Colectia de toamna-iarna 2005 (112)
Raspunsuri - Pagina 21
joy04 spune:
ANDA MUCILAGIU LA GREU.
fa-l mai grosut un pic si pune mai putin lapte in el, adica nu cate masuri trebuie ci cu 2-3 mai putine.
io in spital ii puneam o pastiluta de .....zaharina (uitasem cum ii zice) in mucilagiu si in laptele ala NOVALAC.
nu-l poti intreba pe pediatru daca nu-i mai bun novalacu'???
cu banana si cu carne, in spital recomanda doar daca se mai intareau cat de cat scaunele.
venise o fata cu un bb de 4 luni care facea un pic mai tare deact apa, ii dadea inca san dar ii dadea 150 ml mucilagiu si apoi 5 minute san dupa ceas. nu mai mult.
chiar a rugat-o frumos dr pe mamica sa nu o lasa mai mult si ca o sa creasca progresiv suptul in dauna mucilagiului dar doar dupa ce mai prinde consistenta kk.
mie mi-a dat voie banana ca primul lui scaun in spital era tare.
acum ce sa zic de vladu meu, de aia am citi fff atent ce i-ai zis Gndacelului si am considerat ca-mi mertge is mie mesajul.
sa iau totul asa cum este.
doar ca supararea mea cea mare este urmatoarea: eu nu am tinut copilul asta in brate cat a fost mic, tocmai ca sa nu se invete.
nu am dormit cu el, nu am stat cu el cat as fi vrut, tocmai ca nsanu fie dependent de mine.
dar se pare ca am GRESIT ENORM.
si se intoarce acum totul
plus ca mi se pare ca l-am privat de dragostea mea cand era mic mic, ins ensul de alintat, tinut in brate, dormit cu el.
e un pic nebuneala ce zic eu dar...asta simt acum.
pur si simplu vine si ma ia de mana, ma duce in sufra, ma asez jos si ma joc cu el, sau pur si simplu stau acolo.
ELA am si uitat ca-mi zisesei sa vin, dar pe la 09:00 mi-am amintit si am gansit asa:
1. voia bia v-ati trezit, el era deja lesinet.
2. inca mai are niste secretii din alea in gatulet, nu-i trec neam.
3. numai gandul ca trebuie sa-l imbrac si el va incepe sa urle.....crede-ma ca am renuntat la ideea imediat.
telefonul nu mi l-am facut, ma duc astazi iar.
ps: daca nu-i ies caninii aia mai repede, ii trag eu afara. cred ca-s motivul pt care el este peste masura de irascibil.
aseara nu a adormit pana nu i-am dat nurofen, azi noapte la fel i-am dat panadol.
Joy si
Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
ardeiasul meu umplut
pisi-si-boscu spune:
Vreau sa va spun ca sunt de-a dreptul ravasita.
Nu imi pare rau ca mi-am pierdut vremea atata timp sa citesc toate postarile voastre, v-am simtit ca pe o familie mare din care nu am facut parte dar din care mi-ar fi placut sa fac.
Am apreciat enorm de mult cateva persoane printre care Cristinamh, Felicia, Gandacel ( pe care o pup dulce )Dordia, Ripley, Lavi... si sa nu o uit pe Anda care prin stilul ei combativ mi-a mentinut atentia treaza. Va pup pe toate chiar daca nu readuc in discutie toata lista, fara a uita pe cineva.
Pentru Anda care m-a intrebat si care stiu ca asteapta un raspuns: desi nu imi place niciodata sa ma justific la cineva, o sa raspund acum de ce nu am ales "potaia" de pe strada ( e crescuta de femeia de serviciu impreuna cu inca alte 6 pisici in uscatorie ) si am ales sa cumpar o pisicutza nascuta si crescuta in casa: pentru simplul fapt ca era prea mare, avea deja niste obiceiuri ( dintr-o saritura a ajuns din balcon pe masa din bucatarie peste parleazul geamului ) era nevaccinata, iar eu am un copil mic, care nu intelege ca un animal nu se pupa, nu se jughineste, etc... Cred ca 100% dintre voi ati fi facut la fel...
Apropo, copilului meu ii zic uneori ca si alint "potaie". Probabil ca e chestie de perceptie...
Revenind la mesajul meu va transmit un singur lucru: Da, sunteti o familie din care am vrut sa fac parte. Mi-am dorit-o poate mai mult starnita de ideea ca mi-am facut o intrare nefericita printre voi si vroiam sa va arat ca nu sunt asa cum m-ati catalogat la inceput. Poate cateva dintre voi care ma cunoasteti v-ati dat seama ce fel de om sunt.
