Copilasi de iunie-iulie 2003 (78)
Raspunsuri - Pagina 4
alexandrueduard spune:
Dana: mie mi se pare f tarziu sa-l culc pe Alex la 22:30. Pana adoarme s-ar face 23 si cat ii mai ramane de somn? Mai ales ca acum au inceput si gradinita si se trezesc mai devreme.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
crisotexa spune:
Am revenit. Intre timp a aparut si Bychi . Tare naspa cu Mosul ratat de la gradi. Las' ca il prinde pe Mos Craciun.
Continui citatul din cartea despre imunitate, referitor la Nelu Somnelu: "Sistemul imunitar este sub control atat timp cat copilul se simte bine, dar in perioada de stres suplimentar - intrarea intr-o colectivitate de tip gradinita, de exemplu, unde apare o expunere la multi germeni noi - balanta s-ar putea inclina in favoarea alterarii sanatatii. Este suficient sa spunem ca somnul adecvat este de importanta capitala, si ca un copil odihnit, care doarme bine, va fi in stare sa-si controleze mai bine viata.... Un psiholog psecializat in probleme ale copiilor dintr-o clinica urbana cu profil pediatric, mi-a spus odata ca majoritatea copiilor cu varste in jur de cinci ani, diagnosticati cu cu probleme corpontamentale, sufereau de fapt de o privare cronica de csomn! Asa incat merita sa ne gandim la acest subiect."
Si in cartea sotilor Capraru, la prescolari (3-6 ani) , se spune ca intre 3 si 6 ani, culcarea copilului se va face obligatoriu intre orele 19:30 si 21."
Stiu ca par sfaturi din "carti" insa am analizat problema si am ajuns la concluzia ca faptul ca Tudor doarme tarziu se datoreaza faptului ca ne este mai comod asa, avand in vedere programul si placerile noastre. Iar pentru faptul ca mai tarziu de 7:15 nu pot sa-l trezesc (face cam juma de ora pana la "gradina"), singura solutie gasita de mine este sa-l culc mai devreme. De la 21;00 LA 7:OO, ar fi 10 ore de somn, pe care eu le gasesc necesare.
Partea mai naspa e ca trebuie sa ii explic asta mereu lui Petru, care vine tarziu si iar placea sa mai stea cu el. I-am explicat ca asta poate avea loc dimineata si in weekend. Programul copilului trebuie respectat. A inceput si el sa mai inteleaga.
V-am facut capul mare insa gasesc ca este foarte important.
Pupa Crisa
Crisotexa (32 +) si Tudor (8 iulie 2003)
cgaby spune:
buna.
nici eu nu am vazut unde zice andra ca are baiat. oricum ar fi, sanatos sa fie!
bychi - mi-ai luat vorba din gura cu tudi!
multa sanatate lui tibi.
pupici tuturor.
Claudya spune:
Ah,Crisa,problema somnului.....ma bucur tare ca ai impartasit cu noi ce ai citit.Si eu devorez tot ce prind in legatura cu subiectul asta.Mesajul ala lungu' de l-am pierdut era in legatura cu treaba asta.
Dupa lupte seculare,am renuntat s-o mai culc dupa masa.Daca pana acum o saptamana si ceva urma rutina,asezandu-se in pat,dar chinuindu-se clar,1 ora jumate doua(fara sa exagerez!!!) ca sa adoarma,acum a inceput sa-mi zica clar ca nu vrea sa adoarma si nu se aseaza in pat.Fuge!.M-am certat cu ea toata saptamana trecuta,vazadu-ma depasita de situatie.De fiecare data a castigat ea,dar am castigat si eu seara,cand ea a cazut lata la ora 8 si eu m-am vazut doar eu cu mine ,libera sa vad un film,sa citesc,sa fac o baie cu bulbuci.In conditiile astea s-a trezit la 7 jumate 8.Mi se pare super ok.Asa ca am luat manualele la studiat,mamicile si educatoarea la intrebat si am ajuns la concluzia ca problema era numai in capul meu,cum ca(,) copilul TREBUIE neaparat sa doarma dupa masa.Ok. trebuie,dar cand depune atata efort sa adoarma,cand somnul dureaza aproape 3 ore(!!!) si deci se trezea pe la 6 seara,atunci cum sa mai adoarma la 9 sa zicem?nu vreti sa stiti ca de fapt adormea numai pe la 11-12,ceea ce pt. mine era un chin,insa eram "mandra" de fata mea ca doarme la pranz.
Acum toata lumea e fericita.Deocamdata abia am intrat in schimbari.O sa va mai povestesc cum stam.Copiii vostri mai dorm la pranz?
Emma s-a bucurat de Mos Nicolae,care i-a lasat in ghetute o carte pe care si-o dorea si o cutie de plastelina.Trebuie sa va spun ca respectivele obiecte le-am cumparat impreuna cu ea cu vreo saptamana inainte,dar n-am ajuns acasa bine si au inceput niste crize de nu ne mai intelegeam om cu persoana,asa ca le-am luat frumos si "le-am scos" pe usa afara,nedesfacute,spunand ca le-am dat afara sa vina sa le ia un copil cuminte.O saptamana a pomenit de ele,intzelegand ca "le-am dat la un copil cuminte"...Si i-am spus ca daca va fi cuminte,o sa vorbesc cu Mos Nicolae(care-i fratele lui Mos Craciun) si o sa le cumpere din nou pt. ea.Da,asa am facut.Pentru ca la fel cum pomenea si altcineva zilele trecute,cred ca li se ofera prea multe si ei nu apreciaza.Ba culmea e ca mai si arunca prin casa cu ele dupa noi si daca se intampla sa te si ocheasca cu vreo "maimuta" de plastic,nu e tocmai o fericire...iti cam vine sa faci copilul avion si sa juri ca nu mai cumperi atatea jucarii.
Tati,care vine acasa o data la 3-4 zile,vine de fiecare data ca Mos Craciun,asa ca a trebuit mai intai sa-l educ pe el,sa-i pun frana si sa-i explic ca nu face deloc bine.Se pare ca "lupta" a avut rezultat.Cat despre noi...pe la noi nu a trecut Mos Nicolae(mama lui de mos,las ca-i tai eu barba daca-l prind!!!...ori asta n-are barba?).Mai intai pt. ca am schimbat si alta foaie,nu numai cea cu somnul si anume...nu ma mai duc cu Emma in nici un mall si magazin.Pe langa faptul ca dureaza dublu ca si timp pana-mi fac cumparaturile,cu copilul dupa mine,imaginati-va ca niciodata nu scap pana nu-i iau si ei ceva si ca si cireasa de pe tort,ea e mult mai agitata si nervoasa dupa o plimbare prin magazine.Asa ca i-am spus sotului ca abia astept sa-i acord orele mult dorite langa fetitza lui iubita pentru cresterea careia are multe sfaturi (cei drept,pretiosase) si cum intra el pe usa,am iesit eu!!!Ha!Ha!Ha!...Sau Ho!Ho! Ho!,cum ar zice Mosul!
Azi sarbatorim 4 ani de casnicie si ca sa nu-mi incalc "promisiunea" tocmai azi,am hotarat(eu cu acordul lui,of course)ca fiecare sa faca lucrul de care este "privat" in alta zi obisnuita.Ca atare,el a ramas acasa sa petreaca timp pretios cu Emma,iar eu am plecat, pt. prima data SINGURA, la patinuar!Familie moderna,deh.....
Si chiar asa,nu mai scrieti mesaje de-satea de te fac sa recitesti vo trei pagini dinainte,fara succes,crezand ca ai sarit exact ce era mai important....nu ca nu-mi face placere sa citesc,dimpotriva,dar nu e timp,fratilor!!!!Anyway,Andra,confirma,ca sa stim si noi cum iti uram.
Gio,mie clar imi place Eva Victoria.Dar nu ca sa fiu "contra" multimii,ci ca asa-mi place.Intelegi tu...
Sanatate la copilasii bolnaviori,pupici la burtici si unul mare la mamici!!!
Mami si Emma cuculica
alexandrueduard spune:
Gio: eu tot pentru EVA VICTORIA votez.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
amik spune:
mie imi place si Eva, si Victoria, dar nu impreuna. parerea mea...sunt adepta numelor mai normale, sau unul cu rezonanta, altul cu mai putina...
daca voi avea inca o fata vreau sa o numesc Anastasia si atat. daca va fi baiat, Vladimir si atat.
asa de tare ma bucur ca vine weekendul!duminica mergem la concertul Cleopatrei Stratan. desi ma asteptam ca Alexandra sa fie foarte incantata de perspectiva, nu a fost asa...sunt curioasa cum va reactiona la fata locului.
noi am implinit 4 ani de cand ne-am logodit, aka mi-a dat inelul!mai sunt 12 zile si facem 4 ani de casatorie.sunt asa de fericita ca suntem fericiti cum nu va pot descrie!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
crisotexa spune:
Cica ieri, au votat parlamentarii nostri iubiti o lege prin care aproba acordarea "trusoului bebelusului", care va intra in valoare incepand cu 1 ianuarie 2007. Valoarea pachetului va fi de 150 RON.
Ar fi bine sa ne spuna si noua, pana, atunci, ce cuprinde acest trusou, ca sa nu ne trezim cu dubluri nefolositoare.
Claudya, te inteleg perfect cu problemele pe care ti le faci cu somnul Emmei. Cred ca esti super incantata acum, cand poti sa ai seri linistite si nu te mai chinui sa o adormi. Ma gandesc, zic si io, sa ai mare grija sa respecti programul de culcare de acum, ca daca 2-3 zile se culca mai tarziu, se poate sa ii intre in obicei.
