Copilasi martie-aprilie 2004(82)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Va pup de dimineata azi ! Cat se face cafeaua...

Mickyyy am vazut ieri Super Nany: erau doua surori: cea mare Malina si cea mica Daria ! Nu erati voi, dar de dragul vostru m-am uitat la toata emisiunea.

Mariana, asa e au niste figurile printesele astea !!!!! Noi facem brad natural, dar nici eu nu as da 150 ron pe el. Sa te relexezi in MM. Chiar ce faci cu flacaii cand te duci la munca ?

Andreea, vad ca si voi va chinuiti...Copilasii astia iti speculeaza fiecare sentiment.Sa stii ca si mie mi s-a intamplat de vreo doua ori sa adorm inaintea ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

quote:
Originally posted by LauraFlo

Mickyyy am vazut ieri Super Nany: erau doua surori: cea mare Malina si cea mica Daria ! Nu erati voi, dar de dragul vostru m-am uitat la toata emisiunea.

Si eu am vazut emisiunea, dar e veche....poate mai bine de jumatate de an, acum le dau in reluare. Si pe mine m-a amuzat coincidenta si m-am uitat la ea pana la capat.

Mariana, drum bun si distractie placuta in MM, in caz ca n-o sa mai apar pana pleci tu!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Eu sunt in !
Tocmai am terminat de facut bradul; a iesit su-per! e ca-n filme ; pana la urma observ ca nu-i f important sa fie naturel; e bine si asa (evident, cu mentiunea ca ala natural e mai frumos si miroase a Craciun).
Hai sa va pove o faza: am montat bradul pe la 10 seara, cand Stefan inca nu dormea, dar era in pat; fiindca bunicul a iesit din camera, Stefan a vazut bradul si a fost ata langa brad; vai! a fost in extaz, desi nu avea nimic pe el (era bradul gol ); sa-l fiti vazut cum il mangaia! si era tot un zambet; si zicea: "badutz! avem badutz!" imi venea sa plang cand il vedeam atat de fericit; imediat am pus instalatia si i-am dat drumul; nu am cuvinte sa va expun reactia lui atunci; efectiv am crezut ca lesina de fericire; abia l-am pus iar in pat; evident a trebuit sa intrerup activitatea, sa sting toate luminile si sa astept sa adoarma.
Abia astept pana dimineata ca sa le vad fetele la amandoi!

Laura, o sa vina mama sa stea la noi, cu copilasii, pana la vara cand ii mai las si in MM (nu mai mult de 2 saptamani pt o tura); toamna urmatoare pe Stefan il dau la gradinita; sunt curioasa ce-o sa fac cu Simon la vremea respectiva.
Stiu ca multa lume stramba din nas la faza cu "vine mama", dar nu putem fi cu toate; asa ca, decat sa-i las la cresa mai bine vine mama; de bona nu poate fi vorba.

Fetelor, daca cumva nu mai apar in zona, sa stiti ca ma gandesc la voi si va doresc sa aveti parte de un Craciun feeric! Sa petreceti linistiti, in familie, sfintele sarbatori si sa va umpleti sufletele de dragoste si bucurie!
Craciun fericit!

Va pe toate cu muuuult drag!

Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Tu fetele ma ingroziti de numa`; auzi la ela dormit pe picioare, dormit cu parintii in pat.Nu vreau sa fiu rea dar....ore a cui e vina?! Nu ma bateti nu ma pedespsiti insa chiar azi am avut o conversatie cu verisoara mea din Spania (care devine si ea mamicutza de baietzel, luni - cezariana musai)si tocmai vorbeam despre consecventa parintilor vis a vis de educarea copiilor.
Stiu ca poate-s rea si ca am pretene/cunostinte care-mi spun ca e "normal sa vb eu asa usor ca am avut noroc de doua fete cuminti"-citat- insa eu zic ca "fara foc nu iese fum" deci nu ajunge sa ma fi inzestrat D-zeu cu doau fete bune ci eu consider ca si noi am facut mult pt asta.(nu zic ca voi n-ati fi facut,nu intelegeti gresit)
Ce vreau sa spun e ca...desi ne e greu sa facem anumite chestii pt ca ne e mai comod sa le lasam cum sunt...ajungem la anumite lucruri care la un moment dat ne deranjeaza si nu mai putem iesi din ele , copii nostri fiind extrem de isteti si receptivi.
Va dau un exemplu: inainte sa vina Thea pe lume, Hanna mea nu avea voie sa faca anumite chestii- de ex adus olita in fatza televizorului si facut acolo treburile,mancat la masa cu tot felul de jucarii, carticele si alte cele-eeeeeeeeeeee! petrecand mai mult timp cu micutza (alaptat, schimbat,etc)m-au cuprins mustrrile de constinta si ca sa nu-i mai tot spun atata "NU" Hannei care si asa era putin marginalizata din cauza sora-si, am lasat-o sa cam faca ce o taia caputzul.
De cateva zile insa....mi-am dat seama ca a intins coarda bine de tot (baga la dulciuri in ea ca o campioana pt ca mama a mai inchis ochii cand deschidea barul de dulciuri fara sa ceara voie)si uite asa din comoditate si sentimente de vinovatie am ajuns si eu la "re" introducere de reguli.

