Mincare sanatoasa (fara aditivi)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Supa de usturoi (VEGETARIAN, fara prajeala)

Ingrediente pentru 8 persoane: 2 l de apa, 10 catei de usturoi, o lingura de mustar, un ou, 1 lingura ulei de masline, 150 g fidea, sare, piper.

Preparare: Se pune apa intr-o oala cu capac si se lasa sa dea in fiert. Se pune usturoiul pisat si albusul de ou. se adauga sare, piper, si se amesteca. Se lasa sa fiarba 3 min. Se adauga fideaua si se mai fierbe inca 3 minute. Se prepara o maioneza folosind galbenusul de ou, sare, piper, mustar si ulei de masline. Se dilueaza maioneza cu un polonic de supa de legume calduta si se incorporeaza cu grija in supa. Se serveste cu patrunjel verde.


Supa Miso (VEGAN,fara prajeala)

Ingrediente pentru 2 persoane: 3 cani apa, 3 linguri miso alb sau rosu (pasta de fasole), 10 g tofu uscat, taiat cuburi (preparat coagulat din extract de soia), wakame uscat (alge pentru supa Miso), 10 g ceapa tocata.

Preparare: Fierbeti apa intr-un vas. Adaugati miso si amesteca bine. Serviti cu tofu, wakame si ceapa.


Supa de cereale(VEGETARIAN, fara prajeala)

Ingrediente: 1 l apa, 3 linguri fulgi de ovaz, 500 ml lapte, 1 lingurita unt, fructe proaspete: mere, kiwi, portocale, pere, zahar dupa gust si stafide. supacereale

Preparare: Fierbeti fulgii de ovaz in putina apa, la foc mic, pana sunt pe jumatate gata. Adaugati laptele si mai dati intr-un clocot. Adaugati sare, dupa gust. Spalati fructele, curatati-le de coaja si seminte, taiati-le cubulete si introduceti-le in supa. Daca adaugati si stafide opariti-le inainte, si fierbeti-le cu zahar intr-o mica cantitate de apa timp de 5 min. Se poate servi calda sau rece, dimineata in loc de orez cu lapte sau la pranz, ca desert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Dovlecei cu tofu (VEGAN, cu prajeala)

Ingrediente pentru 6 persoane: 4 dovlecei, 250 g tofu, 2 cepe, o legatura patrunjel, o legatura marar, un paharel lapte de soia, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, 3 catei de usturoi.

Preparare: Se curata dovleceii si se taie cubulete. Se curata ceapa si se toaca mare. Se taie si tofu cuburi. Se caleste ceapa in ulei de masline, se adauga usturoiul pisat, dovleceii, tofu, patrunjelul si mararul tocate marunt. Se stropeste cu lapte de soia, se amesteca bine si se lasa la foc pentru 15 min. Se servete ca garnitura pentru cereale.


Branza de capra cu garnitura de sfecla (VEGETARIAN, fara prajeala)

Ingrediente pentru o portie: 2 felii de branza de capra, o mana de frunze de sfecla, cu coatoare, o ceapa, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, o rosie, mustar salbatic-frunze si flori. sfecla

Preparare: Branza se pune pe gratar. Sfecla se toaca marunt, si ceapa. Se pune ceapa la calit in ulei de masline, se adauga sfecla, mustarul salbatic, zeama de lamaie, rosia taiata cubulete. Se amesteca bine. Se aseaza in platou, cu o forma in care se pune sfecla si deasupra branza. Se decoreaza cu sos de rosii ,ulei de masline si flori de mustar.
Delicios si de post!


Chebab de peste (fara prajeala)

Fileurile de peste se toaca marunt cu satarul, se adauga sare, piper negru, usturoi pisat, patrunjel tocat. Se fac turtite care se trec printr-o farfurie cu ulei de masline. Se frig pe gratar. Se servesc cu patrunjel, ardei verde si ceapa.

Cod cu ghimbir (cu prajeala)

Ingrediente pentru 4 persoane: 600 g file de cod, 200 g conopida, 2 cartofi, 2 cepe,2 lamai, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ghimbir ras, o jumatate de lingurita de boia de ardei iute, o lingura de curry, un ardei rosu, 2 pahare mari supa de legume, un iaurt, sare, piper.

Preparare: Se taie fileul in bucati de aproximativ 5 cm. Se storc lamaile si zeama se pune peste peste si se presara curry. Se curata ceapa si se toaca mare. Se curata ardeiul si se taie fasii de aprox 1 cm latime . Se spala conopida si se desface buchetele, cartofii se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mare se caleste ceapa in ulei de masline si putina supa timp de 5 min, apoi se adauga usturoiul tocat, ghimbirul, boiaua, ardeiul, conopida, cartofii. Se incorporeaza bucatile de cod, se rumenesc pe toate partile, se adauga cele 2 pahare de supa si se lasa sa fiarba inabusit 15 min. Se adauga iaurtul, se mai lasa 2 min apoi se serveste.

