Copilasi de iunie-iulie 2003 (78)
Raspunsuri - Pagina 5
Kehleyr spune:
Eh, cu somnul fiecare face cum crede . Eu prefer sa petreaca si sotzul timp cu fata lui, chiar daca o culcam mai tarziu. In general doarme si dupa-amiaza vreo 2 ore si dimineata se trezeste dupa 8 (chiar si cand merge la gradi, eu o duc la 9) asa ca este suficient timp.
Calina - cum s-ar zice vine cadou de Craciun fetita. Nastere usoara si sa ne dai de veste!!
Andra - ti-am zis eu ca tu nu esti buna de mama de fata . Oricum vad ca mai nou, mai putin Martta, toata lumea face doi de acelasi sex, de parca ar sti bebelusii astia ca parintii n-au suficiente camere sa ii culce separat .
cgaby spune:
neatza.
calina - asteptam vestea cea mare!
andra - felicitari! sanatos sa fie....si putza sa aiba!
claudya - misto! la mai mare! distractie faina la patinoar!
si eu am inceput sa-l culc pe stefi mai devreme.adica la 10 doarme, de obicei. am observat ca atunci cand il bag in pat se culca. adica daca il pun la 10 se culca la 10-10.30, aseara l-am culcat la 9.15 si la 9.30 dormea. asa ca il voi culca cat pot de devreme ca sa pot sa-mi fac si eu programul...
pupici la mici si mari.
Cornelia spune:
Ca tot nu pot face nimic la birou din cauza de durere de cap, sa incerc sa va impartasesc din experienta noastra.
Andra, m-ai prins intr-o stare deplorabila ... La noi, dupa cum probabil ati sesizat, nr. 2 i-a dat total peste cap viata nr. 1.
Nu prea imi vine sa dau sfaturi. Ce am gresit eu? Greu de raspuns. Sigur, am gresit ca nu mi-am tinut familionul in frau, relativ la reactiile fata de Stefan si intrebarile obsesive: iti iubesti fratiorul . Cateva zile, cat l-am alaptat (vorba vine) pe Stefan, aproape am ignorat-o, asta pentru ca nu aveam timp, stateam non-stop cu el la tatza! Si acum ma intreaba Maria, daca i-am dat si ei laptic cand era bb, cum i-am dat lui Stefan. Am vazut-o deodata f. mare si inteleapta...mare greseala. Eram f. obosita, Stefan nu se incadra in standardele Mariei, si era un bebe plangacios, asa ca deja incepusem sa imi pierd rabdarea din orice (lucru care s-a perpetuat, iar acum nu imi trebuie decat un impuls si explodez ). A, si am trimis-o la gradinita, intr-un moment nepotrivit.
Ce as face, avand experienta de acum? Nu as lasa-o sa doarma singura! L-as pasa pe Stefan lui buni, sa il adoarma (nu adormea decat leganat in brate) si as sta cu ea seara de seara. Si nu as mai insista atat pe ideea ca ea e sora mai mare.
Maria isi doreste o surioara . Sau asa crede ea. I-a zis lui Doru ca vrea o surioara, dar de data asta sa se duca el la spital sa nasca, iar mami sa stea cu ea acasa. Pana acum nu am realizat ca au afectat-o si zilele in care am stat fara ea in spital. Nu am vrut sa o aduc sa ma vada. Era si mititca si m-am gandit ca mai mult o dau peste cap. Poate era mai bine sa vina la spital.
Dar toate astea sunt valabile pt. Maria, la 2 ani si nu cred ca exista retete universal valabile. Poate Luca iti va face o surpriza placuta si se va acomoda mult mai bine decat iti imaginezi, la statutul de frate mai mare. Oricum, pe aici, noi am fost exceptia, ca in general, fratiorii mici au fost bine primiti.
Acum Maria e tare grijulie cu Stefan si il iubeste, fara a declara asta. Au momente cand se joaca frumos impreuna. In relatia lor Stefan a devenit copilul problema , e tare razboinic si deja reuseste sa o invinga pe Maria la lupta corp la corp . Si tot el este acum foarte gelos: o impinge pe Maria din bratele mele si vrea sa fie centrul atentiei.
Maria s-a obisnuit si il integreaza pe Stefan in universul ei. Vorbeste mereu despre "noi" (adica ei doi). O faza draguta si care m-a impresionat si mi-a adus aminte cat e de sensibila: matusa mea (de care ea e foarte atasata) ii spunea ca o sa aiba si ea un copil (nepotel). Dupa o perioada, Maria s-a dus cu lacrimi in ochi la ea si i-a zis: dar tu ai copii, ne ai pe noi!
Despre somn: in mom. asta sunt multumita de orele de somn ale Mariei. Adoarme pe la 10 (in mod normal), se trezeste la 7 si mai doarme si la gradi, de cele mai mult ori. Asta, dupa ce un an de zile dormea vreo 9 ore pe zi, fara somn de pranz. Asta, fara a lua in considereare perioadele in care nu dormea nici noptile. Stefan, in schimb, doarme f. putin pt. un bebe de 1 an jumate. Adoarme si el la 10 (sa zicem ), se trezeste primul, de obicei inainte de 7 si mai doarme o ora - o ora jumate pe la 11. Atat!
Iar adormitul lor este o aventura. Cand se apropie ora de culcare, simt ca ma apuca palpitatiile. Incep pe la 8 sa ii pregatesc: mergem sus, se zbenguie putin, spalat pe dinti, baie, imbracat, citit poveste (Mariei, ca Stefan nu sta nici 10 sec. sa asculte ceva), stins lumina, cantecele. Maria e obosita si ar vrea sa doarma, dar Stefan e fresh, oricat de obosit ar fi parut cu putin timp in urma. Asa ca o ora, alerg dupa Stefan, il iau de pe Maria, il adun de pe jos, ii dau apa (de zeci de ori), il invelesc, la cerere , cand cu paturica mare cand cu paturica mica , ii schimb scutecelul... De cele mai multe ori adorm eu inaintea lui .
Cand ma apuca nostalgia dupa un alt bebe, ma gandesc la ora de culcare si imi trece imediat.
Nici noi nu am rezolvat problema camerei. Deocamdata dorm impreuna (adica, fiecare in patul lui, dar patutul lui Stefan lipit de patul Mariei.
In ceea ce priveste privarea de somn, nu stiu daca va mai amintiti, dar in perioada rea a Mariei, am ajuns sa ii dau somnifere, prescrise de medic neuropsihiatru, care mi-a explicat ca e un cerc vicios pe care trebuie sa il rupem. Lipsa de somn ducea la anxietate, care ducea iar la insomnii. Dupa cateva zile de tratament, am inceput usor, usor sa ne linistim.
hai ca m-am intins...
Calina, nastere usoara!
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
crisotexa spune:
Andra, sa fie intr-un ceas bun vestea cu bebele-putzica!!! Vorba lu' Bibi si eu zic de pe acum, cu mare drag, "baietii lu'mama". He, he, oricum tu vroiai trei copii, asa ca "there is a hope...". La noi se inchide pravalia . Teoretic, de fapt. La cat m-am chinuit sa am copii si la cate mustrari de constiinta am avut din cauza avorturilor facute, nu as mai face asa ceva. Si acum, cand sexul nu mai e cu stress si scop, e mult mai fain . Asa ca protectia mea va trebui sa fie maxima insa....
Si cu Antalya, iti dai seama cum ar fi sa mergem cu 6 baieti???? Super!!!
Cornelia, imi place tare mult ca ne impartasesti experienta ta chiar daca stiu ca nu neaparat ne e de folos. Eu ma gandeam acum sa il pun pe bebe in camera lui Tudor si sa dorm cu el (bebe el in patut, eu in pat) si sa incerc sa il culc pe Tudor cu tati. Daca nu se poate, o sa-l primesc pe Tudor in pat cu mine. La noi dormitoarele sunt separate de trei holuri si o sufragerie, asa ca e cam greu sa il iau pe bebe cu noi si sa il las pe Tudor singur, la mile departare....
