Ai nostri, ca brazii (ianfeb 05) (12)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Liviana, ce bubite??? Nu cred ca am scris eu...
-Bine ca mi-ai zis de inscrierile la cresa, deci mai astept.
-Banda de pe butoanele de la tv este din carton, dar...si ce daca!!! Vlad apasa acum prin ea si imi schimba programele .
-La aerobic merg la o sala din cartier, dar e super, iar profele "ma rup in doua", am febra musculara, transpir intens, dar nu ma plang. Profa de azi era si insarcinata in vreo 3 luni, ca se vedea putin burtika, era tare draguta!
-Si eu stiam ca lingura de inox e buna la cucuie, sau orice altceva rece.
-A fost o prietena la Gradina Zoologica si a zis ca i-a placut mult, ca e super si voi merge si eu in curand.
Crinuta, ce super sunt palmierii! Si somnorila adormise in masina...
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
tomasa spune:
Multumesc frumos pt. raspunsurile legate de lichide. O sa-i ofer apa mai des si sa bea cand are chef, cred ca aici gresesc. Oricum m-am mai linistit, eram convinsa ca toti copiii (mai putin al meu) beau apa, lapte, ceai si suc de fructe pe intreg parcursul zilei.
Daniela, tu ai alaptat? Eu ma gandeam ca de-aia nu bea lichide ca noi n-am baut bibe niciodata, asa ca nu e invatat sa bea, iar din cana e mai greu, e oarecum incomod, ii curge pe el, etc. I-am luat o canita haioasa Farlin, cu pai ca am mai vazut prin parc si il tenta dar nu stie sa bea cu paiul si nici eu nu stiu cum sa-i explic. Asa ca a cazut si asta, ma gandeam sa-l determin asa, sa-i suscit interesul. Asta este, sa nu intelegi ca ma bucur ca sunteti si voi in aceeasi situatie, dar mi se pare reconfortant sa stiu ca nu suntem singurii si ca, probabil, este normal in cazul unor copii. Poate isi iau neceasrul direct din alimente.
Simona, cum arata bubitele? Si mai ales unde sunt localizate? Pe tot corpul, pe burtica? Poate e doar o iritatie, T a patit asa de la un body de ex., dar bubitele nu erau mari, erau aproape insesizabile.
La varicela stiu ca sunt pustule cu lichid, asa ca nu cred sa fie asta. Si mai ales daca nu are febra, nu cred sa fie o boala a copilariei. Dar probabil ai consultat deja medicul si stii ce are. Sanatate multa si emotii cat mai putine.
Liviana, Amaya, merci frumos pt. ca mi-ati spus parerea voastra. Asta si voiam, nu cred ca se supara nimeni de niste pareri pur personale. Eu ezit inca desi si in cazul meu balanta inclina in favoarea statului. Eu nu ma gandesc la jucarii ca avantaj al creselor particulare, ci doar la menu (care poate este mai bun sau macar mai variat, mai atent pregatit) si la faptul ca sunt mai putini in grupa si, poate, mai bine supravegheati. Dar banii dati nu cred sa constituie neaparat o garantie in acest sens, probabil e si asta o chestiune de noroc, sunt convinsa ca e relativa faza cu "mai bine supravegheati". Oricum si eu sunt in mod clar pro socializare, cat despre imbolnaviri datorate colectivitatii, tot se vor produce la un moment dat, ca e acum sau la 4 ani nu mi se pare asa de relevant, ba poate chair mai usor trecem acum peste asta ca sunt mici si uita mai repede.
Ana Maria, ati iesit din spital? E bine nazdravanul?
