Montignac: ce am mancat azi (79)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns watty spune:

Eu ieri nu am reusit sa respect meniul in sensul ca am papat omleta cu ciuperci la amiaza dar seara nu am reusit sa pap fructe, asa cum imi propusesem, ca aveam o foame de lup asa ca am mancat paste de secara integrale cu ciuperci innabusite in zeama proprie (fara ulei) cu un pic de praf de usturoi.
Iar azi dimi am zis ca hai sa vad ce-am reusit sa fac de luni,cand aveam 69kg..... si tot la 69 sunt .
Dar ... poate pana luni reusesc si eu sa scap de ceva grame.
Cred ca problema mea e seara: chiar daca mananc Monti mi se pare ca se pune tot ... o fi pentru ca cinele mele sunt cam tarzii(intre 21.30 si 22.00)?
Ce sa fac daca abia la 21.00 intru in casa?!Mai putin de juma' de ora nu reusesc sa-mi pregatesc cina...
Si in ceea ce priveste cantitatea?Voi cum faceti?
Ca eu sincer,bag de sparg(ieri seara pastele alea cu ciuperci erau un castron ,nu o farfurie)pana-mi umplu burtica.
Poate aveti ceva trucuri de pacalit stomacul asta ,dat-mi si mie de stire va rog muuult.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ariel, ai voie cascaval, branzica de casa si ce legume mai ziceai tu...Sa stii ca eu mananc destul de mult cantitativ, altfel nu rezist, daca imi e foame, se duce naibii regimul...De fapt, daca citesti la Monty in carte, el recomanda si 3 feluri la o masa...dar permise sa fie!
Watty, si eu ma cantaresc in fiecare zi, si asta de vreo 4 ani incoace. Fac exceptie doar zilele in care nu sunt acasa. Numai asa reusesc sa tin in frau situatia (cand reusesc ). Din experienta mea iti zic sa nu mai papi paste (nici integrale sau de secara), mai ales seara. In cel mai rau caz papa-le dimineata. Pastele, integrale fiind (cele albe ies din discutie), nu ingrasa, dar nici nu slabesc...Eu cel mai bine slabesc daca nu bag deloc carbohidrati. Dar acum nu e cazul, mai trebuie sa termin painica asta pe care am facut-o...si gemul asta (permis), dar saptamana viitoare voi manca tot lipide sau legume sau fructe si dimineata.

Am la activ 2 zile fara abateri, azi e a treia. Am mai dat jos 300g. Azi trebuie sa rezist eroic, caci e ziua colegei mele si a venit cu prajituri de casa (daca erau de cofetarie, zau daca imi faceau pofta!) si mi-am propus sa nu gust nici o bucatica macar..., ca daca iau una, nu ma mai opresc ...Mai grav e ca mi-a pregatit o farfurie de praji si pt acasa, sa duc la fetitele mele, asa ca...MISIUNE GREA!!

Azi mananc asa:
D - un pahar de suc fresh de portocala+gref, mai apoi am mancat iar 2 feliute de paine integrala prajita, cu gem fara nici un indulcitor;
P - 2 feliute de friptura de porc, cu garnitura de conopida cu branza rasa, un castravete; si un iaurt mic natural;
C - piept de pui la gratar, tot cu conopida alaturi...si mai pe seara, o para.

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Deci sa revin cu meniul de azi:
7.00: cafea neagra decafeinizata
8.30: pate de soia cu gogosar (nu cred ca-i chiar monti, dar azi e vineri)
14.00: dovlecei si rosii facute la cuptor cu putin ulei de porumb, patrunjel si sare
18.30: 1 mar si juma de grefa

Pupici,
Cati si Alexa (24.07.2005)

Alexa mititica
www.dropshots.com/alexia2005_primulan" target="_blank"> filmuletze si poze... din primul an
www.dropshots.com/alexia2005_al2leaan" target="_blank">Alexa, dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

LauraT-cum de poti manca conopida? Mie imi vine sa vomit de la conopida. As vrea sa-mi spui si mie cum prepari tu conopida de o faci "mancabila".

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

iti raspund eu ca am citit mesajele acum: eu fierb intai buchetele de conopida in apa cu putina sare pina sunt aproape moi. Apoi le scurg si le pun intr-o tava unsa cu putin ulei/ unt. Peste conopida pun apoi un amestec facut din: smintina, marar, parmezan (sau cascaval, sau telemea rasa). Iese bestiala! L-am facut asa sa manince chiar si pe sotul meu care era super ingretosat de conopida. Si ar mai fi si alte variante bune rau.
Mie imi pare rau ca nu pot minca multa ca ma balonez rrrau de toooot pina fac fis.

Pup iu fetelor!



