Hai sa ne jucam!
Raspunsuri - Pagina 3
alexxia spune:
quote:
Originally posted by aurora56
Vad ca nimeni nu a scris de jocul 9 pietre care mie mi-a incantat copilaria dar care din pacate fiica mea nu prea poate sa-l joace pentru ca sunt necesare 2 echipe cu cate cel putin 3 copii fiecare dar cu cat sunt mai multi copii cu atat este mai palpitant .Pe langa bloc nu sunt atati copii de varsta ei cum era la vremea mea (am acum 37 ani )cand pe o scara de bloc erau cel putin 10 copii de varsta apropiata . Acum in blocul in care stam nu exista nici un copil de varsta ei sau macar apropiata (9 ani ), de fapt nici nu prea sunt copii pe scara (bloc cu 4 etaje ca in copilaria mea )
Se cautau 9 pietre de marimi diferite si se asezau una peste alta in ordinea marimii cea mai mica fiind pusa in varf . Se tragea la sort care echipa sa inceapa si unul din copii arunca de la distanta cu o minge mai mica (se poate si de tenis de camp )in teancul de pietre .Daca darama una ,toata echipa o lua la fuga pentru ca echipa adversa lua mingea si trebuia sa prinda ( sau sa loveasca cu mingea nu mai tin minte )unul cate unul membrii echipei care a daramat pietrele .Intre timp , daca unul din membrii fugariti reusea sa puna toate pietrele la loc echipa devenea castigatoare si tot ei erau la ochit pietre iar daca nu puneau pietrele la loc si erau loviti unul cate unul ,cealalta echipa devenea castigatoare si trecea la ochit pietre .Era nostim pentru ca mereu stateai la panda ca sa reusesti sa pui pietrele la loc si jocul nu era monoton ( nu ne faceam atatea probleme ca punem mana pe pietre).
Asta nu-i Castel ?
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia
21+ si Ruty
4,11 aniPOZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea
JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Adela Iepure
Tara tara vrem ostasi: mai multi copii se tineau de maini si faceau un "lant uman". In fata lor la fel. Una din echipe incepea "tara tara vrem ostasi", ceilalti "pe cine?"...."pe X". X alerga spre ceilalti si trebuia sa rupa lantul uman.
Vara trecuta am vazut intr-un parc din Romania un grup de copilasi jucand exact jocul asta! Deci e de actualitate.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Lona spune:
quote:
Originally posted by nuschu
"URSS, noi suntem prietene de doua mii de secole"
Does this ring a bell ? Ca nu mai stiu bine cum era: bateam din palme si strigam textul comunist, care se continua cu ceva mai suprarealist, parca, dar nu mai stiu in ce scop, cum se termina...
Dar de jocurile "pe hartie" nu zice nimeni ? TOMAPAN - tari, orase, munti, ape, p nu mai stiu de la ce vine, animale si nume. Si vaporase/avioane, x si 0...
Pisica
P, de la plante. L-am fugarit pe unul pana a recunoscut ca ciresul e planta, el zicea ca-i copac, nu planta
Dar Arim-jim-jim? Cand ne pupam?
Eu l-am invatat si pe fiul meu cateva dintre jocurile copilariei mele, si le joaca si el cu mare placere.
diana11 spune:
Dar de Vrajitoarea ce ziceti? Erau echipe de cel putin 3 si alergam de nebuni. Unul era vrajitoare si alerga dupa ceilalti sa-i vrajeasca, adica ii atingea si ei impietreau. Ceilalti din echipa trebuia sa le treaca printre picioare sa desfaca vraja.
Dar de Ratele si vanatorii? Se juca cu mingea, iar daca reuseai sa prinzi mingea aveai "vieti".Sau Mata si soarecele, joc asemanator.
Dar de Podul de piatra? Doi se tineau de maini si ceilalti ii inconjurau si cand se termina cantecul erau prinsi intre mainile celor ce formau podul, si trebuia sa aleaga pe unul dintre ei iar la final formau 2 echipe care isi incercau puterile, formau trenulete si se trageau de maini si care trecea de linia delimitata era cucerit.
Dar de jocurile de carti cu personaje din diferite tari si cu pacalici?
Si acum sa va cant:
O poni poni poni
cademia mustafa
mustafa, fa, fa
come ga, ga, ga
luci epi, epi, epi
comi depi, depi, depi
luci o, o, o
come go, go, go.
Si daca stau sa ma gandesc mai stiu jocuri pe langa cele enumerate de voi, dar trebuie sa ma gandesc ca a recut atata timp de cand au fost......
Am si uitat cum era....
Acum mi-am adus aminte si parca am un gust asa de dulce.....
Bubamara spune:
Super, fetelor va
pentru amintirile frumoase!
Mai tineti minte "Matele-ncurcate"? Ne tineam de maini si faceam cele mai acrobatice pozitii cu putinta, in timp ce unul statea cu spatele si venea sa ne descurce dupa un timp.
Dar "Baza"? In cerc, mai multi, unul cu mana ridicata si cu cealalta la ochi, iar unul dintre copii ii troznea una si amaratul trebuia sa ghiceasca cine l-a ologit.
"O cunosc pe Carolina
Este o fata din Carpati
Are ochii ca si marea
Si-are parul ondulat
Carolina o, o, o
Carolina cea, cea, cea.."
"Capra".... mama, ce mai jucam- caderea ursului din luna, cutitul si furculita...
Da' "Ce fac eu, sa faca toti"?
Si amu', sa va zic: acu' vreo 3 ani de zile, la frageda varsta de 29 de anisori, m-am gasit cu vreo 4 nebuni din cartier (la fel de fragezei ca si mine) si ne-am apucat sa ne batem cu cornete in spatele blocului, printre gropi si balarii. Vreau sa va zic ca m-am simtit minunat, treceau copilasi si se uitau la noi, ditai caii, ce strigam unii la altii si ne pitulam sa nu ne nimereasca.
adi2003 spune:
De Maroco va mai amintiti? Sau de jocurile "Turism", "Nu te supara frate", "Domino", "Remi"...
Florile mele
amarantina spune:
quote:
Originally posted by Elise
edit: amarantina, lapte-gros nu erau sariturile alea peste spinarile celorlalti?! De ne deshelam unii pe altzii?
Elise
Da, ala era, dar tocmai asta nu-mi amintesc: de ce saream unii pe altii? Care era miza jocului?
bibi spune:
Da capace nu juca nimeni?
Bibi
cu no. 2
si
David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20060830/dt/8/k/2c2b/preg.png
pisi-pis spune:
Isi mai aduce cineva aminte cum se desena frunza pe asfalt? Mama, ce-mi placea jocul, dar nu pot spune ca ne jucam prea des, baietii nu ne prea lasau... ![]()

cory35 spune:
Sa jucat cineva "Imparate-Imparate citi pasii imi dai?..."
Un copil era imparatu si ceilalti se alineau la o linie imaginara, destul de departe de imparat si il intrebau citi pasi le da.. erau pasi de furnicute, de rac, de urias.. si cine ajungea primu' la Imparat ii lua locul si incepea un joc nou..