Copilasi nov-dec 2004 (114)
Raspunsuri - Pagina 4
FELIS spune:
Noi asteptam kinetoterapeuta sa vina... Desi am facut si ieri, pt ca facusem o pauza asa mare i-am zis sa vina si azi... numai bine ca maine nu puteam sa mergem la centru sa facem ca are alt program.
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
aime spune:
Hai, mey Eveline...nu te mai invinovati...desigur ca va invata si ea...uite Vladut stie de telefon de muuuuult...este una din jucariile lui preferate...il ia, il duce la ureche formeaza (stie unde e redial) suna la bunica-sa si apoi inchide...si nu l-am invatat noi, mai stie si la mobil (doar il duce la ureche) nu si vb la el. Uite azi am descoperit ca stie unde-i capul, si zau ca nu l-am fortat sa invete...vb cu ai mei, care erau in vizita, ceva de cap...si el, cum a auzit a si dus mana la cap...stie multe lucruri, pe care le prinde din zbor, cred, da' nu zice mare lucru...si sunt copii care vb de zor.La noi joaca de-a ascunselea e in top, mai ales ca acu a invatat sa se ascunda dupa usi
, gadilitu', trasu', pusu in lighean si plimbat, pusu intr-un scaun rasturnat si plimbat (asta el a descoperit)...ne mai uitam in carticele, are rabdare, reasfoieste si singur, da nu stie neaparat care si cum is pe acolo...stie catel, chit-chit, iepuras...ce mai are si el de plush.
asa ca stai linistita, nu te frasui degeaba...
Pai, eu sa nu
...ca inca nu zice TATA? ![]()
aime spune:
quote:
Originally posted by Dutzi
Aime, te pomenesti ca baieteii astia si-au gasit vocatia
Pupici Vladutului drag si tie, mami.
La inot n-am fost deloc pana acum, pentru ca n-am gasit locuri libere, si-atata am cautat...de-abia in octombrie...asa ca asteptam cu nerabdare vremea calduroasa, sa mergem la piscina in aer liber
mey, parca n-as prea vrea asa vocatie (desi ....la ce bani ies....da parca banii-s totul?)....da te pui cu destinu'?
atat de tarziu ai gasit loc....moamaaaaaa, parca il duci la Harvard
FELIS spune:
Mihai zice TATA, da nu zice MAMA... eu insa nu ma supar... O sa zica el si MAMA
Asta sa fie singura noastra problema
Felis si
Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
Dutzi spune:
Eveline, uite, eu nu stiu cate mamici de-aici o sa-ti spuna ca ai lor copilasi au atata rabdare, sa stea, sa-nvete cate-n luna si-n stele, de la parinti...ei sunt atat de dornici si nerabdatori sa descopere singuri, incat aparentnici n-au nevoie de ajutorul nostru...ei, desigur, nu-i chiar asa...n-o subestima pe Biuta, nici n-avem idee cat de multe inteleg ei acum, cat de mare e puterea lor de perceptie, asa ca, nu te invinovati, important e insa sa-i vorbesti tot timpul cat esti langa ea, chiar daca calci, s-o rogi de ex sa aranjati hainutele in dulap, sa-i povestesti ceva, ce-ti face tie placere, chiar daca ai impresia ca nu te aude...fals...la ei totul se petrece dintr-o data, o sa vezi cum intr-o zi o sa "explodeze" si ce mandra o sa fii...fiecare copil are deja ritmul lui, asa ca daca Bia nu spune alo, probabil ca ea, in scurt timp, va conversa deja
.
Uite, noi aseara ne gandeam ce-ar mai putea sa pape Iustin si tati a zis: "sa te vad eu, mami, cand va trebui sa faci piftie"(asta pentru ca eu habar n-am)...atat i-a trebuit lui Iustin, l-a amuzat asa de tare cuvantul, a ras in hohote si incerca din rasputeri sa-si onduleze limba-ntre dinti, sa-i iasa si lui...si uite-asa am dat in mintea lui, si-am repetat de n ori, ah ce piftie buna.
