Mincare sanatoasa (fara aditivi)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Supa de spanac (salata verde) Ierusalim (cu prajeala)


Ingrediente: 500 g frunze de spanac (sau salata verde, sau chiar macris), 2 cani supa de carne, o ceapa mare, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline extra-virgin, smantana groasa, nucsoara, 50 ml vin alb.

Preparare: Se spala foarte bine frunzele de spanac, folosind 2 oale mari cu apa. Se scufunda frunzele in primul vas cu apa, se amesteca putin, dupa care se scot, cu mana sau un cleste, fara a scurge apa . Se pun in al doilea vas cu apa si se repeta procedeul. Daca apa ramane curata, fara nisip, inseamna ca frunzele sunt spalate, daca nu se repeta procedeul pana se obtine apa curata. Intr-o oala mare se incinge uleiul si se adauga ceapa taiata mare, usturoiul si spanacul. Se acopera cu un capac. Se rade nucsoara peste spanac, se amesteca, apoi se adauga vinul, supa de carne, 2-3 cani. Dupa ce s-a fiert supa se mixeaza in blender, apoi se pune din nou in oala la fiert. Pentru a se pastra culoarea se ia oala de pe foc si se scufunda intr-un vas cu apa rece. Se reincalzeste pentru servit. Se serveste cu o lingura de smantana groasa.


Tarta cu dovlecei si maghiran (VEGETARIAN, fara prajeala)

Ingrediente pentru 4 portii: 400 g dovlecei, 4 oua, 1/2 l lapte degresat, maghiran verde, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, sare, piper.

Preparare: Se spala dovleceii fara a-i curata de coaja. Se taie rondele si se pun intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. fara a acoperi cratita se pun la foc mare sa dea in clocot, apoi inca 5 min la foc mic. Dovleceii trebuie sa fie fierti dar nu sa se inmoaie de tot. Se clatesc cu apa rece, se scurg si se acopera. Se sparg ouale si se pun intr-un castron. Se bat cu furculita ca pentru ompleta, impreuna cu laptele, sarea si boiaua. Se mixeaza pentru un minut. Se sterg cu un prosop de hartie rondelele de dovlecei si frunzele de maghiran spalate. Se aseaza rondelele de dovlecei pe fundul unei tavi si se adauga un polonic din preparatul lapte/oua, apoi se pune un nou strat de dovlecei. Se presara frunze de maghiran. Se repeta procedeul pana la terminarea ingredientelor. Se pune in cuptor, in bain-marie, la foc potrivit, timp de 25 min. Se poate consuma si cald si rece, dupa preferinte.

Fursecuri de ovAz (VEGAN,fara prajeala)

Ingrediente:
3/4 ceasca (125ml) miere
1/2 ceasca (125ml) ulei
1 ceasca (125ml) apa, calduta
stafide
1 ceasca(125ml) nuci, sau alune macinate
esenta de vanilie
lamâi, coaja

Mod de preparare:
Dupa ce se amesteca toate ingredientele, se adauga fulgi de ovaz pâna se formeaza o pasta usor de prelucrat. Se lasa 5-10 minute, apoi se modeleaza, se pun în tava unsa în prealabil cu ulei si se coc 30 min la foc potrvit.


Vinete pitice cu sos de mustar verde (VEGETARIAN,fara prajeala)

Ingrediente (pentru 2 portii): 2 vinete pitice, un iaurt (de capra), frunze de mustar, zeama de lamaie, sare, 2 catei de usturoi, ulei de masline, otetar, piper negru proaspat macinat. mustar

Preparare:Vinetele spalate si sterse bine de apa se taie in jumatati si se pun pe gratar. Se pune iaurtul intr-un bol mic, se adauga usturoiul tocat marunt, zeama de lamaie, otetar si cateva frunze tocate marunt de mustar. Din restul de frunze fac o salata cu piper negru, sale, zeama de lamaie, ulei de masline. In farfurie torn sos de iaurt, asez 2 bucati de vanata coapta si deasupra salata de mustar.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Crema de migdale cu soia (VEGAN,cu prajeala)

Ingrediente pentru 4 persoane: 100 g pudra de migdale, o lingura de migdale tocate, 250 g tofu, 70 g fulgi de soia, 50 g pudra de zahar(din trestie rosie :) ), o lamaie.

