Bucurii de sept - oct 2006 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
matahut spune:
Mai fetelor, mi-a luat sotul un ceai pentru stimularea lactatiei, de la Fares. Contine fructe de anason, fenicul, chimion, urzica, rointa, cimbrisor, menta! E, problema e MENTA. Oare nu o constipa? Menta constipa, dar ma gandesc ca in dozele astea, in amestec...poate nu. Oricum, nu imi vine sa incerc tocmai acum cand am scapat si de constipatie si de hemoroizi. Voi ce credeti? A, pe cutie scrie ca nu exista nici o contraindicatie si nici un efect secundar LA DOZELE RECOMANDATE. Adica 3-4 cani (de cate 200 ml) pe zi. Imperativ e scris pe cutie: a se respecta dozele recomandate!
Asa ca probabil nici ceaiul de anason, chimion etc nu trebuie consumat in doze mai mari decat scrie ....
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
POZE CU PUI DE CUC
Mirabelac spune:
quote:
Originally posted by cucuoancea
Mai fetelor, mi-a luat sotul un ceai pentru stimularea lactatiei, de la Fares. Contine fructe de anason, fenicul, chimion, urzica, rointa, cimbrisor, menta! E, problema e MENTA. Oare nu o constipa? Menta constipa, dar ma gandesc ca in dozele astea, in amestec...poate nu. Oricum, nu imi vine sa incerc tocmai acum cand am scapat si de constipatie si de hemoroizi. Voi ce credeti? A, pe cutie scrie ca nu exista nici o contraindicatie si nici un efect secundar LA DOZELE RECOMANDATE. Adica 3-4 cani (de cate 200 ml) pe zi. Imperativ e scris pe cutie: a se respecta dozele recomandate!
Asa ca probabil nici ceaiul de anason, chimion etc nu trebuie consumat in doze mai mari decat scrie ...
Eu beau din asta de 2 luni si n-am probleme, chiar inainte de sarcina aveam probleme mari cu constipatia. E f. bun si comod in acelasi timp.
Mirabela mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by eloise
Lili, am iesit tot in Copou, fireste. Numai ca inainte de pranz, cam de la ora 11 la 13, si ne-am intalnit drept in mijloc, la teiul lui Eminescu. Pacat ca nu ne-am intalnit toate 3. Poate daca mai persista vremea frumoasa ne vorbim intr-o zi si ne intalnim toate cu bebeii la o tura de parc, poate in botanica...
Faine pozele!
Eu eram la tei la 14:45, v-am ratat. Daca o mai fi vreme buna poate se invrednicesc mai multe mamici si ne vedem "cu toatele" - vorba Andreei Marin - in Copou.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui
Mathias (17.10.2006)Poze Mathias
matahut spune:
Mirabela, multam!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
POZE CU PUI DE CUC
eloise spune:
Mirabela multumesc pt compliment. Am slabit 16kg (aveam 78 inainte de-a naste -- de la prea multe bomboane Bucuria) si in 2 saptamani am dat jos 15 (cu tot cu bebe, apoi a fost eliminata apa acumulata in edeme) iar acum am 62kg si stagnez aici. Vreau insa sa ajung la 55, cat am avut inainte, si greutatea mea ideala de altfel. Deocamdata nu ma incap decat putine din hainele mele. Eu mananc in continuare tot ce am chef, si dulciuri la greu, dar arderile sunt mai intense din cauza alaptatului.
Marina si eu mai beau din cand in cand ceai de acela de la Fares, dar mai rar, in rest fac ceai de "seminte". In schimb ma intreb daca nu cumva chimenul sau anasonul sau feniculul nu constripa si ele... ca eu dupa nastere m-am pricopsit cu o constipatie nasoala tare, si ma gandeam ca din cauza dozelor mari de ceai, si pt ca nu am respectat cantitatile recomandate (2L in loc de 3-4 cani/zi).
Andra si
Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
pozele noastre
eloise spune:
Chiar, poate organizam o intalnire si noi...macar la impins carucioarele prin parc daca nu la restaurant, cum s-au vazut fetele din Bucuresti
Andra si
Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...
pozele noastre
Vauva spune:
seara buna mamici si bebici!
Multumim de urari!
Noi astazi am fost la restaurant cu mandra mica sa sarbatorim evenimentul implinirii a 3 lunite
!Si tot astazi am avut marea bucurie sa o aud pe Bianca razand in hohote;mai fetelor m-am topit toata
!as tot face-o sa rada in continuu cu hohote asa e de scumpa!o sa incerc sa fac si un filmulet sa o auziti!
Cris multumesc mult ca mi-ai raspuns la intrebare
Carmen sa-ti traiasca grasunelu!mance-l mama pe el auzi 7 kg deja
pai tie nu ti-e greu?
scuze ca scriu cu Bianca in brate.
