Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Va pup fetele, bafta in continuare la gradi si sanatate multa piticilor !
cat despre apucaturi nici noi nu prea avem cu ce ne lauda !! doar ca-i place, nu a plans deloc iar la pranz nu vrea acasa, normal la cate jucarii au acolo !!

oricum cred ca-i place fiindca sunt cam de capul lor si e o gradi particulara, ce folos !!

Nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

au am avut un w-e de cosmar, Luca a racit de vineri, asa ca vineri noapte ne-am trezit din ora-n ora, pina la 6 cind s-a trezit si nu a mai adormit decit pe la 8. Vineri nu putea respira de nas, simbata la fel, iar azi-noapte nu putea dormi de tuse, o tuse horror din 10 in 10 secunde... realmente nu mai stiam ce sa-i fac sa poata adormi. Iarasi noapte semi-alba, a adormit bine dupa 6, iar la 9 trageam de el sa-l scol sa plecam. Nu l-am dus la gradi in conditiile astea, desi de acolo s-a procopsit cu raceala, asta e . Acum m-a luat si pe mine, deocamdata am nasul infundat, sper sa nu ajung la tuse ca e jale mare.

Simbata am dat si eu o tura pe la Baby expo, unde m-am ales cu creme anti-vergeturi, ceva jucarele Casa-retro si sosete fr. dragut colorate ptr dl. Luca. Oricum m-am abtinut sa ma uit ca ma grabeam, dar m-am si gindit ca la urmatoarea editie o sa am mai multe de cumparat, sa nu ma irosesc de-acum

Crisa - hai ca m-ai incurajat cu Iosup , eu care-mi facusem "preventiv" o programare la el pe la 12 saptamini... are rost sa ma duc?

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Mai fet

Crisotexa (22 +) si Tudor (8 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Crisa: mie mi-a zis Iosup, la 24 sapt., ca lichidul amniotic are aspect transsonic impur. Cand l-am rugat sa-mi explice mi-a spus ca-mi va explica dr. Puia. Felul in care mi-a spus chestia asta m-a facut sa cred ca e ceva f. grav. A doua zi l-am sunat pe dr. caci nu mai aveam liniste. Era ceva absolut banal. Fusesem balonata iar imaginea eco nu era clara. Asa ca eu zic sa stai linistita!

Bibi: dr. pediatru s-a referit la faptul ca va avea grija Vladut sa aduca acasa de la gradi "culturi de virusi", ceea ce nu e departe de adevar. Din prima sapt. a facut viroza despre care se plang si celelalte fete. Din fericire pt noi a facut o forma usoara, fiind sub tratament cu Lantigen B(exact asa ne-a zis pediatrul: sa-i dam Lantigen, caci in cel mai rau caz va face viroze, dar intr-o forma mult mai usoara).

Andra: eu zic sa mananci lamai/ sa bei zeama de lamaie, iar daca te doare gatul poti sa incerci si cu propolis. Mare atentie sa nu faci febra, caci e un lucru f.periculos pt sarcina, mai ales in primele 12 sapt!

Despre gradi, niciun succes in pregatirea psihologica a copilului! A devenit reticent. Nu mai vrea sa iasa din casa de frica sa nu fie dus la gradinita! A inceput sa faca un adevarat circ de fiecare data cand e scos afara. Educatoarea(care e o cunostinta) ne-a zis ca e surprinsa de faptul ca se comporta astfel, caci acolo s-a acomodat excelent. In plus, eu mai am de pregatit moral si pe tati, caci trebuie sa se trezeasca zilnic f.devreme ca sa-l duca pe Vladut la gradinita(el se duce la serviciu doar 2 zile/sapt-24h, iar acum are program de trezit dim. full time). Aseara mi-a zis ca daca ploua nu-l mai duce la gradi. Ghinionul lui ca a rasarit soarele la prima ora a diminetii!

de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetele,

Si Irinuca e bolnavioara, a doua oara in trei saptamani de cand a inceput gradinita. De vineri seara a inceput cu nasu' si azi am ajuns deja la temparatura 38 si nas super mucios in ciuda tratamentului aplicat. Asa ca sta acasa si azi si maine si s-ar putea si poimaine. Mi-e ciuda ca parca vad ca dupa 5 zile de stat acasa iar incep figurile ca nu vrea la gradinita. Saptamana trecuta a fost destul de nasol dimineata. Intram in gradinita cu ea in brate si aveam mari probleme s-o dau jos si sa plec. Asta dupa ce primele doua saptamani n-a zis nici pas si s-a uitat la alti cum plang in saptamana a treia dupa ce a fost prima data bolnava a inceput si ea sa planga si sa-mi zica toata ziua ca nu vrea la gradi asta si pe fondul unei altercatii cu un baietel care a fost prea dragastos si a imbrancit-o cand a luat-o in brate.
Si Irina are cat de cat activitati la gradinita. Ii piseaza cu engleza asa ca toata ziua copilu meu zice "one, two, tli, fog" , mi-a adus o felicitare cu o floricia acasa (decupata de educatoare si lipita de ea), in fiecare zi la gazeta de perete sunt afisate desenele copiilor.
Si Irina dupa ce a inceput gradinita a devenit mult mai agitata dupa amiaza acasa. N-are stare si rabdare sa faca ceva, mai degraba arunca , sare si alearga si parca se crizeaza mai repede.

