Bucurii de sept - oct 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 18
cri19 spune:
VAUVA eu a trebuit sa fac baie asa: in apa din cada sa adaug 10l de ceai,asta pt. ca era imposibil sa stau de fiecare data sa fac baie doar in ceai.Insa la bebe e o chestie realizabila,deci indicatia este sa faca baita doar in ceai si la clatire de asemenea cu ceai.Aici se gasesc cutii de ceai gata amestecate de galbenele cu pelin;daca nu se pun pliculetele sau plantele uscate in parti egale.Este ft. buna si crema de galbenele;eu am avut o forma acuta si d'aia a trebuit sa ma dau cu creme cu cortizon si de asemenea am facut si injectii tot cu corticoizi...de aici m-am pricopsit cu o mare dezechilibrare de metabolism...si uite asa m-am facut balena 

.Pana faci rost de ceai de galbenele poti sa-i faci doar cu pelin;in combinatie au efect maxim,dar si asa tot e mai bine decat apa simpla.
Adriana mica spune:
Ignatica, multumim inca o data de incurajari. Te rog, spune-mi si mie, tu il ridicai complet pe David chiar daca isi tinea capul pe spate? Eu il ridic numai pana la nivelul la care caputul lui se sprijina inca pe pat, altfel mi-a fost teama. Oare as putea sa incerc sa il ridic mai mult de atat?
Adevarul este ca nici eu, nici sotul meu nu excelam la activitatile asa-zis sportive, asa incat Dudu are cu cine semana. Ce ma bucura cel mai tare este faptul ca mi se pare a fi foarte perspicace (atat cat ne putem da seama inca de pe acum). Spre exemplu, a avut nevoie doar de cateva incercari pt a-si da seama ca poate manevra un balon cu propria lui manuta, si apoi a inceput sa se distreze copios cand il balansa dintr-o parte intr-alta. Iar atunci cand ii vorbeste cineva, manifesta capacitate de concentrare: se uita fix in ochii tai, iar in momentul in care ai tacut si incepe altcineva sa vorbeasca, imediat isi muta privirea. Toti cei care l-au vazut in asemenea momente, s-au declarat uimiti, mai ales cand era mai micut de 3 luni. Asa incat, avem si noi cu ce ne lauda; totusi, speram sa reusim sa ne dezvoltam armonios din toate punctele de vedere.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici
adameasca spune:
Oana, merci de raspuns. Eu stiu ca de regula cartoful baloneaza, nu a durut-o burtica pe Lisa? Si nici de la conopida? Si cat i-ai dat sa pape in primele zile? Is curioasa cum e planul de diversificare la voi, d-aia intreb, ca in Ro e altfel...
Adriana, nici Ilinca nu exceleaza la exercitiile fizice, isi tine capul bine, dar cand si cand tot il mai scapa
.
Eu am reusit sa-i culc pe amandoi si e asa de bine si de liniste in casa...
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
cri19 spune:
ADRIANA MICA nici Andrei nu isi tinea bine capsorul cand incercam sa-l ridic acum o luna;acum daca as putea sa-l tin doar in fundulet ar fi tare fericit.Cred ca fiecare puiut in parte are ritmul lui de crestere si dezvoltare.De exemplu acum am citit ca multi bebei se rostogolesc singuri;al meu nici vorba.Chiar azi a venit pediatra sa-l vada si mi-a zis ca probabil ii e mai greu pt. ca e dolofan.De asemenea mi-a zis ca in curand ar trebui sa-si duca piciorusul la gurita,isa ca probabil pt. el va fi cam greu din cauza colaceilor.Asa ca cel putin in ceea ce priveste mobilitatea si puiul meu e putin in urma.Asta e, astept cu interes momentul cand va reusi si el sa faca diverse miscari mai complexe.
Vauva spune:
Cri multumesc mult ca mi-ai raspuns. Din pacate nici ceai de pelin nu cred ca gasesc aici, dar oricum o sa mai incerc pe la magazinele naturiste.