MamiLili vorbind de Mos Craciun, maine vine in oras dar cred ca noi il pasam ca eu ma duc la un spectacol de dans samba si o las iar pe Bianca cu sotu
;sa vedem cum se descurca de data asta
La vara intentionam sa mergem la Rovaniemi acasa la Mosu sau cel tarziu anu viitor de Craciun. sanatate sotului! te astept din nou la Helsinki sa ne cunoastem
Ignatica cum mai e David?nu ne mai pui niste poze ca eu nu l-am mai vazut de mult?
Ileana multa, multa sanatate Ilincai si tie multa putere!
Alina&Bianca(25 August 2006)
POZE
Adriana mica spune:
Mai este o ora si Dudu implineste 2 luni. Sa cresti mare, voinic si sanatos, puiul mamei!
Aceleasi urari tuturor sarbatoritilor de maine: Matei, Maria, Antonio, Sofia.
Ignatica, Katia, multumim pt incurajari! Sotul zice ca sunt paranoica, dar numai gandul ca bebe ar putea avea vreo problema de sanatate(mai ales de natura celei mentionate de pediatra) imi da fiori reci pe sira spinarii. Bine, ea s-a exprimat ceva de genul "Nu va faceti griji, nu arata a copil cu probleme..." dar remarca ei nu a facut decat sa alimenteze firea mea extrem de panicoasa. Si doar am promis sotului, inca dinainte sa nasc, ca ma voi schimba si ca voi incerca sa imi domin temerile de acest gen.
In plus, s-a legat de faptul ca ar creste intr-un ritm cam alert: la 2 luni are 5,700kg si 59cm (s-a nascut cu 3,400kg si 51cm). Mie mi se pare ok, nu-i asa?
Ignatica, Ileana va doresc inca o data multa sanatate la puiuti!
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici
lullabay spune:
Andra ai uitat sa spui si somnorosi!!!
Stefan a dormit pana la 3 si ceva..am ajuns acasa si l-am lasat in scoica.
Dragele mele cred ca ati observat in poze ce fotogenica si ce bine arata Eloise..ei vreau sa va spun ca in realitate arata si mai bine...si micul samurai e un scump!!!
Lili eu am mai stat in Copou pana pe la 2 si ceva..dar chiar daca ai fost pe acolo nu aveam cum sa te recunosc... ca esti secretoasa si nu vrei se ne arati pozici..:)))poate recunosteam bebicul dar deobicei nu prea ma uit in carucioare desi de multe ori sunt tare curioasa dar ma gandesc sa nu se supere vreo mamica ca ma uit la puiul ei..
Eu sunt pro intalnire de preferat in weekend ca atunci ma aduce si pe mine sotul cu masina...
Si Stefan mananca la san des la o ora si ceva 2 ore rar 3 ore...are cate 7-8 mese pe zi
Nu mai stiu cine spunea de semne(scuze)Stefan are si occipital in spatele la cap un semn si pe ochisori..sunt hemangioame de regula se trec singure daca persista exista la varste mai inaintate tratament dermatologic cu laser
Si cineva intreba de vaccin.... noi am facut Infarixul a fost super bine nu a facut febra nu a fost suparat nu s-a inrosit piciorul...nu i-am dat san 2 ore inainte si 2 ore dupa-explicatia era ca prin san trec anticorpii nostri pt bolile resppective si copilul nu mai produce anticorpi- mi-a dat-o pana la urma med de familie...si nu i-am facut baita 2 zile ..mi s-a recomandat s anu il scot afara 2 -3 zile eu l-am scos imediat dupa vaccin.
Sa nu uit vreau s aii multumesc lui CamiSol si aici pt ca e o fata de aur si m-a ajutat cu rata.... mii de multumiri
Si nu in ultimul rand La multi ani!!!!!!tuturor puiutilor nascuti azi!
Mamica fericita de
Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei
_Ralu_ spune:
adriana, stai linistita. dudu nu are nimic! are doar 2 luni! multe fete ziceau ca puii lor nu vor sa ridice caputul cand sunt pusi pe burta. asta nu inseamna ca nu si-l pot tine. chiar tu ai zis ca si-l tine bine cand e tinut la verticala! mi-amintesc ca si inni si ileana si alessia ziceau ca puii lor nu agreeaza aceasta pozitie si nu vor sa ridice capul! nici alexiei nu-i place! ea ridica caputul, dar se vede ca nu-i e deloc comod! sta asa, dar mai mult de gura mea. tot ii mai bag cotisoarele sub ea ca sa se sprijine! incearca asa. pune-l pe burtica, dar cu manutele indoite de la cot sub el! cand si le da in laturi, pune-i-le iar sub el! pune-l in fiecare zi asa si se mai invredniceste!
cat despre crescut prea alert, chiar ca mi se pare aiurea! ti-a luat 2300gr in doua luni! pai e perfect normal. ei iau intre 800gr(sau chiar mai putin) si 1250gr pe luna. asa am citit in dr spock!
pai alexia are 5400gr la 2 luni jumate, si mi se pare f putin...
raluca
de
alexia-maria(07.09.2006)
pozishoare
m-am facut maricica! si ma mai fac!
www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">va invit sa ma cunoasteti!
www.totsites.com/tot/badutu" target="_blank">...mai am un copil...