Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (1)
Raspunsuri - Pagina 14
simo29 spune:

Buna dimineata fete frumoase!
Mirona mersi de mesaj si de explicatii!
Felicitari - iuliaP.
,gmoisi
,tessy
,fatima
Sa aveti sanatate si
frumosi si sanatosi
!
Arthurana, imi pare foarte rau

- dar sper sa fii fericita cat mai curand. Fii tare! Suntem alaturi de tine!

Zina daca vrei cand vii la Cluj ne putem vedea si eventual pot sa-ti recomand un medic bun.
Eu am fost ieri la doctor - totul e ok - samburelul are 14.5mm( sapt. trecuta avea 5mm) eu sunt bine cu exceptia faptului ca aproape toti colegii din birou sunt foarte raciti.Mi-e frica sa vin la servici dar din 5 pers. am ramas eu cu o colega!
Si in plus nimeni de la servici nu stie despre bucuria mea.Am zis ca las sa mai treaca o luna pana fac "marele anunt". Stiu doar parintii nostrii si prietena mea.
Fetelor in privinta simptomelor n-am nimic de zis - adica nu am nici o senzatie de voma, greata etc...Ce credeti - oare e prea devreme...? Totusi mi-am amintit seara mi-e somn mai devreme decat pana acum. Poate fi si asta ceva.
Va pup pe toate

Simona 5+
Zina spune:
Simo29, eu merg la dr.Stamatian. Poate o sa ne intalnim.
Acum sunt in concediu saptamana asta, o colega de birou e racita, cand am vazut, mi-am luat imediat concediu, mai ales ca tusea si de-abia vorbea. Nu vreau sa risc sa iau ceva. Dupa cum am inteles, si tu ai o colega racita, de ce nu stai acasa? Daca ar trece mai repede perioada asta cu vremea rece,ca s-au intors virozele.
Eu tot cu greata ma lupt in fiecare zi, incerc sa nu vomez, ca si asa nu mananc chiar normal, nici apa nu pot bea. Mi-e greata pana seara tarziu, stand in pat. Ma dor si sanii. Deocamdata iau numai acidul folic, stau cu Elevit-ul langa mine, dar nu l-am inceput.
Va pup si doamne ajuta!
fatima spune:
Acum am venit de la consult. e draguta doamna doc., dar mi-a spus ca e prea devreme pentru o confirmare "oficiala".si ca e prea devreme si pentru eco, si pentru analize. nu mi-a zis nimic de o analiza beta HCG a sangelui. mi-a dat utrogestan, acid folic si no-spa. ma mai duc la ea peste 10 zile.
fetele care ati avut UM pe 10.02 (veronici, iulia), voi ati facut eco? la voi s-a vazut ceva? dar analize ati facut?
Mirona spune:
buna seara fetelor,
eu ca de obicei la lasarea intunericului ... dupa ce-mi fac somnicul de dupa amiaza / seara.
fatima eu am fost la eco la 4 saptamani si trei zile si abia s-a vazut sacul embrional ... daca era plin sau gol nu s-a vazut. Deci mai ai putzintel de asteptat. Pe mine m-a chemat peste minim 10 zile.
Maine am programare ... la 19.15 - si am niste emotii ... oare s-o vedea acum? Am citit ca deja in saptamana a 6-a se vede inimioara, ca pe la finele lunii a 2-a se vad deja mugurii unde vor creste manutzele si piciorusele ... ca acum deja seamana cu o maimutzica ... are si coditza ... eu sunt super incantata de maimutzica mea.
In rest ... stari de greata - astea persista ... somnolenta ... dorm pe mine ... nu conteaza ca-s la servici sau acasa ... sunt intr-o continua stare de somnolentza.
Zina am o intrebare la tine. Spui ca ti-ai luat concediu, este din concediul tau anual sau ai inceput sa consumi deja din cele 126 de zile (nu stiu cum sa le spun) de prenatal si posnatal?
Am inteles de la prietene ca este obligatoriu sa ne luam 42 de zile dupa nastere ... iar restul de 84 le poti lua inainte. Dar cand incep sa le consum pe astea? Dupa ce-mi termin concediul meu?
simo29 eu zic sa nu mai amani prea mult anuntarea vestii la servici. Nu stiu cum e la voi ... dar la noi e atat de fragila faza ... incat nu puteam sa ma risc. Asa ca am anuntat, acum nici cu tractoru si nu ma mai poate da afara.
Pupici pe burtici si noapte buna.
Miro
6+Desenele Adnanei
CRISTINEL spune:
Felicitari tuturor burticilor o sarcina cat mai usoara si
sanatosi!!!
Sper sa ma primiti si pe mine, va citesc de multe zile dar am ezitat sa scriu,UM 09 ianuarie, dar sunt sigura am ramas insarcinata doar in februarie (eu am un ciclu dereglat si ovulatia este cand vrea ea...)Sunt o
foarte fericita !!!
Si eu am pierdut o sarcina in 2004 la 9 saptamani(nu se stie cauza) de aceea acum am multe semne de intrebare.
Simptome acum :sani durerosi si as dormi toata ziua, uneori simt ceva parca ca o greutate in partea dreapta(nu pot descrie nu este nici durere , nici intepatura ceva intre).
Vreau sa intreb pe cele care va faceti asa de des ecografii credeti ca este bine, eu la sarcina trecuta am facut o eco la 5 sapt, nu am vazut decat un punct negru care palpaia (inima).Stiu ca stiintific nu s-a dovedit nimc inca sau prea putin , dar nu credeti ca pana in 12 sapt.ar dauna ecog. (eu ma tot intreb acum daca e bine sa fac sau nu)probabil eu am vreo 5-6 sapt acum (cred asta deoarece am facut un test pe 9 feb.-negativ, dupa 2 sapt. un altul negativ, primul test pozitiv pe 8 martie, dupa care am mai facut 3 ca sa fiu sigura si toate sunt pozitive.
Eu astazi am intrebat medicul care mi-a spus ca eco. pana in 3 este doar pt. a stabili varsta sarcinii.Ajuta la altceva ...?Este bine sau nu sa o facem asa devreme?
Imi cer scuze ca m-am intins asa de mult.
Merci mult,
Pupici la toate,
Cristina
Eseea spune:
Buna dimineata fetelor.
Cu emotie si frica ma inscriu si eu in club. Ca si alte fete care au scris, dupa o sarcina pierduta acum cativa ani si mari chinuri de a ramane insarcinata ulterior.......ieri 2 teste pozitive de urina si un test de sange cu val 438!
UM a fost pe 09.02 dar am avut ovulatia prin ziua 17 sau 18.
Sunt fericita bineinteles, nu-mi vine sa cred...dar in acelasi timp si ingrijorata sa nu pierd iar, sa nu fie extrauterina, mola, etc...Stiti "pasarelele", probabil le aveti si voi.
Deja am inceput tratamentul de sustinere, luni dimineata ma duc la prima eco, desi nu cred ca se va vedea ceva inca...am mari emotii!
Fetelor, voi mai simtiti cate ceva prin burtica? Eu mai simt asa niste dureri, nu mereu dar...sunt.
Mi-e frica!
cam atat deocamdata, sper sa reusim toate sa ramanem aici!
Arthurana imi pare tare rau, stiu cum e sa patesti asta...si eu am pierdut in 3 luni...
va pup si va tin pumnii
Edit : desi nu am mari simptome, acum dimineata am vomitat cafeaua! Dar am facut-o fericita ![]()
Mirona spune:
neatza fetelor,
repede pana nu apare shefu ... scriu si eu cateva cuvinte.
CRISTINEL si Eseea bine ati venit, v-am trecut si pe voi in listutza noastra ... sper sa ramanem in formatie completa pana la final, eventual mai primim recrutzi ... dar de dat nu mai vrem sa dam.
Fetelor, indiferent cat sunt de idioti dr. mai luati si armele in mainile proprii. Cunosc caz in care dr. i-a spus: Din mom. asta numai Dumnezeu stie.
Nu i-a dat fetei nimic pentru sustinerea sarcinii ... si normal ca mai avusese antecedente. Asa ca urmarea o stiti si voi si stim cat e de dureroasa.
Intreba Cristinel de ecograf. Nu s-a demostrat sa fie periculos, si normal o facem sa detectam sarcina, sa stabilim varsta sarcinii si apoi nu vom mai face chiar atat de des. Asta e rolul ecografului, la inceputul si la finele sarcinii ... mai des.
Ecografie vaginal este permisa pana la 12 saptamani. Apoi ... ecografie normala (pe burtica).
azi mergem din nou la dr., ne-a chemat la 10 zile de la primul eco ... speram si la o poza cu micutzul ... Doamne ce emotii am.
Pa pa si numai bine la burticutze.
Miro
6+Desenele Adnanei
CEZ spune:
Felicitari viitoarelor mamici!

