Mamici aspirante din nou - 20
Raspunsuri - Pagina 10
Ioanatugs spune:
Buna mamici dragi!
I-mi pare rau ca vin si eu cu o veste nu tocmai buna. Dupa prima mea sarcina pierduta acum doi ani, eu am facut un lung sir de analize, ca sa aflu motivul pierderii sarcinii si concluzia a fost ca doar tomografia a fost cauza. Acum dupa a doua sarcina pierduta, am luat-o invers sotul: spermograma si analize de sange. Dr. meu a spus ca sunt si cauze masculine in pierderea unei sarcini, daca spermatozoidul nu a fost tocmai perfect, embrionul nu se formeaza cum ar trebui.Asa ca am fost la I.D.S. azi dimineata cu sotul la celebra dr. Matei, care e o draguta si o finuta si a inceput asa: avem probleme cu sotul! Am crezut ca lesin, noroc ca eram pe scaun, diagnosticul : OLIGOASTENOZOOSPERMIE - moderata, spermatozoizi 7,2 mil., mobilitate totala 80% si progresiva(a+b)=35%. M-a intrebat daca am ramas gravi si la ce intervale de timp, i-am spus ca la diferenta de ceva ani intre si mi-a spus ca aceasta e cauza. I-am spus ca totusi am ramas de mai multe ori cu sotul si ea le-a numit accidente fericite. Singura solutie : inseminari intrauterine cat mai repede si cat mai multe, pane se obtine sarcina si sa ne grabim. Am crezut ca mor acolo, nu-mi venea sa cred, mi se parea ca sunt intr-un vis urat si vroiam sa ma trezesc. Sotul meu, saracul era atat de socat, incat nici nu mai putea vorbi. Il intreba doctorita in ce mediu lucreaza, daca a avut probleme in copilarie s.a.m.d. si concluzia e ca s-a format de la caldura excesiva din bucatarie. I-am explicat ca avem restaurant cu specific si ca lucreaza cu flacari de jumatate de metru si a zis ca de acolo i se trage. Are aproape 10 ani de cand lucreaza in bucatarie si ca nu e buna caldura excesiva pentru barbati. Deci pentru noi doar inseminarile ne pot salva, pentru ca se prepara sperma cu o solutie, care-i face mai iuti si mai vigurosi. Nu ne asteptam la asa un rezultat si nu am facut pina acum nici o spermograma, pentru ca am considerat ca, daca am ramas cu sotul el e ok. Acum insa se pare ca eu nu mai am nici o problema majora, insa avem probleme cu sotul, nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai fac! Mi-e mila de el, ca e foarte speriat si ma doare inima de parca eu am primit un asa dur diagnostic. Dar e optimist si ma incurajeaza el pe mine, caci altfel cred ca as fi innebunit! Asa e viata : cand incep problemele se tin lant, dar nu ma las, pina nu ma vad cu un copilas in brate!! Sper sa nu ma las!! Va pup si-mi cer scuze daca v-am intristat, nu asta a fost scopul. Vreau doar sa va promit ca o sa lupt in continuare!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
mariana_1976 spune:
Ioana tocmai am citit cu sufletul la gura ce vi s-a intimplat.Partea buna este ca ati fost la analize si acum aveti un plan de actiune sigur.
Asa este cu temperaturile ridicate,dar totusi este vorba de o oligoastenozoospermia doar moderata.V-a facut si morfologia ?(ca numai atunci se poate spune si despre calitatea lor,nu numai despre cantitate si mobilitate)
Uite,cunosc un caz foarte special de infertilitate masculina.E vorba de sotul american al verisoarei mele.Un tip formidabil,el avea aproape 40, ea peste 30 cind s-au cunoscut.Amindoi divortati,el tata a 4 copii,ea cu 2.Dar...isi doreau foarte mult un copil impreuna.
Problema a fost ca el avea vasectomie.Dupa cum probabil stii vasectomia este un procedeu mult mai sigur de sterilizare decit legarea trompelor la femei.Reversarea vasectomiei e o operatie foarte speciala si rara,costa mult si necesita microchirurgie, cu rezultate nu prea stralucite.Dupa ce cautasera saracii pe net un doctor cu rezultate bune,acesta le zice ca nu le poate garanta decit 50% rezultatul si sa nu-si faca sperante mari.In sfirsit ei nu renunta si desi media de timp pentru a obtine o sarcina in aceste conditii este intre 12-18 luni,ei o obtin in DOAR 2!!!
S-au dus la doctor cu flori,cu de toate si omul ala era uimit si el de asemenea rezultat.Le-a pus cazul lor chiar pe net la spatiul de marturii ale pacientilor.
