Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)
Raspunsuri - Pagina 15
crisotexa spune:
Fete dragi,
Vineri la gradi, s-a lasat cu mare plans cand a plecat de acasa si cand l-a lasat doamna Mandica acolo. Striga dupa ea "Mandica mea, Mandica mea...". Cand l-a luat toto erau OK (spre deosebire de zilele precedente). Isi luau la revedere si ziceau ca mai vin. Le-o fi zis ca stau in weekend acasa si nu-si mai reveneau de bucurie .
Ce ne-a recomandat asistenta este sa-l lasam sa pape singur mereu... Cam greu. Sambata a venit tarziu de afara la pranz si apropae dormea pe el. Nici nu ar fi putut sa pape singur... El mai mananca singur dar dureaza o vesnicie si la un anumit moment se plictiseste...
Marti avem sedinta cu parintii. Sper sa se tina avand in vedere ca incepe Summitul Francofoniei...
Vad ca a devenit si Tudor mai vilent. Arunca cu ce apuca prin casa. Cred ca a intrat intr-o perioada mai rebela. Orice i-as psune zice "Nu". Per ansamblu e OK insa nu prea am io rabdare sa-i explic ce si cum... Spre deosebire de doamna Mandica...
Io nu stiu cum o sa fac cu scapatul de pampers noaptea. Face la pipi.... E pampersul plin. Partea mai naspa e ca nu dormim cu el si e si dormitorul in celalalt capat al apart(nu ca ar fi imnes dar totusi...).
AMIK, Petru a scapat de dat papa, imbracat copilul dimineata, ca sunt io acasa... El doar il duce. Bine si asa, ca i s-a mai rupt si lui sufletu .
M-a mancat undeva sa merg la Iosup. Dupa ce eco de 13 sapt OK (pliu nucal in limite normale), eco de 18 sapt OK si triplu test super, acu, la 22 sapt cica e o mica discordanta intre dimensiunile craniului (mai mic cu 5%) si dimensiunile femurului (mai mare un pic). Si mi-a zis ca pliul nucal e de 4,6 mm (cand l-am intrebat cat ar trebui sa fie, mi-a zis ca pana in 6 mm). Io stiam dupa 12-14 sapt, cand pliul nucal tre sa fie mai mic de 3 mm, masuratoarea asta nu mai e relevanta.
Mi-a spus ca s-ar putea sa aiba el picioarele mai lungi (ar putea semana nu cu maica-sa ci cu taica-su ). Asa ca pana marti cand merg la doftorul meu si joi cand m-am programat si la Tutunaru, stau si io pe ghimpi. Greu mai fetelor cu emotiile astea din sarcina... Doamne ajuta sa fie bine!!!
Pupa Crisa
Crisotexa (21 +) si Tudor (8 iulie 2003)
anamaria spune:
crisa - nu-ti mai afce atatea probleme cu bebe, probabil ca e ok, are doar picioare de altlet!
cat despre pampersul de noapte... sa stii ca cel mai probabil, desi pampersul e full, el face pishu dimineata la trezire, doar 1 data! cand va fi pregatit va reusi sa ajunga si la olitza!
si noi avem dormitorul in capu' opus al apartamentului (da din 'fericire' e suficient de mic - cred ca iti amintesti). eu nu i-am trezit niciodata pe pici pt pipi. cata vreme nu se putea trezi ei singuri, in caz ca au nevoie noaptea, am folosit pampers. adica pana pe la 2 ani si 8-9 luni, cred. apoi cand au inceput sa spuna, treaba s-a rezolvat de la sine... asa ca... RABDARE!
delphin - am vazut pozele, ai un mic artist super simpatic!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
pufulet spune:
Prima saptamana de gradinita Mara a mers vesela , fara probleme.Apoi a inceput sa spuna ca ea nu vrea sa doarma acolo.Joi a ramas plangand, iar vineri a facut un adevarat circ,urla si nu mai vroia sa se dea jos din bratele sotului meu.Dupa masa cu mici intermitente plange ca nu mai vrea la gradi.Ne e tare mila de ea.Uneori imi vine sa cedez si sa nu o mai duc.