Pa Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

Noi sint in regula cu gradinita. Fara plansete, doar o mica miorlaiala in prima zi si gata. Acum ii place, vrea la gradi, o pup dimineatza cand o las acolo si imi spune Pa, mami...so, nu plec pe furis. Cu acomodarea n-am avut probleme, in prima zi am inteles ca atunci cand mancau de pranz, se ridicase de la locul ei si inspecta faruriile celorlalti sa nu cumva sa manance altceva decat ea si le facea copiilor observatii de genul: "vezi ca n-ai terminat de mancat".
Si tot in prima zi, si-a luat scaunul si l-a asezat langa doamna invatatoare( motivul pentru care ii zice asa, mi-e si mie strain) si a stat acolo de vorba cu ea, in loc sa se joace cu ceilalti copii.

Cu mancatul in continuare nu avem probleme. Mananca singura de aproape 1 an, asa ca la gradi de abia in a patra zi, am catadicsit sa intreb educatoarea daca mananca sau nu. Raspunsul a fost asa cum ma asteptam:"aaaaaa, cu ea nu avem probleme. chiar ne-a cerut azi struguri de trei ori". De parca nu stiam ce am crescut.

Ma bucur foarte tare ca nu sint nici 20 in grupa. Pana acum, mai mult de 16-17 n-au venit, ceea ce pentru o gradi de stat mi se pare foarte tare. Si mai sint si doua ingrijitoare.

Altfel, vineri le-a dat o tema, sa desenze un mar, sa-l coloreze fara sa depaseasca conturul. Evident ca Maya si inca vreo 5,6 ca ea, au depasit. Desenele fiind afisate, m-am uitat si eu la operele celorlalti. Frate, era un mar colorat....ptiuuu, nici eu nu l-as fi colorat mai bine. Si cica, autorul nu are nici trei ani.

Cantecele chitatie si ea pe acasa, invatate la gradi-zice-, dar Maya este oricum mai cantacioasa de felul ei..adica ingana orice melodie pe care o aude si pe cele pe care le stie le canta singura cand o apuca. Mai nou este fan Robbie Williams si isi pune in dvd cu cun concert si il imita intr-un fel unic. In loc de microfon are o creion chinezesc...Aaaa, ca mi-am adus aminte, asta-vara avea o rochita pe ea si o intreaba mama cand o vede:
"Vai, ce rochita frumoasa. de unde o ai?"
Maya: mi-a adus-o Robbie. (aka Robbie Williams)
Mama (putin intrigata, uitandu-se la mine intrebator): Este f frumoasa. Si ce ti-a spus cand ti-a dat-o?
Maya: Ca ma iubeste. Dar daca murdaresc rochita, nu o sa mai iubeasca.

Scuzati paranteza, revenim la gradi.

Caractericarea educatoarei pana acum.. intr-o zi mi-a spus ca este abila, in alta ca este sensibila ( ca se jucau toti in curte la leagane, tobogane, iar Maya aduna frunze si le planta in nisip) neatenta si curioasa ( ca stau toti pe scaune la diverse activitati si Maya o ia la picior prin clasa sa mai verifice prin dulapuri). Cam atat dupa prima saptamana.

V-am spus ca este aceeasi gradi la care a mers si Razvan?

In schimb, dupa numai o saptamana este muuuuut mai obraznica si deja ma surprinde cu niste cuvinte.
Ex. Mergeam pe strada, urca un taximetrist cu masina pe trotuar si o aud pe fie-mea: vrei sa-ti sparg dintii? Poftim?????
Tot de cateva zile, cand nu-i convine ceva la mine sau la Razvan, ne intoarce spatele si boscorodeste crezand ca nu o auzim: scarbosule.
Alta imbogatire lingvistica.
Si tot zilele trecute, urcam scarile sa intram in casa si a auzit usa de la intrarea in bloc trantindu-se mai tare, la care zice: "afurisitii, cum trantesc usa."..bine, intre noi fie vorba, pe asta cred ca a capatat-o de la soacra-mea.

Asta asa, sa nu ziceti ca nu mai scriu.....

Mergi la inceput

Scrisem de dimineata un mesaj (noroc ca l-am salvat) si mi-a cazut netul care va dati seama ca e prietenul meu de neinlocuit..
Suna cam asa:
Mai fetelor,
Jale mare cu gradinita. De dimineata, Tudor era super vesel (ca de obicei). Cand a vazut ca il imbrac de "oras" a inceput sa puna intrebari: unde mergem (io ii spuneam ca la plimbare, ca mi-era ca daca afla de gradinitza nu mai mananca), daca se intoarce acasa, ca sa ma gaseasca acasa etc... A plecat cu tati fara planset insa a plans pe drum si acolo, ca am uitat sa i-l dau pe Bodolica de plus (o imitatie reusita a lui Bodo). Probabil ca e tovarasul lui de suferinta...