O sa va mai scriu, ca mai am!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Idora, esti foarte harnica cu retetele

Aveti grija cu painea, chiar daca-i integrala, cea la pungi contine in general o multime de zahar si antioxidanti.

Io de carne nu ma las, dar o sa am grija sa iau fara porcarii in ea

Vedeti ca si produsele de soia (sau ptr vegani) au "minuni" in ele, trebuie sa le controlati la ingrediente.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Stie cineva sa gateasca fara ceapa prajita? Ca nu-i prea bine sa prajesti dupa cite stiu. Se poate oare pune ceapa tocata in mincare fara sa fie prajita in prealabil?

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

cipcipcip metoda e sa " prajesti" ceapa in cateva linguri de apa si sa tot adaugi apa daca scade. cand ceapa e "prajita" procedezi mai departe cu gatitul .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Denizel, Idora multumesc pt. retete! Abia astept sa incerc cate ceva.
Lorelai daca ai timp m-ar interesa reteta de cozonac cu faina integrala (este faina Graham/whole wheat asa-i?).
Ma tenta intr-un timp sa macin cereale nedecorticate (fara zahar, 7 (whole) grains) si sa incerc paine sau dulciuri cu faina rezultata (in amestec cu faina alba, germeni de grau, poate seminte sau nuci). Ai incercat si asa sau vreau prea multe?
Am sa incerc cu proportiile respective. Si tie iti multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Idora, multumim pt. retete!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Denizel, ziceai de mancarurile cu linte; tu cum o mai prepari?
Intrebarea e valabila pentru toate fetele care gatesc linte.
Voi incerca reteta de supa cu linte a Idorei, dar intai trebuie sa cumpar coriandru. Pana atunci voi face supa de iaurt si, bineinteles, pateul de linte, care sper sa ii placa si celui mic.



Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Teodora D.

Denizel, ziceai de mancarurile cu linte; tu cum o mai prepari?
Intrebarea e valabila pentru toate fetele care gatesc linte.
Voi incerca reteta de supa cu linte a Idorei, dar intai trebuie sa cumpar coriandru. Pana atunci voi face supa de iaurt si, bineinteles, pateul de linte, care sper sa ii placa si celui mic.





Eu fac supa de linte cu timian si putina menta (poate fi proaspata sau uscata).

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Fetelor,ma bucur ca va plac retetele:)Mie mi se par faine,usor de facut si sanatos de mancat

Denizel,mersi de retete!!

Va scriu altele,cum am promis:

Supa crema (VEGETARIAN-daca puneti lapte sau VEGAN-daca puneti apa-fara prajeala)

Ingrediente:

3/4 litru de apa sau lapte
1 ceapa toccata
putin usturoi tocat
1 telina mica
1 morcov
1 rosie decojita
1 galbenus de ou
1 frunza de varza toccata
plante aromatice (chimen, busuioc, salvie)

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele in mixer pina se obtine o crema. Se adauga putin patrunjel verde taiat marunt. Se serveste incalzita pina la 40°. Optional se poate adauga putina smintina in momentul servirii.


Supa de crevete cu ardei iute (fara prajeala)


Ingrediente necesare 4 portii
2 fire de ceapa verde
225 gr crevete
750 ml supa limpede de peste
zeama si coaja rasa de la o lamâie verde
un ardei iute rosu, tocat marunt
o lingura sos de soia
un fir de lemnul-domnului (lamâita)
2 linguri otet
4 linguri coriandru proaspat, tocat marunt

Mod de preparare:
1 Taiati firele de ceapa verde cârlionti (despicati pe lung, cu vârful unui cutit, partea verde a firului de ceapa) si puneti-le intr-un castron cu apa rece.
2 indepartati cochiliile si capetele crevetelor, lasând coada intacta.
3 Despicati crevetele in doua, aproape complet, pentru a obtine o forma asemanatoare unui fluture. indepartati firul negru de pe spinarea fiecareia.
4 intr-o tigaie incalziti supa de peste la care ati adaugat zeama si sucul de lamâie, sosul de soia si ardeiul iute.
5 Zdrobiti firul de lemnul-domnului (lamâita) cu un facalet, apoi adaugati-l in supa.
6 Când clocoteste, adaugati crevetele si lasati sa fiarba pâna devin roz.
7 Adaugati otetul si coriandrul, puneti in boluri individuale, ornati cu cârlionti de ceapa si serviti imediat.

Pentru a obtine o supa mai consistenta puteti adauga, o data cu crevetele, si taietei de orez.


Tiropita - placinta cu branza(VEGETARIAN)

Se unge o tava cu ulei. 500 g branza de oaie rasa se amesteca cu 1,5 l lapte. Se adauga 4-5 oua, piper, o lingurita de nuscoara macinata. Se amesteca cu 2 cani de faina si se pune in tava. Intr-un castron se amesteca cu furculita 3 oua, 2 linguri de ulei, jumatate de cana de lapte. Se toarna compozitia in tava, peste aluat. Se coace la cuptor la foc potrivit timp de 40 min.

Mergi la inceput