Minunea nr.1 a fost insotita si de urmatoarea.Dupa botez,intimplator,verisoara mea a consultat niste carti care ofereau explicatia prenumelor din diferite tari.Asa a aflat ca in limba greaca veche prenumele copilului lor insemna "dar de la Domnul".
Eu cred ca nu numai medicina,dar si CINEVA de SUS are un rol enorm in realizarea visului vostru.Ma voi ruga pentru voi asa cum m-as rugat pentru noi inainte de a-l concepe pe Markus.
Sa ramineti optimisti fiindca este foarte important sa nu va lasati.
Mariana 17+
mama de Monica, Matei si Markus
Ioanatugs spune:
Mariana_1976 multumesc pentru suportul moral pe care mi-l oferi cu atata drag, de fiecare data! Fara voi, cred ca as innebuni de durere, nu ma voi lasa iubita!!!
Pe buletin mai scrie: forme tipice 32%, leucocite : 0.9mil, ph:7,4 si multe alte cifre, care nu stiu ce inseamna. Mi-a recomandat sa-i dau Zinc si sa faca si un control urologic la dr. Calamfirescu. Sunt cam bulversata, dar am gasit o cauza si sper sa o putem si solutiona cumva. Nu prea stiu incotro s-o apuc, daca aveam eu probleme majore, stiam cam pe unde sa ma duc si ce sa fac. Asa la el e diferit si stiu ca nu sunt prea multe solutii, sau remedii, poate doar Dumnezeu sa ne ajute cu o minune, cum frumos ai povestit despre cunostinta ta. Sper si ma rog la Dumnezeu sa fie o solutie si pentru visul nostru!!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
asi spune:
Ioana imi pare tare rau ca ati primit asa o veste
Acum trebuie sa va linistiti si sa treceti peste socul primirii vestii.Nu luati acum decizii si nu va grabiti sa trageti concluzii.Mai asteptati putin sa asimilati vestea si apoi faceti un plan de bataie.
Stiu ca e foarte greu dar dati-va timp sa intelegeti in ce situatie va aflati si cum trebuie abordata problema.Nu va aruncati acum cat sunteti disperati sa faceti ceva ca nu va iesi bine.
Foarte bine e ca exista sanse de a ramane gravida chiar daca trebuie sa faceti tratament si ISA sau alte tratamente.
Atata trebuie sa stiti ca EXISTA SANSE!Mari sau mici sunt sansele voastre si voi decideti pana unde veti merge.
Noi suntem alturi de tine.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
mamidevladut spune:
Va multumesc mult fete scumpe pentru suport si sustinere.Intr-adevar, e foarte greu, nici nu se poate spune in cuvinte durerea pe care o simt, si nu ma pot abtine sa nu calculez in continuare cate saptamani as fi avut. Daca nu il aveam pe Vladut cred ca acum eram terminata psihic, dar cu ajutorul lui si al sotului care a fost tot timpul langa mine, sper sa imi revin si sa o iau de la capat.Fizic eu m-am refacut complet, dar chiar nu stiu cand pot incerca din nou sa raman insarcinata, sper sa-mi spuna la urmatorul control dr. cat mai repede.
Ioana iubita fii increzatoare si o sa vezi ca DD le aranjeaza pe toate, nu dispera, eu iti tin pumnii sa fie bine si sa ne spui cat mai curand ca a venit bb.
Va pup si sper sa reusim toate cat mai curand
Iulia P. spune:
Mamidevladut, imi pare foarte rau pentru ceea ce ti s-a intamplat. Am pierdut si eu o sarcina si stiu cat este de greu. Dar, curaj, capul sus, ai sa vezi ca va fi bine data viitoare.
Ioana, imi pare rau si pentru vestile primite de tine, dar gandeste-te ca este mai bine sa cunosti cauza decat sa incerci orbeste si sa nu intelegi ce se intampla. Acum puteti lua o decizie avizata in legatura cu ceea ce este de facut. Curaj si pentru voi si sunt sigura ca totul se va termina cu bine.
Eu merg maine la ecograf si nu pot spune cu cat de mare nerabdare astept sa imi revad puiutul. Nu l-am mai vazut de peste 10 saptamani si mi se pare ca a trecut o vesnicie de atunci. Sunt curioasa cat este de voinic, caci mie mi-a intrat in cap ca va fi chiar mai mare decat fratiorul lui la nastere (Thomas a avut 4100g). Vom vedea... Sanatos sa fie! Revin cu vesti de la ecograf.
Va doresc o saptamana frumoasa!
Iulia P., Thomas Anthony (16 iunie 2004) si David Gregory (32+)
Our freedom starts with the prison we choose...
