Bebelusi de mai-iunie 2005 (81)
Raspunsuri - Pagina 7
ioanailincam spune:
Salutare, fetelor!
Of, ce de bolnaviori! Multa sanatate si sa speram ca nu e vreo contagioasa! Anei i-au trecut de tot bubele, am vorbit azi cu dr si ne-a dat verde la iesit afara (eu as mai fi tinut-o o zi in casa, dar femeia era disperata ca e frumos afara, dar de maine cica iar vin ploile
) si mai ales la baie (ca mai avea un pic copilul si se umplea de bube de la nespalare
). In schimb a dormit tare prost aseara, cred ca din cauza ca i-am intrerupt somnul atunci; pana la urma a ajuns in pat cu mine si am dormit prost amandoua: nu inteleg de ce are somnul asa de agitat, zici ca e cal naravas, da din picioare, incearca sa se rostogoleasca, tresare, cauta suzeta si cate si mai cate. Banuiesc ca e totusi de la faimosii dinti, ca parca se vede ceva pe maxilarul inferior, de-a stanga si de-a dreapta celor pe care ii are deja. Iar la 6 iar trezirea, iar am tinut-o de maini si a mai dormit o vreme. Dupa 7 n-a mai fost chip s-o stapanesc, asa ca am aruncat-o la ea in patut si evident pana la 9 adormise la loc de la radio; de data asta a trebuit sa o trezesc ca era plina de kk pe spate
– de atata zbantuiala i s-a desfacut bodyul (se scrie legat, sa stiti), pampersul s-a deplasat si kk a zburat. Hai ca fac si poezii acum.
OlgaM – eu ma gandesc ca vei putea sa-i faci aici ROR-ul. Desi dr Iulianei zice ca nu se poate face pana intr-un an (si intr-adevar la noi se face la minim 12 luni), aflati ca fetita colegei mele l-a facut la 8 luni. Nu inteleg nici in ziua de azi de ce, de fapt motivul il inteleg : nu i-a facut la 7 luni antirijeolicul si asa ca i l-a facut pe asta triplu ca sa scape de Sanepid. Dar de ce la 8 luni si nu la minim 9, macar cum se facea pe timpuri, asta nu pricep. Asa ca, dat fiind ca soacra ta lucreaza in domeniu, cred ca te poti lipi la ROR, mai ales ca Maya face anul in mai.
Iar cu cetatenia, e diferit in functie de tara, nu neaparat de continent ; poate fi legea pamantului sau a sangelui.
Iuliana – a trecut cu bine operatia lui tati ? Sper ca nu era nimic grav.
Gabitza – si Ana vorbeste in somn, zice mama, se umfla pipota in mine.
Beatrice – ia uite ce plin de bubosi e pe aici
. Multa sanatate Pifosului.
Monu – culmea e ca de dimineata am vazut in Monitorul Oficial normele de aplicare a distribuirii laptelui praf, dar nu m-am deranjat sa le citesc pentru ca nu credeam ca e ceva nou. E magarie pe fata, dupa ce ca acum dau Vitalact, sa nu-l mai nici pe asta. Si inca noi am fost norocoase, ca maine pomaine puii nostri fac anul si nu le mai da oricum, dar generatiile ce urmeaza ? Bine ca am rezerve de Bebelac, imi ajung sper pana in iunie. Dar ai idee macar luna asta se mai da, ca eu am reteta, dar sotul iar nu s-a invrednicit sa se duca sa-l ia.
Mygirl – multa sanatate tie si cretulinei ! Am vazut filmuletul cu Alex si Delia, e mortal.
Loreen – pe cat de bolnavicioasa ai fost tu, pe atat de sanatoasa am fost eu. Pana la nastere facusem o singura injectie in viata mea si nu am avut decat cateva banale raceli si varsat de vant in copilarie. De fapt raceam si eu des cand eram la cresa, asa ca ai meu au renuntat la cresa si m-au trimis la tara, unde ma vindecam instantaneu de cum ajungeam, iar bunica-mea nici nu imi mai dadea tratamentul inceput acasa. Sper ca Ana ma mosteneste pe mine.
Cloreta – dar ce-ai patit ?
Corni – pana la urma nu voi sti niciodata ce-a avut Ana, ca la analize sa vad daca e rubeola nu o duc. Asta e : oricum va face ROR-ul mai incolo si se va imuniza in caz ca nu a avut acum. Nu am auzit de Baby ce zici tu acolo.