Deci fetele chiar daca suna dur, eu una cred ca trebuie sa mai fim si severi cu ingerasii nostri, nu de alta insa....nu ei sunt cei care trag la urma urmei ci....tot noi.

Sper sa nu -mi interpretati mesajul gresit.
Deci concluzia mea e ca ar trebui putin si ceva severitate, nu exagerata insa putina nu strica deloc. (proprie experienta)

Va las, va pup si sper sa nu va suparati pe mine pt ca nu am nici cea mai mica intentie sa ma indoiesc de felul vostru de a va creste copii .Am adaugat la lista de pareri si metoda mea (consecventa si putina severitate)

paaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lavinia, mami de doua "cocoline": Hanna (16.04.2004) si Thea (22.10.2006)

Mergi la inceput

Mariana sunt prin zona. Frumoasa povestea cu Stefanel al tau. Tocmai ma intrebam si eu cum sa facem bradul anul asta , cu sau fara Hanna.Eu ca si copil (mai marisor) imi amintesc ca imbodobeam bradul cu placere cu cantece si poezioare impreuna cu fratele si parintii mei
Ce fain de tine pleci la MM. Ti-am mai spus ca sunt inebunita dupa un concediu la voi in zona la urmatoarea mea vizita in ro.Chiar ieri ma intreba sotul ca la vara vreau neaparat acolo sau o lasam pt la anu`(2008)nu de alta insa el ar mai avea o gramada de rezolvat pe la noi prin zona.(ne-am luat mosie la munte si vrea sa incepem amenajarile alea alea)

Faza cu mama o gasesc cea mai super chestie. Eu o am acu la mine si e....de nu se poate si chiar am povestit cu ea ca daca e totul ok as cam vrea de la anu din toamna sa incep si eu munca si pt ca Thea e prea mica sa o dau la gradi (la cresa nu se pune probl) o sa apelez tot la servicile ei.Deci mama e sfanta

Va pupam acu pe toti, sa aveti parte de un concediu super frumos (nu ma indoiesc de obiceiurile voastre) sa te gandesti si la mine cand faceti un colind ca eu anu `asta se pare ca nu-mi mai terorizez coarzile vocale (desi am zis ca intre doua tzitzi la Thea fug sa trag o cantare la niste preteni)
Aici nemtzii nu au cine stie ce obiceiuri.Se duc in ajun la biserica, se strang la masa cu familia tot atunci , trag un "o brad frumos" si...a fost craciun.
O sa va dau detalii dupa anul noua, ca e prima data cand petrecem sarbatorile de iarna aici

Pupam si baietzeii cei frumosi

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Saluatre fetele!
Nu am mai scris de mult ca ma fost cu amandoi acasa si seara pana citesc nu mai am putere sa scriu. Tudor a facut o infectie urata de tot la putzica, eu nu l-am decalotat ca aici medicul zice sa lasi lucrurile de la sine si el nu este decalotat deloc. Degeaba l-am spalat ca pana la urma tot la infectia asta urata am ajuns. Nu pot sa va spun cum s-a umflat si i s-a invinetit putzica, nici sa umble nu a mai putut. Acum e pe tratament de antibiotice si i s-a retras, dar de desfacut putica nu i-a desfacut-o medicul si mi-e frica sa nu se repede faza asta.
Legat de somn nu stiu ce sa spun, cu Tudor nu am avut mari probleme, il pun in pat si pana la urma adoarme, cateodata mai greu si ne tot striga, ba ca ii curge nasul sau pur si simplu sa in scarpin pe spate, dar cu Petra e teroare, de aia eu zic ca e foarte important si sa ai copii cuminti, Lavi. Daca nu as fi avut-o pe Petra ti-as fi dat dreptate, dar cu experienta Petra pot sa spun ca ma simt neputincioasa cateodata si as face orice sa o vad dormind, inclusiv sa o leagan. Adoarme foarte greu si cu mare scandal,e cu ochii rosii de somn, sacaita, maraita si nu vrea sa doarma, degeaba o tot pun in pat, ii dau suzeta, o mangai pe cap, nimic nu tine, zbiara si se zbate de zici ca o picuri cu ceara, iar seara nu o pot lasa sa faca scandal ca il trezeste pe Tudor, asa ca incerc orice numai sa o fac sa adoarma. Stiu ca nu e cel mai bun lucru, daca aveti idei ce as putea sa fac fara sa o stresez si sa o agit si mai tare, tare m-as bucura.
Va pup.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Buna seara!

Pana la urma ne-am amanat plecarea cu o zi, fiindca al meu tatic nu a insistat sa plecam de azi, asa ca am profitat sa mai stam o zi acasa.

Codruta, super nasol ca s-a infectat Tudor la putzica; eu am spus mereu si sustin treaba asta: baietii trebuie spalati in zona ca altfel se strang acolo secretii care, logic, se infecteaza! Decalotarea asta e o treaba super usoara; pe ai mei i-a rezolvat sotu` un-doi, fara nici o problema; de aia nu inteleg de ce trebuie lasat copilul fara aceasta operatiune; ca sa se ajunga la infectii urate ; la faza asta medici de dincolo sunt deplasati; asa mi se pare mie; ce rau imi pare pt Tudor ca trece prin asta! il doare tare? se manifesta urat?

Lavinia, hm, la faza cu educatia - eu stau in banca mea; fiindca, din pacate, sunt in situatia in care nu am noroc de copii cuminti (ma refer la Stefan; Simon e un inger); spun ca am probleme cu Stefan si nu stiu in ce masura tine de educatie sau tine de firea lui. Sa-ti dau cateva exemple: Stefan stie ca are voie la desene 45 min dimineata dupa ce isi bea laptele; daca face figuri la lapte nici nu cere la desene; daca l-a baut se uita si in momentul cand trec cele 45 min el singur isi stinge tv, fara nici un scandal; sau, stie ca nu are voie sa manance nimic (dulciuri, pufuleti etc) pana nu mancam papa la pranz; efectiv, daca vrea sa-i dea cineva ceva, zice ca nu, ca inca nu a papat; niciodata nu-mi face scandal in magazine ca el vrea aia sau alta; efectiv ma pot intelege cu el; DAR, are alte muuuulte minusuri: majoritatea se invart in jurul rautatii lui cu alti copii si cu Simon si in jurul incapatanarii lui exagerate. Iti dau un ex recent, care le cuprinde pe ambele: ieri i-am promis ca-l iau cu mine in Cora la cumparaturi; pana sa plecam i-a tras lui Simon o palma dupa gat de a rasunat in toata casa (fara nici un motiv; pur si simplu din senin); i-am spus ca-i pedepsit, sa treaca l-a colt; el: "NU"; i-am spus: "bine, dar sa stii ca daca nu stai la colt te pedepsesc altfel; nu te mai iau in cora; du-te la colt"; "NU". cred ca i-am repetat treaba asta cel putin de 5 ori la intervale de timp si raspunsul a fost acelasi; si evident, am plecat in cora fara el. Am fost f consecventa si un pic aspra; rezultatul? = 0; crezi ca dupa lectia asta nu-l mai loveste pe Simon? evident, ca-l loveste; ca si cum nu l-as fi pedepsit; de ex azi a fost la noi Stanca cu Razvan; Stefan a fost ffffff rau; a facut vreo 3 crize de isterie de fata cu musafirii; de ce? pt ca nu l-a lasat pe Razvan sa se joace cu jucariile lui; pt ca i-am dat lui Razvan un glob; pt ca... etc. Mi-e f rusine ca-i rau cu copiii, dar ce sa-i fac? da-mi te rog o idee! toata ziua ii spun ca nu are voie sa fie rau cu copiii etc, dar nu ma asculta deloc; si il pedepsesc, dar nu-l intereseaza; odata l-a muscat tare pe Simon si a fost pedepsit asa: 2 zile fara dulciuri si fara desene; stii cum a reactionat? nu i-a pasat; in aceste zile nu i-au trebuit nici dulciuri si nici desene. Efectiv ma dezarmeaza complet.
Sau: mereu, mereu ii ia jucariile lui Simon din mana; de obicei Simon nu reactioneaza; ii da pace; dar sunt si situatii cand nu vrea sa i-o lase si atunci se incing spiritele; intervin eu si ii spun lui Stefan "daca nu-l lasi si pe Simon sa se joace sa stii ca va iau jucaria si-o pun pe dulap"; ce face la faza asta? Imi zice" da, da, pune-o pe dulap!" Ce sa fac eu in aceasta situatie???
Sa stii, Lavinia, ca de multe ori ma simt depasita de situatie; efectiv nu pot sa-l pedepsesc non-stop; nu pot sa-l tin numai la colt; oooo! sa vezi cand imi ies si eu din fire (sunt situatii cand efectiv nu mai pot) ce spectacol e la noi acasa!
Asa ca, eu m-as abtine, daca as fi in locul tau; si multumeste lui D-zeu ca ai 2 fetite asa de cuminti, fetite receptive la educatia pe care le-o oferi; mama mea zice ca eu am fost fffff cuminte; nu i-am creat probleme, nu am facut-o de rusine; nici ea nu-si putea imagina ca exista si copii rai; mereu zicea ca-i lipsa de educatie; acum, cand il vede pe Stefan se abtine sa mai comenteze la acest subiect.

