Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (1)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Buna dimineata fetelor,
iar am dormit mult si bine ... dar de raceala inca nu am scapat. Bag lamaie multa .... poate poate.
patris merci draga. Ai grija de tine, sper sa scapi numai cu atat. Nu e nevoie sa te certi cu buda zilnic ... e suficient sa te simti mai ciudat.
Zina ai facut eco normal? Da. Am auzit si eu ca in State si in Canada le baga vitamine dinainte de a ramane insarcinate. Dar vorba ta ... cand imi zice dr. sa incep cu ele ... atunci o fac.
Cristina (sadaf) te asteptam cu vestea buna luni. Dinspre partea cu temperatura nu pot sa-ti spun ca e o regula. Depinde de la corp la corp. Eu de ex. acum insarcinata am temp. bazala de 36.8
Asa ca nu e o regula. Stai linistita si vezi ce zice testul luni.
Arthurana din septembrie prenatale? Si 800 mg de acid folic??? Noua ni s-o dat 5mg pe zi si m-a rugat dr. sa nu depasesc doza. Ma bucur ca te-ai intors cu bine ... nu mai fii asa de stresata, relaxeaza-te si o sa fie bine. Ai grija de tine.
veronici bine ai venit printre noi. Felicitari pentru reusita. Doamne prin cate ai trecut ... eu m-am chinuit numai 2 ani ... dar mie sincer mi-o ajuns.

quote:
UM a fost pe 05.02.2006 dar am facut tratament de inhibare a ovulatiei pana pe data de 10.02.2006 cand am inceput stimularea ovariana( eu cred ca trebuie sa iau prima zi ziua de 10.02,voi ce credeti?) Pe data de 21.02.2006 am facut Pregnylul de declansare a ovulatiei ,in data de 24.02.2006 am facut punctia (unde mi-au recoltat 7 foliculi din care s-au dovedit 5 a avea ovocite) iar in data de 27.02.2006,dupa 72 de ore de la fecundare s-a efectuat embriotransferul. Mi s-a spus in data de 09.03.2006 (deci ziua 11 de la ET)sa-mi fac un bhcg care a avut valoarea de 43.66.

- ai facut trat. de inhibare - ok - deci nu mai poate fi UM 5.02
- si eu zic sa luam data de 10 ca UM, in a 11-a zi Pregnil, ovulatia de la pregnil intervine la 24-48 de ore dupa, in z. 14 punctia, iar in z. 17 embriotransferul.
- cel mai concluident este faptul ca te-a pus sa faci testul pe 9, deci la o zi intarziere CM.
Deci io spun sa calculam cu 10.02 asta asa ... pana te duci la Prof. Marinescu si iti spune el exact ce si cum.

Asadar:
Prima zi a ultimei menstruatii: 10-Feb-2006
Inceputul trimestrului al 2-lea:
05-May-2006
Inceputul trimestrului al 3-lea:
25-Aug-2006
Data la care nascutii au cea mai mare sansa de a supravietui:
25-Aug-2006
E cel mai probabil ca nasterea sa apara intre aceste date:
27-Oct-2006 ----- 01-Dec-2006
De cat timp exista sarcina:
4 saptamani
Cat timp a mai ramas pana la nastere:
35 saptamani si 7 zile
Data probabila a nasterii: 17-Nov-2006

Sanatate la toate ... si fug s-o pun in listutza si pe veronici.

Miro5+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Salut viitoarele mamici!

Am nasuct pe 7 dec o fumusete de fetita!Am intrat pe topicul vostru ca sa va felicit pentru reusita voastra si sa va spun ca tot efortul vostru va fi rasplatit inzecit la final!

Eu am slabit 7 kg in primele 3 luni, nu puteam mananca mai nimic, dar eram in extaz!N-a contat suferinta fizica!Si probabil, pentru ca toata sarcina am fost fericita si nestresata, am avut lapte pentru bb imediat a doua zi dupa operatia cezariana!Credeti-ma, merita tot sacrificiul!

Doua sfaturi va dau:daca anumite analize nu ies in regula si ar impune masuri drastice, repetati-le in alta parte, alt oras.Nu actionati in pripa pentru a va parea rau mai tarziu.
Al doilea:bazati-va pe instinct!Daca, dupa ce ati fost la medic tot aveti nelamuriri sau nu va simtiti bine, bateti-l in continuare la cap,sau consultati altul.O alta parere nu strica.

Si oricand puteti cere sfatul unei mamici de n0v-dec 2005!Grupul nostru contine mamici, cu un bb sau doi, cu multa experienta.

Si pentru ca de 8 Martie am primit niste carticele din colectia Carti in Dar, va transcriu si voua cateva randuri(pentru mine,deja mamica,au o profunda rezonanta, pentru voi,un pic mai tarziu):

UN ZAMBET E DE-AJUNS
V-ati spus de o suta de ori
“de acum incolo schimbam foaia” si
“trebiue sa fim blanzi,dar fermi” si
“copilul nu trebuie lasat sa faca ce vrea el”
Si pruncul zambeste.
Si cu asta s-a terminat tot ce v-ati propus.
…..
Un prunc nu are arme, nici limbaj, si prea
putina putere.
Nu are decat un singur lucru cu care sa se
apere-zambetul.
Dar e suficient ca sa impinga lumea inainte.

Zambetul unui copil spune”Tu , te tin minte”.
“In tine am incredere”.”Pe tine te iubesc”.. si
Te rog-iubeste-ma si tu”.
….
Un prunc te priveste.Fara expresie.Nedumerit.
Si pe urma, brusc, ochii lui stralucesc
Si zambeste.
Un dar din inima- si mai frumos ca oricare altul.

Spalat, calcat,curatenie,gatit-nesomn
Si zile faramitate.
Pruncii costa multa uzura nervoasa.
Dar in clipa in care iti ofra un zambet,toate datoriile
sunt platite.

STII CA ESTI PARINTE
…cand plecatul de acasa, intr-o zi devine la fel de complicat ca si traversatul Saharei
…cand descoperi ca intreaga lume este o cursa periculoasa intinsa copilului imprudent
….cand orice tragedie petrecuta unui copil, oriunde in lumea asta, iti sfasie inima.
….cand iti trebuie 10 minute ca sa te dai jos din masina.
….cand descoperi ca un copilas ocupa noua zecimi din spatiul patului in care te afli.
….cand descoperi ca ai un talent uimitor la imitatul animalelor
…cand langa periuta ta de dinti, si-a gasit locul si una mica, mica de tot.

Va pup si sa auzim de bine!

mara si flavia-nicoleta(7dec)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

fetelor, multa sanatate si aveti grija de voi si de samburei.
mai arunc si eu cate un oki p-aici, asa, de drag. sa-mi aduc aminte cum a fost...
bucurati-va de sarcina, chiar si cu greutati tot cea mai frumoasa perioada din viata e! si trece repede
multi
c & andrei-ardei - aproape 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Multumesc Miro si iti sunt datoare cu inca niste informatii: data nasterii 16.08.1974 , sunt din Constanta dar voi naste la Maternitatea Giulesti din Bucuresti cu dl.prof.Marinescu sau cu d-na dr.Moisa

http://photos.yahoo.com/verocika2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

Eu iau de la ET cate 6 Utrogestan 2-dim,2-pranz,2-seara toate intravaginal,mi s-a recomandat sa nu le iau pe gura decat daca sangerez pt.ca se resorb mult mai bine prin vagin si nu dau complicatii la ficatzel.Mai iau tot la indic.medicului 1 acid folic pe zi de 5 mg si de azi fac 1 Gravibinon la 4 zile timp de 2 saptamani si apoi 1/saptamana inca trei bucatzi !! In rest daca am ceva contractii ale uterului (orice jena cat de mica) iau No-Spa sau bag Scopantil in popou.Beau ceai de cretisoara pt.prinderea sarcinii si mult pat !!!

http://photos.yahoo.com/verocika2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Draga Miro,