Acum, ca e plecat Tudor, are si Bodo parte de mai multe mangaieri . Noroc cu el. A fost alinarea mea si la sarcina cu Tudor si la asta...

Am uitat sa va spun ca de ceva vreme, Tudor se poaca asa de frumos cu Bodo. Bine, cu mine sau bona in preajma. Sunt clipele in care Tudor rade din tot sufletul.. Mi-e tare drag de ei!!!

KEHLEYR, nu trebuie sa iti faci reprosuri cu gradinitza, din cauza faptului ca a racit Stefania. Racesc si la particulare, sa stii. Cred ca tu iti faci griji din cauza Sofiei insa procesul de imunizare prin contactarea virusilor face parte din cursul firesc al naturii. Sanatate multa!!!

ANDRA, sanatate si lui Luca!!! He, he, stiam io ca tu nu scapi Baby Expo. Ce-as mai fi tras si io un ochi pe acolo... Cu Iosup nu stiu ce sa zic. Omul mi-a zis ce a observat. Era normal. Interpretarea o va face medicul meu, functie de celealte ecografii, triplu test etc. Vorba Martei, o zicea el linistitor dar a reusit sa bage sperietii in mine.... M-am tot chiombanit la ecografiile de la Tudor si Mara si am vazut ca au fost diferente intre cap si picioare. Intr-adevar Tudor are picioare si degete lungi. Meritul lui tac-su. Si era perfecta, fara malformatii, numai ca prea mica sa aiba sanse.... . O sa merg maine la o geneticiana la sSpitalul Titan, cu toate analizele si vad ce ma sfatuieste. La o adica poate mai fac o eco acolo .

Sa va spun o faza. Io nu m-am dus in viata mea la ghicitoare, nu pentru ca nu cred in soarta ci pentru ca nu vad ce rost are sa stii din vreme ce-o sa ti se intample. Vezi pe parcurs . Acum multa vreme, s-a dus mama insa, la una tare vestita (nu-s ce i-a venit si ei atunci). I-a spus ca o sa am doi baieti... Cand am ramas gravida cu Mara si mi s-a spus ca e fata, mi-am adus aminte de asta si mi-am spus "Ete ca a gresit vrajitoarea...". Se pare insa ca nu....

Intre timp a venit copilu de la gradi. A facut pipi pe el la somnul de pranz... A scartait un pic la pranz... Maine avem sedinta cu parintii (abia astept)si de miercuri nu mai merge la gradi datorita Summitului .

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

eu lucrez in perioada summitului!proiect phare cu deadline-ul 29 sept.ca sa nu mai zic ca in aceasi zi ai mei sarbatoresc 50 ani ai mamei + nunta de argint!asa ma oftic pt zilele astea...trebuia sa am o minivacanta cu fata mea!

alexandra e foarte bine, nu mai plange, mananca, dar in continuare nu doarme.este racita, doar mucioasa, ca si ma-sa!

Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

Azi am fost si eu cu baietzii la gradi. Trebuia sa duc 1,2 mil lei pt. rechizite si fondul clasei. La noi sedinta cu parintii a fost deja si s-a hotarat sa se cumpere rechizitele necesare pt. tot anul. David a fost destul de interesat de ce se intampla pe acolo. Gradinitza i-a plcut si mai ca nu se dadea plecat, dar nu ma amagesc. Erau putzini copii cand am ajuns noi (pe la ora 14.00) si doar o fetitza plangea, dar plangea nene ca, la un moment dat, ma busise si pe mine plansul de mila ei. Nu stiu cum o sa facem noi cu dusul la gradi, ca Nana e fraiera de felul ei, Cornel e sensibilos pana la Dumneze iar eu sunt inca hormonala...cred ca o se ne impingem de la spate dimineatza

Mergi la inceput

De dimineata, in drum spre doftor, l-am lasat pe Tudor la gradi. Daca ati vedea cum il tine pe Bodolica de plus, la piept..... Ma gandeam ca scene cu plansete. De unde!!! Pa mami, pa tati si gata.... Sper ca dupa cele 5 zile de stat acasa, care urmeaza, sa nu o luam de la capat. Oricum, e clar ca suntem pe drumul cel bun...

BIBI, copii nostri is cam la fel. Io zic sa nu iti faci probleme.

Am fost la geneticiana. M-a linistit. Pliul nucal la 22 de sapt nu are relevanta (la 13 era OK 1,6 mm) si referitor la cap si femur, era un raport care trebuiua sa fie mai mare de 50% si ceva si la mine era 85%. Triplul test e foarte bun (la sindrom down - media pentru varsta mea e de 1:250 iar riscul meu personal a iesit de 1:2500). Insa, desi analizele sunt foarte bune, cum ma asteptam, mi-a recomandat amniocenteza ca am peste 35 de ani, respectiv 36. Avand in vedere ca am cerclaj, ca ma simt cam sensibiloasa, mi-e frica sa il fac, asa ca zic pas. Cu Dumnezeu inainte!!!

Pupa Crisa

Mergi la inceput