Mikka – pai la Silhouette am fost, au aia niste preturi… Va zic sambata ce am facut, ca atunci e tratamentul propriu-zis. Du-te neaparat la Amzei ca sunt zeci de dosare pierdute si nu se stie candi ti vezi banii.
Gata, va pup ca as iesi si eu un pic in pauza sa mai rezolv balarioase administrative, nu de alta. Sanatate !
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
mikka spune:
Ioana, bine ca nu mai aveti bube. Uite ca ati trecut si peste asta. Pls, poate nu uiti sa-i intrebi pe aia la Silhouette cat costa un epilat permanent, inghinal si eventual axila. Astept sa ma lovesti... Sar'na.
Ma chinui si eu sa-i aiu pipilica in pungutza dar imi vine sa 

ca totul curge pe langa... am tinut-o in picioare, am udat-o pe talpi, i-am pus 2 poungi si am adunat 5 ml.
Si asa o tin de o luna, aproape.
&Ioana
monu spune:
Ioana, uite aici am gasit ceva detalii.
http://www.gardianul.ro/2006/04/11/societate-c12/laptele_praf_gratuit_doar_pentru_sugarii_sub_greutate_normala-s76763.html
Iar asta m-a bagat in ceata (asa de stiut pe viitor)
Evaluarea ponderala se realizeaza prin compararea greutatii copilului la un interval de minimum doua saptamani. Orice alta metoda de apreciere a absentei sau insuficientei cantitative a laptelui matern (proba suptului, aspectul laptelui etc.) este lipsita de valoare“.
Noi nu mai luam lapte praf pentru ca nu am fost de acord sa ii schimb Bebelacul pentru perioada cat mai are de papat lapte praf.
si
Alexia Ioana
Tdi spune:
hello! am facut si noi ochi...cu greu...a papat 2 iaurturi si acum ne dam pe net!
azi noapte Alyssa nu s-a trezit deloc de la 1.30 pana la 6.30, cand a baut lapticul si s-a culcat inapoi pana la 9!
m-am speriat de atata cumintenie, deh nu eram obisnuita
si m-am trezit de mai multe ori sa o verific
.
cum se mai simt bolnaviorii? speram ca a trecut febra, Andrei si bubele, Ana! 
Mygirl - multa sanatate! hai ca le termini pe astea si ai scapat pentru cativa ani!![]()
Beatrice - probabil Alex are foliculita, verifica daca bubitzele au in centru firul de par (foliculul), am inteles ca responsabil e un stafilococ prezent in mod normal pe pielea adultilor dar transmis la bebe poate provoca eruptii in diferite parti ale corpului, din fericire i deranjeaza utin sau deloc...se trateaza cu antibiotic (crema) dar de obicei revin. in cazuri grave da furunculoza (nu e cazul! imunitate f.slaba+igiena precara).
Danelutza - daca nu l-ai vazut deja, iti recomand situl asta, mi-a fost de ajutor in multe situatii:
http://www.stranieriinitalia.it/
eu nu am cetatenie italiana, as putea sa cer dupa 6 luni de rezidenta (ca sotie de cetatean italian doar, nu ca mama) si as primi cam in 3 ani. Alyssa e trecuta in pasaportul sotului si va fi si in al meu ca i-am facut si certificat romanesc. daca vrei mai multe lamuriri iti dau mail ca sa nu umplu pagina!![]()
OlgaM - in Italia e "legea sangelui" (parca asa-i zice). oricum legea romana spune ca fii cetatenilor ro nascuti in strainatate sunt cetateni ro si esti obligat sa transcrii nasterea si in tara. Alyssa mea are dubla cetatenie.
Loreen - cum te mai simti? speram ca ai tensiunea ok! sa stii ca noi suntem mai rau ca ultimul mohican...pitika adoarme numai in brate, PLIMBATA! inca mai rezist, nu stiu cat...![]()
Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)
simiena spune:
pentru toti bebeii bolnaviori .
Elianul meu doarme acuma aproape numai pe burta , si desi in timpul zilei nu are nici o problema sa se intoarca de pe burta pe spate se pare ca in timpul somnului nu prea ii reuseste figura , asa ca incepe sa urle . In rest a mai spart gingia al doilea dintisor de jos si mai nou il pun seara in patut si se foieste ce se foieste pana adoarme singur- evident pe burta - leganat sau cantat nu mai vrea - sper sa-l tina independenta asta .