Tocmai de asta faptul ca unul din membrii familiei voastre, Bic, ma jigneste si urmareste cu ostentatie sa ma faca sa ma simt prost, m-a hotarat sa astern intre noi covorul tacerii.
Familia nu ti-o alegi, insa prietenii da.
Si cum nu ma mai simt bine venita intre voi, va spun "la revedere".
Pisi mamica lui Boscu' mic de aproape 6 ani !!!!
Gandacel spune:
Anda, parerea mea este ca una e CE ARE VOIE sa manance cand are scaune apoase, alta este sa TRATEZI, ca sa se inchege, cum zici tu. Are voie sa manance si banana, si toast, sticks-uri, cascaval (nu alte lactate), orez, morcov fiert, destul de multe chestii. Insa iti trebuie tratament pt. diaree. Ii dai numai ceai de menta, vad. Da-i musetel, ca e mult mai eficient.
Mai postez o data ce il strange la burtica pe Bogdan imediat, daca face diarere mai severa, poate ai curaj sa incerci: doua linguri de faina, pe care le pui intr-o craticioara sa se coaca incetisor, amestecand incontinuu, pana se rumeneste frumos (galben maroniu). Amesteci fie cu apa fiarta si racita, fie cu lapte formula (nu te-as sfatui, in halul, in care e el acum). Ori pui un picut de miere, sa schimbe gustul. Incearca sa-i dau vreo 100 gr. Se va face bine. Stiu ca nu-i medicament, e bareteta babeasca, dar la noi a functionat. N-ai ce pierde, daca accepta Nichita.
Scuze, nu recitesc, ca ma asteapta bona la poarta.
Gandacel
25+ si Bogdanel (14.11.2005)
joy04 spune:
GANDACEL NU MUSETEL!!!!!!
ala-i dau eu lui fimiu contra constipatiei....
pai nu stiti cand era el mic mic si avea scaunele muuuulte rau si destul de moi (nu era diaree) si eu ii dadeam ceai de musetel ca de, asa-mi zicea mama si dr si dupa ceai copilul meu avea colici si se kk cat o zi de post....?????
pana mi-am dat eu seama, a durat ceva.
bine si dupa ce i -l-am scos tot fecea moale, dar nu asa ca cu ceaiul, plus ca numai avea crampele alea
Joy si
ardeiasul meu umplut
osteffy spune:
Acum cea mai noua pasiune a noastra este sa ne urcam pe camionul care la primit de ziua lui ,ca sa ajunga mai sus la rafturi si sa se poata servi cu ce doreste el de acolo (cd-urile lui tati ,bibelourile lui mami care au mai ramas ca restul sunt impachetata si duse la boxa pana se face baiatul mare ).Noi am depasit faza cu capacul la wc ,cu scosul hainelor din sertare ,cu bagatul formelor la locul lor in casuta sau broscuta ,cu mancatul scamelor (asa ca eu aspir odata la 3 zile).........acum suntem la faza tragem apa la wc si ne amuzam tare mult ....scoatem si bagam rufele in masina de spalat si invartim de butoane .......capacele si cartitile cand le prinde fuge cu ele prin casa ...........nici nu mai stiu cate face ...........dar sa nu uitam ca marea si vesnica lui pasiune raman masinutele pe care mai nou le urca pe canapea si se joaca cu ele de la nivelul lui ca de il dor oasele in burtica sa mai stea aplecat pe covor :P ,ce pot sa va spun ca daca se plictiseste de ele ,le arunca de pe canapea si uite asa eu am o colectie de piese .........daac va lipseste ceva pe la masini sa imi spuneti imi deschid magazin de piese auto ..........Cand isi aduce aminte ma mai duce la geam sa il vada pe coco(cocosul vecinului) ........si isi aduce aminte destul de des :mad: ..............sunt zile cand nu ma suporta sa ma vada la calc...........ma da la oparte sau ma bazaie la cap pana plec eu .Gustam din ceapa si carfoti si morcovi si usturoi asa ne curatate .........iam ,iam ce bune sunt ..........stie ca sunt cah .......dar degeaba tot le duce la gurita cand le prinde.A am uitat sa va spun ca i-am dat ceapa tare mult musca din ea ca din mar ...........nu am vrut sa ii mai dau a 2 a oara ...dar nu m-am, inteles cu el pana nu i-am dat.De vorbit e mai puturos fata de ce am citi eu ca spun copii pe aici ......spune mama(dar mai des ma striga mam) ,tata .........a avut cateva tentative cand spus si pe "mea"(mama-mea.....tata-mea),papa,baba,na-na...de la bataie ,coco ,cah,of,bum -bum.am(de la ham) ...si nu mai stiu c-am atat .....in schimb pe limba lui ma zapacit 
Hai ca am scris un roman ........mai fug si la treaba .C-am astea mai facem noi .........mai greu cu timpul acum ,mai ales ca nu mai doarme asa mult si eu sunt singura tot timpul ..seara vine tati ,papam ne mai jucam putin si nani ....si uite asa mai trece o zi fara tati numai si numai cu mami.
ANDA MUCILAGIU LA GREU si eu tot cu asa ceva la dres pe Rares ori de cate ori a fost nevoie.
pupici la toata lumea.
stefi si rares-andrei(08.12.2005)
Rares
joy04 spune:
a mai zis cineva de HYDRASEC, cred ca-s tot saruri...e bun si ala - io nu l-am incercat.
PISI
mai, io nu am vrut sa te jignesc, doar am zis ce as fi facut eu.
as fi luat mata aia ca mi-ar fi fost mai mila de ea.
si da, nu am privit lucrurile din perspectiva ta si anume ca Sebi nu intelege ca animalu-i animal.
plus ca daca asa-i mai zici tu lui Sebi potaie......eu ii zic lui vlad CREATURA.
na, ca am zis-o si pe asta...astept reclamatii. ![]()
hai lasa supararea, chiar vroiam sa-ti zic ca-mi pare bine ca ai timp samai bagi cate o postare.
ma duc la buc.
Joy si
ardeiasul meu umplut
GANDACEL, ai dreptate, cica este impotriva diareei musetelul, dar la noi a avut efect DEVASTATOR, cel putin cand eera mic.
Mihaelutat spune:
Buna dimineata pe la pranz.
Hai ca parca incep sa curga vestile bune si pe la noi.
Anda bravo pentru perseverenta in hidratare. In ceeea ce priveste kk moale la noi a durat asa cam vreo 4-5 zile, eram disperata ca nu intelegeam de unde naiba e asa moale ca nu manca nimic. Am reusit sa il intaresc, ca sa zic asa, cu enterol la prima entero, si cu debridat la a doua. Abia dupa vreo 6 zile a inceput cat de cat sa manace, si domnul Titi este un mare gurmand, asa ca sa nu zic un mare haplea.
Gandacel hai sa fie cu noroc cu bona. Sa stii ca si eu am resimtit venirea in casa a bonei ca o intruziunea in intimitatea noastra, insa starea mea era extrem de nasoala, depresia era deja instalata, la vremea aia nu aveam net si nu puteam intra sa vorbesc cu nimeni, familia nu ma ajuta de nici un fel, doar sotul meu care oricum era foarte ocupat si deci mai mult lipsea de acasa. Mia mult imi intrase in cap ca am copilul bolnav si deja ma pregateam de ce era mai rau. Asa ca venirea bonei a fost o salvare pentru mine. M-a ajutat enorm si dupa ce a stat cu mine acasa vreo 2 luni cate 4 ore pe zi, am reusit sa ma intorc si la serviciu, desi deja imi placea acasa, ca na aveam ajutor si libertate de miscare, dar nu imi permiteam si bona si acasa... Deci ca sa o scutrez, te inteleg cu senzatia de strain in casa, insa ai sa vezi ca beneficiile sunt mult mai mari.
cam atat pentru moment.
Pupic si fug sa manac ceva.
Mihaela
album dn Titi
gabitaco spune:
Hydrasec= medicament pt combaterea diareei, sub forma de puldere, in pliculete de 10 mg pt copii.Nu sunt saruri pt hidratare- se interpreteaza gresit chiar si de catre unii medici. Hidrasecul e o varianta de Smecta. Eu am luat pt mateea cand a avut diareea si a trecut cam in 2-3 zile definitiv. sa da hidrasec pana la primul scaun cu consistenta normala. Bine la noi nu a fost ca la poet.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
ela27oana spune:
pisi-ce-ti veni,nu face asta,daca una dintre noi nu agreaza postarile tale asta nu inseamna ca trebuie sa te retragi,recunosc ca si eu am facut asa si am revenit
mai bine cine nu agreaza anumite postari decat sa de-a cu rosii,mai bine sa nu mai citeasca postarile respective
Ela si Oana-Daria