Hai sa ne jucam!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

quote:
Originally posted by bibi
Da capace nu juca nimeni?

care-i ala? cel cu capace turtite de la sticlele de bere? si cu bile de la rulmenti?
daca-i ala, noi ii ziceam coci
ce de amintiri revin numai cand pronunt cuvantul

da-l jucau numai baietii, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cius22 spune:

Super subiectul!...
imi amintesc de un cantecel pe care il cantam pentru a desemna pe cel care urmeaza sa fie "gasitorul" la "ascunsa":
AN TAN TICH TAN
MUTZUNACHE CAPITAN
SHADE LUPU' PE SALTEA
SHI COMANDA O CAFEA
CAFELUTZA E AMARA
DUMNEATA SA IESHI AFARA!

Da' "sticla" jucati? il jucam mai ales in excursii,cand aveam 10-12 ani...Stateam toti in cerc si unul invartea o sticla...in dreptul cui se oprea gatul sticlei,se sarutau si cel sarutat trecea la invartit sticla...ooof-cum mai suspinam daca nu se oprea sticla unde vroiam noi...

Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!

pozesi www.dropshots.com/cius22" target="_blank">filmulete
Simona,mami de Victor scump si printesa Roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Dar 1,2,3 la perete stai!, il mai stiti? Sau poate s-a scris deja si nu l-am vazut.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

TOMAPANT
tari, orase, munti, ape, plante, animale si ultimul era total
eu asa stiu, pe asta il jucam in orele de la scoala plictisitoare
Frunza... cate haine ne-am rupt la jocul asta.... ce emotii daca te atingea baiatul "iubit"
badminton jucam mult.
castelul ala cu pietrele...
v-ati-ascunselea de fapt noi ii spuneam Fatzea
iarna faceam cazemate din zapada ce circ iesea.
elasticul, aa sa nu uit ce gimnaste eram la bara de batut covoare, toate eram Nadia Comenci
ne dadeam note

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

quote:
Originally posted by Mada

TOMAPANT
tari, orase, munti, ape, plante, animale si ultimul era total
eu asa stiu, pe asta il jucam in orele de la scoala plictisitoare
Frunza... cate haine ne-am rupt la jocul asta.... ce emotii daca te atingea baiatul "iubit"
badminton jucam mult.
castelul ala cu pietrele...
v-ati-ascunselea de fapt noi ii spuneam Fatzea
iarna faceam cazemate din zapada ce circ iesea.
elasticul, aa sa nu uit ce gimnaste eram la bara de batut covoare, toate eram Nadia Comenci
ne dadeam note

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Cred ca TOMAPANTul asta avea diferite versiuni, ca "Miorita"
Cazemata faceam si noi si stateam ca blegii acolo, nu stiu de ce.

quote:
Sa jucat cineva "Imparate-Imparate citi pasii imi dai?..."
Un copil era imparatu si ceilalti se alineau la o linie imaginara, destul de departe de imparat si il intrebau citi pasi le da.. erau pasi de furnicute, de rac, de urias.. si cine ajungea primu' la Imparat ii lua locul si incepea un joc nou..

Corina si Amanda
poze cu noi

Noi ne jucam asta, dar era cu "porunca": fie ne dadea pasi inainte/inapoi, fie o pirueta, "umbreluta" etc. Oricum era cam discriminator, ca cel pe care-l favoriza imparatul ajungea sa-i ia locul.

Am jucat si matele-ncurcate (era mare distractie cand cel ce trebuia sa ne descurce gresea), si frunza, unde era jale, ca iesea cu tricouri rupte, genunchi juliti, ca jucam si mai mari si mai pitici, si era o vanzoleala om-la-om, indiferent de statura. Si mai stiu s-o desenez !!

Pisica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielutzu spune:

Buna fetele!Ce memorie aveti! Da' imi place subiectul! Mi-am adus si eu aminte un pic..........Eu nu prea aveam unde sa ma joc. La bunica-mea (in Titan) sa ma ierte cele dintre voi care stau in zona, nu prea erau copii de varsta mea lasati la joaca (nu urla, nu nu stiu ce ca deranjezi, etc). La ai mei (in Pantelimon-soseaua)nu avem voie in "fata" ca treceau masini si in spate mai rarutz din cauze de diferite etnii (nu am nimic cu ele, sa nu se intzeleaga altceva p'orma!)..........Da' mi-am adus aminte de "Batistutza" cand stateam in cerc si cel din mijloc cu batista si noi" am pierdut batistutza ma bate mamica" si nu mai stiu cum se termina . Apoi frunza nu mi-a placut niciodata..... Sotronul, ceva cu taranu la camp si isi lua nevasta si copiii, v-ati ascunselea, si aia cu imparatul cu cati pasi imi dai?, si........cred ca ma lasa memoria sau m-a lasat deja.........
Frumos subiect

rasfatzata de Bucuresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

ce super subiect!!
Chiar uitasem de TOMAPANT!!! Intr-adevar jucam mult la scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Asta cu TOMANAPT-TOMAPANT sau alte variante o jucam si noi...dar am uitat regulile . Va rog sa scrieti cum se juca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubamara spune:

Tari, Orase, Munti, Ape, Plante, Animale, Nume, Total.

Ne adunam 2, 3, 4.. copii, fiecare cu cate o foaie de hartie in fata. Unul zicea alfabetul in gand, altul in oprea si la ce litera se oprea, cu aia incepeam jocul. Scriam toti contra timp nume de tari, orase... Primul care termina zicea stop si se termina jocul. Parca se puncta asa: daca 2 copii aveau acelasi nume de tara era 5 puncte. Daca erau tari diferite- 10 puncte si daca unul scria nume de tara si ceilalti nu scriau nimic- 20 pct.

Dar "Painile" le mai tineti minte?
Tot cu foaia de hartie, cifre de la 1-10 si cand ne venea randul, scriam pe foaie o cifra si daca era ghicita, celalalt trecea sub numarul lui o liniuta, pana facea 3 liniute. Asta era o paine. Castiga cel care avea mai multe paini.

Noroc cu voi, ca-mi aduc aminte jocurile copilariei!

Mergi la inceput