sarcina extrauterina
va rog sa ma ajutati si pe mine .Acum 10 zile ,la o saptamana de la menstruatie am inceput sa pierd sange .Am facut echo ,intrauterin nu s-a vazut nici o sarcina, am facut 4 teste de sarcina-PRIMELE 2 pozitive ,al treilea negativ si un al patrulea din nou slab pozitiv ............si nu mai inteleg nimic .Bhcg are val de 28(ca o sarcina de 3 sapt )ce parere aveti poate fii extrauterina?
Raspunsuri
sicuta13 spune:
Buna! Eu cred ca cel mai bine ar fi sa consulti un doctor. El stie sigur. Pana atunci iti recomand sa stai la pat. ai grija de voi
Cris
oanabbb spune:
FERMECATA as vrea sa stiu sa.ti raspund exact....dar din pacate nu ma pricep exct ce valoare tre sa aiba beta hsg.faptul ca sangerezi reprezinta totusi o problema .
in orice caz ,de urgenta tre sa mergi din nou la dr.
in caz d doamne fereste,extrauterina,sa o descoperi cat mai repede ca sa iti poti salva trompa.
sunt convinsa ca maine dimineata fetele te vor lamuri cu toate detaliile.
oricum sa stii ca se pot face injectii din cate am inteles eu,daca sarcina e mica...si se elimina...
sper totusi din tot sufletul sa fie vorba de o sarcina normala,pt care sa ai nevoie doar de tratament de sustinere.
in ambele cazuri este nevoie de interventia URGENTA a unui dr.bine ar fi sa faci si maine o eco undeva...chiar la spital..
te pup si iti tin pumnii sa fie bine
Alé spune:
quote:
Initial creeata de fermecata
Eu am fost la 2 doctori in paralel dar nici unul nu a vazut o sarcina pe nicaieri, nici la echo ,iar valuarea bhcg a fost interpretata de cei de la Rombel ca fiind o sarcina de 3 sapt.Acum ce am de facut sa astept sa se vada la echo ????ca ei nu vad nimic si sa patesc ceva sau ce sa fac????ca eu nu ma pricep....Dar daca tot sunt sanse sa salvez trompa daca e extrauterina de ce nu-mi spun mai repede ce am
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
Alé spune:
fermecata, io nu prea inteleg ce si cum, trecind peste posibila gravitate a problemei.
Ce inseamna "Acum 10 zile, la o saptamina de la menstruatie"? Testele cind le-ai facut? Cit de recent este BHCG?
Iar o extrauterina care rupe trompa este in mod obligatoriu insotita de o durere abdominala violenta, de care nu zici nimic.
Da-nu ceva mai multe detalii, in ordine cronologica.
Anutza_26 spune:
fermecata, nu stiu multe despre extrauterine, dar o data, dr meu ma suspecta pe mine de una, ca aveam simptome de sarcina si ma durea f tare burta, nu simtea nimic la consult si nu se vedea nimic la eco si m-a trimis acasa pt cateva zile si mi-a zis asa.. sa fac hcg sa vedem daca e ceva pe acolo.. la tine hcg arata sarcina.. trebuie repetat sa se vada daca evolueaza normal ca la o sarcina uterina... mi-a zis sa stau linistita si sa vin urgent la spital daca am ameteli, lesin si hemoragie (eu nu am avut nici una din astea) am stat ca pe ace, si la urmatorul control m-am linistit.. nu a fost SEU..
parerea mea e ca trebuie sa mai consulti si alti doctori.. si repede!! daca te simti rau fugi repede la spital, la urgenta daca e nevoie! daca este SEU si te duci din timp ai mari sanse sa iti pastrezi trompa.
Curaj! Fruntea sus! si te asteptam sa ne spui ca esti bine!
Ana
In asteptarea minunii!!
zouzounaki spune:
si eu am avut 2 sarcini extrauterine...simtomele au fost dureri de burta la inceput ca niste intepaturi,daca imi aduc bine aminte...apoi la ecograf la inceput medicii nu au vazut nimic...testul a iesit pozitiv....in urmatoarele zile m-am trezit cu singerari si numai atunci dupa vreo ora examinata la ecograf cu 2 medici linga mine,au vazut ceva pe trompa sau in trompa...si la a doua simtomele au fost la fel ca prima data....dar ceea ce ai tu nu este neaparat sa fie extrauterina,poate sarcina este mica,poate este inceputul unui avort spontan, de aceea nu se vede inca la ecograf...linisteste-te si mergi urgent la medic,si nu ar fi rau daca ai intreba si la alt medic...daca eu consultam si un alt medic,inafara de cel ce m-a operat,poate acum as fi avut salvata trompa si demult un bb in brate...asteptam sa ne spui ce ai facut...iti doresc numai bine...
Alé spune:
Initial creat de fermecata
cm-11-16 iulie
teste-27,28 iulie
bhcg-27 iulie ,durere nu prea mare dar constanta in partea dreapta jos
Alé spune:
Uite cum am transformat io datele tale:
CM 11 iulie
Posibila ovulatie, in caz ca ai un ciclu regulat de 28 de zile - 25 iulie
Tu ai facut testele, inclusiv bhcg-ul, in zilele 2-3 dupa ovulatie, mare minune ca au iesit pozitive, e ceva in neregula aici, oricum.
Urmatoarea menstra ar tb sa-ti vina pe 1 august, adica peste 2 zile, deci n-ar fi exclus ca aceasta singerare sa fie ciclu, totusi.
Cu bhcg-ul de 28 in ziua 2 dupa ovulatie... e dubioasa rau treaba. Ori menstra trecuta n-a fost menstra adevarata si tu de fapt erai insarcinata, ori nu mai stiu...
Daca mai ai si alte lucruri sa ne spui, fa-o si poate ne lamurim impreuna.