Hai sa ne jucam!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

quote:
Originally posted by Eleni

Te inghesuiai intr-un loc "secret" cu colegu' si alegeai un numar. Cei de pe banca ziceau numere la plesneala si cel care ghicea numarul decis de voi alegea un domeniu: flori, filme...etc. Iarasi fuga in coltul secret si fiecare alegea un nume de floare de exemplu... si te intorceai la bancutza si se alegea una din flori de catre cel care ghicise numarul... si cei 2 : floarea aleasa si alegatorul se duceau iar la colt si dezbateau un numar... si ciclul continua...
Nu stiu daca ai inteles, eu am clar in cap jocul asta ca era preferatul meu absolut, mai ales daca ma nimeream sa ma duc sa decid numarul cu vreun baiat ce-mi placea...mmmm, ce furnici aveam in burtaaa... dar erau din alea inocente, ca nici nu ne tineam de mana... si aveam 12-13 ani parca...
iuhuuuu, ce frumos.

ma inclin cu drag,

Elena & Maria Bucuria

Eleni
, pt. ca mi-ai adus aminte. Si cat adevar cu furnicile!!! Ce vremuri frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Ce subiect mishto!!
Mie mi-a ramas in cap denumirea de Lapte gros si monopol, dar nu mai stiu cum se juca. Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

in frageda pruncie... nu prea aveam fetitze prin zona.

asa ca ma jucam cu baietzii...

Fotbal toata ziua, cu o minge rapanoasa.
Si facem concursuri de tras cu invizoacele.

Sau exploram.
Langa blocul meu se deschidea un santier "minunat", unde gaseam carbit!!
Sau ne urcam pe macarale si faceam ca Tarzan in jungla.... zbieratul ala....

Ne mai jucam initial de-a v-ati-ascunselea printre ruinele caselor tocmai demolate. Dar asta cu ascunselea am cam rarit-o dupa ce a cazut un baietel intr-o fosta fosa septica.
Plina, evident.

Adevarat ca acum tipul a ajuns ulterior f. bine...adik i-a purtat noroc!
Insa ne-a cam dezgustat, oricum.

edit: amarantina, lapte-gros nu erau sariturile alea peste spinarile celorlalti?! De ne deshelam unii pe altzii?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

quote:
Originally posted by liliac1

Culorile!!
Se facea un cerc, inparteam pe sectoare de cerc, fiecare sector primea o culoare, in partea de jos a sectorului trasam niste casetute. Unul, care era "pedepsit" arunca o minge in timp ce spunea: "Sa traga, sa traga matza de coada culoarea....!" si "culoarea" respectiva trebuia sa prinda mingea si sail fugareasca pe unul (sau pe altul) sa-l atinga. daca-l atingea, cel atind primea in sectoarele de pe sectorul lui de cerc un X. La 3 X-uri primea o pedeapsa. Toti se adunau, dadeau cate o "porecla" si il punea pe pedepsit sa aleaga un deget. Se dacea "porecla" respectivului si se continua jocul, numai ca la "Sa traga, sa traga mata de coada..." nu se mai zicea culoarea ci porecla...
Trecea un print calare
Trecea un print calare, calare, calare,
Trecea un print calare, iu ha ha!
Ce cauta printu'aicea, aicea, aicea (deh, moldoveni ce suntem )
Ce cauta printu'aicea iu ha ha!
El cauta sa se-nsoare, insoare, insoare,
El cauta sa se'nsoare, iu-ha ha!
Cu cine sa se'nosare, insoare, insoare
Cu cine sa se-nsoare iu ha ha
Cu domnishoara..... (aici zicea printul numele unei alese )
Dar ce cadou ii daruiti, daruiti, daruiti...
Dar ce cadou ii daruiti iu ha ha

Si aici incepea nebuneala...fiecare grup spunea ce-i trecea prin cap...
Si urma:
Domnisoara nu primeste, nu primeste, nu primeste
Si pe usa va goneste iu ha ha

sau...
Domnisoara da primeste, da primeste, da primeste
Si pe usa va pofteste, iu ha ha...
Si faceau 2 participanti la joc o usa din brate pe unde printul isi lua printesa...

Telefonul fara fir...
Primul copil inventa un cuvant pe care il spunea unui alt copil care era pe post de arbitru, si apoi il soptea celui de-al doilea, dar repede...al doilea la al treilea...si tot asa...si ultimul trebuia sa zica ce-a inteles!!! Daca intelegea, trecea pe post de arbitru, arbitru pe prima pozitie si tot asa...

Telefon american!
un arbitru si o coloana de copii
Fiecare spunea celui din dreapta/ stanga cate un cuvant pe care trebuia sa-l retina. Dupa ce se imparteau cuvintele, incepea arbitru sa puna intrebari, cum ii veneau lui bine. Cel intrebat trebuia sa raspunda cu cuvantul primit la ureche. De multe ori raspunsurile erau haioase rau!!!
Trecea arbitru ala la care se potrivea raspunsul la intrebarea pusa.

Taranul e pe camp

liliac1, pe-astea le-am jucat si eu (uite, dom'le, diferenta dintre telefoane), numai ca ce numesti tu "culorile", la noi era "tarile" si fiecare sector de cerc primea numele unei tari si celui care era atins cu mingea sau nu reusea sa nimereasca pe nimeni i se lua din "teritoriu".
Si jocul cu Carolina, in cerc, cantam: Carolina e o fata tralalala nu mai stiu, vine printul sa o ceara - "Carolina esti frumoasa, vrei sa fii sotia mea ?", se pune in genunchi, era frumos.
Si Podul: podul de piatra s-a daramat, a venit apa si l-a luat, vom face altul pe rau in jos, altul mai mare si mai frumos!
Hehe, si acum... nimic ludic !!

Pisica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Excelent! Incep sa-mi notez!!!
Bravo fetele cu neuronii proaspeti!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by Adela Iepure

Fotbal, volei si celelalte jocuri cu mingea: cu mingi de 18 sau minci de 35

Moama ce amintire....Stiu ca imi tot lua maica-mea mingi de-alea de 18 lei pe care le tot duceam afara si intr-o zi, doua erau sparte . Si nemaindraznind sa-i spun mamei de minge, i-am spus tatalui meu, care a venit cu o frumusete de minge de-aia de 35 de lei cu care nu puteam dom'le sa joc nici volei, nici "mingea" (era un joc in care aruncam mingea intr-un anumit fel la fiecare numar in parte si repetam miscarea!) iar taica-miu mandra: ti-am luat cea mai buna minge!!!! Iar eu am fost f dezamagita, inclusiv copii cu care ma jucam ca deh, asta ne cocosha!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

"URSS, noi suntem prietene de doua mii de secole"

Does this ring a bell ? Ca nu mai stiu bine cum era: bateam din palme si strigam textul comunist, care se continua cu ceva mai suprarealist, parca, dar nu mai stiu in ce scop, cum se termina...

Dar de jocurile "pe hartie" nu zice nimeni ? TOMAPAN - tari, orase, munti, ape, p nu mai stiu de la ce vine , animale si nume. Si vaporase/avioane, x si 0...

Pisica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Super subiect ! initiatoarea !

Pe unele le mai tineam minte , pe altele le uitasem...O sa le notez pe toate !

Dar "Fantana " a jucat cineva ?

"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

quote:
Originally posted by nuschu
Dar de jocurile "pe hartie" nu zice nimeni ? TOMAPAN - tari, orase, munti, ape, p nu mai stiu de la ce vine , animale si nume. Si vaporase/avioane, x si 0...

Pisica

nu era...TOMANAP?

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Vad ca nimeni nu a scris de jocul 9 pietre care mie mi-a incantat copilaria dar care din pacate fiica mea nu prea poate sa-l joace pentru ca sunt necesare 2 echipe cu cate cel putin 3 copii fiecare dar cu cat sunt mai multi copii cu atat este mai palpitant .Pe langa bloc nu sunt atati copii de varsta ei cum era la vremea mea (am acum 37 ani )cand pe o scara de bloc erau cel putin 10 copii de varsta apropiata . Acum in blocul in care stam nu exista nici un copil de varsta ei sau macar apropiata (9 ani ), de fapt nici nu prea sunt copii pe scara (bloc cu 4 etaje ca in copilaria mea )
Se cautau 9 pietre de marimi diferite si se asezau una peste alta in ordinea marimii cea mai mica fiind pusa in varf . Se tragea la sort care echipa sa inceapa si unul din copii arunca de la distanta cu o minge mai mica (se poate si de tenis de camp )in teancul de pietre .Daca darama una ,toata echipa o lua la fuga pentru ca echipa adversa lua mingea si trebuia sa prinda ( sau sa loveasca cu mingea nu mai tin minte )unul cate unul membrii echipei care a daramat pietrele .Intre timp , daca unul din membrii fugariti reusea sa puna toate pietrele la loc echipa devenea castigatoare si tot ei erau la ochit pietre iar daca nu puneau pietrele la loc si erau loviti unul cate unul ,cealalta echipa devenea castigatoare si trecea la ochit pietre .Era nostim pentru ca mereu stateai la panda ca sa reusesti sa pui pietrele la loc si jocul nu era monoton ( nu ne faceam atatea probleme ca punem mana pe pietre).

Mergi la inceput