sarcina extrauterina
Raspunsuri - Pagina 2
oanabbb spune:
trebuie sa mergi din nou la dr...sa,i explici exact situatia...
sa.i spui ca tu ai banuieli de extrauterina...si sa faca urgent toate investigatiile necesare ca sa descopere daca e vorba de asta sau nu.tine.te tu de capul lor,daca vezi ca ei nu sunt capabili.
eu am avut sarcina oprita din evolutie...si ei au descoperit.o la aproapa o luna dupa ce s.a intamplat,desi eu urlam de cateva saptamani ca nu e in regula,ca pierd sange,ca nu ma pot tine pe picioare...ca nu.i aud inimioara la eco...iar ei ziceau ca e ok...ca inca nu am 6 sapt?!!!!! iar eu stiam clar ca am vreo 9,10!
asa ca cel tarziu maine du.te la dr.un nou tst de sange cred ca ar putea si el limpezi putin lucrurile...adica e clar c exista ceva acolo...problema e daca se dezvolta normal sau nu.
fermecata spune:
Dar daca mi-a venit peste nu ar trebui ca sarcina sa aiba mai mult de 3 saptamani?????Atunci de ce nu o vede nimeni la echo????????Poate sa fie si altceva inafara de sarcina???
Michita spune:
Hai sa-mi dau si eu cu parerea.
Cred ca Fermecata a avut o menstruatie peste sarcina de fapt - pe 11 iulie, pt. ca e clar ca nici un test nu poate depista o sarcina la 2 zile de la fecundare.
Chestia cu singerarea de acum e destul de dubioasa,cu atat mai mult cu cat la echo uterul e gol, sunt teste usor pozitive si mai e si durerea din partea dreapta - fuga la dr.!!! Cu cat te duci mai devreme, cu atat sansele sa-ti fie salvata trompa (in caz de SEU)sunt mai mari.
Succes Fermecata!
oanabbb spune:
nu poate sa fie si altceva...din cate stiu eu la testul de sange nu iese valoarea asta de la altceva.
sarcina in caz ca e extrauterina...si e f mica...nu se observa usor,iar daca ei se uita doar in uter...acolo clar ca nu e nimic.de asta nu o observa.
Alé spune:
Fermecata, sint in ceata definitiv. Imi imaginez ce o fi in sufletul tau...
Tinind cont ca pe 27 iulie bhcg arata o sarcina de 3 saptamani, ar insemna ca ai avut o ovulatie tarzie, foarte aproape de momentul menstrei din 11 iulie.
Oricum, o sarcina in 3 saptamani nu se poate vedea la eco, si cum atit ai acum, n-o vede nimeni.
Mai spune ceva depsre singerare - e mult, e putin, e ca la cicli, sint doar citeva pete?
S-ar putea sa ai o sarcina normala si singerarile sa fie de asemenea normale, daca sint doar ceva pete.
Nu stiu ce sa-ti mai zic... asa cum am mai spus, sint cam in ceata...
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
fermecata spune:
In primele 5 zile a fost mai mult insemnand cate o pata de marimea unei prune mai mari maronie /in ziua a sasea si a saptea sange sange rosu iar in ultimele zile tot pete maronii .Cateodata ma doare toata burta constant ,dar de cele mai multe ori durerea este in dreapta
Avalon spune:
Fermecata, ca sa elimini orice dubiu poti face analiza beta hcg in dinamica, adica de cel putin 2 ori la interval de 48 ore, daca valoarea se dubleaza e vorba de sarcina in uter, daca valaorea scade e vorba de sarcina oprita in evolutie si daca valoarea creste dar fara sa se dubleze in 48 ore, atunci poate fi sarcina extrauterina. Eu inclin sa cred ca a fost un avort menstrual.
"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
Fabya spune:
fermecata deja de la primele zile de intirzieri a CM se vede deja o pata mica neagra in uter daca asta nu se vede atunci e rau.Asta stiu de la mine asa a fost si a fost extrauterina ,la ecog.sa vazut decit endometrul ingrosat ca pentru o sarcina si abia in sus pe trompa sa vazut un puctuletz care de fapt era sarcina prinsa acolo,deci uterul era pregatit pt.sarcina numai ca ea nu a mai aparut.Ar trebuie sa ai in primul rind intepaturi in partea stinga sau dreapta asta e una din sintome,la mine asa a fost ma durea intr-o parte (stinga unde era sarcina de fapt).
Dute la medic si incearca sa faci injectabil daca e vorba de extrauterina cu metrorexat si sa scapi de operatie e mult mai bine decit sa te oprezi.
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
Apollo spune:
Fermecata,
Eu am avut o sarcina extrauterina in urma cu 2 ani si mi-a fost salvata trompa pentru ca m-am dus rapid la medic.
Sfatul meu este sa mergi cat mai rapid la un dr si asa cum spunea si Avalon sa faci BHCG in dinamica.
Eu mi-am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv, desi sangeram usor si m-am gandit ca poate fi CM,dar pentru ca pierdusem anterior o sarcina , mi-am facut testul si am inceput sa bat la portile spitalelor.
Spun asta pentru ca am fost la mai mult de 5 dr, fiecare isi dadea cu parerea - nu se vedea nimic in uter. Unul dintre ei m-a trimis sa fac acest BHCG in dinamica si dupa cateva saptamani de investigatii au descoperit intr-o dimineata pe trompa dreapta un mic punctulet.Nu aveam decat sangerarea usoara si de culoare inchisa si durere usoara in dreapta.
Deci mergi la doctor.
Nu te speria.
Numai bine
Kariris spune:
Parerea mea e ca e extrauterina! Fa maine sau cat mai repede si VSH-ul care daca e sarcina trebuie sa fie marit, ia-ti temperatura, fa si estradiolul si progesteronul. Ultimele menstruatii cum au fost ca si cantitate si culoare? au venit la timp? Inteleg ca acum dupa ultima mestruatie cam la o saptamana te-a pocnit o alta sangerare...ce culoare are? E cumva mai maronie asa si mai putin cantitativ? ai senzatia ca esti balonata si ca iti tot vine sa faci kk? ai o jena cand stai in sezut? Intre faza asta de sangerare si pana se rupe efectiv trompa poate fi o perioada si de 2 saptamani. La mine asa a fost 2 saptamani am sangerat (dupa menstruatie sau mai bine zis in continuarea celor 5 zile de menstruatie) mai maroniu, apoi am avut o durere brusca si crancena intr-o parte a abdomenului (s-a rupt trompa) si am stat ca fraiera pana a doua zi seara cand aveam burta de ziceai ca-s gravi in 6 luni...era plina de sange, aveam hemoragie interna si m-am operat de urgenta! Nu stiu din ce oras esti, dar megi urgent la un medic bun sa-ti faca o eco transvaginala buna unde se vad si trompele si daca o vede pe una inflamata e clar... Aici in bucuresti se mai rezolva probleme de genul asta cu METOTREXAT injectabil dupa care embrionul moare pe trompa se dezlipeste si se elimina singur, mod in care se pastreaza si trompa! Nu mai pierde timpul! Fa urgent niste investigatii si de sange si ecografice.
Bafta!