sterilizare...pina cind?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: Alina1976
Subiect: Sterilizarea biberoanelor...pana cand?
Trimis la: 20/03/2007 19:24:19

Pana cand se sterilizeaza biberoanele?
Noi am inceput deja diversificarea...

Alina

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: madau
Raspuns la: 20/03/2007 19:45:27
Doctorii zic ca pana la 6 luni e suficient...eu le-am sterilizat pana la 1 an, dar cred ca am cam facut-o degeaba ptr ca la cat manca de pe jos,scame sau alte tampenii sau isi baga toate prostiile in gura...

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: mirela0521
Raspuns la: 20/03/2007 19:54:46
eu am inteles ca atata timp cat copilul bea lapte praf pt ca ramane auirea pe biberon, e mai mazgos/unsuros si capata si un miros ciudat biberonul de la laptele prf. asa ca trebuie neaparat fierte. eu am 7 biberoane 5 pt lapte, 1 pt suc fructe/ceai/apa si 1 pt supa crema pt ca nu o vrea la lingurita de nici o culoare. avand atat de multe, le folosesc o singura data asa ca le fierb o data pe zi pe toate.

Mirela + Rares (19 aug 2006)
poze

Autor: mirela0521
Raspuns la: 20/03/2007 19:56:23
al meu la 7 luni bea doar 3 bibe de lapte pe zi.

Mirela + Rares (19 aug 2006)
poze

Autor: Gabbriela
Raspuns la: 20/03/2007 20:04:56
eu nu am sterilizat deloc.. nu inteleg de ce trebuie sterilizate, daca le speli cu detergent de vase, le clatesti cu apa calda.
Oricum atinge marginea la patut cu cura, oricum atinge cu mainile aproape orice, si dupaia baga in gurita - ce rost are sa sterilizezi biberoanele?

Sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Eu i le-am sterilizat pina la 9 luni, cand am venit in Romania, doar nu era sa mai car si sterilizatorul cu noi in avion , iar apa plata i-am dat cand am inceput diversificarea si amestecat cu lapte praf de cand am iesit din spital, fara sa o mai fierb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CatXO spune:

Eu le sterilizez inca dupa fiecare utilizare i o sa le mai sterilizez pana trece si Daria de un an. Nu inteleg persoanele care spun ca sterilizeaza la saptamana sau la 2-3 saptamani. Ce sens mai are, ori le sterilizezi mereu ori nu le mai sterilizezi deloc.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns @cris@ spune:

baietelul meu are 1 an si 6 luni si eu am fiert biberoanele dupa fiecare folosire! le spal bine cu detergent, le clatesc si apoi le fierb! si o s-o fac probabil pana cand va refuza el singur biberonul! despre apa plata ce sa zic....ii dau de cand a inceput sa bea apa, supa i-o fac cu apa plata, ceaiul la fel, compotul s.a.m.d.....
si cu toate astea a facut enterocolita de 4 ori pana acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Noi am sterilizat biberoanele pana pe al 1 an si 6 luni. In ceea ce priveste apa plata, avand in vedere ca eu nu am avut lapte deloc si am mers pe formula inca din primele zile, laptele era facut cu apa plata. Dr. ne-a sfatuit si cand incepem diversificarea, supita sa o facem tot cu apa plata. Am gatit totul cu apa plata pana pe la 2 ani.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Initial creeata de roxica

buna dragi mamici!
vroiam sa va intreb si eu pina cind a-ti sterilizat biberoanele bebelusilor?
si o alta intrebare este de cind l-eati dat apa plata sa bea?..ca a mea cea fiarte si racita nu ii place si as incerca cu apa plata..are 9luni....

La 9 luni, parerea mea e ca e suficient de mare cat sa elimini sterilizarea zilnica. Sterilizeaza si tu biberoanele doar odata pe sapt. Iar cu apa plata e absolut ok sa-i dai si mult mai devreme. Inca de la 6 luni cand incepe diversificarea poti da apa plata la copil, ai grija insa sa nu fie puternic mineralizata (atentie, nu face confuzie cu aciditatea), unele ape plate, prin prisma izvorului din care provin sunt puternic mineralizate si nu sunt prea indicate pentru consum zilnic.
Dar daca stii ca fetita e mai sensibila, mai bolnavicioasa etc. atunci poti sa mai insisti cu sterilizarea biberoanelor.
Insa eu nu sunt adepta unei sterilizari excesive i njurul bebelusilor. Trebuie sa mai lasam sisitemu lor imunitar sa mai intre in contact cu microbii caci asa invata sa lupte si creste si imunitatea. Pe principiul ca daca nu te antrenezi, nici nu poti sa ajungi sa ridici haltere de 100 kg. La fel si cu imunitatea. Daca o protejezi prea mult, ramane neexersata .

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Consi spune:

Eu le-am sterlizat zilnic pana la 4 luni! Apoi pana la 6 luni o data pe saptamana! De la 6 luni spalate cu apa si detergent si clatite bine. Oricum acum baga in gura tot ce prinde, asa ca sistemul imunitar si-a inceput treaba.

Try poate intri si tu pe la Piersicutze de iul-aug 2006 (Clubul scutecelor). Ca sa-l "inscrii" pe Adrian. Noi te asteptam cu drag. Mai ales ca ai si experienta si poti sa ne-o impartasesti si noua.

Consi si Luca meu (19.07.2006)

atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

Eu le-am sterilizat pana la 6 luni, pe urma o data pe saptamana...acum are 8 luni si cred ca sunt cam 3 saptamani de cand nu le-am mai sterilizat . Legat de apa plata i-am facut lapte formula de cand s-a nascut...asa ii faceau in spital si am continuat si eu acasa...fara sa o fierb, doar incalzita!

bulinuta mamica de bulinel dragutel

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamea spune:

Eu le-am sterilizat zilnic pina am inceput diversificarea, pe la sase luni, pina pe la 9 luni le-am sterilizat de 2 ori pe saptamina si de atunci le spal foarte bine cu detergent si apa fierbinte. Nu am avut niciodata probleme si sper sa nici nu am.
Sunt de acord cu mamicile care au spus ca odata ce baga tot felul de obiecte in gurita, merg catelus prin casa si pe urma duc minuta la gurita, ca nu suntem chiar cu ochii pe ei tot timpul si inainte de-a duce mina la gurita, top la baie sa-i spalam pe minute, sau daca arunca jucaria pe jos, top si noi la spalat cu ea.
Sa fim sinceri e mai steril covorul decit sticluta spalata bine cu detergent si apa fierbinte?
Apa plata nu i-am dat inca, dar la noi in Bucovina apa inca este destul de buna, chiar si de la robinet, pe care i-o fierb si o racesc.

Dar ce faceti cu castronelul, lingurita, farfuriuta, canita, si pe ele le sterilizati, si daca da pana la ce varsta?

Pupici si

Arta este lunga, viata este scurta
Mamica de printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_ary spune:

Buna,

Eu pana pe la 6 luni eram foarte riguroasa in cea ce priveste igiena Arianei: sterilizat zilnic, de fapt cum spalam sticla o si sterilizam. Apoi o data pe saptamana, la 2 saptamani iar acum la 1.5 ani nu mai am o regula, ultima oara cred ca le-am sterilizat la 1-2 luni.
Pe la 6 luni am inceput diversificarea si tot atunci i-am introdus apa fiarta si racita. Dar foarte repede am trecut pe apa plata din comert (BORSEC, TUSNAD).

mary si gogoasa mica

Mergi la inceput