Am uitat sa va spun ca Tudor e asa de atasat de Bodo, incat daca mi-a trecut prin cap gandul de a-l da pe Bodo ca nu as face fata (in momentele de calduri ale lui Bodo cand urla ca nebunu), mi-a trecut instantaneu la gandul cat ar suferi Tudor. Nu ca s-ar fi materializat vreodata asta insa gandurile necurate nu ne ocolesc uneori.....
Calina, ce fain ca ai tai au putut veni sa fie langa tine. Alta viata!!!! Chiar se plangea o fata din SUA, care tre' sa nasca, ca parintii nu au primit viza si era tare necajita. Normal!! Tinem pumnii!!! Mai da un semn, macar telegrafic.
Kehleyr, normal ca facem fiecare cum crede de cuvinta . Uneori ma oftic ca ma stressez pe tema asta, insa cand il vad ca dimineata dorme ca bolovanul (ceea ce nu se intampla acum ceva vreme)si tre' sa il scol pentru gradina, nu ma pot abtine sa nu incerc sa fac ceva. Oricum, viata ne va fi data in curand peste cap asa ca ....
Poate vin si eu duminica la locul de joaca. Partea mai naspa e ca Petru nu-i acasa. Voi vedea cum ma simt (iar am racit).
Weekend placut
Pupa Crisa
Crisotexa (32 +) si Tudor (8 iulie 2003)
Magdone spune:
Fetelor a nascut sora mea: AM O NEPOTICA!!!! SOFIA
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
alexandrueduard spune:
Magdone: FELICITARI, FELICITARI, FELICITARI. LA DORESC SANATATE SI NUMAI BUCURII! SA FIE INTR-UN CEAS BUN!!!!!
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
Kehleyr spune:
Magdone felicitari si sa iti traiasca nepotica . Ce nume frumos are .
Si al noi bb2 l-a dat peste cap pe copilul nr.1, acum realizez asa. Cum zice si Cornelia, ajung sa imi pierd rabdarea din orice, ajung sa fiu prea severa cu Stefania desi pe moment nu imi dau seama. Dar apoi stau sa analizez la rece cum as fi reactionat in situatia repectiva daca nu as fi stresata de doi copii si imi dau seama ca as fi mult mai calma. Probabil ca daca nu as alapta mi-ar fi mai usor sa ma ocup de Stefania dar asa parca trece timpul prea repede. Si faptul ca ea este o fire plangacioasa nu ajuta deloc, parca mi-e tot mai greu sa comunic cu ea. E clar ca trebuie sa fiu foarte atenta altfel ma tem ca se va crea o ruptura ireparabila intre noi. Nu as fi crezut niciodata asta.
Crisa, nu il da pe Bodo. Iti va fi tare dor de el. Mie imi lipseste Clara cumplit si din pacate nu am cum sa o aduc inapoi. Si Stefania care se joaca de-a catzelul...
Sofiei ii curge o ureche. De bine ce se facuse bine cea mare, acum vine asta. Astept sa vina barbata-miu de la cumparaturi sa se duca la doctor cu ea; diagnosticul telefonic a fost de "otita supuranta" si parea destul de serios. In fine, sper sa trecem cu bine si sa nu lase vreo sechela.
calina73 spune:
FETELOR,denisa mea zice numai NU.
La tot ce vrem sa facem ea are un singur raspuns,ai vostri tot asa reactioneaza....eu una am inceput sa o ating peste gurita cand spune cuvantul asta.e doar o atingere usoara care de multe ori crede ca glumesc dar eu una sunt cu nervi la pamant.Sper sa fie ceva trecator i-am explicat ca nu e frumos asa dar vad ca nu cedeaza de loc....
Va pup !
cgaby spune:
calina - cand stef zice nu, eu il ignor. si cand imi cere ceva raspund si eu la fel...asa ca s-a prins ca nu e ceva in regula...si se gandeste de 2 ori inainte de a zice nu! nu cred ca e cea mai buna metoda, dar la noi a functionat!
magdone - felicitari! sa fie sanatoasa!
pupici la toata lumea!!!!!!!!!