Preparare: Intr-o tigaie se prajesc fulgii de soia cu pudra de migdale, amestecand continuu, timp de 3 minute. Atentie sa nu se arda! In blender se pun tofu, zeama de lamaie si zaharul. Se mixeaza bine. Se adauga migdalele si fulgii de soia si se mixeaza din nou. Daca preparatul este prea gros se mai adauga putin lapte de soia si se mixeaza in continuare. Crema obtinuta se pune in boluri si se pune la rece. Este un preparat foarte gustos si sanatos pentru copii.


Fasole verde cu migdale Algeria (VEGAN, cu prajeala)

Ingrediente: 30 g fasole verde boabe, 4 cani apa usor sarata, 3 linguri unt de arahide, 1 catel de usturoi, 1/2 lingurita chimen macinat, 1/4 lingurita boia, 1/4 lingurita usturoi fulgi, 1 lingura migdale curatate si taiate medalioane.

Preparare: Spalati, curatati si taiati fasolea.Tineti-o in apa fierbinte, sub punctul de fierbere, timp de 30-35 min pana se inmoaie. Strecurati-o si asezati-o pe platoul de servit. Restul ingredientelor, mai putin migdalele, se pun la prajit intr-o tigaie mica, amestecand constant, pentru cateva minute. Adaugati migdalele si mai lasati un min la foc, amestecand. Turnati amestecul peste fasole. Serviti fierbinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Cateva retete dietetice cu carne,special pt. Cipcipcip si pentru cine mai vrea retete si cu carne

Ceapa umpluta (cu prajeli)

Ingrediente: o ceapa pentru tocat, 3 cepe lunguiete pentru umplut si 3 smochine proaspete, ulei de masline extra-virgin, un piept de pui dezosat, nucsoara, scortisoara, otetar, tamarind, o lingura de zahar, sare. ceapa Preparare: Se toaca o ceapa marunt. Se caleste intr-o tigaie adanca in ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat fasii subtiri, apoi nucsoara, scortisoara si otetarul, un praf de sare. Se amesteca bine, pana carnea devine alba. Se scoate compozitia pe o farfurie. Scobesc cepele prin partea de sus si le umplu cu compozitia de sus. La fel umplu si smochinele proaspete. In ulei incins pun cepele umplute. Cand sunt putin calite adaug in tigaie tamarind, fara sambri, si amestec des. Adaug putina apa, condimentele, zaharul si amestec. Cand fierbe adaug si smochinele umplute si mai las 10 min la foc.


Ciorbita de perisoare cu menta si chimen, din Maroc (cu prajeli)

1kg carne de vita taiata bucatele potrivite se pune pe fundul unei oale cu putin ulei de masline, se adauga 200g naut, 2 cepe taiate marunt, 3 morcovi, un praf de sare, patrunjel tocat si se umple cu apa, apoi se pune la fiert. Separat, 500g carne tocata de vita cu sau fara miel se amesteca cu 1/2 ceapa tocata marunt,2 oua, sare, ghimbir,patrunjel verde tocat apoi se imparte in doua. O parte se amesteca cu 2 lingurite de menta, cealalta se amesteca cu 1 lingurita chimen. Se pun la fiert in ciorbita de care vorbeam mai sus. Se serveste cu patrunjel verde si lamaie, dupa preferinte.


Pui cu curry (cu prajeli)

Ingrediente pentru 4 persoane: 4 bucati de carne de pui de aprox 100 g fiecare, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 80 g stafide, 2 lingurite de chimen pudra, 2 lingurite de scortisoara pudra, o lingurita de ghimbir ras, 1/2 lingurita de boia de ardei iute, 6 cuisoare, un pahar mare de supa de legume, un iaurt degresat, sare, piper.

Preparare: Se pun stafidele la inmuiat intr-un vas cu apa cald, timp de 20 min. Intre timp se rumenesc bucatile de pui intr-o oala in ulei de masline, apoi se scot pe o farfurie. In oala se adauga chimenul, scortisoara, ghimbirul, boiaua de ardei iute, amestecand 1 minut. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, se adauga sare si piper, se mai lasa 5 min, amestecand. Se pun si bucatile de carne, se adauga supa de legume si se lasa sa fiarba 20 min la foc mic. Se adauga iaurtul si stafidele, se amesteca, se mai fierbe 3 min si se serveste cu garnitura de orez sau de legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Pui cu legume-chinezesc (cu prajeala)

Bucatile de pui dezosat se taie cubulete si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline. Se amesteca din cand in cand, in cateva min sunt facute. Se taie praz, apoi un morcov fasii subtiri, un ardei gras rosu, doua-trei ciuperci se taie felii pastrand forma de ciuperca. Pui chinezesc cu legume Se adauga in tigaie la prajit prazul, morcovul , cand s-au rumenit se adauga si ciupercile si ardeiul, amestecand usor. Se adauga un praf de sare si sos de soia la sfarsit, cand s-au facut si ciupercile.