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)
tomasa spune:
Amaya, te rog mult sa nu mai spui asa, ca ocupi locul degeaba. Din punctul meu de vedere cel putin nu e deloc asa. Mie mi-ai lipsit, e adevarat ca asa cum am mai spus intru mai rar si scriu mai putin fiindca stau tare prost cu timpul, insa incerc mereu sa citesc ce scrieti voi toate , chiar daca nu pot sa raspund mereu. Si chiar m-am bucurat din suflet cand am vazut ca ai revenit dupa o scurta absenta in care m-am intrebat de multe ori ce mai faceti. Si mi-a facut mare placere sa citesc tot ce ai scris despre Andrei.
tomasa spune:
Bubu, asa stiam si eu, ca asta e perioada pt. inscrieri, sau cel putin asa este pt. gradinite, poate nu se aplica si creselor acest regim. Totusi poate e bine sa te informezi si sa te hotarasti deja din timp ca sa n-ai surprize. Super haioase pozele cu Vlad la spalat! Ai baiat harnic, mami, sau e mester mare, vrea sa vada cum functioneaza din interior.
Kris, Liviana, v-am admirat pozele. Aveti niste frumusei, mama-mama!!!
Cory, mai pui si tu poze? Vreau sa o vad pe Amanda mica si scumpa!
Adita, Coraly, voi pe unde va ascundeti? Asta apropo de ascuns.
crinuta spune:
Oana, da, palmierii sunt de vis, iar Rayan adoarma intotdeauna cand calatorim mai mult. Atunci era chiar ora la care doarme el de obicei.
Nu stiu ce a avut azi Rayan, nici fructele nu le-a acceptat, a vrut doar sa doarma si sa se joace.
Nu mi s-a intamplat sa imi refuze fructe, de aia sunt mirata.
Anda, merci.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Oana, bravo tie ca mergi la aerobic. Vreau si eu.
Asta e, o sa fac acasa in fata televizorului spre amuzamentul lui Rayan.
Ai slabit ceva?
Patricia, tu unde esti?
Tomasa, apropos de baut, si Rayan bea apa din cana, si nu doar apa, orice lichid ii dau, dar la fel ca la voi se uda, si atunci ori tin un propos ceva sau servetele sub barbie, ori renunt ( cum fac de obicei), dar pe de alta parte vreau sa bea din cana, e mai simplu.
DE cateva zile i-am dat bea direct din sticla de plastic, sticla fiind mica, si a baut, dar tot s-a udat putin.
I-am cumparat si pahar cu pai dar el nu e interesat de pai, ci de partea care il acopera cand nu bei. I-am aratat cum sa bea cu paiul, dar e cam complicat.
Asta imi aminteste de ce am vazut acum vreo 2 saptamani la mall, ceva ce m-a socat. Eram la mall, mancam cand imi arata sotul cum un tatic de la alta masa ii dadea copilului de vreun 1 si ceva sa bea pepsi cu paiul. Am ramas masca, nu din cauza faptului ca bea din pahar cu pai, ci datorita faptului ca i-a dat copilului Pepsi.
Crinuta si Rayan
lbelciug spune:
Bubu, scuze, intr-adevar era vorba de Vladut al Simonei (Sirimie).
Si zici ca nici cu cartonul n-ai reusit sa protejezi de atacuri TV-ul? Hmm, doar ce-am pus locoplast pe al nostru... sa vedem cum (nu) reactioneaza Matei. Dimineata dupa ce s-a trezit, asta a fost primul lucru pe care l-a facut (sa pese butoanele). Merci ca mi-ai zis de Zoo. Azi n-am reusit sa mai merg pt ca Matei n-a vrut sa se culce pana la ora 3, iar acum inca mai doarme. Cred insa ca vom merge maine. Veniti si voi?
Tomasa, ai incercat sa te interesezi de cresele din zona? Eu am fost chiar si la fata locului ca sa cer detalii. Daca esti hotarata sa-l duci acolo, cred ca n-ar strica sa mergi la o cresa dimineata si sa intrebi chiar mamicile care isi duc acolo copiii. Pacat ca n-a mai intrat pe forum Clara03, sa ne mai povesteasca de baietelul ei care merge la cresa (particulara). Si daca tot are cautare subiectul, indraznesc sa postez mai jos un mesaj scris de o mamica tot de pe DC:
"Si fata mea merge la cresa de la 1 an si 2 luni. E adevarat, privata, dar din motive pur subiective.
Partile bune ale cresei: copilul se obisnuieste de mic cu alti copii. Aici parerile sunt impartite
- ca pan' la 3 ani mai bine sa stea acasa> da, daca ai cu cine sa il lasi acasa!
- ca socializarea nu e necesara, si ca e o falsa impresie, mai ales ca la 1-2-2,5 ani copilul se joaca alaturi de alti copii, nu impreuna cu ei. NIMIC MAI GRESIT! Vei vedea asta citind postarile mamicilor de copii de 3 ani, disperate ca pustii urla cumplit la gradinita in primele saptamani bune! Cu cat il duci mai tarziu cu atat accepta mai greu! CLAR! Daca il duci de mai mititel, mai ales daca nu prea ai de ales, nu inseamna ca esti un parinte rau, ca il rupi pe copil din dulcele camin, ca il arunci in valurile vietii, aiureli! NU, cu cat il duci mai mic, iti spun din experienta noastra de un an jumate de cresa si a altora din jur, ca va invata sa manance singur, sa se imbrace, sa mearga la baie, sa imparta, va avea program foarte echilibrat si multe multe altele! Va invata sa se joace cu alti copii, depinde numai de educatoarea cu care va sta, sigur, aceasta va trebui sa isi faca meseria cu constiinta, nu sa ii uite acolo in scaunele pe pici!
Alte aspecte pozitive:
- copilul invata prin imitatie. Ai sa vezi (daca n-ai un bebe exagerat de mofturos),
* ca la cresa va manca mai bine decat acasa
* ca la cresa bebe va dormi la pranz fara sa comenteza
* ca la cresa isi va dezvoolta o gramada de abilitati precoce care te vor uimi - de la vorbire pana la indemanare in diverse situatii.
De ce? Pentru simplu fapt ca la cresa nu le cauta nimeni in coarne si se dezvolta fiind independenti - in sensul ca acolo sigur cineva le va ridica izmenele, dar nu le va baga mult cu lingura in gura!
E un risc - se va mai si imbolnavi, dar nu-ti face griji, va pati chestia asta si daca il duci la 3 ani la gradinita, crezi ca la 3 ani nu se va imbolnavi? Ohoo, ba si la 4 si la 5 si asa mai departe. Fi-mea s-a imbolnavit in primul an, dar asa, civilizat, niste muci, o tuse... Chestii normale. Nu mi-a facut febre exagerate, nu mi-a facut enterocolite sau viroze periculoase. Mi-a facut o laringita pacatoasa, ei si? A trecut! Mult mai bolnav a fost anul trecut baietelul unei colege de serviciu, copil tinut acasa pana la 4 ani jumate, cu o bunica mai "speciala", copil care a stat cateva saptamani in spital, cand cu una cand cu alta.. de prea cocolosit ce fusese. El acum avand aproape 7 ani si inca la gradinita! Fireste, sunt cazuri si cazuri. Nu pleca cu panica inainte!
Mai nasol mi se pare ca se jegoseste! Nene vine uneori cu hainele varza! de ce? Pentru ca li se da libertate - tu ai avea tupeu sa lasi copilul sa manance orice singur? Fara teama ca iti tapeteaza peretii? Sau ca se face ca un purcel? Pentru ca picteaza. Si pentru ca se joaca afara. Eu cand ies cu fata, stau cu ochii in 4, sa se murdareasca cat mai putin, o tampenie, sigur!
Sfatul meu e sa alegi cu incredere cresa, dupa ce, fireste, te-ai dus sa vezi cum stau lucrurile, ce educatoare sunt. Sigur, asigura-te ca fata ta va beneficia de atentia cuvenita (vezi ca vine 1 marite, 8.... un gest fruos conteaza).
Daca totusi fetei nu ii va fi bine acolo, iti vei da seama repede de asta, si vei putea cauta o alta varianta - daca exista! O vecina / bona, o bunica... ceva...