Mamicul lui Elian
poze elian
povestea nasterii
simona_filipas spune:
Ziua buna si de la noi. Va scrisesem aseara un mesaj dar pina sa-l expediex m-a lasat netul.
Asta e. Acuma din aduceri aminte:
Olga(SUA),Oana, Gabitza sanatate multaaaaaaaa la bolnaviori.
sa va insanatositi rapid ca-i tare frumos afara si e pacat sa stati in casa.
Iuliana recuperare grabnica sotzului.
Teddy
pentru Alyssa. Felicitari pentru pasi

Bea, lui Dragos i-au iesit cei patru dintzisori de sus intr-un interval foarte scurt. In maxim 5 zile erau toti iesiti. Dar sa nu ma intrebi cum a fost pina cand au iesit![]()
Simiena felicitari pentru
si pentru performante
Laura sa stii ca am vorbit serios ca targul la Constanta. Am cautat prin toate pliantele dar inca n-am gasit unde citisem. Am intrat si pe pagina lor dar acolo e liniste totala. Cert este ca stiu sigur ca am citit undeva si cand am vazut ca ajung si pe la Constanta m-am gandit la tine. Ma mai uit si-ti spun exact. Am vazut ambele filmulete cu Delia. E mortala. Imi vine s-o mananc de dulce ce este. Iar pisica....parca ar fi prietene de-o viata.
Apropo de testul cu acul Bianca ce-a zis prima data? Mama sau tata? Din batrani se povesteste ca daca zice mama prima data urmeaza o surioara iar daca zice tata, un fratior.
Gabitza am vazut si eu filmuletul lui Andrei. E dulce rau.
pentr bolnavior. Offff
Danelutza gata v-ati hotarat la pretendenti? Nu de alta dar sa stiu daca-l bag la cursuri intensive de limbi straine![]()
Va scrisesem si aseara ca de ieri ne-am alaturat si noi grevistilor. Asta din spirit de colegialitate
. L-am scos afara si atat l-am alergat pina cand a cazut lat seara. A adormit cu biberonul de lapte in gura.Si inca o chestie. Dragos nu mai vrea sa mearga singur. Doar tinut de-o manuta. N-a cazut, nu pare sa se fi speriat de ceva dar nu mai vrea si gata. Tinut merge cat cuprinde. Cel mai tare ma enerveaza ca in afara de faptul ca culege tot de pe jos le mai baga si in gura. Nu conteaza ce gaseste. Pietricele, bete sau mai stiu eu ce i se pare lui interesant. Eu dadeam din gura ca nu-i voie ca este kk dar el se uita la mine si cu zambetul pe buze le baga in gura.
Va las acum ca s-a trezit manzul si necheaza pe limba lui. Intru mai pe seara si poate ne intalnim si pe chat.
Simona
de
Dragos Octavian
Albumele cu poze
loreen spune:
Tdi tensiunea mea isi face bine...de cap ...banuiesc ca este o dereglare din cauza vremii coroborata cu oboseala pentru nu ma duc la dr nici cu slujbe ca sa vad ce am...
Simona Bianca a zis tata prima oara,mama mult mai tarziu pe la un an aproape iar Delia a zis mama si alta sora inafara de cea din dotare nu mai vede...asa ca ceea ce zic babele nu se adevereste in cazul nostru...
Cu mersul si Delia a avut o perioada din asta,de fapt o are si acuma...afara nu merge decat de manuta si tot asa ar culege orice de pe jos,dar cine o lasa?!In schimb in casa merge singura,cade se ridica se taraste cum ii vine...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Danelutza spune:
Teddy multzumesc pentru raspunsuri, numai ca romanii fac pashaport separat, nu-l trec in pashaportul mamei, asta stiu de la consulatul romanesc in Elvetzia. Apropo, ca iar schimb discursul, tu portzi familia soatzei sau nu ? Eu am luat familia lui si cica atunci cind or sa-mi dea cetatzenia o sa fiu pe numele lui tata meu natural, cica italienii sint caposhi, nu au voie nevestele sa aiba numele sotzului.