Sper ca ti-a mai trecut raceala!!!Cum te mai simti?
Ai perfecta dreptate. Acid folic este 800 mcg, deci practic putin mai mult decat iei tu. Eu am luat prenatale si acid folic din sept, pentru ca am avut celule precanceroase pe cervix, si aici este o teorie noua cum ca acidul folic ajuta la formarea rapida a celulelor sanatoase...si sincer il recomand din suflet pentru displazie de cervix. La mine a functionat.Dupa 6 luni am avut examen Papanicolau normal.
Azi am avut o zi grea...efectiv nu am putut pleca din casa din cauza gretei. Am ajuns la servici cu o ora intarziere, si mi-a fost rau toata ziua.Acum seara mi-a facut soacra o supa de pui cu morcov fiert si am mancat si ma simt bine.
Sa ai un weekend linistit si placut.
Te rog tine-mi pumnii luni sa-mi iasa rezultatele de laborator bine...
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

mara95 multumim pentru interventie. Sa-ti creasca puiul mare si frumoasa si desteapta si cuminte si tot ce vrei tu. Felicitari pentru mica minune.
corap multumim si tie pentru ochiul tras pe aici ... daca vedeti ceva ce nu concorda cu regula atentionati-ne. Sfaturi primim cu placere.
veronici si eu tot 6 utrogestan iau ... dar eu nu pot toate 6 vaginal, ma ustura chiar si cu 2 - cele de seara. Nu stiam faza cu ficatu ... sper sa nu fie cazul.
Saptamana viit. merg din nou la dr. si am s-o intreb si eu despre No-Spa si Scopantil, ca ma trezesc in fiecare noapte cu dureri (ca la menstra), urinez si abia mai pot sa adorm la loc de dureri surde jos.
Arthurana asa mami ... ca m-am speriat cat acid folic ti-a dat sa iei.
Din pacate eu tot la cobza cânt ... parca e din ce in ce mai rau ... in loc sa-mi treaca ... ma adancesc tot mai mult in boala.
Sper ca in w/e asta sa scap. SPER.
M-am prins si cu prenatalele si NORMAL ca-ti tinem pumnii cu toatele luni ... .sa-ti iasa analizele bine.
De aia suntem aici impreuna ... sa ne ajutam, imbarbatam, sfatuim impreuna.

Si acum ceva pentru incepatoare:
ACTIVAREA PM-ului:
mergeti la meniurile albastre din stanga sus la Mesaje private. Acolo in dreapta veti gasi Optiuni. La optiuni bifati casuta cu vreau sa primesc mesaje private de la membrii DC.

Numai bine. Pupici pe burtici.

Miro5+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Miro super desenele Adnanei. felicitari pt. asa o nepotica talentata!!!
Fato mi-ai dat si mie raceala.Si acum port masca cand stau in apropierea bebelusului. glumeam sa nu te superi.
fug in pat, ca de nu, ma i-a Claui la palme

Gio si Marco (6 ian. 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Mie de 3 zile mi-e rau...dimineata nu prea, dar incepand cu dupamasa e teroare si continua pana seara tarziu, mai ales dupa ce mananc. Nu vomez, dar am o stare de rau generala, de la greata. Oare cat tine ca deja m-am saturat. Cnd ma gandesc la mancare imi vine sa vars. Ce sa faci, astea-s simptomele de graviduta, sper sa-mi treaca cat mai repede. Si acum cand scriu mi-e un pic greata. Am mancat de dimineata o farfurie cu lapte si cereale, la pranz o sa incerc supita ca-i mai usoara si daca mai merge ceva....Nu stiu ce-o sa fac cu serviciul, daca ma simt asa, nu prea vreau sa-mi iau concediu.
Peste o saptamana cred ca am sa-mi fac si eu analizele uzuale.
Miro, ai grija cu raceala, ai luat-o de undeva sau ai racit tu? Stai acasa in patut si nu iesi afara. Ai grija de tine.
VA pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, imi permit sa va zic iar ceva:

acidul folic - necesarul este de 800 de micrograme, adica un pic mai putin decat 1 miligram. Dar se gasesc pastile de 5 miligrame, care sunt f bune de luat 1/zi in primele 3 luni de sarcina. Ac folic este o vitamina hidrosolubila asa ca ce e in plus se elimina prin urina.

Deci luati linistite pastilutele de 5 mg.

Sarcini usoare!

Veronici: felicitari pentru reusita!!!
Ia data fecundatiei (ar fi 24), scade din ea 2 saptamani (ar fi 10 feb) si obtii data de la care se socotesc saptamanile de sarcina. (UM-ul de la celelalte fete). Acest UM + 40 de saptamani = DPN. (17 noiembrie).

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput