Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (1)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Zina dar tu utrogestan nu iei?
Eu iau asa: o tableta de acid folic de 0.5 mg pe zi si 6 utrogestan pe zi. 2 dimineata - oral, la fel la pranz si 2 seara vaginal.
FFF bine ca nu ai greturi inca.
Iti tin pumnii deseara la eco si fa-ti listutza cu ceea ce trebuie sa intrebi.
Ai grija de tine.

Miro5+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Miro, dar de ce trebuie sa iau utrogestan?
Tie de ce ti-a fost prescris?

Mergi la inceput

utrogestanul este un progesteron natural.
este un fff bun sustinator de sarcina.
Pentru asta mi-a fost prescris ... sa-mi sustina sarcina.
Intreaba-ti azi doctorul daca nu iti da si tie .... daca e sau nu nevoie. La mine au fost intotdeauna probleme cu endometrul ... de aceea am o doza asa de mare ... poate ca tie nu-ti da asa de multe ... dar macar 2 pe zi ... io as lua si fara indicatia dr.
Tin pumnii.

Miro5+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Miro, daca ai probleme cu sustinerea sarcinii, da, atunci e bine sa iei utrogestan. Dar pentru cele care nu au probleme de natura asta, atunci de ce sa ia?
Am dat un search pe google si la utrogestan, un medic spunea ca "doar in cazurile dovedite a fi cu probleme, se poate lua utrogestan, dar numai pana in saptamana 12. Si de fapt, se da de catre medic, ca sa nu pleci din cabinet cu mana goala".
Eu nu iau, numai daca chiar imi va spune medicul.

Mergi la inceput

iote ce zice o fata de la subiectul endometru ... de la asteptand un ingeras:

pai UTROGESTANUL e un progesteron care ajuta la fixarea sarcinii, ingrosand endometrul in primul rand si avand si restul actiunilor unui progesteron:scade excitabilitatea fibrei musculare miometriale, reducand astfel contractilitatea, actioneaza si pe glanda mamara (rol mamogenetic) si intervine chiar in procesul de toleranta imunologica (asta e noua, ieri am aflat-o, la gineco)..ma rog,plus alte actiuni sistemice , adica nu neaparat tintite pe aparatul reproducator: scade motilitatea tractului gastro-intestinal (de unde si greatza), actiune antiinsulina (creste glicemia nitel, sa treaca si la bebe, ca el e mic si are mare nevoie ),etc

si io o cred ... dar eu nu stiam sa explic/expun atat de frumos.
Merita sa-ti intrebi dr. despre el.

Miro5+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

MIRONA,ZINA,PATRIS,ARTHURANA,LORYM felicitari pe burtici!sa aveti puiuti sanatosi si miscareti!sarcina usoara va doresc!fara greturi ...prea multe....!:)

RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny75 spune:

Buna!sunt o membra relativ noua a DC si am intrat astazi sa va impartasesc si voua fericirea mea:SUNT INSARCINATA dupa 7 ani de asteptare,de sperante.Sper sa ma primiti si pe mine in "clubul" vostru.UM 30 ianuarie si doua teste de sarcina pozitive in data de 05.03

Mergi la inceput

Mi s-a confirmat sarcina la eco, s-a vazut!!! Am avut emotii cand m-am dus, dar acum sunt bine. Doamne ajuta sa fie bine!

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Buna seara,fetelor!
Cat ma bucur ca pot sa ma alatur voua!
Sunt Simona si de un an si jumatate incerc si iata ca am reusit!!!!!!
Azi 8 MARTIE am fost la eco,am un samburel de 5 mm , sper sa fie totul ok!
Iau Duphaston-2 pe zi si acifol-1 pe zi.
Doctorul a zis ca ne vedem peste o saptamana. Pana atunci sa fiu "cuminte".
Ultimul CM a fost in 05.02. si el crede ca am ca trei saptamani si ceva.
Va pup si sper sa ne petrecem urmatoarele luni impreuna!!!!

Mergi la inceput

raalucutza multumim de urari. Speram sa nu fie prea multe .... la mine au inceput deja ... noroc ca-s trecatoare. Si tie o sarcina usoara in continuare ... dar mai ales o nastere fara dureri si super rapida iti doresc.

Zina ma bucur mult ca l-ai vazut pe samburica. Ti-am tinut si pumnii. Bravo. Ceva detalii nu ne dai? Cum e? cati mm are? Ai facut eco vaginal sau abdominal?

deny75 si simo29 bine ati venit in grup. Sarcina usoara si bebe sanatos va urez. Fug sa va trec si pe voi in listutza noastra. Sa intrati sa ne povestiti ca si cum ... cand mai aflati ceva nou despre samburei. Pana una alta impartasiti-ne bucuria voastra ... stim cum e.

Fetelor ... suntem toate la prima sarcina?

Fetele, dati-mi si mie datele pentru listutza. Cine vrea bineinteles.

Miro5+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput