Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (1)
Raspunsuri - Pagina 10
patris spune:
salutare
raalucutza multumim pentru felicitari... si dupa cum a spus si Miro nastere usoara si ....rapida iti doresc
deny75, simo29 bine ati venit..FELICITARI
zina ma bucur ca ai reusit sa-ti vezi samburelul la eco si te-ai linistit putin; saptamana viitoare ma duc si eu la eco ..... pana atunci ma mai stresez putin
ma bucur mult ca incet, incet se mareste lista noastra.... asa si trebuie, sa fim cat mai multe "femei" fericite
Miro si eu sunt la "prima" sarcina (in afara de cea pe care am pierdut-o anul trecut .... dar nu am copii si imi doresc foarte foarte tare un bebestrumf)
5+
Zina spune:
Oare ce vitamine ar trebui luate deja? Elevit sau Materna? Voi luati?
Eu am sa merg la eco la Cluj, cam peste o luna. Asta deoarece acolo aparatele sunt mai performante.
In rest, sunt bine, doar mai obosita ca de obicei.
Mai am o intrebare: eu stau la birou in fiecare zi cate 8 ore/zi in fata calculatorului, stiu ca s-a mai discutat asta, dar oare nu e nociv?
Si exact inainte cu cateva zile sa stiu ca sunt gravida, mi-am nuantat parul cu Casting L'oreal, oare e ceva?
Va pup si sa aveti o zi frumoasa.
patris spune:
zina din cate stiu eu nuantarea sau decolorarea parului in timpul sarcinii nu dauneaza dar totus unii nu il recomanda. Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine spau 8 daca nu mai multe ore/zi in fata calculatorului, oare intr-adevar ar dauna cu ceva bebicului?
am o durere cumplita de cap (asa m-am trezit) aore ce medicament as putea lua, nu stiti cumva?
va pup
Mirona spune:
buna dimineata fetelor.
va zic neatza la ora asta fiindca eu acum m-am trezit. Am facut-o de oaie si am racit. Mai si tusesc pe deasupra, in afara de gat inflamat si nasul care nu se mai opreste. Cred ca am avut si ceva febra ... mica mica ... fiindca mi-a si iesit deja la gura o aftă.
Normal ca mi-am luat 2 zile de concediu ... chiar s-o si mirat sefu ... ca io aia, care mergeam si cu febra la birou ... acu la o simpla raceala ... in pat. Dar acum ... nu ma sunt singurica, nu?
patris eu am intrebat-o pe ginecoloaga mea ce sa fac cu durerile de cap ... eu cand am ... sunt groaznice si sunt localizate la ceafa ... groaznic.
Mi-a spus: in nici un caz algocalmim sau aspirita. Mai degraba paracetamol. Si orice as vrea sa iau mai degraba s-o sun pe ea s-o intreb.
Deci scumpa ... ori induri, ori iti intrebi medicul, ori risca-te cu un paracetamol. Dar nu mai mult. Sper sa treaca de la sine.
Zina nu te mai stresa. Stiu si eu ca nu e indicat ... dar nu ca e interzis. Ai facut-o ... asta e. Vei stii de acum inainte ca nu mai ai voie. Io una ... zic ca nu e nimica grav, doar o masura de prevenire.
Nu ne-ai povestit ce si cum o fost la eco, cum arata micutzul. Si eu am intrebat de vitamine ... si cica inca nu se iau. Deocamdata e doar acidul folic ... mai mult nu. La mine ... si utrogestanul. Apropos ai intrebat de el? Dar de ce vrei sa iei vitamine ... ti-a zis dr. sa iei?
In legatura cu statul la calculator mai mult de opt ore ... e cam greu sa evitzi asta pana la 7-8 luni cand ne vom lasa de lucru. Indicat este sa faci macar acum pauzele de rigoare. Adica la fiecare ora, sau la o ora jumatate sa te ridici ... sa te intinzi ca atunci cand te-ai trezit si sa faci cateva miscari usoare, totodata si privind pe fereastra ... pentru linistirea si odihnirea ochilor. Cred ca este un subiect pe forum despre asta ... ca io una nu mai stiu unde am citit.
Io pap ceva acum si-mi iau utrogestanul si cred cama bag iar in pat (si asa creaza somnolenta).
Va pup pe toate si aveti grija de voi ... sa nu raciti ... ca e crunt. Sper sa nu-l afectez pe samburel cu nimic.
Miro
5+Desenele Adnanei
patris spune:
Miro merci de raspus, inca nu am luat nimica (sper sa-mi treaca) iar in legatura cu algocalminul si antinevralgicul ai dreptate caci am citit (instructiunile din interiorul cutiei) si nu recomanda gravidelor
Ai grija de tine si de bebic si insanatosire grabnica iti doresc
la mine cred ca au inceput gretzurile, eu care ieri ma "laudam" ca nu am nimic, nu simt nimic... ma simt tare ciudat ![]()
Zina spune:
Nici eu nu ma mai pot lauda ca nu am chiar nimic. Astazi nu am mai avut asa pofta de mancare, pot spune chiar deloc, dar am mancat ceva la pranz, si m-am intors la birou. Dar e crunt, ca mi-e somn si sunt f.f obosita. Nu am chef de nimic. Azi dimineata nu mi-a fost greata, dar nici bine de la stomac nu mi-a fost.