Ma inscriu si eu aici, deoarece maine intru in a saptea saptamana. Chiar de 1 martie, am primit cel mai frumos martisor din viata mea, a doua liniuta pe un test.
Ne doaream de mai multa vreme, dar bebeul nostru s-a lasat asteptat. Pe 3 martie am facut un control, iar pe 6 martie o eco transv..., am aflat ca este acolo, desi este foarte mic.
Doctorita mea m-a chemat sa repet eco peste doua spatamani, dar sincera sa fiu, nu p4rea as mai vrea sa fac alta eco pana la 12 saptamani. Stiu ca nu este o investigatie nociva, dar cred ca ar fi mai bine sa mai astept.
fatima spune:
bine ati venit, noile mamici..avem aceleasi temeri si emotii...deci gasim aici multi umeri de sustinere..
am mai facut si astazi un test..(pana la eco mie inca nu-mi vine sa cred), a iesit pozitiv, bine-nteles..sanii imi cresc din ce in ce mai mari, greturi nu am decat la anumite feluri de mancare, in special la cele cu carne..imi simt temparatura corpului crescuta..as adormi si in timpul unei conversatii, si in picioare..ma cam doare capul dupa amiaza, dar nu vreau sa iau nimic..incerc sa ma odihnesc cat de mult pot si sa evit orice fel de efort..
..plang si de emotie, si de fericire, si de orice...azi am vorbit cu samburelul meu mic..i-am spus ca il roaga mama frumos sa stea acolo cumintel in burtica si sa nu plece, sa se faca mare, sanatos si frumos..
..a, vroiam sa va mai intreb ceva..din punct de vedere medical, cu ce e similara asa zisa "insemnare" cum se numeste popular, adica scurgerea aia rozalie, si la cat timp dupa fecundare se produce ea..e cumva momentul in care se lipeste outul de peretele uterului? pentru ca eu incerc sa identific exact momentul in care s-a intamplat minunea, iar eu scurgerea asta am avut-o pe 10, chiar cand trebuia sa-mi vina CM..ca eu chiar am crezut ca-mi vine..
Eseea spune:
Multumim de primire fetelor!
Fatima, exact starile pe care le descrii tu le am si eu
...Mi-am dorit asa de mult sarcina asta, de ieri parca traiesc un vis!
In legatura cu intrebarea ta...eu nu am avut nici o pata dar stiu ca se poate produce o mica pata la implantarea embrionului in uter, si cred ca asta ar fi pe la vreo 8-10 zile de la ovulatie...dar si in ziua in care trebuia sa apara ciclul pot aparea mici pete, pentru ca organismul era obisnuit cu venirea ciclului...Nu stiu daca am explicat eu prea bine...
dar in mod normal scade din ziua in care trebuia sa-ti vina ciclul cifra 14 ( faza luteala normala, obisnuita ) si atunci afli data ovulatiei. Nu e f sigur pt ca se poate sa fi avut ovulatie timpurie, sau mai tarzie, depinde de organism...eu de ex, am avut-o cam in ziua 17-18..
nu stiu daca am explicat cum trebuie dar....![]()
INTREBARE : Fetelor, voi simtiti ceva prin burtica? Adica ceva dureri, intepaturi?! Ca eu sunt cam ingrijorata..