo colo nu reushesc in fiecare zi.Pun la fiert multe leguminoase:cartofi ...vo 3,dovlecei 2-3,o ceapa,2-3 morcovi,o bucatzica tzelina 1 pastarnac,1 patrunjel radacina vo 5 guguloaie spanac(am luat congelat de la bonduelle si e sub forma de cuburi),2-3 ashchii de conopida(ca asta nu prea ii place) si un piept de pui de la bunicu' din curte.Si fierb ele toate acolo.La sfarshit scot carnea si o bag la blender,apoi scot cantitatzi diferite de legume...ba mai mult cartof,ba mai mult dovlecel,sau morcov sau spanac....Pastarnacul,tzelina la impart in mod egal si din ceapa pun foarte putzin in fiecare.Si asa rezulta 5-6 porztii cu compozitzie diferita, ca sa nu manance in fiecare zi acelashi lucru,pe care le bag la congelator.Uite...maine fac pentru noi peste si am sa-i dau si ei sa vedem daca ii place.
17.30 diverse tipuri de cereale cu lapte(6-9 masuri) sau iaurt(zuzu natural cu 3%grasime) cu 2 biscuitzi nestle.Biscuitzii ii pun sa fie mai consistent ca altfel urla de foame dupa 2 ore,dar ii place foarte mult si simplu.Am sa mai incerc tot felul de budincutze...una cu lapte,faina si galbenush de ou,alta cu paste(am gasit la Cora niste paste chiar pt copii dupa ce forme au si au in compozitzie doar faine de grau si apa)...diverse retzete de pe diverse situri si din diverse reviste.Dar pt asta trebuie sa fiu eu acasa la masa de la ora asta si sa am si timp sa fac.Mamaligutza cu branza nu i-a placut.Nici orezul cu lapte si fructe.
21.30 lapte 200 ml

Am cantarit-o si masurat-o noi acasa ca n-am avut timp sa mergem cu ea la dispensar.Deci la 8 luni jumate are 73 cm si 8400-8500 grame.desi mananca foarte bine nu pune pe ea...ca e sportiva mare...alpinista cred ca se face...se catzara peste tot.Si-n capul meu s-ar urca daca ar putea.

despre zahar...intr-adevar unele chestii chiar contzin zahar...cerealele bebelac de exemplu si borcanelele Hero,chiar si unele Nestle.Eh...io d-astea unde scrie ca e zahar nu cumpar.Biscuitzii astia nestle au si ei ceva zahar...da zice ca un contzinut redus...si fatza de altzii chiar e redus(mi-am dat seama dupa gust n-am comparat cantitatzile de pe cutie).Altele contzin zaharuri...adik niscai substantze dulci,dar care rezulta din chestiile alea pe care le contzine...si asa si scrie...contzinutul natural.D-astea iau

Ah...Carmina...o sugestie pt tine.Ma gandeam ca poate daca ai descoperi 2-3 feluri de mancare care ii plac lui Mihnea...sa i le dai numai pe alea,alternate1,2,3...1,2,3...io cam asa fac...si din cand in cand imi fac curaj sa mai introduc ceva nou...daca vad ca accepta ala nou in cantitate mica(deci nu prea se prinde ea de gust),mai cresc cantitatea...daca in cantinuare nu se stramba...gata...se considera acceptat si putem trece la alte combinatzii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

mooaaama vivi cat papa ingrid....
io nu prea imi dau seama cat lapte suge alex in 24 ore dar in timpul zilei are cam urmatorul program
la 11 ii prepar 1 mar/para ras(nu f mare)+ 1-2biscuiti+iaurt=150ml din care nu papa niciodata tot 75-100ml(calculez in ml si nu g pt ca stomacelul lui are volum si asa pot sa-mi fac idee cat papa)
la 4 mai papa iaurt 100ml(care ii place la nebunie si il prefera gol)cu ceva fruct sau cereale si
la 7.30 supa crema de legume cu carnita/ou.ii prepar cam 150-175 ml care fffff rar ii da gata, cel mai des cam 130ml. nu ii place pireul de legume ori de care ar fi ci doar mai lichid, nu-i place cartoful sub nici o forma, poate prajiti , nu-i place oul, nici ficatul, nici mamaliga, nici branza...e ff mofturos la mancare si totusi e ca un purcelus, are 10600g/75cm si transpira toata ziua cand se joaca, si cand suge e lac de apa si mi-e frica sa nu fie si cand va mai creste grasunel.
eu ma stresez cateodata ca nu mananca dar ma uit la el si vad ca e asa grasunel si zic "naa, las ca simte el cat sa pape"sau ma insel???azi a mancat doar iaurt cam 150ml si un mar ras cu 1 biscuite nestle si restul lapte de la mine