Nous sommes peut-être devenus aveugles et nous ne voulons pas le...voir.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dragos_popa/my_photos
Ioanatugs spune:
Asi ai mare dreptate asa ar trebui sa facem, dar putem??? Oricum vom incerca sa ne linistim sufleteste cumva, insa e foarte greu. Mai ales ca sambata pe 30.09.06 implinim sase ani de casnicie si as fi vrut sa fim macar un pic mai veseli. Dar ma gandesc, ca fac un lucru bun, o sa botez un copil cu numele pe care as fi vrut sa-l pun primului meu copil - Liviu. M-au napadit mii de amintiri de acum sase ani, cand ma chinuiam sa tin o sarcina si a trebuit sa fac acel cumplit avort. Daca ar fi fost totul bine acum ar fi implinit 6 anisori, dar uite ca viata nu e mereu asa cum ne-o dorim. "Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si in traista!" Incerc sa nu mai traiesc in trecut, sa-mi planific cumva viitorul, dar se pare ca nimic nu-mi iese, cum mi-as dori. Dar i-mi voi canaliza atentia asupra evenimentului ce va avea loc sambata la biserica si pe urma vom sarbatori putin.
Mamidevladut multumesc iubita de incurajari! Tu, cu lacrimi pe obraz, mai ai puterea sa ma incurajezi pe mine!! Esti un suflet deosebit si ai sa vezi ca Dumnezeu i-ti va asculta rugamintile si-ti va darui un al doilea bebelus. Sa crezi si se va intampla!! Eu inca nu m-am adunat de pe jos, inca ma simt ca un castel de nisip, risipit de valuri. Socul nostru a fost mult prea mare, pentru ca nu credeam ca sotul poate avea probleme. Era mai simplu daca incepeam investigatiile invers de la el si pe urma la mine, dar eu dadeam vina pe cate un chist aparut, pe faptul ca o trompa e mai subtire, pe n... motive, care de fapt nu puneau asa mari probleme in obtinerea unei sarcini. Uite ca, de ce mi-a fost frica, nu am scapat. Dar o sa ma ridic incet, incet si o sa cautam solutii, nu ne lasam asa usor infranti. Deja l-am programat pe sot la un urolog, pentru saptamana viitoare si acum asteptam acea consultatie, cu sufletul la gura. Multa sanatate i-ti doresc si cand i-ti da medicul unde verde, sa trageti tare, pentru ca acum e momentul cel mai propice unei noi sarcini.
Iulia.P intalnire placuta cu bebe la ecograf, sa ne arati si noua poza. Multumesc pentru tot
Sim mi-a facut bine ca te-am vazut, esti asa cum mi te imaginam, radioasa si frumoasa cu burtica!! I-ti sta foarte bine ca graviduta si sa stii ca Ruxi are dreptate, nu ti-ar strica sa ai trei copii. O sa fie minunat si stii ca Ruxandra stie ce stie, sau mai bine zis presimte ce se va intampla in viitor!!
sim spune:
Ioana si mie mi-a parut tare bine ca ne-am putut vedea. Ce pot spune, ca de fiecare data, te-am gasit o frumusete. Parca n-am putut sa-ti spun atunci, dar ma tot gandesc ce fetita frumoasa sta si isi asteapta randul undeva sus! Eu tot simt ca asteptarea voastra va da roade, niste roade de care veti fi tare mandri. Amandoi sunteti doi oameni luminosi, cu zambet cald, chiar daca voi stiti cat de trist va este sufletul acum. Dragii mei, nu va pierdeti increderea, pentru ca truda va va fi rasplatita. Vei vedea! Stii ce ma gandeam: dincolo de vestile rele, cred ca este si ceva bun aici...acum stiti macar care este directia, stiti ce aveti de facut.
Iulia asteptam vesti bune de la ecograf.
Noi suntem tare plimbareti si incercam sa profitam de perioada asta mai ingaduitoare de sarcina. Ultimele doua w/e-uri am fost la meciurile de tenis de la Open si apoi de la Cupa Davis. Am fost acolo cand a castigat Pavel al nostru si ce mandri am fost cu toata ploaia si vremea urata de duminica! Acum asteptam ziua de joi sa-l vedem in concert pe Edvin Marton, violonistul care a cantat dumnezeieste la Stradivarius-ul lui la Campionatele Mondiale de Patinaj de la Torino unde l-a acompaniat pe Evgeny Plushenko.
Va pup si va doresc o zi linistita!
Simona 23+ si Ruxi
asi spune:
Ioana sa nu uiti niciodata ca daca Dumnezeu inchide o usa intotdeauna deschide o fereastra.Cauta fereastra ta pentru ca e deschisa.Linistiti-va ,daca nu puteti pentru voi atunci pentru viitorul vostru puiut.
Mamidevladut imi pare rau de pierderea ta.E foarte bine ca te-ai recuperat fizic asta inseama ca in curand vei putea sa incerci iar.
Sim plimbaretilor!
asi spune:
Lory (beatriskiki) oare ce mai face?De mult nu am mai vazut-o.