Pui gratinat (cu prajeala)

Ingrediente pentru 6 persoane: Un pui de apoximativ 2 kg, 100 g branza de oaie, 2 cepe, un catel de usturoi, o legatura depatrunjel, cateva frunze de dafin tocate, o lingura de busuioc tocat, 2 linguri de ulei de masline, un paharel de vin alb sec, 6 cuisoare, sare, piper. Pui gratinatPreparare: Se taie puiul in 8 bucati care se rumenesc in tigaie, in ulei de masline. Se intorc pe toate partile. Se adauga vinul alb, ceapa tocata, busuiocul, foile de dafin, patrunjelul, usturoiul, cuisoarele, sare, piper. Se tine la foc mic circa o ora.
Se poate adauga si putin lapte de soia in timpul fierberii.
Se pun bucatile de pui intr-o tava de cuptor, se toarna deasupra sosul in care au fiert. Se presara branza rasa si se gratineaza 15-20 min in cuptorul cald.


Pui la cuptor (fara prajeala)

Un pui potrivit se unge cu ulei de masline si se sareaza. Inauntru se introduce o jumatate de lamaie si o crenguta de rozmarin. Se aseaza puiul intr-un vas de yena in care se afla catei de usturoi si bucati de ceapa rosie. Se lasa o ora la cuptor si se serveste cu piure de cartofi.


Pui provensal cu rosii si masline (cu prajeala)

Ingrediente pentru o portie: o jumatate de piept de pui, fara os si fara piele, taiat in 3 felii subtiri, o rosie fara coaja, taiata cubulete mici, masline de diferite culori, taiate feliute, busuioc verde sau uscat, 2 lingurite de smantana,2 catei de usturoi, taiati feliute, sare dupa gust, ulei de masline. puiprovence

Preparare: Se incinge uleiul (cam 2-3 linguri) intr-o tigaie anti-aderenta, se prajesc feliile de pui cateva minute pe fiecare parte, dupa ce am presarat, in prealabil, busuioc peste bucatile de pui. Cand sunt facute se scot pe farfuria de servit. In uleiul ramas se pune usturoiul tocat, se caleste putin dupa care se stinge cu rosia taiata cubulete. Se amesteca bine, se lasa cateva minute, se adauga maslinele, apoi smantana si un praf de sare. Se aseaza in farfurie, langa pui si se decoreaza cu busuioc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Pulpe de pui cu legume (cu prajeala)

Ingrediente pentru 4 portii: 4 pulpe de pui (circa 200 g fiecare), cate 100 g arahide macinate si fulgi de cocos, boia iute, boia dulce, sare, piper, 3 oua, 1 legatura ceapa verde, 500 g ardei grasi in culori diferite, 2 linguri ulei, 2 linguri sos soia, 1 lingura miere, 2 linguri susan.
Preparare: Incalziti cuptorul la 200 grade. Spalati pulpele de pui si stergeti-le cu un servet. Amestecati arahidele cu nuca de cocos, adaugatiboia de ardei dulce si iute, piper si sare. Bateti ouale. Dati pulpele prin ou, apoi prin amestecul de arahide si cocos. Asezati pe o tava o hartie pentru copt. Puneti pulpele in tava. Introduceti-le in cuptor pentru 40 min. Spalati si curatati ceapa si ardeii. Taiati-le inele, respectiv cubulete. Incalziti uleiul intr-un vas mai mare, adaugati ceapa si ardeiul si caliti-le 7 min. Adaugati mierea, sosul de soia, sare, piper si presarati susanul. Serviti pulpele cu legume si orez.


Pulpe de pui cu sos de bere neagra (fara prajeala)

Ingrediente: 4-8 pulpe de pui, sare, piper, 50 g stafide si 500 ml bere neagra.
Preparare: Se aseaza pulpele de pui spalate intr-o tava. Se sareaza, pipereaza, se adauga stafidele si berea si se introduc la cuptor, la foc moderat, aproximativ 50 min.


