Montignac : ce am mancat azi (82)
Raspunsuri - Pagina 10
inuta12 spune:
Fructoza, unul dintre compusii ce duc la cresterea numarului de persoane obeze
Categorie: STIRILE SOFTPEDIA :: Medicina
In ultimii 30 de ani, consumul de fructoza a crescut cu peste 30 de procente
By: Tudor Raiciu, World and Health News Editor
Cercetatorii de la Universitatea din Florida au identificat o noua cauza care contribuie la cresterea numarului de persoane obeze, si anume fructoza din fructe, miere, zahar si alti indulcitori din alimentele procesate.
Fructoza pacaleste organismul, astfel incat persoanele au impresia ca le este mai foame decat ar trebui sa le fie. Cercetatorii au descoperit rolul acesteia in reactia biochimica ce duce la cresterea in greutate si declanseaza alte caracteristici ale sindromului metabolic, unul dintre cele mai importante simptome ale diabetului de tip 2.
Este evident ca inactivitatea fizica si alimentatia bogata in mancaruri grase sunt factori importanti in aceasta problema, dar, dupa cum afirma Richard J. Johnson, unul dintre autorii studiului, americanii au parte de mai multa fructoza ca niciodata.
Potrivit cercetatorului, acest compus chimic se afla in bauturile racoritoare, jeleu, paste, ketchup si zahar de masa, dar si in siropul de porumb, un inlocuitor al zaharului introdus la inceputul anilor '70.
In ultimii 30 de ani, consumul de fructoza a crescut cu peste 30 de procente, iar numarul de persoane ce sufera de sindromul metabolic aproape ca s-a dublat, ajungand la 55 de milioane in Statele Unite.
Aceasta afectiune se caracterizeaza prin rezistenta la insulina, obezitate si nivele ridicate de trigliceride din sange.
"Daca animalele consuma fructoza, aceastea devin rapid obeze, cu toate trasaturile sindromului metabolic", a spus Richard J. Johnson.
CatXO spune:
Buna ziua fetelor!
Felicitari fetelor care au slabit!
Am venit si eu la raport cu 62.3 kg. E bine tinand cont ca sambata m-am cam dat in stamba cu dulciurile la un botez, dar de ieri am revenit si am inceput sa mai scad.
Meniul de ieri:
D: lapte 0.1% cu cereale integrale
P: fripturica de pui cu sos de rosii si mozarella, in loc de paine
C: copanel de pui cu ciuperci la cuptor De astea as manca non-stop, se poate?
Azi:
D: iaurt 0% cu cereale integrale
P: carnaciori de casa prajiti la teflon cu muraturi
C: nu stiu inca
Deci pe saptamana asta 700 g. Sper s-o tin tot asa.
Va pup si va doresc mult spor la slabit!
Oana , Alexia si Daria
Poze frumoase cu noi
Varsta Alexiei
Varsta Dariei
CatXO spune:
Inuta uite un citat din Monty:
"Cāt prive#351;te fructoza, ale c#259;rei merite au fost l#259;udate pentru c#259; nu este cancerigen#259; #351;i c#259; IG-ul s#259;u este mic, ea este recomandat#259; pentru prepararea deserturilor. A fost totu#351;i acuzat#259; c#259; ar favoriza m#259;rirea concentra#355;iei trigliceridelor. Īn realitate, nu se īntāmpl#259; decāt la cei care au probleme serioase īn aceast#259; privin#355;#259; #351;i care ar consuma mai mult de 100 g pe zi, ceea ce este mult. Urmānd principiile Metodei (cum vom vedea ulterior), ce au ca efect sc#259;derea trigliceridelor īn mod semnificativ, ve#355;i putea folosi fructoza rezonabil la prepararea dulciurilor."
Deci pana la urma cred ca e buna fructoza, oricum nimeni din acest topic nu cred ca o consuma in cantitati industriale. Dar putin sa-ti indulcesti viata, cred ca merge. Eu am cumparat, dar n-am folosit-o pana acum. Cand mi-a fost pofta, am mancat o prajitura normala.
Oana , Alexia si Daria
Poze frumoase cu noi
Varsta Alexiei
Varsta Dariei
inuta12 spune:
Exact Cat..Monti recomanda fructoza in cantitati moderate. eu doar prezentam argumentele contra
eu foloseam fructoza cand imi faceam painica..
o faceam cu faina integrala
500 g faina , 1 cub drojdie, dupa ce o amestecam *apa cat cuprinde*..intindeam aluatul..si presaram pe toata suprafata ei fructoza asa cu degetele (nu foarte multa) si fructe uscate de la sanovita (fragi,curmale,smochine) apoi rulam aluatul si puteam painica intr=o tava pe care o tapetam cu hartie, o lasam la crescut 2 -3 ore si apoi o bagam la cuptor. iesea o minunatie..cu fructele alea..mancam cu asa pofta ca din cauza asta nici nu slabeam (dar nici nu ma ingrasam)...dar tare buna era
acum am renuntat la paine..
sper sa ma tina vreo 3- 4 luni macar dorinta asta nebuna..
aseara am zis ca de dragul vremilor ce vor urma sa pap niste painica cu unt...si am papat..sa-mi fie rusine..
ralu spune:
Da inuta, ai dreptate in cantitati mari nu prea este buna. Aici pe cutia de fructoza scrie a poate da anumite alergii si trebuie consumata cu moderatie.
Va pup!
ralu spune:
CatXO-felicitari pentru cele 700 de grame. Tare as vrea sa ma vad si eu la 62 kg. Ciupercile sunt bune si NU ingrasa ba chiar tin de foame...asa ca mananca cu incredere! Ai grija la muraturi sa nu fie cu zahar!Te pup!
ariel_7000 spune:
buna fetele! eu raportez maine greutatea...m-am obisnuit sa raportez martea, pt ca, nu stiu de ce, parca e regula...lunea sunt umflata si imbibata de apa,azi dimineata pe cantar aveam aproape 2 kg in plus fata de sambata dimineata. nu mananc nimic diferit fatza de restul saptamanii (nu mai sarat, nu mai multa paine...).hmmmm, chiar nu stiu ce se petrece. martea, vad ca imi revin...
deci, azi mananc asa:
dimineata: 1 para , 3 mere
pranz:mancarica de mazare cu codite de ciuperci, cu putina faina de soia (sper ca este ok)
seara:cred ca ciuperci fripte cu smantana si usturoi.
sper ca pana maine sa ma dezumflu si eu...ca sa pot sa dau raportul
alina si alexandra
andanii spune:
quote:
Originally posted by ralu
ariel-hmmm ce pofta mi-ai facut cu ciupeci fripte cu smantana si usturoi
Te pup!
Ralu-mamica de 2 printese (Ioana si Maria)
cum se fac ciupercile fripte ?????????
ANDANII
inuta12 spune:
reteta pe care o stiu eu
ciupercile se frig pe gratar...pana se rumenesc bine..
separat se calesc bucatele de piept de pui impreuna cu ceapa julien..in foarte putin ulei de masline..
se face mujdei de usturoi pasta...cu smantana si se adauga peste aceasta compozitie *(ciupercile se amesteca impreuna cu puiul)..peste care se adauga un pahar de apa cat sa acopere compozitia si se lasa la cuptor pana mai scade din sos...se presara cimbru si marar tocat marunt..sare si piper dupa gust in timpul prepararii
e un deliciu..si unde mai pui ca e si monti...
cand se pune in farfurie..se da pe razatoare putina mozarella...
pofta buna