Miro, imi pare rau ca te-ai racit, stai acasa si refa-te. Sa treaca raceala mai repede. Aseara la eco, uterul meu fiind retrovers, bebeul s-a vazut numai in anumite pozitii (mi s-a aratat placenta si lichidul). Peste o saptamana mi s-a spus ca se vede si mai bine. Nu am discutat de vitamine, eu va trebui sa fac drumuri la Cluj, pentru o monitorizare mai amanuntita a sarcinii si acolo vom discuta de toate. Dar mi s-a spus sa las totul sa treaca normal, sa nu ma stresez, sa nu ma gandesc toata ziua la asta. Ar fi bine, nu?
O prietena de-a mea, care este plecata in Canada, a luat Materna din prima luna, de-a asta am intrebat de vitamine. Dar poate e prea repede, oricum vom vedea pe parcurs.
Va doresc o zi cat mai buna.
sadaf spune:
Buna fetelor,ma numesc Sadafcristina si imi doresc un

sper ca luni imi va iesi testul cu //liniute,daca nu continui.Va doresc fericire tuturor mamicilor,viitoarelor gravidute si gravide.Succes si mult noroc.
Temperatura maxima de-a ramane este 37 cu 2 dar cea maxima(cand esti fertila?)Care?

O salut si pe Pitika mersi de sfaturi.
daca as dormi la calculator ce bine ar fiiii,accest Forum(sait) creaza dependenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Moderatori succes si mai departe...............................
SADAF va pupic fetelor.
Arthurana spune:
Dragele mele bombonici,
M-am intors din excursie si multmesc lui Dumnezeu tot a fost ok.
Am fost la doctor azi dimineata si mi-a facut inca un test de sarcina care a iesit pozitiv...Apoi mi-a luat singe sa vada nivelul de progesteron. Vineri sau luni primesc rezultatele. Sunt tare stresata!!!
Doctorul mi-a zis ca nu este cazul unei ecografii in sapt. 5 pentru ca cea mai concludenta este bataia inimii care va aparea in sapt.6.L-am rugat sa ma lase sa vad macar sacul, dar mi-a zis ca sacul embrionar nu reprezinta nimic pentru el, ci numai bataia inimii.... A fost putin cam dur, dar intr-un fel ma bucur, pentru ca la cat de sensibila de stresata sunt eu, im prinde bine un doctor cu picioarele pe pamant!!!
FETELOR BETI MULTA MULTA APA PLATA!!!!
Eu am luat prenatale si folic din septembrie! Si iau 800 mg pe zi.
Zilele care au trecut am cam avut usoare crampe uterine...m-am speriat enorm, dar doctorul mi-a spus ca este f. normal!!! Deci sa nu va speriati daca aveti si voi la un moment dat.
Sanii mei explodeaza si nu-mi mai vine sutienul, mi-am cumparat un sutin de bumbac de sport..ca o bustiera...si ma dor de nu mai pot!!!
VA pup
veronici spune:
Buna fetelor, am intrat azi pentru prima data aici la "Odiseea sarcinii in 40 de saptamani" . Pana acum nici macar nu ma gandeam ca o sa am si eu parte de bucuria aceasta de a deveni mama. Poate e prea devreme sa ma bucur dar..... ma intelegeti !
Cateva vorbe despre mine: ne-am chinuit sa raman gravida 6 ani,dupa 4 ani de tratamente in Constanta am luat drumul Bucurestiului si in doi ani am reusit sa am parte de 7 IA nereusite iar la inceputul acetui an am facut cunostinta cu dl.prof.dr.Marinescu de la Giulesti ( cel care i-a facut FIV d-nei de 68 de ani) ,luna trecuta am facut primul si ultimul FIV din viata mea si s-a prins !!!
Poate ma ajutati voi sa-mi calculez DPN-ul? UM a fost pe 05.02.2006 dar am facut tratament de inhibare a ovulatiei pana pe data de 10.02.2006 cand am inceput stimularea ovariana( eu cred ca trebuie sa iau prima zi ziua de 10.02,voi ce credeti?) Pe data de 21.02.2006 am facut Pregnylul de declansare a ovulatiei ,in data de 24.02.2006 am facut punctia (unde mi-au recoltat 7 foliculi din care s-au dovedit 5 a avea ovocite) iar in data de 27.02.2006,dupa 72 de ore de la fecundare s-a efectuat embriotransferul. Mi s-a spus in data de 09.03.2006 (deci ziua 11 de la ET)sa-mi fac un bhcg care a avut valoarea de 43.66. Ieri a fost o zi magica pentru mine cand am aflat rezultatul si inca nu pot sa cred ca mi se intampla mie.
Greturi usoare am de vreo 4 zile (numai dupa ce mananc supe,ciorbe,mancaruri lichide),pipi des,sani nedureroshi...
Eu nu am de gand sa mai calc pe la munca(apropo de cat lucram pe perioada sarcinii)!!!!
Ma bucur ca am dat de fete atat de optimiste si pana pe 21.03.2006 cand merg la Giulesti pt.confirmarea sarcinii la Echo,va rog,puteti sa-mi calculati si mie DPN-ul? Pleaseeeeeee !!!!!!!!
Va pupicesc si sa aveti sarcini fara evenimente neplacute si bebei sanatosi. A,am uitat sa va spun ca mi-au transferat 4 embrioni (pe care ni i-au aratat la microscop :)) si nu stiu cati s-au prins !!
Pupici,paa
http://photos.yahoo.com/verocika2002