Bebelusi de sept-oct 2005 (123)
Raspunsuri - Pagina 8
Tonnia spune:
Uite, salvasem ce mi-a scris mie roxi, numai ca trebuie sa intrebi si medicul daca e Ok, da? Nu toti copiii sunt la fel.
'TONNIA iti raspund si eu, pentru ca si Darius este mai mult infundat... Acum vreo 3 saptamani a avut rosu in gat+nas infundat. nu tusea, insa. Am fost cu el la dr. si mi-a prescris urmatorul tratament. Nurofen 5 zile cate 2,5 ml la 8 ore. Atunci darius avea vreo 7,5 kg... Apoi paxeladine cate 2,5 ml la 12 ore(preventiv pentru tuse; in plus dr. de la alexandrescu mi-a spus ca usuca secretiile.) Eu ii bagam Humex-apa de mare spray de 4 ori pe zi, astfel:tinut copilul pe burta sau pe spate dar cu capul intr-o parte. Bagam sprayul in nara de jos(cum statea el cu capul intr-o parte...nu stiu cum sa ma exprim altfel), apasam doar o singura data dar energic. apoi repetam operatiunea si pentru nara cealalta. adica ii intorceam capul. In felul asta ii ieseau mucozitatile pe nara libera. Se poate la fel de bine folopsi si ser fiziologic...aceeasi procedura:tinut copilul cu capul intr-o parte si se baga energic 5 ml de ser odata. Dar cu viteza, nu usor usor. la inceput si mie mi s-a parut cam mult si chinuitor pentru copil, dar doar asa a dat rezultate, plus ca asa mi-a zis si dr. pediatru. Pompita nu trebuie folosita in exces pentru ca este posibil sa sensibilizezi mucoasa si sa produca si mai multe secretii. Eu in primele 2 zile o foloseam dimineata, dupa nce bagam apa de mare si seara dupa baie si dupa apa de mare evident. Apoi ii puneam colargol in nasuc cate 1 pic/fiecare nara de 3 ori pe zi. Asta 3 zile. Colargolul este dezinfectant si usuca secretiile. Vitamina C la greu, cate 2,5 ml pe zi timp de 10 zile. Karvol seara pe hainuta plus camera bine aerisita si cu prosoape ude pe calorifer. Eu ii faceam baie in ceai de musetel si cu apa ccu vreo 2-3 grade mai fierbinte adica 39 grade aproximativ...astfel incat copilul sa inspire aburii de musetel...ai grija insa sa nu fie prea fierbinte! Oricum ai de tras. Darius a mai avut nasucul infundat inca vreo saptamana dupa terminarea tratamentului. In ceea ce priveste aerosolii sunt buni intr-adevar, dar daca ii poti evita este mai bine.
Mie mi-a zis si dr Alina(anya 20) ca tratamentul e ok.
Colargolul nu se gaseste in toate farmaciile...eu l-am gasit la farmacia 2NA in spate la mag. Unirea.
A si cat a fost racit eu nu l-am mai scos afara si nici pe cap nu l-am mai spalat, iar la baita il tineam mai putin. Ii poti pune si sare calda la gatutz...darius nu prea are gat si eu nu am reusit, iar pe piept am inteles ca nu e prea bine. In loc de colargol am inteles ca poti folosi si Vibrocil, insa eu nu am folosit, asa ca nu stiu ce sa iti spun.
Insanatosire grabnica!
Nu ai face rau daca l-ai duce si la un pediatru.
a si inca ceva: sub salteaua de la patut eu am pus o perna, astefl incat sa doarma cu capul usor ridicat, iar pe calorifer am pus un vas in care am fiert apa cu sare, astefl inact sa se evapore...exista si un aparat am inteles ca se numeste Salin dar eu nu am folosit, insa am inteles ca ar fii forte bun. daca dai un search pe forum gasesti o gramada de pareri.'
karmenutza spune:
Ege, si Catalina a avut rosu in gat si nu i-am dat antibiotic. De fapt dr i-a dat, dar nu i l-am dat eu. Daca nu face febra, nu are rost. Si la fel si cu baia. Te poate ajuta la scos muci. Dar tot asa, daca nu face febra. Daca face, nu cred ca ar trebui sa-i faci baie. Despre Ambroxol eu stiu ca se da cate o picatura pe kg corp de bb. Daca are 8 kg, ii dai 8 picaturi. Nu 5. Noi ultima data am scapat de muci cu Sinupret si cu Ophtamesone in nas. De ochi puroiati tot cu Ophtamesone. Daca ii dai Amboxol, nu ii dai Sinupret, ca fac cam acelasi lucru. Doar ca Sinupret e natural (sau naturist, nu prea stiu cum e mai corect).
Catalina
cristell spune:
Buna mamicilor.
Noi nu am avut rds.Se schimba reteaua la noi pe strada.Sunt in urma rau(sunt la capitolul 118).
Trebuie sa urez: La multi ani ! Dana Lucia(cu intarziere)
Godzilla bine ai revenit.
Multa sanatate bebelusilor bolnaviori.
Stefania are 8 dinti si se chinuie cu al noualea.De doua zile se trezeste la doua ore.Spune aide,uite,ada.Are 9 kg si 78 cm.Mananca bine,preferatele ei sunt fructele si cerealele.
Ma duc sa citesc din urma si sper sa nu mai am probleme cu rdsul.
Hildegard spune:
Buna dimineata mamici de gagici,
unde umblati?
e vreme rea afara.
La Stefan i-am dat azi dimineata 3 ml de calciu gluconic...facem asa: 1 zi da, una nu, ca altfel nexam pofta de mancare. Calciu taie pofta de papa. Fier ii dau 3 pic zilnic de Fier Haussman.
Voi mai dati calciu si fier?
Azi papam legume fara carnita.
Stefan inca nu a facut pana acum rosu in gat, deci nu le am....in schimb dupa cum stit reactie la vaccinul d ela 4 luni si 6 luni...vai s-amar de noi.....cu nas infundat....maraiala la greu.
Va tuc
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni
Ioana75 spune:
Buna dimineata! Miruna are 77,5 cm; am masurat-o de 2 ori, persoane diferite; mai e cineva asa girafa? Am descoperit misterul ingrasarii bruste a copilului: Lactana 3 are gust si bucatele de fructe, si bascula copilul cantitati industriale; asa ca am bagat-o pe dieta 2 saptamini, Lactana 2; abia mai basculeaza 150 ml. Facuse o burta si o gusha, de ziceam adio carierei de fotomodel. Ah, si inca ceva: simbata Miruna s-a gindit ca e momentul sa o ia singura la picior, si a facut 2 pasi, de linga poang inspre mijlocul camerei; la fel ca si atunci cind s-a ridicat din patut prima oara, eu in loc sa ma bucur, am simtit ca imi ingheata singele in vine, si ca o pantera() am sarit linga ea, sa o prind in caz ca se lasa pe spate ca o scindura; dar n-a fost cazul, s-a deplasat inspre mine linistita.
kid, iti multumesc tare tare mult pentru toate detaliile de la Calapod.
mifloricico, jadi, distractie faina in vacanta!
mifloricico, sa vezi ca o sa te trezesti cu o cresa intreaga in weekenduri.
Carmi, frumoasa titulatura, pe mazura zimbaretzului. Varul Victor a avut botezul simbata asta, sau cind e?
Tonnia, si Miruna si-a descoperit minutele de mult tare; dar nu trece zi sa nu se holbeze in citeva reprize minute in sir la cite o mina; parca ar avea manichiura facuta, si o analizeaza daca si-a ciobit pictura. Eu nu mi-am pus problema ca e anormala.
Din cele 10 becuri care atirnau din tavan la noi acasa, au mai ramas doar 9: i-am luat fetii lustra;cu 4 gloabe colorate dierit (galben, verde, albastru, portocaliu), se asorteaza cu mobila; daca ii mai luam si perdea, o sa fie o diferenta prea mare intre camera ei si restul casei. A pierdut bona un pantof de-al fetii (si imi mai lipseste si un biberon si o suzeta), asa ca am investit in niste sandale de la Leonardo, 1,1 mil, foarte frumoase si bune: in fatza are 3 bare cu scai, care se deschid de tot, si se poate incalta copilul foarte usor.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
Hildegard spune:
Ioana, fa poza sa vedem papucii scumpi.
e inalta Miruna nu gluma.
Noi avem 76 cm.
Sper sa gasesti bibe+suze+papuc. unde-or fi?
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni
cge spune:
Ioana, si Ancuta a fost Cenusareasa ca Miruna.
I-am pierdut un adidas in Carrefour, asa ca si noi am prestat o achizitie de sandale noi de la MiniBlu cu 850.000.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
nanadana spune:
LA multi ani Jadi si vacanta placuta
sanatate lui Darius,Ege,felicitari pt dintisori Stefania ,Jesica,sa purtati cu placere lucrusoraele Miruna ,Ancuta si Petrut
poze
nanadana spune:
Si ca sa ne laudam si noi acum avem 4 dintii ,zicem mama si de ieri nu ne mai oprim zicem incontinu tata,tati ,vreau sa zic ca tacsu este in al nolea cer
poze
Ioana75 spune:
Cristina, imi pare rau ca ati pierdut si voi un condur.
Veronica, pantoful l-a pierdut afara, ne-a zis in ziua respectiva; cred ca si celelalte obiecte le-a pierdut afara.
Stefania, Jessica, felicitari pentru .
Va rog mult de tot, cine merge la Calapod, sa intrebe de la ce virsta putem trece pe lapte "normal" (in cazul in care bb e bine dezvoltat, fara probleme), si care lapte este recomandat de Calapod. Va multumesc.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)