Da stiu ca m-am lungit; sa ma scuzati; dar mi-am spus si eu oful aici, ca tare ma mai supara Stefan si nu stiu ce sa ma fac cu el ca sa se mai cuminteasca. Poate imi dati voi vreo idee; de multe ori ma gandesc sa-l duc la un medic (nu stiu ce fel de medic).
(A! in seara asta a mai avut o iesire: nu a vrut sa stea la imbracat dupa ce a iesit din baie; fugea prin casa ud si gol; pana l-am prins si l-am imbracat cu forta ca nu se mai putea).

Va cu drag; sa aveti parte de sarbatori linistite cu sanatate!
Sa ne "auzim" cu bine!

Ps: in seara asta vroiam sa va pove despre un Craciun din MM, dar va pove cand revin.

Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Servus fetele!

Hai ca cica am intrat sa pun niste poze tatalui meu in ro si logo ca am bagat o ocheada si acilea si e si mai logo ca tre sa rs .

Dragele mele am spus-o si in mesajul de mai sus ca nu pun deloc la indoiala modul in care va educati copii.Unu la mana nu am nici un drept si doi la mana sunt convinsa ca fiecare dintre noi incearca sa dea tot ce e mai bun pt copilul ei.
Am incercat doar sa spun /scriu si voua ca la mine momentan functioneaza si cele doua chestii.
"M-a inspirat" putin si cand una dintre noi a spus ca ii vine greu sa se tot treazeasca sa duca copilul in pat la el si el sa vina inapoi in patul parintilor.
Am avut si noi o perioada cand Hanna a incercat sa faca asta insa am insistat atat eu cat si sotul cu dusul la ea in camera si ne-a reusit (de aici mi-a venit ideea sa va scriu de consecventa)
Stiu ca multe sunteti in campul muncii si dupa o noapte alba e greu sa dai randamentul scontat la servici.(n-as zice ca eu daca stau acasa, mai ales acum cu doi copii am timp mai mult pt mine si odihna mea)
A fost o problema asemanatoare cu a voastra pe care am rezolvat-o in acel mod.(fiecare cu reusita lui)
Oricum va doresc la toate sa va ciocniti cat mai rar de probleme de genul celor discutate aici.