Pui a la grec (cu prajeala)

Ingrediente pentru 4 persoane: un pui, 4 cepe, 4 catei de usturoi, 3 hasme, 3 rosii, 2 ardei grasi, 200 g masline fara samburi, 2 linguri de ulei de masline, 2 pahare vin alb sec, o lingura de curry, sare, piper.
Preparare: Se taie puiul in bucati. Se curata si se toaca ceapa, hasmele si usturoiul. Se spala rosiile si se taie in 8, ardeii se taie cubulete. se pun bucatile de pui intr-un vas mai adanc. Se presara curry si se amesteca bucatile de pui sa se impregneze bine. se calesc bucatile de pui intr-o cratita mare in ulei de masline. Se adauga ceapa, hasmele si usturoiul. Se amesteca si se lasa la foc 5 min. Se adauga ardeii, vinul alb, maslinele. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ o ora. Se serveste cu garnitura de cartofi sau cereale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Pui cu ardei (cu prajeala)

Un pui de aproximativ 1 kg se taie bucati si se pune la prajit in ulei incins, cu sare si piper negru. Se intoarce pe toate partile pana se rumeneste bine. Se toaca marunt 3 catei de usturoi si se adauga in tigaie, peste pui. Se adauga 150 ml vin alb sec, se mai lasa putin, apoi se adauga un polonic de rosii proaspete tocate, oregano si se tine 30 min pe foc. puiardeiPutin ulei se pune la incins, in el se caleste o ceapa tocata marunt. Se adauga un castron de ardei gras rosu tocat fasii lungi, sare, piper, 2 polonice de suc de rosii proaspete, oregano, si mai lasam cateva minute la foc. Se pune din nou tigaia cu puiul la foc, peste care se adauga ardeiul. Serviti cu patrunjel verde tocat.


Pui cu chimen (prajeala)

Ingrediente pentru 6 persoane: un pui de aprox 1,6 kg, 250 g porumb din conserva, 200 g fasole verde proaspata sau congelata, 250 ml supa de legume, 2 cepe mari, o lingurita chimen pudra, un varf de cutit boia de ardei iute, sare, piper.
Preparare: Se taie puiul in 8 bucati care se prajesc in tigaie, in ulei de masline, astfel incat sa se rumeneasca putin. Se curata cepa si se toaca marunt. Se curata fasolea si se clatesc boabele de porumb. Cand puiul a capatat o culoare rumenie se adauga ceapa, fasolea verde si se varsa supa peste pui. Se adauga chimenul, boiaua, se sareaza si se pipereaza. Se lasa la foc mic 15 min. Se adauga porumbul si se mai fierbe 10 min la foc mic. Se serveste cald cu patrunjel verde.


Pui cu lamaie (fara prajeala)

Tineti cont ce trebuie sa stea la marinat 12 ore! Ingrediente pentru 4 persoane: un pui de aproximativ 1,2 kg, 3 lamai, o cutie mica de compot de ananas bucati, un ardei verde, o legatura de busuioc, un pahar de vin alb sec, 6 catei de usturoi, o lingurita de radacina de ghimbir rasa, sare, piper.

Preparare: Se taie puiul in 8 bucati care se pun intr-un vas adanc. Se adauga 2 lamai spalate si taiate rondele, usturoiul pisat, vinul, sare si piper. Se lasa la marinat 12 ore la rece, intorcand bucatile de pui din cand in cand. Dupa 12 ore se scurg bucatile de pui si se pun la cuptor, grill, timp de 15-20 min. la jumatatea timpului de coacere se intorc pe cealalta parte. Se stropesc din cand in cand cu marinata. In timp ce puiul se frige se fierb 5 min bucatile de ananas in sucul lor, cu ardeiul spalat, curatat de samburi si taiat cubulete, zeama de la a treia lamaie. Se adauga ghimbirul si se sareaza. Se pun din nou bucatile de pui in vasul adanc in care au stat la amrinat. Se adauga ananasul si se mai tine la cuptor 5 min. Se serveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Supa de peste Turcia (fara prajeala)

Intr-o oala cu apa clocotita, pe foc, adaug o lingura de unt, 2 cartofi si 2 morcovi rasi, ciuperci tocate marunt, un pumn de mazare, sare, piper si 4 fileuri de peste, taiate felii subtiri. Separat pregatesc o ciulama subtire cu faina, un galbenus de ou, suc de lamaie si o cana de lapte. Supa de peste Amestec bine, adaug un polonic de supa, cand e omogena bine adaug in oala cu supa.
Se serveste cu patrunjel si lamaie