Aime, hai c-ai fost asa nostima, am ras de una singura...da, ai dreptate, ce ti-e si cu nemtii astia, aici totul se planifica dinainte chiar de-a te naste ![]()
Ele spune:
quote:
Originally posted by eveline
Asa si sa va mai intreb ceva: mai fetelor, eu nu stiu sa ma joc cu copilul si pace! Nu stiu ce sa mai fac: cand ii dau papa, vorbesc cu ea, ii arat jucarii, o invat cu lingurita (azi a luat 4 linguri de mamaliguta cu branzica si unt singura....na ca stiu si numarul); cand merg pe afara ii arat catelul, pisica, pasarica, masina etc, ce-o mai fi, ne plimbam de manuta; la baita si inainte de culcare comunicam Ok, e bine.....buuuuun:
Problema vine intre mese, in timpul in care ea se joaca....eu daca am treaba la bucatarie, sau calc ceva, o supraveghez si e Ok....dar daca n-am ce face ma gandesc sa ma joc cu copilul, sa-i tin companie, eventual s-o mai invat una alta. Dar copilul, pauza: eu ma duc la ea si-i spun:"uite Bia papusa", sau cubul, sau carticica, hai sa-ti arate mama pisica (sau pasarica) sau ce-o fi, hai sa ne jucam cu...etc, nici nu ma baga in seama. Daca e si TV-ul aprins, ma si da la o parte ca nu cumva sa-i bruiez imaginea, cu toate ca nu se uita numai in TV, tre' sa fie liber accesul spre ecran. Asa ca imi bat gura, incerc sa-i arat una alta, nu ma baga in seama, renunt si ajung la calculator (DC)....stau un pic si ma mustra constiinta ca nu stau cu copilul (mai si citesc ca unii copii recunosc animale, sau spun una alta)....pai cum sa nu, daca ei stau sa li se explice! Asa ca ma intorc la Bia s-o invat cum face catelul....Bia imi intoarce spatele si frunzareste cartea de telefon...samd.
Iacata ca iar m-am intins, dar chiar is suparata....mai vine si barbata-miu de la servici si-mi spune ca fetita colegei (care e cu o saptamana mai mica ca Bianca) a fost pe la servici si lua telefonul in mana si spune alo....cica s-o invat si eu pe Bianca....cum naiba s-o invat cand ea nici nu ma baga in seama?
Acum doarme de aia postez asa mult, sa nu credeti ca iar se joaca singura!....macar mi-am varsat oful...
Ana si Bianca-iubita
Tare frumos le-ai mai zis. Acuma sa-ti spun si eu ca fiecare copil cu ritmul lui si bla, bla, bla...cred ca nu are rost. Teoria cred ca o stim cu toate.
Iti zic doar ca si noi suntem la fel. Eu ma chinui sa-i arat nas, urechi, ochi...ea ma ignora complet si-si vede de treaba ei. Arat animalutele si fac ca ele ...tot aia e. Copilul meu n-are stare o clipa de unde atata rabdare sa-i explic eu ce si cum. A mea cum face ochi cum se da jos din pat si se apuca sa "lucreze" ceva.
Dar acuma ca sa zic si ca eu ma chinuiam sa o invat cum face catelul..ham, ham...si ea nik....la vreo doua zile o aud ca striga prin casa cutu, cutu.Habar nu am de unde stie de cutzu cutzu. Si la fel cu telefonul..ea face aio, aio. Dar ce vreau eu sa zic ca ea a prins totul din zbor si ne-a arata cand a vrut ea
Acuma ca tot ati vb de somn, pai eu daca o las singura in pat pica din el fara sa se trezeasca (am patit-o odata) . Se foieste si se frichineste de o gasim pe la picioarele noastre. Chiar mai este vreun bebeu care doarme asa agitat????
Gata s-a trezit si mandra mea...
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Deny..si altii
Cecilia C spune:
Corina , nu-ti face probleme cu bautul laptelui noaptea ca si noi avem aceeasi problema, si vad ca mai sunt multi copilasi la care le place sa bea noaptea laptic..si-apoi chiar nu avem ce le face, poate sa-i lasam sa planga mai mult putin si sa le micsoram portia...
Asa cum zicea si Danette cred ca intr-o buna zi or sa doarma ei tun si o sa fim mai linitite, dar pana atunci mai avem cale lunga, ha ha
Cum zicea si Aime si noi bem laptic de cateva ori pe noapte, de obicei ne culcam pe la 10.30 si se trezeste in jur de 1-2 si bem un pic de laptic, apioi peste vreo 2 ore jumate ne trezim din nou….si apoi mai bem laptic dimineata..daca ma vede cu sticla de lapte imi arata ca trebuie sa-I pu biberonul in gurita, e asa de haioasa cum imi arata
Felis, pupici lui Mihaita si se vede ca a mai crescut si ca e mai rotunjel si il prinde tare bine noua frizura. Sunt sigura ca o sa fie bine cu toate pana la urma chiar daca ii iei bona la MIhaita, o sa fie inconjurat de multa dragoste din partea fiecaruia si o sa fiti multumiti, o sa vezi, cineva e acolo sus si are grija de toate.
Roserb, felicitari pentru progresele lui Mihnea . Apropo, tu cand mergi la servici? Cu cine o sa ramana Mihnea, ca Bianca merge la gradi, nu?
Alexia mea o sa mearga la gradi de la 1 Mai…atunci pleaca si soacra acasa si n-avem ce face, trebuie sa o dam, desi mie imi pare bine ca o sa mearga pt ca o sa fie cu copii, o sa se mai socializeze si ea..ca acum cum vede un strain cam incepe sa planga si nu-mi place deloc. E cam plangacioasa de la o vreme si nu stiu de la ce…dar am vazut ca si alti copilasii sunt asa…poate trec si ei printr-o perioada mai cu plansete, ha ha …..sper sa le treaca repede.
La gradi o sa fie super fain zic eu ca e acasa la o tipa care are si ea o fetita de 4 ani, tipa are cam in jur de 35 ani si are in total 6 copii…Alexia o sa fie cea mai mititica dar nu-mi fac probleme ca o sa fie bine.
Paxela, parca ziceai ca si Silviu o sa mearga la cresa, nu? Merge sau inca nu? Eu zic ca o sa le fie bine acolo printre copii……mai nasol o sa fie cu bolile care se transmit foarte repede in colectivitati dar se pare ca nu avem ce face.
Pupici la copilasi si mamicile lor
14+sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe
cassandra spune:
Eveline, cred ca avem mobila de tineret de acelasi tip pt ca imi suna cunoscut ceea ce spui. Si eu tot de acasa din fosta mea camera o am.
La noi patul e dublu, cu perne din burete si se poate face mai micut daca scoti un rand de perne si impingi ladita cu rotile sub pat. Noi am mutat patul langa perete astfel incat sa aiba doar doua laturi pe unde ar putea sa coboare. Langa pat la picioare i-am pus un urs mare de plus care ii blocheaza trecerea iar pe laterala care a mai ramas libera pun seara pe jos cele doua perne de burete care au mai ramas (sa ii amortizeze caderea in cazul in care face tumbe prin somn, si credeti-ma ca s-a intamplat sa mai plonjeze
)
Alexandra, mami lui Dragos (14 noiembrie)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sirghialex/my_photos
cassandra spune:
Felicitari Felis pentru Mihaita
. Dragos nu catadicseste sa spuna nimic inteligibil dar e tare dragalas cand mormaie in limba lui. Cat despre MA-MA, stie sa spuna strengarul, dar se foloseste de cuvantul asta doar cand are o problema. mai spune si TA-TA din cand in cand dar nu prea des (sa nu ma supar eu
).
Cat despre ceea ce as vrea sa il invat eu si ceea ce prinde el, m-am convins ca totul tine de cat de mult il intereseaza lucrul respectiv. Daca insist prea mult pe langa el sa repete un cuvant ori nu ma baga in seama, ori tipa la mine. Totul tine de cat de multa rabdare are sa ma asculte.Butonatul la telefonul mobil si faptul ca il duce la ureche si spune "ai" le-a invatat singurel vazandu-ne pe noi ce facem. Intr-o seara vroiam sa ii iau temperatura si verificam termometrul sa vad daca mai merge. cand a inceput sa tiuie Dragos l-a luat si l-a dus la ureche spunand "ai". Scumpetea mica credea ca e daca tiuie e telefon si atunci trebuie sa vorbeasca la el.
Sunt tare dragalasi cand fac tot felul de chestiute de genul asta.
Alexandra, mami lui Dragos (14 noiembrie)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sirghialex/my_photos
Corina75 spune:
Meeeeeeeeey, ce ploua la Brasov....si ce frig e....brrrrr
zici ca e noiembrie....
Cuscrita, nu dispera, sa stii ca si ginerica al tau tot asa face mai, nu degeaba ne-om fi incuscrit noi ![]()
![]()
![]()
Rar ma baga in seama, cand vrea cate ceva, ca altfel pot eu sa behai ca oaia si sa latru ca un cutu...singura...el e ori cu ochii pe TV, ori calare pe masinute sau pe mobila....are un telefon din ala antic cu disc..invarte la el toata ziua si-mi pune mie receptorul la ureche sa vorbesc, si daca vreau sa i-l dau si lui, rade si fuge...
In afara de ascunselea prin casa nu prea avem activitati multe...daca vreau sa-i arat cum se connstruiesc casute din cuburi vine si mi le strica, asta ii place lui cel mai mult la ora asta: sa strice. Tot ce prinde. Sa cotrobaie...
Asa ca pup-o pe Biuta din partea lui Andrei, ca taaaaaaaare se mai potrivesc....
Dar mai fetelor, in afara ca au aceeasi varsta copilasii astia ai nostri, sa nu uitam ca sunt toti nascuti in zodia chinezeasca a Maimutei, si sunt in majoritate Scorpioni si Sagetatori!! Cu mici exceptii de Capricorni parca....
N-o fi mare lucru si mai conteaza si ziua, dar totusi asemenarile nu sunt de neglijat.....parerea mea.
Corina si bb Andrei
24.11.2004
daca vreti sa ne vedeti, aici sunt pozele noastre: Andrei
Pozici din martie 2006 aici