Mariana
sper sa nu te fi enervat atat de tare mesajul meu incat sa lasi povestea cu sarbatorile pana pe cand vi de la MM.
Daca e pe asa dau un sa-ti treaca.
La ce tot povestesti tu de Stefan, nu crezi ca e si putina gelozie la mijloc?! Stiu ca diferenta dintre ei e prea mica incat sa fi perceput el aparitia fratiorului insa .... e clar din reactia lui ca Simon i-l supara cu ceva.
Rautatea manifestata vis a vis de alti copii este , zic eu, normala la varsta lor.
cum se comporta cu ei pe teritorii straine?!
Acasa si Hanna se bucura de numa`cand ii vin pretenutzii insa sunt momente cand poate si oboseala isi pune amprenta sau proasta dispozitie din ziua respectiva si....la fel nu dam jucarii, punem stapanire daca se poate si pe jucaria cu care a venit pretena/pretenul.
Eu cred ca sunt chestii normale care le simtim toate pe propria piele, fiind poate toane ale varstei.(doctorul nostru a spus, mai in gluma mai in serios :" lasati copilul sa-si dezvolte simtul proprietatii ce sa-i mai zici?!)
Va doresc inca o data o super vacanta si...asteptam poze si povesti.

Codrutza ce rau imi pare de Tudor cu infectia lui.Ma gandesc ca e groaznic.
Si eu m-am mirat tare cand la intrebarea mea (pusa la cumnati) daca nu-l decaloteaza pe baietzel am primit un rs de genul:"aici nu se face asa ceva,mi-a spus doctorul sa nu umblu la nimic) Ups am zis si .... neavand baietzi nu stiu ce sa zic.
Insanatosire grabnica si cat mai putine dureri ii dorim dragului Tudor
si pe Petra cea "nesomnoroasa"

Am fugit ca deja am facut carare cat am batut drumu intre calculator si Thea care se pare ca in seara asta nu are nici ea chef de nani.

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lavinia, mami de doua "cocoline": Hanna (16.04.2004) si Thea (22.10.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Nu pot sa scriu mult, dar vroiam sa ii dau un pupicel lui Mariana, nu fii suparata ca eu sunt in gasca cu tine, legat de baieti batausi. La noi e legat sigur de aparitia lui Petra ca inainte nu era asa, plus si personalitatea lui care se dezvolta la varsta asta(aici o numesc terrible twos, daca dai pe google gasesti tot felul de explicatii). Tot asa o loveste pe Petra fara motiv si daca il intreb de ce a facut nu-mi raspunde, iar daca insist se inraieste si mai tare si tot cu mana ridicata spre ea, ii ia jucariile din mana sau din gura(ea acuma baga tot in gura)fara sa i le trebuiasca, le arunca mai incolo daca insist sa i-o de-a inapoi se face ca nu aude si daca ii spun ca merge la colt sau in camera lui merge singur ca si de placere. Simt si eu cateodata ca nu mai stiu ce metode sa aplic, daca as avea mai mult timp de el poate ar fi altfel, dar Petra imi umple mainile, si ea e ceea ce se numeste un "high demand baby", asa ca pana la urma ma gandesc sa fie sanatosi si pe noi sa ne tina nervii si puterile. Stii cum e ca "dupa pui de morosan sa nu dai cu bolovan".
Lavi, eu nu te invidiez, dar recunosc ca ma lacomesc la fetele tale cumintele Legat de consecventa, eu recunosc, din nou, ca in ceea ce priveste pampersul de noapte nu i l-am scos din cauza mea, ca nu am putere sa ma mai scol si la el noaptea sa faca pishi si tot aman momentul.
Tudor e mai bine, tot pe antibiotice, dar asta rezolva problema pe moment, o sa merg la pediatra lui sa vad ce zice. Eu nici nu stiu cum se face decalotarea asta si nici nu ma lasa acum sa incerc ceva ca e foarte stresat de controalele la putzi.
Va pup.

Comorile lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Adevarul e undeva la mijloc....E drept ca depind multe de caracterul copilului, dar si educatia isi pune amprenta serios.

La noi, faptul ca Daria doarme in "multe paturi", adica si la mine si la mama, si la Galati si la tara, impune sa fim noi mai severi, mai constiinciosi (parintii si bunicii ),...si noi n-am fost. Dar recuperam iarna aceasta cu siguranta !!!!

Mergi la inceput