sarcina extrauterina

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Tabitha, imi pare foarte rau pentru ce ti s-a intamplat asemanator cu tine am patit si eu anul trecut, ovulatia pe stanga (am avut un singur folicul baban restul mititei de nebagat in seama la fel si in dreapta) si sarcina a fost pe trompa dreapta (expresia a fost "seems to be something on the right tube"), deci nesiguri. Insa in uter nu era nimic, la fel am inceput cu methotrexate, valorile cresteau in loc sa scada: explicatia lor a fost ca organismul pricepe mai greu ce are de facut. In total am avut 5 injectii cu methotrexate, doua luni mi-a luat sa elimin sarcina si dupa aia 3 luni pe bara se elimin urmele injectiilor. N-am avut nici sangerari, nici dureri, nici un alt simptom si am ramas tot asa cu nedumeriri dar daca...
Important este ca ai reusit sa ramai totusi, pe aici doctorii spun ca prima inseminare e mai mult de test, statistic foarte putine reusesc din prima, data viitoare o sa prinda unde trebuie.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

mari-lu: Marinescu mi-a zis clar ca pe trompa stanga am avut chist. In ian. pe trompa stanga avusesem hidrosalpinx. Pe biletul de iesire de acum scrie

"Diagnostic - Sarcina ampulara dreapta, Fimoza pavilionara stanga

Salpingotomie liniara cu evacuarea sarcinii prin laparoscopie.
Cadonoliza stanga
Incizia si evacuarea chistului ovar stanga
Testare ascendenta

Preumfreritoneu (adica cred umplere) CO2: Vizualizare: uter de volum si aspect normal; trompa stanga cu fimoza pavilionara; ovarul stang cu corp galben chistizat. Adezioliza pe marginea libera a pavilionului ce se deschide spontan. RAzbuzarea pavilionului prin puncte de electrocoagulare. Incizia corpului galben chistizat de la nivelul ovarului stang cu evacuarea unui lichid seros. Trompa dreapta cu pavilionul usor itenopat, cu o formatiune piolacee ampulara de cca. 14/6 mm, in tensiune. Incizie pe marginea libera cu evacuarea unui tesut cu aspect de sac ovular ce se trimite la ex AP. Electrocoagulare bipolara. Testare ascendenta - permeabilitate tubara bilaterala."

Nu stiu daca am inteles si am scris totul corect, asta e. Sper sa intelegeti ceva si voi.

Ecografic, pe trompa dreapta nu s-a vazut ABSOLUT NIMIC. LA palpare nu ma durea nimic, numai cand imi facea eco endovaginal simteam o presiune un pic cand apasau pe trompa stanga pe acea formatiune crezuta de ei SEU. Rezultatul la analiza patologica il iau peste cel putin o luna. Aveti ide, se plateste ceva in acel moment, cand se ridica rezultatul?

Oana_B: la mine a fost a patra IAD, primele 3 nereusite. Lasa ca anul 2007 va fi unul mai bun, cel putin pemtru mine eu asa sper.

cristinici: scurgeri maronii am avut o singura zi, asta e. Bine ca s-a terminat deocamdata si ca pot, daca vreau, sa o iau de la capat. Multe dintre fete nu au aceasta sansa. Trebuie sa vedem partea plina a paharului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Ai avut corpul galben pe stanga si sarcina pe trompa dreapta????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

lachione, e corp galben chistizat, adica chistu'.

Tabitha, io nu prea pot sa cred ca totusi n-a fost SEU. Biletul de iesire este destul de complet si firesc pt o sarcina extrauterina...

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

In cazuri f rare, trompa poate capta ovulul celuilalt ovar.Sincer, nu mi-e clar cum, dar este demonstrat.
Ca sa nu mai spunem ca de multe ori, dr nu iau in seama foliculii mici si tu habar nu ai ca exista.
Daca nu ma insel, o pacienta a Moisei, inseminata pe un singur folicul a avut in final gemeni cu placente diferite! Deci au fost 2 foliculi. Stiu ca a fost atunci o discutie pe forum si Moisa i-ar fi spus fetei ca ea nu are habar de unde a iesit al doilea folicul pt ca la momentul inseminarii, nu "misca" nimic pe acolo.

Tabitha, parerea mea este ca fost SEU.
O nesansa intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Tabitha, stiu ca ai multe semne de intrebare vis-a-vis de experienta cumplita prin care ai trecut...

La a doua SEU a mea , de anu trecut ( m-am operat fix pe 5 august ca si tine ) - am facut ecografie din 2 in 2 zile , tot sperand sa se vada ceva pe trompa ( pentru ca presimteam ca nu e in regula )... si nici la mine nu s-a vazut absolut nimic . Iar dureri ioc ... Asa simteam din cand in cand niste gadilituri, si nimic mai mult !

In momentul cand trompa a facut poc ...n-au mai fost dubii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari-lu spune:

Tabitharezultatul cert il vei avea d la anatomo.pat.Nu vei plati,banuiesc ca n-ai platit nici spitalizarea ,daca lucrezi si virezi contributia la sist asigurarilor d sanatate.
Inteleg ca chistul a fost in ovar daca era d corp galben,e o confuzie ecografica ca ar fi in trompa.Iar formatiunea violacee in drt era SEU,fiind violacee inseamna ca nu mai evolua si s putea rupe trompa,bine ca ai scapat si ai ambele trompe permeabile.
sa t refaci, esti o luptatoare si o invingatoare!

Maria si minunea din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Am si eu o intrebare. Este posibil sa fie SEU in conditiile in care ciclul a fost, as spune, normal (ca durata si cantitate) si am dureri din cand in cand, intr-o parte sau in alta?

Sunt in permanenta ingrijorata de SEU in fiecare luna in care nu apare sarcina.

Stiti cumva la cat timp de la potentiala conceptie dozarea de beta HCG din sange arata sarcina? Nu sunt foarte sigura daca acest hormon se secreta din momentul conceptiei sau al implantarii.

Tabitha am citit cu sufletul la gura povestea ta si am ramas destul de surprinsa atunci cand am citit ca era vorba de SEU. Ce mai faci?

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

val este posibil sa fie SEV in cazul in care ai avut CM normal. La mine asa a fost , singurul simptom ca dupa CM la 2 zile am avut niste scurgeri maronii, drept pt care m-am dus la dr.Hcg arata sarcina dupa prima zi de intarziere a CM.
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

merci mult Cristinici. tunci o sa imi fac cate un beta HSG in fiecare luna ca sa stiu care este situatia. Inteleg ca tu ai descoperit-o foarte repede. Si cum s-a rezolvat?

Mergi la inceput