I-am facut analizele pt . gradi si i-a iesit pseudomonas aeruginosa in gat,pt. ca e o bacterie tare periculoasa i-am repetat analizele la alt laborator si i-a iesit altceva: stafilococ auriu.Ea nu are nici un simptom.Saptamana viitoare i le repetam iar ca nu vreau sa-I dau antibiotice degeaba. La gradi o primeste daca nu are streptococ betahemolitic, in rest nu conteaza ce are.
Pana la urma nu sunt chiar 37 de copii in grupa, ci numai 28.Unii s-au razgandit pe parcurs.
Ama - mama Marei(29.07.2003)si Sofiei(12.08.05)Poze
pufulet spune:
Bobi- Mara mesteca bronhovaom-ul dimineata pe stomacul gol.
Ama - mama Marei(29.07.2003)si Sofiei(12.08.05)Poze
bychi spune:
Crisa, stai linistita, ai incredere ca va fi bine! Macar sa aflii si parerile celorlalti doctori!
Noi am scapat de pampers noaptea (la sfatul Magdei) punandu-l noaptea de vreo 2 ori la pisu, pe la 12 si pe la 3 sau 4 dimineata. Si Tibi are camera in capatul celalalt al apart dar cand il auzeam in bebephone ca se agita in somn (el doarme fff linistit), mergeam si il puneam pe olita. De fiecare data facea. Dupa vreo 2 sapt a inceput sa protesteze ca ii deranjam somnul si am renuntat. Nici nu a am avut accidente; e drept ca si salteaua e tapetata cu paturici absorbante pt orice eventualitate.
Vineri a venit Tibi de la gradi fff fericit ca a luat o bulina...neagra! Cand l-am intrebat de ce, mi-a zis ff senin ca a batut o fetita care i-a luat nu stiu ce jucarie. Si a fost atat de obraznic acasa ca imi venea sa-l dau afara. Dupa somnul de pranz s-a mai calmat. Cert e ca l-a schimbat gradinita. Vineri nici nu voia sa mai plece de la gradi cand s-a dus bunicul sa-l ia.
Gaby, daca stiam ca mergeti la teatru ne vorbeam si ne intalneam. Am fost si noi dar am rezistat pana la sfarsit. I-a placut mult desi putin diferit de ce cunostea el despre poveste.
Bychi
Marox spune:
Mey, din cite am citit eu pe aici se pare ca Alex ramine singurul copil caruia ii place la gradinita? El e foarte incintat, se scoala dimineata cu placere, niciodata nu face mofturi. In plus, a avut saracu' de suportat citeva schimbari.
Asistenta maternala ne-a lasat balta cu Alex, in sensul ca nu mai poate sa-l tina dupa masa. Facuse cerere ca sa-i aprobe inca un copil (Alex, care desi marge la gradi, daca-l lasam dupa masa era considerat full time) si nu i-au acceptat-o. Asa ca i-a fost frica de controale si ne-a zis pas. Tot e bine insa ca-l tine in vacantele mici (2 sapt in oct, in februarie si in aprilie) si miercurea cind aici nu e scoala.
Dimineata il duc la "Garderie" (e un serviciu municipal unde parintii lasa copii incepind cu ora 7, urmind ca de acolo sa plece cu totii, cu autobuzul la gradinita-600 m, dar fara un nr corespunzator de insotitori nu pot merge pe strada). Alex e teribil de incintat de autobuz, asta-i place lui, numai de el imi tot vorbeste.
La prinz maninca la cantina. Am descoperit ca de cind e acolo si-a imbunatatit randamentul si la mesele de acasa.
Dupa masa e siesta obligatorie, el spune ca doarme, iar auxiliara care se ocupa de ei mi-a confirmat-o.
La ora 16.30 ii ia din nou autobuzul si-i depune la "Garderie". Pina il ia Christophe la 5 si un pic are tmp sa-si manince gustarea (noi i-o dam dimineata, peste zi ramine acolo intr-un dulap).
Ghiozdanul il duce lunea si-l recupereaza vinerea. I-au dat de la scoala un caiet studentesc unde educatoarea ne indemna sa contribuim si noi, sa povestim evenimentele importante din viata lui in anul asta scolar, pe linga ce va povesti ea din ceea ce se intimpla la scoala. Prima tema pt acasa a fost sa povestim vacanta. I-am decupat poze scanate din Germania, iar el le-a lipit.
Cam astea-s vestile...
Andra, am citit ca astepti un eveniment fericit . Multa sanatate si o sarcina cit mai usoara!
Kehleyr spune:
Mda... Noi am facut vineri noaptea o febra ingrozitoare, a avut 38.8. Eu nu prea am trecut prin din astea, stiu ca-s mamici mai patite ca mine, dar eu m-am speriat... Se pare ca s-a procopsit si ea cu minunata viroza (sau una dintre minunatele vioze) care bantuie prin oras. Dar asa a tinut-o si ieri si azi, numai cu febra, fara alte simptome... numai un pic de muci si un pic de raguseala, dar nici macar tuse. Seara asta a fost prima fara febra si fara paracetamol.
Si de bine ce ne-am linistit cu asta, am descoperit chiar inainte sa ne culcam ca i se clatina un dintisor din fata . Destul de tare. Cred ca i se trage de la una din multiplele cazaturi pe care le ia. Ma tem ca nu va mai putea fi salvat, sper sa ajung maine la o clinica specializata pentru copii, daca mai citeste careva in noaptea asta si are un raspuns pentru mine poate sa il posteze la "parintii intreaba,..."
La gradi nu mergem nici maine, upa viroza asta vreau sa fiu sigura ca nu are vreo recadere. Stiu ca nu trebuie sa ma astept la mare lucru de la gradinitele de stat, ca mi-am ales-o cu mana mea, dar pana acum sunt cam deceptionata. Cand aud de la Magda ca ei au webcam... Eu habar nu am ce face fata mea toata ziua, ca educatoarele mai ne povestesc, dar la cati copii sunt, nu pot fi ele atente numai la a mea.
Anamaria - spor la invatat. Eu ma simt asa casnica .
Crisa - asa, din amintiri: pana la 11-12 saptamani se masoara translucenta nucala, apoi se masoara pliul. Nu stiu in ce consta diferenta, dar trebuie sa existe una. Translucenta e cea mai edificatoare dintre cele doua.
Andra - o sa fie si poze. Dar la noi nu se posteaza pana nu le editeaza tati sa fie supercalifragilistice .
romana_74 spune:
Toata ziua ieri am fost la tara la bunica mea. Acolo bineinteles ca Matei a vrut kk, dar unde?! Va dati seama ca nu putea sa faca afara la o buda de tara , nici macar nu aveam adaptorul, dar nu cred ca era bun. Asa ca a tinut si acasa a inceput sa urle ca il doare burtica ca ii vine sa vomeze, dupa o zi de nemancat, ca vrea pampers si sub nici o forma nu sta pe wc. Am cedat si i-am pus pampers si a facut o tona dupa care a inceput sa rupa frigiderul. A mancat ca un lup! S-a culcat linistit si satul! Cred ca nu reusim degraba... Imi vine sa plang!
In rest Luca e bine, habar nu am ce are ca noaptea il apuca dansul pe la 1 si se distreaza pana pe la 3. Rade, vorbeste, danseaza si face tot felul de figuri... e tare umflat la masele si dinti si parac ii iasa a doua measea, dar sa fie de acolo?! Dimineata e DURACELL, parca a dormit toata noaptea! Nu stiu cum voi rezista ca de la 1 oct merg la munca! Cred ca voi dormi la birou!!!
ROMANA , MATEI(04.07.2003) si LUCA (28.08.2005)
alexandrueduard spune:
Buna dimineata!
Dana: sa stii ca nu e asa de bine ca are camera web la gradi, pentru ca prea stai cu ochii pe ea. Ca exemplu: vineri l-am vazut cum a cazut, l-au luat si au iesit cu el din camera. Si am stat cu sufletul la gura pana au venit inapoi. Era o simpla julitura la cap. A alunecat pe o jucarie. Daca vad grupa lui si nu-l vad pe el (poate fi in alt colt al camerei unde camera nu are raza de actiune), incep sa ma intreb daca nu cumva a coborat si nu l-a vazut nimeni. Deci iti spun: nu e bine. Ma bucur ca la serviciu nu imi merge acest program.
Si cred ca se putea imbolnavi la fel si la o gradinita particulara. Nu-ti mai face atatea griji, ai sa vezi ca se vor obisnui si cu virusii astia nenorociti. Nasul curgator face parte din starea normala a lui Alex, de ceva timp incoace. Sanatate multa si grabnica!
Vad ca aproape toti copilasii sunt putini schimbati de gradinita. Alex e mai linistit, se joaca mai frumos cu copiii, dar si putin mai incapatanat. Si la el fraza: "nu mai vreau la gradinita, mami" se poate auzi de zeci de ori pe zi. Si mai bazaie putin cand il las.
Crisa: iti spun eu ca totul va fi bine si mi se pare normal ca baietelul sa aiba picioare lungi, cunoscandu-l pe taica-su.Sanatate multa!
Bychi: normal ca era fericit de bulina: alba, neagra, rosie, ce conteza, bulina sa fie. Alex a primit si el doua stelute pentru faptul ca a pictat fumos.
romana_74: mititelul, ce mult s-a abtinut el sa nu faca. Ai rabdare cu el si ai sa vezi ca se va obisnui.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’
gio spune:
Buna fetele,
ati scris o gramada si oricat as vrea sa va raspund la fiecare in parte nu cred ca imi mai amintesc...
In primul rand Crisa, eu d'aia nu am duc la Iosup; nu stiu de ce dar nu am o parere buna despre el si nu mi-o pot schimba. In primul rand e medic generalist cu competenta si eco; nu stiu de unde vine notorietatea lui. Eu zic sa te linistesti; mie la eco imi arata mereu un grafic si daca se incadreaza in limite totul e ok. Taisia avea mereu capul mai mare cu o sapt si femurul mai mic cu o sapt...si uite ca e normal copilul...
Despre gradi, mersi Anamaria pt sfaturi. Vad ca nu e Taisia singura violenta; cred ca e o reactia la gradi, clar.
Sa va spun cum e la noi: tipele sunt ambele tinere, una cica are 12 ani de experienta, pe la 30 si ceva; alta mai tanara, in primul an. Vineri au stat amandoua program intreg spre exemplu. Copii vin max 20.
Cam jumatate pleaca la pranza si jumatate raman sa doarma. Educatoarele mi-au spus ca in primele 2 sapt nu au activitati cu ei in mod special, dupa incep dupa programa. Urmeaza sa facem sedinta cu parintii si vedem atunci. Taisia a inceput sa-mi mai spuna ce face acolo. Marti a fost punctul culminant, cand a tras niste copii de par si mi-a spus senina ce a facut, n-are nici o jena. Apoi miercuri a fost cuminte, joi asa si asa (cica a alergat cu calutul) iar vineri a fost bine iar. Ma gandesc ca i-au si placut ca au dansat. Mi-a cantat Alunelul intruna, plus joculetul acela cu tuna...ploua, a iesit soarele...In rest sapt asta au teatru de papusi si am dat deja bani pt un caiet individual.
Cu debaraua am lasat-o balta pt ca nu a mai zis nimic si nu parea speriata; sigur nu au lasat-o pe intuneric ca ar fi aflat toata gradinita (taisia doarme numai cu lumina aprinsa).
Romana 74, si Taisia se tine de la kk, face la 2-3 zile, nu neaparat ca ar fi constipata desi daca sta asa mult e clar ca se chinuie saraca, ci pt ca nu vrea sa faca. remedii n-am gasit; cand e la mama face zilnic ca se baga in dusul lor care arata ca un ozn si face acolo.
Dana, eu zic sa astepti sa vezi cum e cu gradi, conteaza ff mult, am vazut pe propria piele, sa vb zilnic cu educatoarele ce face copilul. Asa tin minte si lucreaza cu placere cu el (mi-a zis clar o prietena educatoare ca e f imp sa stai de vorba cu ele). Plus ca eu vineri le-a mdus niste prajituri/suc sa aiba dupa-amiaza la somn si au fos tatre incantate..bleah...dar e necesar.
Va pup fetele si ma vb
21 +