"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

conopida poa sa fie facuta gratinata, piureu (in care eu am pus niste br de vaci sau o lingurita de smintina) ca sa ii schimb putin gustul, sau mincare obisnuita (cu ceapa, marar, pui)

am gasit pe net:

Best Cooking Oils etc. To Eat on a Healthy GI Diet Program
Best GI Foods in the dressings/oils/condiments/relish food group include:

Canola oil, flaxseed oil, olive oil (extra-virgin), wheatgerm oil. Most vinegars. Any low-fat, low-sugar dressing, or vinaigrette. Good pickles/add-ons include: capers, chili sauce, dill pickle, horseradish, mayonnaise (fat-free only), mustard, olives, salsa, sauerkraut, steak sauce, Tabasco, Worcestershire sauce.

unde pt cine nu stie: GI e indice glicemic, pickle (muraturi) sauerkraut (varza murata), horseradish (hrean)

Adding foods with organic acids (pickles, yogurt) to meals may lower the impact of foods with high glycemic scores on blood sugar. (It should be noted that yogurt alone, however, has the same high glycemic index as regular milk.)


watty , eu obisnuiam sa ma cintaresc zilnic dimineata, ca sa vad daca e ok dieta pt organismul meu. organismele reactioneaza diferit: X poa sa manince fasole si maio care sint tolerate de monti si sa dea rezultate, tu poti stagna sau te ingrasa cu "succes".
acum ma cintaresc la 3-4 zile, pentru ca stiu in principiu cum reactionz la diverse.
ariel foarte bine faci ca te gindesti sa ai stomacul plin pentru ca se comanda pizza la tine la serviciu. in felul asta poti sta linistita. eu stii ce am facut ? stiu ca e pierdere de bani, dar daca mergeam undeva unde se comanda pizza mancam tot ce era pe deasupra. care nu e monti din cauza de mezeluri si ketchup. insa nu am patit nimic grav la cintar. insa, evident, asta s-a intimplat cind nu aveam nimic in geanta de mincare. sa fii preventiv (cum ai fost tu) e mult mai corect.

alta chestie misto care mi s-a intimplat. incep cu inceputul: tinut dieta luni intregi, fara abateri (deloc!!!!!) slabit 30 de kile cu succes. tinut faza II dupa ce am ajuns la target. o perioada am amestecat faza a2a cu faza "a3a". tinut faza "a3a" citeva zile la rind. adica mincat/baut toate porcariile. senvisuri, pizza, martini, etc. evident, ingrasat 1 kil si jum in...cam 4 zile...atita mi-a luat .
la loc comanda, tinut monti faza I timp de 2 zile. dupa doua zile revenit la greutatea initiala. asa ca pot sari calul dar cu masura. chestia asta cu mincat orice 4 zile am facut-o intentionat, ca sa vad cum reactioneaza organismul meu. insa pt ca aveam metabolism construit corect timp de atitea luni, pancreasul a stit ce tb sa faca "cind am tras semnalul" (adica am tinut faza I doua zile)

de aia am zis si mai zic si o sa zic: E PACAT RAU RAU RAU RAU SA NU TII CORECT DIETA, CA SA ITI REGLEZI ORGANISMUL CORECT. SI DUPA AIA CIND AJUNGI LA TARGET VIN SI BEM UN MARTINI IMPREUNA !!!!!!

tinutul corect al dietei inseamna o "investitie" pe termen scurt dar si una pe termen lung
pe termen scurt - rezultatul este ca slabesti,
pe termen lung - chiar daca vei minca cite o chestie nasoala si te hotarasti "sa intri in reparatii" (adicatelea faza I) perioada nu va fi una de nesuportat, pentru ca te vei redresa in timp scurt ! organismul tau va reactiona mult mai prompt !

fetelor, fac la "experiente pe mine" cu dieta asta de ma simt citeodata o maimuta de la NASA


pup !

POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Fetele, merci de raspunsuri. Din ce povestiti voi aici deja imi ploua in gura. Maine pun in aplicare retetele. Am in congelator 1kg de conopida. Sper sa-mi placa si mie!

VA pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ralu, asa fac si eu conopida, cum a zis Dana. Dar de data asta era doar fiarta si cu branza deasupra (ieri) sau fiarta si cu putina maioneza deasupra (azi). Dar duminica o sa fac brocoli gratinat asa la cuptor.
Anda, asa am facut si eu tot felul de experiente de-a lungul timpului, de vreo 3 ani de cand tin Monty cu intreruperi. Numai ca in ultima luna chiar am exagerat ...

Am rezistat eroic si azi, nu am pus gura pe nici o prajiturica de la colega...Sa vedem maine la cantar!

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Azi a fost a patra zi de Monty, dimineata aveam cu inca 300g mai putin.
Azi am mancat asa:
D: o feliuta de paine integrala prajita cu gem fara indulcitori, fulgi de grau si de secara cu lapte 0%;
P: piept de pui la gratar cu ghebe facute cu usturoi si smantana, salata de varza alba si rosie, salata de telina cu morcov si putina maioneza (de fapt am pus putina maioneza si putina smantana, plus zeama de lamaie)
C: 2 lipiute mici integrale (cat o felie de paine, le-am facut din faina integrala, tarate, fulgi de secara, drojdie, lapte 0%, coapte pe tigaia Tefal fara grasime) cu salata de vinete (fara ulei, doar cu ceapa si usturoi), apoi turtite integrale cu mere si scortisoara (aceeasi reteta de mai sus, in care am pus mai mult lapte 0%, mere rase cu fructoza si scortisoara; am facut gramajoare presate si am copt in tava pe hartie de copt). Au fost chiar bune, total Monty, dar am mancat cam multicele si mi-e frica sa nu ma ingrase totusi...
Plus ca azi am baut toata ziua 4-5 cani de limonada (la fiecare cana am pus zeama de la o lamaie stoarsa, 1/2 ligurita de fructoza si apa). O fi ea fructoza permisa, dar mi-e teama ca azi a fost cam multa. Va spun maine rezultatul.

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Vaz ca se tine lumea de treaba pe aici...Bun venit fetelor noi...(ca nu am apucat sa mai sriu )si Spor la treaba!

Mergi la inceput