Da-i fetei ragazul sa se obisnuiasca, nu face greseala sa plangi tu de sa sara camasa pe tine cand o lasi acolo (cand citesc despre reactia asta a unor mamici, pe aici prin'prejur nu pot sa nu imi ridic niste intrebari...) - ca doar nu o duci nene intr-un lagar de munca! E important sa fii tu convinsa, optimista, si sa lasi copilul in pace daca o sa iti planga cateva zile, n-a murit nimeni din asta, stii....
Nu te lasa influentata foarte tare de tragedii citite prin reviste sau chiar pe aici, repet, nu pleca cu raul in fata, ai incredere in puterea de adaptare a copilului tau si in rezistenta lui!
Copilul e asa cum il invatam noi sa fie, daca o sa il infofolim si o sa incercam il ferim de toate cele, cu atat mai mult se va imbolnavi in prima zi, daca piciu' cade si noi sarim in sus, o sa planga de o sa rupa, daca noi, parintii, nu incurajam prietenia cu alti copii, sigur va fi un copil care va cafti cand i se va lua masinuta, un copil care va urla cand va fi atins, si asa mai departe -
Mult succes!
"
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
De Florii si de Pasti
Braila sub ape
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Liviana, nu-i nimic, dar nu am citit ce scrisese Sirimie si nu stiam despre ce-i vorba . Foarte interesant a scris Clara si are dreptate. Aaa, nu cred ca mergem la Zoo,(multumim de invitatie
) sotul e liber tocmai marti, dar e racit cobza si nu cred ca va avea chef...poate ne mai duce in Tineretului la masinute, ca-i mai aproape.
Crinuta, nu am slabit (inca), azi a fost a doua zi, dar nu tin regim (inca). Oricum ma duc de 3 ori pe saptamana si sper ca voi avea rezultate, macar putin la burtica si la fund
Apropo de bagatul lui Vlad in masina de spalat, cumnatul meu se amuza si ma intreba daca am pus si Lenor , i-am zis ca am pus Vanish, ca avea bluza patata cu ciorbita
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
PatriciaArdeleanu spune:
Hai ca intru sa spun si eu prezent.
Crinuta, am fost plecati la mama mea la tzara. Am stat pri curte, din pacate a cam batut vintul si nu am putut sta prea mult. ma bucur insa ca am venit cu un brat de liliac acasa. Inca nu am apucat sa ma mai uit pe pozele noi.
Amaya, eu inteleg f bine Pe urma imi trece si mie, pentru ca ma gindesc ca nici eu, chiar daca vreau, nu pot sa raspund la toate fetele.
si acum de ex am multe in cap de scris, dar o sa uit cite ceva.
A trecut buzza??
Tomasa, incearca sa ii dai cu linguritza macar sa il testezi daca ii este sete. Parerea mea e ca trebuie sa bea si lichide. Eu ii las Rebeccai bibe cu apa la indemina. Nici ea nu stie sa bea cu altceva, se uda rau.
Bubu, bravo ca mergeti la sala! ce as merge si eu!
Crinuta, sint parinti care dau de mici copiilor anumite interzise..mai ales pe la tara. La mine se uita ciudat unii cind ma aud ca nu ii dau aia, aia...de ex ciocolata. Chiar nu vreau sa ii dau. Am avut o experienta de Paste cind am mers la bunica lui Doru, si era si soacra mea, of course, si a venit o vecina sa o vada pe Reb care avea un nepotel de 4 luni care sugea si tzitza, si era foarte mindra ca de la 2 luni maninca de toate. Si mi-a zis ca sa nu fac prostia sa cresc copilul dupa carte, bla..bla...la care soacra mea, ironic "e prea tirziu, deja e crescuta dupa carte".. Patricia si
Rebecca (05.02.05)
crinuta spune:
Aaaaaaa da Patricia, apropos de ciocolata. De cate ori ma duc cu Rayan in spitalul unde lucreaza sotul meu, vin asistentele, receptionerele si ii dau ciocolata, la care eu ma reped sa o ascund si le spun frumos ca nu mananca ciocolata. Culmea e ca mi se mai intampla sa fiu intrebata" why not"?????? Pai cum domne sa ii dau la varsta lui ciocolata?
Crinuta si Rayan