gabi si eu ma gandesc ca olita trebuie tratata ca atare si nu o jucarie.dar cum spuneam o sa o las sa mai astepte sa nu-mi stresez copilu

de Alex SUPERSTAR (8 mai 2006)
www.flickr.com/photos/49551753@N00/" target="_blank">POZE
www.youtube.com/profile_videos?user=arleena79" target="_blank">Filmulete
nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Aici tortul pentru tati si sectiune[/b]Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Amiss, uite aici si prajitura mea krem a la krem ! Eu de Seby (27 aprilie 2006) Poze mami, tati si Seby Erik Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Steluta asa dai link catre un post si nu catre o pagina de pe forum:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75295&SearchTerms=url,catre

ama, arata foarte apetisant Krem! mniam ..la noi s-a terminat si iar imi faci pofta.

www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anileda spune:

Bun gasit livada!
La multi ani Paul Victor pentru cele 7 lunitze!
La multi ani Zuzi!

Andreea, Ama, ce prajituri Eu sunt antitalent la prajiturit, nu-mi iese decat crema de zahar ars.

Si mie-mi pare bine ca s-a discutat subiectul olita (Ioana , nu stiam nimic despre asta si voiam sa cumpar sa incep "training-ul".

Cri papa cam asa:
5.30 -san; 8-8.30 san; 9-10 piure fructe cu branzica - mar, para, mango, banana, simple sau combinate; pe la 11 san si adoarme; 12-12.30 piure legume - morcov, cartof, pastarnac, telina, patrunjel radacina, ceapa, frunza salata, patrunjel frunze (ultimele 3 nu le pasez, ultimele doua le adaug la sfarsit, pasate si subtiate cu zeama in care au fiert cu carnita pui si un strop de unt, 14-14.30 170-180 ml formula (de obicei afara si adoarme), 18 formula cu cereale si mai nou cereale (Milupa 7 cereale) cu fructe - aseara i-am pus mar, para, banana, 2 feliute portocala (pulpa zdrobita), piersica si a ras 200 g - adica tot castronul. Pe la 21 lapte formula cu cereale 130-150 ml si pe la 22-22.30 adoarme la san.
Peste zi nu prea ii dau san deoarece face figuri si am impresia ca nici nu se satura, adica atunci cand nu face figuri nu suge foarte mult si i se face foame repede, asa ca prefer formula, suge bine la biberon si se satura (nu stiu daca ati inteles ceva )
Noaptea se scoala pe la 3, cand il pacalesc cu ceai de musetel si eventual suzi; intentionez sa il mut cu patutzul la el in dormitor si sa incerc sa ii scot "masa" de la ora 3.
S-a trezit, revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

La multi ani Raul Celestin si Paul Victor!!

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

Pai sa ne inscriem si noi cu meniul pe listuta; care sincer mi se pare acum foarte saracacios dupa ce am vazut la voi si cred ca dupa vizita de marti la dr o sa-l mai imbogatim.

7.30-8.00 - 200 ml lapte
10.30-11.00 - 150 ml fructe 2 buc mar copt/mar ras + 4 lingurite branza calcica +/- 2 linguri cereale fara lapte +/- suc de mar cu morcov(120 ml)
14.00 - 200 ml piure de legume cu carne de pui/galbenus de ou
17.00 - 200 ml lapte cu 2 lingurite cereale
20.00 - 200 ml lapte

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

LA MULTI ANI, RAUL CELESTIN si PAUL-VICTOR!!

LA MULTI ANI, ZUZI!!

Chiar Raalucutza nu a scris demult... Raalucutza, ce mai faci??? Dar Celestin??

Amiss, multumesc pentru link. M-am lamurit!!

Fetelor citeam in Dolto ca nu e bine sa pupacim bebei pentru ca ei nu o considera ca pe o dovada de dragoste. Spune ca:

"pentru copil este un ritual care i se impune, pe care il suporta si care nu dovedeste nimic. Copilul isi manifesta dragostea atunci cand ii da parintelui sau jucariile, cand i se catara pe genunchi".

Oare asa sa fie?? Ca eu o pupacesc pe fiica-mea toata ziua... .

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Anileda, Dana(zax), Steluta, multumim de la Paul.
Lacri m-a intrebat la 6 luni ce i-am facut la Paul - atunci n-am prea avut timp de dulciuri (inainte de Craciun) si cadouri au fost garla sub influenta sarbatorilor... Asa ca azi i-am facut un mic montaj, www.onetruemedia.com/shared?p=1fc986a25f851d2931ef9c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">la 7 luni.
Doroti, la 7 luni raportam 6 dintisori - masuratorile, zilele urmatoare.

Oana Rusu - mamica de Paul-Victor, 21 iunie 2006

Mergi la inceput