Tudor, in primele saptamani de gradinitza, cadea frant la ora 9:00. Dupa o saptamana de vacanta in care am fost la mama si am dormit impreuna, l-am culcat mai tarziu (10:30) si ne permiteam sa ne sculam la 9:00, si-a dat programul peste cap. Daca dimineata ar fi fresh (cum era inainte) parca nu as baga in seama, insa vad tot timpul ca ar mai dormi cand il scol pentru gradi.
Hai ca am batut destul campii cu asta.
Amik, felicitari pentru cei 4 anisori!!!! Vreau si io la Cleopatra Stratan, ca tare ii place lui Tudor. Din pacate nu mai erau bilete de acum o luna. Ma gandesc daca sa ma risc si sa merg in ideea ca poate gasesc bilete la fata locului. Daca as fi "normala", m-as risca. Dar Petru nu-i acasa si tre' sa fac ceva permutari pentru asta.
Ce ma enerveaza ca nu pot sa bolduiesc.... Are cumva cineva vreo pila la sala Palatului?????
Pupa Crisa
Crisotexa (32 +) si Tudor (8 iulie 2003)
Cornelia spune:
Nu a scris Andra de baiat, dar vad ca se pregateste sa impinga un carucior albastru . Felicitari! Sa iti traiasca baietii!
Am vrut sa mai scriu si eu cate ceva, dar o las pe alta data, ca m-a pocnit o durere de cap. Sunt in continuare cobza, am capul cat o banita si nu prea sunt in stare sa leg vorbele.
Amik, felicitari! Multi ani fericiti impreuna!
Am implinit si noi acum 2 zile 14 ani de cand suntem impreuna, dar nu am sarbatorit nicicum, ca suntem prea batrani
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
calina73 spune:
Buna fetelor,
sanatate la toti bb bolnaviori ,pupici la burtici....
Nu am mai scris de mult uite ca se apropie ziua cand va veni si bb 2 si la noi,poate intr-o saptamana ,cel tarziu 23 dec.
Totul e bine ,burtica e maricica,abea ma mai misc,am si ajutoare acum mama e cu noi si totul e mai usor....abea astept sa nasc...
Denisa e tare incatata si asteapta "fratioara "ei asa zice ea in loc de surioara.
Noi am uitat de mos nicolaie poate la anul vom avea mai mult succes...in schimb nu vom uita de mos craciun ...aici casele sunt imbodobite cu lumini si noi la fel mai avem de impodobit bradul si o vom face cat mai repede ca sa fie facut cand apare bb2....inca nu avem nume pentru ea.
Claudia mi-a placut ce ai scris cu fam.moderna eu inca nu am reusit sa fac asta si nu cred ca voi reusi sa o mai fac de aici in colo tinand cont ca vor fi 2 desi tot timpul am zis ca o voi face...asta e.
Acum va pup si am sa va tin la curent cand ne inmultim....
Andra_ spune:
Buna fetele,
lume noua, Calina - bine ca ne mai spui ce faceti, incepusem sa ma ingrijorez, asteptam vestea cea mare . Oricum daca vei avea o fetita capricorn te-ai scos, sint cele mai cuminti si mai bune fetite, ca doar si eu am fost una
Crisa - bine ca m-ai luminat: clar de la Antalya ni se trage, data viitoare clar nu mai merg cu voi in concediu pe-acolo, ca nu vreau sa ajung soacra cu 3 nurori . Ieri cind am aflat am fost oarecum usurata, ptr. ca, desi imi doream o fetita, cu un baiat am asa o senzatie de deja-vu, stiu sa decalotez putulici, nu mai am nici o teama...Plus ca viata mi s-a simplificat subit: o sa doarma in aceeasi camera pina s-or insura, prislea va purta hainele lui Luca si se vor juca cu aceleasi jucari, se vor bate, dar va fi mai usor, ca, deh, sint baieti...singura problema e acum ca n-am nici un nume de baiat pe care sa fiu sigura, decit Fred ptr care n-am insa nici un aliat prin jur . Mai imi place englezescul Noah, dar Noe chiar e prea mult, imi place Marc dar e numele fiului unei colege...mai am ceva-ceva pe lista dar va anunt dupa ce il bat in cuie cu consortul (desi el prea multe nu poate spune, destul ca o sa-i poarte numele, la prenume am eu drept de veto )
Cornelia - mama-mama, 14 ani... m-ai impresionat . Copiii ce mai fac, ceva sfaturi ptr integrarea lui nr.2 in universul lui nr. 1?!...ca am si eu un mic terorist sensibil acasa, si cele mai mari emotii sincer le am cu Luca, nu cu frat-su care sper sa fie un bb cumintel si mincacios cum ii sade bine oricarui bebelus
Fetelor, hai sa ne vedem in w-e, ce ziceti ptr duminica dimineata (adica pe la 11:00) la Boo-boo jungle linga Circ? Eu ma trec pe lista, astept confirmari:
1. Andra cu Luca