Schimbari in viata unei femei - cind devine mama..

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

in afara de faptul ca mi s-au ingrosat soldurile si per total am cativa cm buni in plus,am inceput sa dorm mai putin fara sa (mai)sufar totusi de insomnii,am schimbat zugraveala si mobilierul dintr-un dormitor,am facut gauri enorme in buget pentru scutece ,lapte praf,doctori,gradinita,scoala s.a.,am inceput sa dau mult mai des in mintea copiilor,am devenit mai emotiva,mai sifonata,mai ciufulita,mai nemachiata ...ei bine,in afar' de toate nimicurile asteacred ca mi s-a insutit capacitatea de a oferi dragoste si caldura.

Intr-o lume ideala tata e acasa, vinul e bun si limpede, nu a plouat si n-a dat bruma...(Oana Prisecaru)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

Nu sunt mamica inca, dar poate mi se accepta si postarea mea.
Va urmaresc de cand s-a deschis subiectul pentru ca si eu caut raspunsuri la dilemele mele.
Pe de o parte tin foarte mult la independenta mea, nici maritisul nu m-a putut schimba Imi place sa hotarasc pe moment ce voi face azi. Nu ma plictisesc cu viata mea.
Pe de alta parte ma munceste acel dor necunoscut de a fi mamica, de o gagalice care sa-mi schimbe viata.
Dar n-am gasit inca raspuns, dilemele se adancesc pe masura ce va citesc.
Cred abia cand voi avea un copil voi realiza cat de mult a meritat schimbarea.
Nu va scriu ca sa ma convingeti cat de mult inseamna un copil, o parte a mea realizeaza asta, ci doar voiam sa stiti ca parerile voastre chiar sunt cautate.
Va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Eu sper sa am totusi si timp de mine. Dar vom vedea din ianuarie cum sta treaba de fapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Toate am sperat asta, Messa!

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Nu ma speria si tu! Lasa-ma sa mai sper doua luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Messa, peste doua luni n-o sa-ti mai pese. Poate o sa inceapa sa-ti pese, asa un pic, peste inca vreun an, cum zicea si Aura -- dar nici atunci prea mult. Fiindca, intr-adevar, se schimba prioritatile -- dar atat de profund incat pe alea vechi aproape ca nici nu le mai vezi de departe in urma ce au ramas! Si desi nu pare sa fie asa, mesajul asta e unul pozitiv si optimist!
Succes!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

quote:
Originally posted by danitin

Concluzia mea este ca , atunci cand hotarasti sa ai copii, trebuie sa fi foarte constienta de ce te asteapta dupa. O discutie cu mama sau cu prietenele deja mame te poate scuti de multe surprize, nu neplacute, dar care te pot speria zdravan: colicii, problemele cu alaptatul, gasirea unui pediatru bun, racelile, zilele in care nu ia in greutate, cele in care nu doarme, primii dintisori si inca multe altele.

Mamica de spiridus

danitin, aici nu cred ca ai dreptate: fiindca o discutie sau mai multe cu "deja-mamele" iti ofera numai informatie asupra "fenomenului" (informatie care ar putea foarte bine sa fie rezumata pe scurt in: e foarte greu sa cresti copii...). Ceea ce nu-ti ofera insa e "contextul" adecvat pentru interpretarea informatiei, anume cel emotional, afectiv si extrem de personalizat si pe care nimeni nu ti-l poate comunica vreodata pana la capat (...dar e un "foarte greu" care ti-e rasplatit insutit si inmiit in fiecare zi...). Nu zic ca informatia nu e importanta -- dar zic ca e importanta abia dupa... Transformarea cea mai profunda atunci cand devii mama e cea sufleteasca si pe aia n-are cum sa ti-o descrie nimeni, sau chiar daca ti-o descrie n-o poti intelege cu adevarat decat traind-o.

Si de fapt tu nu spui altceva in prima parte a postarii tale!

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu stiu cum este la altii dar la mine ....
Nu mai am timp deloc pentru mine, nu am bani pentru mine, nu am timp sa respir, sa dorm noaptea....si toti depind de mine.

E greu dar frumos cand vine bb si striga, mama, mama, mama si trage de hainele mele si se urca ca intr-un copac.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Nu se pot impleti oare lucrurile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

uite incerc sa le impletesc eu:

nu mai am timp aproape deloc pt mine, nici bani (decat poate foarte rar ), corpul meu arata ca sunt, cu siguranta, mama a doi copii...

ei sunt neascultatori si obraznici, poznasi si pusi pe sotii...

cu iubitul meu (tatal lor) nu reusesc sa vorbesc altceva decat despre copii + cheluieli + gospodarie decat maxim 1 data pe luna, cu care ocazie e destul de probabil sa ne si certam...

DAR SUNT FERICITA PENTRU TOATE ASTEA SI PENTRU MULT MAI MULTE!

pentru fiecare zambet si manutza murdara pusa pe obrazul meu sa mangaie...

pentru fiecare 'mama!mama!mama!' imperativ ca un strigat de ajutor...

pentru fiecare acadea lipita de haina mea cea noua...

pentru fiecare bucatzica de ciocolata ramasa pe fotoliul alb...

pentru resturi de la ascutitul a 2 cutii intregi de creioane colorate imprastiate care-ncotro pe covor... si pe care le strang in prag de noapte...

pentru fiecare poezie invatata la gradinita...

pentru fiecare desen pictat - pe foi, caiete sau pe canapea...

pentru fiecare moment in care mor de durere de spate in timp ce tin impreuna cu tati cele 4 colturi ale paturii cu care le facem la amandoi copiii odata 'hai la groapa cu furnici/ ba-i aici, ba nu-i aici'....

pentru fiecare 'mami, te iubesc'...

pentru fiecare moment cand ne pupam si ne imbratisam toti 4...

si pentru inca cateva milioane de mici sau mai mari motive la care nu ma pot gandi acum...

PENTRU CA DUMNEZEU MI-A DARUIT 2 MINUNATE DARURI, 2 NAZDRAVANI IUBITI!

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DE CE SA REPETI VECHILE GRESELI, CAND EXISTA MULTE ALTELE NOI PE CARE POTI SA LE FACI?

Mergi la inceput