Alina&Bianca(25 August 2006)
POZE
cri19 spune:
VAUVA
si sper ca Bianca sa aibe doar o mica sensibilitate si nu dermatita atopica in adevaratul sens al cuvantului, pt. ca de asta nu scapi niciodata,poti doar sa-i ameliorezi modul de manifestare.Eu trag de ea de cand eram copil si e teribil de deranjanta.
cri19 spune:
VAUVA am uitat sa-ti zic eu eu pe Andrei il clatesc tot cu ceai( e bun si musetelul in lipsa de altceva ) chiar daca n-are nici o problema...asa preventiv.
cri19 spune:
Fetelor, am si eu o nelamurire,ca pe la ginecolog n-am mai ajuns ca sa-l intreb: pot sa raman insarcinata chiar daca nu mi-a venit niciodata menstruatia de cand am nascut?
Oanacn spune:
quote:
Originally posted by adameasca
Oana, merci de raspuns. Eu stiu ca de regula cartoful baloneaza, nu a durut-o burtica pe Lisa? Si nici de la conopida? Si cat i-ai dat sa pape in primele zile? Is curioasa cum e planul de diversificare la voi, d-aia intreb, ca in Ro e altfel...
Nici pomeneala, n-a avut nimic. Ei zic in prima zi sa-i dau cate un sfert de borcanas care are cam 80 de grame, a doua zi la fel, a treia zi jumate si a patra zi tot. Eu am incercat asa prima zi dar moare fata de foame, asa ca ii dau un borcanas intreg la fiecare masa + completare lapte, ca daca ar fi dupa ea ar manca si 2 cred. Vegetalele astea nu prea ii tin mult de foame si d'aia ii dau si lapte in jur de 70-100 ml la masa.
Aici recomanda sa incepi cu vegetalele galbene, sa continui cu piureuri de fructe si apoi vegetalele verzi. Sucuri de fructe nu recomanda pana la 6 luni. Tot la 6 luni se introduce carnea aici.
Oana, mami de Lisa Maria (24 August 2006)
Poze
Varsta Bebe
msl spune:
Cititnd aici discutiile despre alaptat mi-am amintit si eu cum au procedat in spital cu mine: am stat doar 2 zile in spital pt ca aici te trimite rapid acasa si in cele 2 zile nu am avut lapte aproape deloc sau f putin, si ii era foame la saraca fata de numa...si a trebuit sa insist si sa ma cert cu asistentele sa-mi dea niste lapte praf sa-i dau si tare s-au zgircit la el de parcal dadeau din buzunarul propriu...ma gindesc ca daca nu ii era foame nu-l minca...si tot insistau sa o pun sa suga, dar ce sa suga daca nu avea ce...plus ca eram oboisita de nu dormisem deloc aproape in cele 2 zile si nu vreuiau sa o duca in salonul de nou nascuti ca sa stea linga mine sa insist sa suga...laptele mi-a aparut dupa o zi dupa ce am ajuns acasa si am putut sa dorm/maninc/beau ceaiuri de plante ca lumea si a fost asa de mult ca a trebuit sa ma intorc la spital sa ma mulga asistentele cu pompa electrica ca eram pe cale de a face mastita...
Acum maninca tot sin dar ii dau si o sticla de lapte praf pe zi pe care citeodata ii place sa o manince si citeodata o refuza, ma gindesc ca totusi laptele praf are multe vitamine in el adaugate si e ca un adaos de vitamine la laptele de mama, gresesc oare?
Alta intrebare: mie ginecologul din romania mi-a spus sa iau fluor pt ca sa aiba copilul dintii buni si sa nu se strice nici a mei, procedeaza cineva asa?
Alta nelamurire care o am: fetita implineste azi 4 luni si in afara de lapte de sin si o sticla de lapte praf si apa cind sughite nui dau nimic, vad ca multe mamici le dati deja bebeilor suc sau pireuri sau cereale, de unde stiu cind trebuie sa incep sai dau si altceva in afara de lapte? aici nu se da nimic pina la 6 luni.
Tot citesc ca unii dintre bebei se ridica sau stau in fundic fetita mea nu poate sa stea in fundic deloc si sprijinita aluneca la loc pe spate si nici nu se prea intoarce de pe o parte pe alta ma gindesc ca oare e normal sau nu?