Supa de peste Cipru (fara prajeala)

Pun apa intr-o oala medie si o pun la foc. Cand colcoteste pun 2 cepe tocate marunt, 2 rosii decojite taiate felii, tulpini de telina tocate, un morcov si un cartof taiate cubulete, patrunjel verde. Adaug un polonic de orez bine spalat si 3 feluri de peste (barbun, biban si scorpio), 2 linguri de ulei de masline, sare si piper negru. Fierbe foarte repede, adaug zeama de la o jumatate de lamaie si mai dau intr-un clocot.


Supa rece cu castraveti (fara prajeala)

Ingrediente: 550g resturi de carne, 2 morcovi, 3 cepe, 2 castraveti proaspeti, 260g smantana, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb din ajun resturi de carne si oase. Se curata cu atentie spuma, se adauga morcovii, cepele, piperul si putina sare. Se strecoara supa bine fiarta si racita si se pune la gheata. A doua zi se curata suprafata supei de toata grasimea. Se rastoarna cu atentie intr-un castron fara a tulbura ceea ce s-a depozitat pe fundul oalei. Se bate cu smantana, se adauga cuburi de castraveti cruzi, curatati de coaja si se da din nou la rece.
Mod de servire: Se serveste rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Supa-crema de dovleac cu migdale (VEGETARIAN,fara prajeala)

Ingrediente pentru 6 portii: 1 dovleac, 750 ml lapte (de preferat de soia), 2 morcovi, 40 g migdale taiate fin, 1 lingurita zahar roscat, 100 g branza degresata, sare, piper.

Preparare: Se taie miezul dovleacului si cuburi mari care se fierb in multa apa cu sare timp de 15 min. Se scurge apa si dovleacul se pune intr-o cratita cu lapte , branza si zaharul. Se sareaza, se pipereaza si le lasa sa fiarba 10 min. Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza bine. Se pune din nou in cratita, se adauga morcovii spalati, curatati si taiati in batoane subtiri, se fierbe inca 15 min apoi se adauga migdalele. se serveste fierbinte.


Soupe a l’oignon (VEGETARIAN,fara prajeala)

Pentru 6 persoane: 500 g de ceapa taiata solzisori mici (de preferat ceapa alba), 50 cl vin alb demisec (tip Sauvignon Blanc), 1,5 l de consommé de pasare fara sare, preparat in casa, 6 felii de paine alba prajita, 250 g de branza (tip Gruyere sau cascaval) rasa, 50 g de unt.
Mod de preparare:
1) Se incalzeste cuptorul la 220°C; 2) Se amesteca intr-o cratita ceapa, vinul si untul. Se brezeaza cam vreo 45 de minute, pana cand ceapa este moale si a absorbit aproape tot lichidul. Se mareste focul si se aduce la fierbere. 3) In acest timp se incalzeste consommé-ul de pasare. 4) Se repartizeaza ceapa in sase boluri de faianta rezistenta la foc. Se varsa deasupra consommé-ul. Se pune cate o felie de paine la suprafata lichidului si se presara peste ea branza rasa. Se pun bolurile pe grila cuptorului si sa lasa sa se gratineze cateva minute, pana ce branza s-a topit. Se serveste imediat. Si nu uitati vorbele marelui gastronom Courtine: „Ceapa este trufa saracului“.


Supa de dovleac (VEGETARIAN,fara prajeala)

Fierb f repede,de aceea e usor de facut si e delicioasa,dar e mai buna sa se manance imediat ce e terminata.
Se pun la fiert bucatele de dovleac,impreuna cu cateva bucatele de brocoli.Se adauga putina sare.Dupa ce e totul fiert,se adauga schlagobers(un fel de frisca,smantana)si se face totul pireu.
Se serveste cu bucatele de samanta de dovleac deasupra .
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Wow, Idora! M-ai ametit, m-ai ametit, m-ai ametit . Multumesc pt. toate, mai ales pt. fursecurile cu ovaz. Dupa Pasti mai vedem ce si cum cu bunataturile astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Idora

Cateva retete dietetice cu carne,special pt. Cipcipcip si pentru cine mai vrea retete si cu carne




Multumim . Am sa povestesc cind am incercat vreo reteta.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput