PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanya spune:

buna seara fetele!
numele meu e Roxana,si am un baietel de 4 luni,Christian -Ionut nascut pe 12 iulie la Giulesti,poate cu ocazia asta ma treceti si pe mine pe lista si ma primiti la Piersicutze ....:)
ce vroiam eu, e sa raspund lui mada_mxm in legatura cu razatoarea de sticla, tocmai am luat una, dar din plastic, (erau si din sticla 5 ron) cea din plastic, mi-a spus o vecina ca are zimtii mai ascutiti si rade mai bine marul si biscuitele si a costat 3.5 ron,se gasesc la magazinele de unde se vand farufurii si plastice..sper ca v-am fost de folos cu informatia...

o seara buna la toate!

"Suntem oameni si deci,purtarea noastra trebuie sa fie umana" Euripide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Miruna, multzumesc. Ma bucur ca ai prins ideea chiar daca ai declarat ca nu. Heloooo, Sabana!!!! Aici pamantul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

Sarilla
am mai trimis un PM pt ca nu pot deschide contul de hotmail.

cinta

http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

quote:
Originally posted by cinta

Sarilla
am mai trimis un PM pt ca nu pot deschide contul de hotmail.

cinta

http://foto.inbox.lv/levicss/MadaraAleksandra

Te referi cumva la contul comun? Daca da, nu il poti deschide pentru ca e de yahoo, nu de hotmail. Daca nu, imi cer scuze.

luiza de mic si iubit si RARES (3 iulie 2006)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10501;117;1;1/c/71/t/60/s/77/k/f60b/weight.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

quote:
Originally posted by bibi

Miruna, multzumesc. Ma bucur ca ai prins ideea chiar daca ai declarat ca nu. Heloooo, Sabana!!!! Aici pamantul!

Bibi,David (08.07.2003) si Ianis(14.08.2006)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID

Bine ca aici e Marte. Deja incepi sa ma enervezi cu cinismul tau.

Sabina + Alexandra + tata Silviu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_sabina_pop/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Mamaaa....da ce spirite p-acilea!!!!.Fetelor va pupacesc pe toate..tare dragi imi sunteti!!Asa... ceva viata si miscare pe forum!!Recuperam ziua de ieri...
V-am dus dorul..mama daca nu m-am invartit pe langa calculici..si dai refresh..si iar si iar..
Pupici.
A...uitasem..puiului vostru i s-a administrat cumva laptic rece de un tata dement si iresponsabil??!!Daca da..ce-ati facut?A racit puiul?aseara eu am fost franta..l-am rugat..fa tu laptele..a venit i-a dat..cand spre final pun mana pe sticla..!!
Mi se pare cam harait..cam trist si parca a dormit mai mult azi ca deobicei..febra n-a facut!!Sper sa nici nu faca...Nu i-am dat nimic oricum.Voua vi s-a intamplat?
Din criminal nu l-am scos......i-a stat inima cand a vazut ce rece era laptele.."Nu mi-am dat seama...".Auzi..!!!El a pus mana pe sticla..niciodata nu incearca pe mana..dar niciodata!!
Hai pupici.

crissa71 si Ciprian 11 iulie
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Fetelor, de ce trebuie sa fim asa accide?
Mai bine ne spunem parerile fara sa suparam pe nimeni. Nu inteleg expresia "de ce a postat?" sau ceva de genul. Fiecare vine cu cate o idee si o parere si asa cum mai spunea cineva nimeni nu te poate obliga sa-ti cresti copilul dupa un anumit grafic.
De ex aici primul aliment cu care se incepe in diversificare sunt cerealele dupa care incep cu borcanelele, lucru cu care eu nu sunt de acord, asa ca, o sa trebuiasca sa nu-mi ascult pediatrul.
Noi am inceput diversivicarea pt ca la 3 luni aveam 6500 gr si 66 cm. Suntem inalt dar nu dolofan si am luat numai 100 gr in 2 sapt asa ca am hotarat sa incepem sa papam si altceva.
si sanatate la toate piersicutele bolnavioare.

Oana si bb Alex(05.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Crissa eu niciodata nu i-am dat laptele cald. Noi suntem pe formula de la inceput pt ca nu a fost sa fie altfel si nu i-am incalzit laptele pt ca la fel il primea si in spital. Eu il dau la temp camerei. Asta numesti rece, sau din frigider?

Oana si bb Alex(05.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Ooanalex:Eu incalzesc putin 10-20ml ca sa se dizolve bine...si restul pun completare dintr-un termos..faza e ca in termos dupa ce s-a racit..e mult mai rece decat la temperatura camerei....plus ca asta se-ntampla(adica unde sta lapticul si termosul..)in bucatarie care din nefericire e cea mai friguroasa camera din casa!Deci era rece..crede-ma!!puici.

crissa71 si Ciprian 11 iulie
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

oanaalex
daca nu te impaci cu borcanelele de ce nu faci tu niste piureuri. aici asa se recomanda. chiar mi-a dat asistenta o carticica de retete cu cantitatile necesare. Si daca nu ai timp sa faci zilnic le poti congela.
Iti dau un exemplu: le-am mai postat si alta data:
Congelarea
Se varsa piureul intr-o tavita pt gheata( de plastic nu punga, aici sun unele mai flexibile) si o acoperiti cu celofan sau hartie cerata. Raciti in frigider( nu se lasa la temperatura camerei sa se raceasca ca se dezvolta microbi)puneti piureul racit in partea cea mai rece a congelatorului pana a doua zi. Scoateti tavita si o vidati rapid intr-un sac pt. congelare( nu cel de cuburi, exista unuu speciali)sau in alt contenant( exista cuvantul asta in romaneste? Ca am tendinta sa romanizez cuvinte fratuzesti) ermetic. Scrieti pe sac numele alimentului si data limita de conservare.

Piure de dovleac

Ingr : 1 dovleac spagheti, butternut, golden, sau clasic, de circa 1kg, 125 ml apa
Prep : Spalati si taiati –l in doua. Scoateti samburii si filamentele. Puneti intr-o tava cu partea taiata in jos cu 125 ml de apa
Coaceti la microunde 14 minute sau pana e copt( sau la cuptor)
Detasati pulpa de coaja si conserati lichidul de la copt.

Cu un robot sa un blender reduceti in piure jumatate de dovleac adaugand progresiv 45 ml 93 linguri ) de lichid de la copt pt. a obtine textura dorita. Repetati operatiunea cu restul( daca recipientul e suficient de mare adaugati tot dovleacul si adaugati cam80 ml( o treime de cana)

Randament : 560ml sau 18 cuburi pt. congelat

Piure de dovlecel

Daca piureul obtinut e prea lichid il ingroasati cu cereale pt. bebe sau cu alt piue de legume pe care copilul il cunoaste deja.
Ingr : 3 dovlecei , circa 450 gr
Apa
Prep :
Spalati si decojiti si taiati in rondele
Coaceti in putina apa fiarta circa 5 minute sau in aburi circa 12 minute pana devine moale.
Piure : cu robot culinar se face piure fara a adauga lichid . In blender se injumatatesc cantitatile( e mai mic).
Randament : 250 ml sau 8 cuburi

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Mark

Mergi la inceput