Simona baga-l mami pe Dragos la limbi intensive, asha o sa se intzeleaga cu Isa, si plus de asta limbile latine se invatza ushor ![]()
Mikka vezi ca nu are nimic de la lapte de vaca, si eu i-as face papitza cu laptic dar de unde, si praf nu vreau sa-i dau, asha ca profita, inca, de laptele lu'mama.
Simiena si mindra mea doarme numai pe burta, doar ca noaptea cind vrea sa se intoarca pe-o parte, in loc sa se intoarca se ridica direct in picioare, asha ca trebuie s-o intorc eu. Ziua nu are probleme, dar noaptea probabil e prea adormita ca sa realizeze cum se poate intoarce singurica.
Haidetzi sa va povestesc faza de ieri seara cu sotzul si fiica, cind ii spun eu kk nu baga in gura, baga mai anapoda decit inainte, cind ii spune tat'su e ascultatoare. Ieri seara a gasit pe masutza o bucatzica de ciocolata si... imediat cu ea in gura. Al meu barbat se uita la ea ca nu pricepea ce are in mina, la care ea mititica, a lasat imediat ciocolata sa-i cada din guritza.
Ufff, ne-am simtzit amindoi atit de rau, ca ea saracutza nu shtie ce are si ce n-are voie sa bage in guritza. Educata foc, fata lui mami
si ma mai si pacaleste toata ziua, se uita la mine si spune mmmammmma, mmmmammma, ma arde la inimioara si o string in bratze si ea imi da pupic, ma mushca de obraz.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
Daniela si principesa ISABELLA
(5 iunie 2005)
Poze cu ingerasul lui mami
loreen spune:
Daniela citeam ce povetesti de Isa cea ascultatoare si-mi aduceam aminte cu placere ca asa eram eu cu Bianca...din priviri intelegea ce are voie si ce nu...ma scutea de vorbit in plus...
Acuma trebuie sa urlu juma de ora sa ma fac inteleasa si tot uita in urmatoarele 5 minute ce-am spus...
In schimb a devenit si Delia afectuoasa si ne pupam ca eschimosii si eu evident ca nu-mi mai incap in piele de fericire
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
omustata spune:
La multi ani Cristian Victor ,Freya,Timeea,Adina si Sergiu Mihai ! Echipa mare, ce mai. Sa fiti sanatosi si cuminti!
Astept si eu ziua in care fata mea va zice mama sau tata. Nu cred ca se va intampla prea curand. Ea tot zice ghe-ghe. Poate il striga pe Gheorghe, dar care e ala, ca in afara de bunicu raposat de ani de zile nu mai stiu pe nimeni cu numele asta.
Cornelia-la noi este invers. Maya mananca numai 4 mese pe zi dar este destul de dodoloata. Are un burtoi imens. Cand am vazut cate mese ii dai tu lui Stefan, pai Maya cred ca ar plesni. Lasa, foarte bine ca Stefan mananca bine. Asta-i semn de sanatate.
Gabitza-sanatate lui Andrei. Cel mai nasol este cand apare febra fara alte simptome, ca nu stii de unde s-o apuci.
Loreen-eu nu cred deloc in chestiile astea babesti. Culmea este ca multe dintre vorbele astea de babe din Romania sunt si aici. Nu as fi crezut. Cand eram eu gravida, avea burta foarte mica si destul de tuguiata. Ma oprea lumea pe strada aici, la mgazin, peste tot si-mi tot ziceau ca este baiat. Mie 2 echo imi spusesera ca este fata, dar incepusem sa intru la idei. Asa ca i-am luat copilului numai haine in culori neutre, pana m-am lamurit pe viu care-i treaba.
Ai grija cu tensiunea, ca nu-i de gluma.
Simona-si eu am zis tata primul cuvant si urmarea a fost o sora. Maya poate sa zica orice ca alt copil nu mai fac.
Ioana-ma bucur ca i-au trecut bubitele Anei. Gata, afara cu voi. Cat despre cetatenie, scuze pentru ignoranta. Tu parca ai facut dreptul, nu. Eu am facut niste cursuri de drept international in facultate si-mi mai aduceam aminte cate ceva, dar se pare ca incomplet. Oricum, la cata memorie am eu ma mir ca mi-am adus aminte si atat.
Cam atat mi-am amintit sa raspund la ora asta. Sa vad cum a mai evoluat raceala mayei si poate iesim afara, ca azi se anunta 22 de grade. Am scos-o si ieri, sa vedem rezultatul.
O zi frumoasa in continuare!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya