Nu se poate adapta la gradinita...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


mi se ridica si mie parul pe spate cand aud in ce fel striga educatoarea la ei sa faca liniste
quote:



Un semn rau. Nu este in regula o gradinta in care se tipa la copii.

quote:


am mers pe principiul ca este baiat si ii va prinde bine un stil de educare mai cazon.
quote:



Exact aceeasi greseala am facut-o si noi si am tolerat timp de 6 luni o gradinita dementa in care nu numai ca baiatul nostru nu a devenit mai "barbat" dar a devenit retras, slabut, inchis in sine, neincrezator in fortele proprii. Am schimbat gradinita particulara cu engleza intensiv cu o gradinita ABSOLUT normala. Si pentru prima oara in viata l-am vazut pornind cantand spre gradinita...
Dupa varsta de 3 ani orice copil intelege ca TREBUIE sa mearga la gradinita, iar traumele emotionale daca-l lasi acolo si pleci nu sunt prea mari. Cu o singura conditie: sa-l lasi intr-un loc prietenos, in care sa se simta iubit.

Iata ce am citit in Dr. Spock (capitolul despre cum sa alegi o gradinita buna) pe vremea cand eram foarte tulburata cu gradinita copilului si nu stiam ce decizie sa iau:
"Oare educatorii fac mare caz in probleme tehnice, vorbesc intregului grup odata, tin predici fregvente si se arata sacaiti, sau petrec majoritatea timpului cu fiecare copil in parte, raspunzandu-i la intrebari si ajutandu-l sa depaseasca greutatile, privindu-l in fata si zambindu-i, incurajandu-l sa gaseasca singur raspunsurile ? Sunt oare copiii relaxati? Au ei incredere in educatori si se indreapta catre acestia pentru ajutor ? COOPEREAZA COPIII INTRE EI FARA PREA MULTE CERTURI? EXISTENTA UNEI RELATII PRIETENOASE INTRE EDUCATORI SI COPII SE VA RASFRANGE SI ASUPRA RELATIILOR DINTRE COPII".

Raspunsul meu a fost "NU" la toate cele de mai sus. Al tau care este?

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by alina023

Banuiesc ca ii displace si faptul ca este un stil de educare mai strict (deh...stilul german) si il cred (mi se ridica si mie parul pe spate cand aud in ce fel striga educatoarea la ei sa faca liniste).



De-abia acum am citit asta.

Nu striga nimeni la copii in gradinitele germane. Au reguli pe care trebuie sa le respecte, dar educatoarele nu ridica tonul si copiii sunt foarte relaxati cat stau acolo (cel putin la gradinita la Robert e asa, dar inclin sa cred ca peste tot e la fel).


Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Noi am trecut printr-o perioada similara acum citiva ani, doar ca Antonia a inceput gradinita (care era in cadrul unei scoli) la 4 ani si jumatate.

Din septembrie si pina in ianuarie (aproape 5 luni) a plins in fiecare dimineata. La ea trecera s-a facut din mediu aprope exclusiv romanesc in mediu francez. Nu stia limba (doar f.putin), nu cunostea pe nimeni, in plus era un copil timid, care nu isi facea prieteni usor.

Marele ajutor a venit din partea educatoarei, careia i-am explicat situatia si care s-a ocupat de ea in mod special: a integrat-o intr-un grup de copii mai linistiti, unde sa aiba si ea loc sa zica cite ceva , a "imprietenit-o" cu o alta fetita (care nu vorbea bine franceza si era f.timida si linsitita, ca si ea), a ajutat-o in clasa sa raspunda, sa fie si ea "bagata" in seama, etc. Rezultatul a fost cel dorit: la sfirstul anului zburda ca un iepuras iar anul urmator (in cadrul aceleiasi clase, dar cu o alta educatoare) totul a mers fara probleme.

Deci parerea mea este ca pentru copiii care se adapteaza mai greu, educatoarea joaca un rol f.mare.



Intilnire DC Montreal 16 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Eu cred ca daca ai sa schimbi gradinitza cu una obisnuita (care contrar multora este inca foarte buna) se va observa o schimbare! Oricum va avea parte de disciplina si la cea obisnuita, de cartier... educatoarele stiu sa isi impuna punctul de vedere si fara sa fie un sistem autoritar stil german! Copii au nevoie sa nu se simta incorsetati, ci sa-si poata exprima liber starile!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Inca o data ma mir, care sistem autoritar stil german?! In gradinitele din Germania de azi (ca la asta ne raportam doar) copiii se simt in largul lor si nu-i streseaza nimeni prin tipete si pedepse.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Fetele, Bogdan nu e la o gradinita germana si chiar daca nu ma innebunesc dupa ea, macar stiu ca educatoare si ingrijitoarele nu sint severe. Si cu toate astea tot nu-i place.


Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Din cauza ca Romania a fost "inchisa" timp de 50 de ani, unii oameni, trecuti de prima tinerete, au ramas cu o imagine a Germaniei din timpul celui de-al doilea razboi mondial: disciplina, rigurozitate, reguli, stil spartan de educatie, etc. Cand un educator sau profesor spune ca cel de mai sus este stilul nemtesc, este un semn clar ca nu este la curent cu principiile educatiei moderne si ca a ramas ancorat in niste prejudecati si principii valabile acum 50 de ani. Trebuie sa fugim cu 100km/ora de un asemenea "educator".

alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Din pacate aceiasi impresie am avut-o si eu...si nu am nici pe departe vreo varsta respectabila.
Trebuie sa recunoastem insa cu totii ca germanii sunt remarcati peste tot in lume pentru disciplina. Nu stiu cum sunt aducati acum sa fie disciplinati dar stiu ca sunt.

Revenind la subiect, azi dimineata am avut aceiasi scena cu Luca. L-am inrebat daca vrea sa ii cautam alta gradinita si mi-a spus ca nu vrea alta. E clar ca nu vrea sa mearga la gradinita, vrea in continuare sa fie el centrul Universului. Acum vin cu intrebarea: oare ar fi bine sa il trezesc acum si sa il las cu frustrarea asta pentru restul vietii sau e mai bine sa il mai las sa viseze inca putin pana cand va realiza singur ca nu este el "l'ombelico del mondo"? (desi pentru mine este evident ca asta este).

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


L-am inrebat daca vrea sa ii cautam alta gradinita si mi-a spus ca nu vrea alta.
quote:



Si Vladut raspundea lafel cand era intrebat daca vrea la alta gradinita. Si totusi lucrurile nu erau deloc in ordine acolo. Cred ca raspundea asa dintr-un soi de conservatorism. Mai bine raul stiut decat altul, nestiut. Si exact lafel ne gandeam si noi:
"pana la urma la gradinita asta disciplinata nu-l jupoaie nimeni, nu e tinut in beciuri intunecate, ce problema sa poata avea? Zice ca nu vrea in alta parte, nu urla cand o vede pe educatoare, deci totul bine."

Pana cand, la o discutie INTAMPLATOARE cu copilul, am aflat ca de fapt el crede ca merita sa fie tratat rau pentru ca nu este cuminte!!!
Apoi am fortat unele situatii sa vad ce iese si m-am ingrozit cand, sub disciplina si rigoare am descoperit saracie de spirit, lipsa de caracter, neprofesionalism, rautate, ranchiuna, tare personale, aroganta, etc.


alice simon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu zic sa scoti copilul de acolo. Cum sa urle la ei, in ce secol sintem, auzi stil german, astea-s inventii de-ale lor.
Eu zic sa incerci alta gradinita si asta cit mai curind. degeaba il intrebi pe copil daca vrea la alta daca el numai la asta a fost si nu stie cum sint altele. Si daca nici la alta nu-i place, ceea ce ma indoiesc, du copilul la bunici. Eu cred ca sint foarte rare cazurile in care copiii nu se pot adapta la gradinita si asta se intimpla cind nu sint tratati cum trebuie. Un copil caruia i se da atentie, care se joaca frumos cu alti copii si cu jucarii, care este tratat cu dragoste, nu are cum sa nu-i placa la gradinita.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput