Incompatibilitatea de grupe sanguine intre soti.

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Nu am cunostiinte medicale suficiente dar am citit cu mare atentie subiectul si am inteles foarte multe lucruri.
Ce pot sa va spun este ca in Finlanda nu se fac deloc analize pentru incompatibilitatea ABO, ci doar pentru RH.Nimeni nu se ocupa de grupa tatalui, ci se verifica numai anticorpii mamei.

Daca stie cineva, m-ar interesa sa aflu cum anume se procedeaza in cazul descoperirii la analizele gravidei existenta anticorpilor de incompatibilitate ABO.

Sabina 12+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

La mine situatia e in felul urmator
tata AB(4) mama 0(1)copil A(2)sau B(3) probab. confl. 100%
asa ca bb niciodata nu o sa aiba grupa mea.

Eu am facut analiza pt. detrminare anticorpi anti AB ... ar fi trebuit sa o fac luna de luna ca sa vad daca apar anticorpii. Nu s-a intamplat, asa ca habar n-am ce se face in cazul in care ar aparea...

Eliana si Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">
S-a mai nascut o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Lazy, sar`naaa...Priceput perfect...m-am lamurit si eu.Din intamplare, stii cumva daca aparitia grupei Bombay e generata de o serie de factori externi?adica se intalneste cu precadere intr-o anumita zona geografica?

Joker...mama de ied zapacit

http://pg.photos.yahoo.com/ph/marin_a_i/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Eu am 01, sotul A2. Am pierdut o sarcina la 32 saptamani iar acum avem o fetita de 1 an. Singurele probleme au fost o iminenta de avort in 7 saptamani, si Petra a avut icter prelungit, aproape 2 luni.

Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

&

www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Codruta, cum adica ai pierdut sarcina? La 32 de saptamani copilul se naste prematur, dar sansele sa supravietuiasca si sa fie un copil normal sunt mai mari de 90%.

Ma sperii, ca si la noi situatia sta la fel: eu 01, sotul A2.
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Numeioana, stai linistita, nu din cauza grupei am pierdut sarcina la 32 de saptamani.

Codruta &www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)

& Poze noi &

www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

Eu am B3 negativ si sotul A2 pozitiv si ...nici o problema cu bebele (care l-a mostenit pe tata - A2 pozitiv). Totusi e bine sa iti faci dozarea.

POZE CU RAZVAN MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Fetelor, am si eu o intrebare... Eu am grupa A2 rhpozitiv iar sotul A2 rh negativ, am avut doua avorturi spontane unul la 6 saptamani si unul la 8 saptamani... Nu am facut pana acum test de incompatibilitate ABO si, cuonform celor spuse de voi nu ar trebui sa-mi fac probleme ... dar, fosta sotie a sotului meu avea aceeasi grupa sangvina ca si mine tot cu rh pozitiva ( adica la fel ca mine si sptul meu mi-a spus ca dupa ce a pierdut doua sarcini, la a treia a facut nu stiu ce tratament pentru nu a pierde sarcina - in primele treu luni- si a reusit sa pastreze sarcina) asa ca ma intreb oare sa fie si la noi incompatibilitate ABO?

copilul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

annitha, chiar nu ai de ce sa-ti faci griji in privinta incompatibilitatii.Citind si despre antecedentele fostei sotii a sotului tau,pare sa fie vorba mai curand,despre ceva infectios(gen toxoplasma),bacterie pe care sotul tau o poate purta si transmite daca nu a facut tratament.Ai facut analize in acest sens?

Sau poate fi vorba doar de o coincidenta,si poate este nevoie de un trat. hormonal,sau tocolitic de sustinere a sarcinii?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

Eu am A2- sotul B3+ si am facut dozarea de anticorpi de la 2 luni din 2 in 2 saptamani baietelul are A2+ si a avut icterul normal au spus doctorii.Eu am fost un pic mai exagerata pe perioada sarcinii si aveam 2 medici de familie care ma tineau sub observatie care m-au trimis fiecare la alt ginecolog + ginecologul de la maternitate cu care m-am hotarat sa nasc.Si cand am iesit din maternitate cu baietelul meu am mers in paralel cu doctora de la sector repartizata de la maternitate si cea aleasa de mine pana la 2 luni.Si ceea ce vroiam sa va scriu ca pe mine m-a marcat cand am nascut era o alta mamica cu incompabilitate dubla ca la mine mama rh- nu mai tin minte grupele de sange ale parintilor dar erau diferite si mi-a povestit ca a facut dozajul de anticorpi de la inceputul sarcinii si cand a ajuns la 5 luni si jumatate anticorpii ei au depasit anticorpii fatului si medicii au hotarat ca trebuie sa-i faca de urgenta cezariana pentru a scoate fatul ca altfel anticorpii ei ar ataca anticorpii fatului.si asa au scos copilul si il tineau la incubator pana ajungea la greutatea normala.Nu stiu daca copilul mai traieste (sper din tot sufletul pentru parintii lui ca si l-au dorit se chinuiau de 10 ani sa aiba un copil si mamica a pierdut mai multe sarcini)cand m-am externat eu copilul avea 11 zile.Ce pot sa va scriu eu este ca baietelul meu are 6 ani si 8 luni acum si vazand ca este mai micut decat cei de varsta lui am fost la endocrinologie si dupa aproape 1 an de radiografii,tomograf si teste s-a constatat ca-i lipseste un hormon de crestere localizat in cartilaje asa am inteles si de aproape 3 luni am intrat intr-un program cu hormoni de crestere si acum a crescut cu aproape 3 cm.NU stiu daca de la incompabilitate sau asa a fost sa fie ca nimeni nu spune concret.

Mergi la inceput